• 9.373.588 stemmen

Met onder meer: Alejandro Jodorowsky, Brontis Jodorowsky en José Legarreta

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 19 juli 1975

Plot El Topo

"The definitive cult spaghetti western"

Een zwartgeklede man trekt samen met zijn zoon door de woestijn. Ze komen in een dorp waarvan de bewoners op brute wijze zijn vermoord. Nadat een stervende man hen heeft verteld wie verantwoordelijk was voor de slachting, sporen ze de bandieten op en doden hen. Dan wordt de zwartgeklede man verliefd op een vrouw die hij zojuist van deze bandieten heeft bevrijd. Maar zij wil alleen zijn vrouw worden als hij vier grote revolverhelden doodt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van FisherKing

FisherKing

Lijkt me een echte Jodorowski film

avatar van hugohei

hugohei

Ik ken maar eén Jodorowskifilm en dat is déze Jodorowskifilm. Destijds een geheimtip : moet je zien ! Een mysterieuze pistoolvirtuoos met een bloot kindje achterop zijn paard (hopelijk ingesmeerd met Factor 15), en een zwartgeklede vrouw.

De film zit vol boeddhistische en christelijke mystiek, met wat geweld en een scheut spaghettiwestern erdoor.

Wel brutaal gedaan. Daarna nooit meer iets van Alehandro Jodorowski [oefen op die naam ! Klinkt goed in rokerige café's !] gehoord.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Jodorowski houdt zich ook graag bezig met het schrijven van scenario's voor stripboeken. Hij heeft intussen al een titel of 50 op zijn naam staan.

De meeste zijn even bizar als zijn films (waarvan ik nog nooit 1 helemaal kompleet heb gezien , alleen maar stukken).

avatar van Eva

Eva

Is dit op dvd?

Dit is op dvd! Zie link.

ichi

El Topo niet gezien, maar ik heb nu Holy Mountain van hem opstaan en daar ga ik nu fatsoenlijk naar kijken want het is te bizar voor woorden. 1 ding tegelijk....

avatar van hugohei

hugohei

Vertel, vertel !

ichi

Dennis Hopper was in eerste instantie gecast voor Holy Mountain maar hij kreeg ruzie met Jodorowsky. El Topo was een hit in Amerika, maar producer Alan Klein kreeg Holy mountain alleen maar in distributie wanneer die samen met El Topo gedraaid werd. Holy Mountain is zeker niet minder interessant en merkwaardig, het zit vol met surrealistische beelden, denk Bunuel meets Fellini meets David Lynch, net als El Topo zit de film vol randfiguren en misvormden, Santa Sangre uit '89 bevat nog dezelfde thema's maar in The Rainbow Thief met Christopher Lee gaat het er al een stuk milder aan toe, Jodorowsky voelde zich beklemd in het maken hiervan...Liefhebbers van merkwaardige en onaardse taferelen moeten zeker eens op zoek gaan naar zijn films en dan met name El Topo, Holy Mountain en Santa Sangre, je ziet dingen die je echt nog nooit eerder hebt gezien.

ichi

Yes!!!El Topo op de kop kunnen tikken bij de plaatselijke cult-videotheek, weliswaar met arabische ondertitels( Bahreinse kopie), who cares. Er wordt toch nauwelijks in gesproken.

avatar van MoM

MoM

Deze film een jaar of zeven geleden op de BBC gezien. Héél laat en héél stoned. De dag ervoor gaf m'n video de geest. Was er enorm van onder de indruk en ben sindsdien op zoek naar een kopie. Zie dat ie nu op DVD te koop is. Ben benieuwd of ie me weer zo sterk pakt als toen!

avatar van as

as

zat erg te twijfelen tussen 31/2 of 4 *en maar na het lezen van jullie stukjes zag ik de hele film weer voor me en kwam er achter dat hij me echt heel erg boeide.

Heb holy mountain ook gezien van Jodorowski,wist de naam alleen niet meer. ga dus die ook nog even stemmen.

avatar van as

as

Fuck hij staat er niet op!!!!!!!

Okay jongens wie gaat Holy mountain eens even toevoegen, ik heb er de mogelijkheden niet voor.

Maken we er een race van! Wie het eerst hem heeft toegevoegd.

Klaar voor de start.................AF!!!

avatar van pjotr

pjotr

Jaja meneertje ,toevallig weet ik dat je dat best wel zelf kunt......maar er de tijd niet voor neemt .....kom op AS voeg je eerste film toe...

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Het eigenlijke verhaal is vrij simpel en rechtlijning, en wordt nogal traag verteld, maar tegelijkertijd zit de film zo vol met allusies en bizarre beelden en gebeurtenissen, dat het toch twee uur lang interessant blijft. Ik heb geen idee wat het uiteindelijk allemaal moet betekenen - ik vraag me zelfs af of het wel een betekenis heeft -, maar dat maakt de film er niet minder indrukwekkend op. 3,5 *

[edit 26/07: Toch wel wat erg onsamenhangend eigenlijk, dus ik haal er een halfje af; nu 3 *]

avatar van PatrickL

PatrickL

Dit is een van de meest rare films die ik ooit gezien heb. De film is een bijeenraapsel van merkwaardige en bizarre scenes. Het is een soort combinatie van spaghetti western, absurdisme, humor, erotiek en allerlei religieuze verwijzingen. Op de een of andere manier wist dit rare geheel me toch aardig te vermaken en daarom geef ik 3,5*.

avatar van Dopke

Dopke

*oeh* Een vervolg op El Topo

avatar van Wouter

Zou dat nog doorgaan? Erg oud nieuws.

avatar van Schizonoid

Schizonoid

Een van de weirdste en vaagste film in mijn collectie (en dat zijn er wat)

Ik heb, de eerste keer toen ik deze film keek, hem na n uur uitgezet.

Stond er niet genoeg open voor.

veel godsdienst-achtig- filosofisch gedoe, vond ik toen.

De tweede keer heb ik hem afgekeken, en dat heb ik geweten.

heeft een goede indruk achter gelaten, door zijn vaagheid, weirdheid en mooie beelden.

Maar juist door die vaagheid roept hij vele vragen op.

Ik denk dat ik hem echter nog een derde keer moet zien, om meer vat op het filosofisch en surrealistisch gebeuren te krijgen, als men dat al zou kunnen in deze film.

Besteld op ebay, kreeg een copietje, maar goed.. boeit niet..

Hele bizarre film! Echt een van mijn favorieten nu!

Vooral het 2e stuk vind ik erg mooi, wat zich voornamelijk in dat dorpje, met z'n verknipte inwoners, afspeeld.. echt heel vet!! Erg leuk gespeeld ook door Jodorowsky!! Al die afbeeldingen van het alziend oog die overal hangen en de bizarre absurde quasi-realistische scenes geven het een, bijna verontrustende, bizarre sfeer... hehe.. hier zit meer achter.. echt heel vet!

avatar van LaRusso

LaRusso

film boeide me echt totaal niet.

Tis eigenlijk gewoon heel slecht, tenzij je echt van symboliek en vreemde (onduidelijke!) scenes houdt. 1*

avatar van Reinbo

Bizarren surrealistische western die erg sterk begint. Heerlijk fout, orgineel en heftig. Een soort mix tussen Fellini, Leone en David Lynch. Maar na een uur neemt het naratief een nieuwe wending en wordt het allemaal iets waziger waardoor ik toch op (slechts) een dikke 4* uitkom. Dit is wel een film, waarbij de waardring erg van je persoonlijke stemming afhangt,

Hier is de dvd te koop voor de mooie prijs van $0.00: link

Sander2 schreef:

Hier is de dvd te koop voor de mooie prijs van $0.00: link

Out of Print bedoel je.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Stond eens hoog op mijn verlanglijst, maar was volledig vervlogen uit mijn gedachten. Nu las ik vandaag toevallig over El Topo en verrek, ik moet hem nu toch eens aanschaffen.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Een buitenkansje om deze film te zien op een redelijk groot doek. Die kans heb ik natuurlijk gegrepen en ik heb er geen spijt van. Deze unieke film is absurd, geweldadig, vreemd, spannend, humoristisch enz. Fantastische mix van stijlen met prachtig camerawerk maken deze film tot een must-see. Enige minpuntje is dat de film in het 2e deel misschien iets teveel leunt op komische elementen, maar er zijn vooral veel pluspunten.

Sander2

DVD Pacific is goedkoper.

avatar van Reinbo

Maar dat is de single edition, deze box is incl de verzendkosten goedkoper bij Wow.

Sander2

Nee hoor, maar er komen wel veel verzendkosten bij. In totaal ven je daar € 28,90 kwijt.

avatar van Wouter

Bizarre film. Surrealistisch, gewelddadig, visueel overrompelend. (Klinkt als een film voor Onderhond, maar ik vraag het me af....)