• 9.374.662 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Francis D. Lyon

Met onder meer: Joel McCrea, Mark Stevens en Joan Weldon

Plot Gunsight Ridge

"Only One Would Leave Gunsight Ridge Alive!"

Een postkoets wordt overvallen met daarin Mike Ryan, een undercover agent van het vervoersbedrijf, en Molly Jones, dochter van de lokale sheriff. Eén van de bandieten laat per ongeluk zijn masker zakken en wordt doodgeschoten door de bendeleider Velvet Clark. Deze Clark maskeert zijn dubbele bestaan met succes en is tevens een gerespecteerd lid van de gemeenschap. De burgers zijn verontwaardigd over alweer de zoveelste overval op de postkoets en vragen sheriff Tom Jones zijn functie neer te leggen. Ze gaan akkoord dat hij aanblijft als hij Ryan tot deputy maakt.

Velvet Clark

Molly Jones

Sheriff Tom Jones

Bartender (onvermeld)

Herb Babcock

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Wederom niet onaardig, verhaal is goed en weer net een voldoende:3,0

avatar van lezertje

lezertje

Beetje slappe hap en de held krijgt het meisje.

avatar van trebremmit

trebremmit

Goeie rol van Stevens, als een gevoelige pianospelende maar toch koelbloedige moordenaar.

Verder ook een hele aardige western, met een goed script en aardige rollen zoals de sheriff gespeeld door Addison Richards en natuurlijk Joel McCrea als Mike Ryan. Wat me ook opviel was de muziek, met vooral een bijzonder openingsnummer.

Minpuntje vond ik toch dat het zwart-wit was, deze zou echt heel mooi zijn in kleur denk ik.

avatar van Barfly

Barfly

Een western die je volgend jaar zo weer kan bekijken en aan zal voelen alsof je hem nooit gezien hebt.

Dat klinkt wat negatief, maar het is een western die niet beklijft en waarin McCrea wat vlakjes aanwezig is.

Stevens maakt op mij meer indruk en heeft als de slechterik een prachtig stukje film te pakken als een toevallig aanwezige piano hem uit zijn rol als bandiet haalt en hij duidelijk vol emotie een stukje muziek speelt.

Mooi extraatje bij een verder degelijk voorspelbare western.