• 9.373.147 stemmen

Geregisseerd door: Eric Leighton en Ralph Zondag

Met onder meer: D.B. Sweeney, Alfre Woodard en Julianna Margulies

Releasedatum: 23 november 2000

Plot Dinosaur

"Discover a world you've only imagined."

Wanneer een dinosaurusei per ongeluk op een eiland terechtkomt waar geen andere dino's leven, besluit een groep lemuraapjes het jong te adopteren en hem de naam Aladar te geven. Jaren later: een reuzenmeteoriet vernietigt alle leven op het eiland, waardoor Aladar en zijn vriendjes naar het vasteland moeten vluchten. Onderweg ontmoet Aladar voor het eerst zijn eigen soortgenoten.

Aladar (stemrol)

Neera (stemrol)

Bruton (stemrol)

Baylene (stemrol)

Eema (stemrol)

Ikzelf vond de animaties mooi, en het verhaal vind ik ook niet saai worden. Wel vind ik jammer dat de hoofdpersoon (Aladar) weer zo'n stereotype is (Moedig, stoer, helper)... Dit zie je toch wel weer in alle Disneyfilms terug komen, en dat vind ik heel jammer. Ik vind bijna alle Disney films onvoldoende, behalve alle Herbie-films. Jammer hoor.

film_kaza

leuke animstiefilm, ik heb de game en de film.

ik zag hem voor heteerst in de bioscoop en vond hem erg goed.

3,5

avatar van newG

newG

Ik vond deze film prachtig gemaakt, echt verbluffende animaties. Het is een typisch disney verhaaltje, maar een atypische disney uitwerking vind ik. Veel te angstaanjagend voor kleine kinderen, maar een "te disneyverhaal" voor oudere kijkers hoewel het bijna identiek hetzelfde verhaal is als bij ice age 2.
De personages vond ik goed uitgewerkt en de stemmen perfect gecast.
Door het gebrek aan volwassen humor krijgt deze film geen 4* maar een 3.5*

Jammer dat de carnisaurs niet konden praten...

avatar van tukkerstein

tukkerstein

newG schreef:

... hoewel het bijna identiek hetzelfde verhaal is als bij ice age 2.

Tja dat ligt aan Ice Age 2 natuurlijk, maar het klopt inderdaad, de verhalen lijken sterk op elkaar.

Dinosaur is prachtig gemaakt, schitterende animatie, maar een flinterdun verhaaltje en nogal saai. 2,5 *. Ik geloof dat deze film ook nogal geflopt was ondanks de hoge kosten die gemoeid waren met de film.

avatar van naamhier

naamhier

Dick Winters schreef:

inderdaad. vind ik nou ook.

avatar van empirekees

empirekees

Volgens mij is deze tussen de Ice ages en Toy Stories, in de vergetelheid geraakt. Althans dat gevoel heb ik.

avatar van Respekked

Respekked

mooie beelden, rete cliché. Deed me allemaal wel erg veel aan platvoet en zijn buddy's denken.

avatar van speedy23

speedy23

empirekees schreef:

Dat heb ik ook. Ik denk dat, mits een betere promotiecampagne, deze prettige animatiefilm het veel beter gedaan zou hebben.

avatar van brielen

brielen

Aanrader voor groot en klein.4.

avatar van Dragoon

Dragoon

heb hem nu al 4 of 5 keer gezien.

De animatie is mooi. Maar inderdaad. Die aladar of zo is echt zo'n stereo typetje. Altijd weer de held uithangen. (zoals vaak in dinsey films.)

Geef hem 2,5 voor de mooie animatie en de dinosaurussen.

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Heb deze film nog in de bioscoop gezien, zeker een leuke film...vooral als de scenes met die grote dinosaurus.

avatar van Wassup !

Wassup !

Misschien leuke film voor de kleintjes, maar niet voor mij in ieder geval . Verhaal trok op niks, bij momenten ook wat saai. De computeranimaties waren wel nog vermakelijk. Krappe 2** . Een van de mindergoede films van Disney.

avatar van fanaat

fanaat

Het leukste vond ik de eerste drie minuten. Maar daarna meteen BOEM! Naar beneden, en dat blijft dan de rest van de film ook zo.

avatar van Jic

Jic

beetje een aftreksel van platvoet maar me 3 jarige zoon heeft er van genoten maar vond jurrassic leuker .

avatar van Roseicollis

Roseicollis

tot mijn verbasing vond ik deze film best mooi

2'5 punter

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Mooie film vond ik het, alleen vond ik hem soms een beetje saai maar de animatie was goed en het verhaal ook! 3.5*

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Weer een goede film die je sterk doet denken aan de echte tijd van de Dinosaurussen (voor mij een van de populairste dieren die ik ken mijn zoontje maakte me er vroeger namelijk gek mee) en het verhaal is ook best goed gelukt!

avatar van Dirigent

Dirigent

Erg leuke film van Disney en het is geen animatiefilm dus dit is eigenlijk weer eens iets anders en ik moet zeggen dat ik deze film niet slecht gemaakt vind!

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Dirigent schreef:

en het is geen animatiefilm dus dit is eigenlijk weer eens iets anders

Geem animatiefilm!? Volgens mij komen de dino's nog steeds recht uit de computer, computeranimaties dus. Maar goed, het probleem bij Disney is dat veel films toch veel op Bambi lijken. Nl. een jong dier dat niet opgroeit bij de eigen ouders, waardoor het verhaal niet erg origineel meer is. De dino's zien er goed uit, alleen jammer dat ze gaan praten. Zeker wel aardig, maar niet super.

avatar van Betamax

Betamax

Leuke film voor op een zondag.

Mooie aninmaties vermengd met echte beelden.

Verhaal prima.

film_kaza

Muziek is spectaculair, animatie is mooi en Disney laat zien dat die ook wat met Dino's kan. Helaas is het verhaal redelijk zwak en de scene's waar ik vroeger mijn vinger bij afbeet van angst vind ik nu niet special meer. Wel vind ik de grote vleeseter mooi om te zien.

Vanwege de animatie en muziek blijft deze net nog 3,5

Dirigent schreef:

het is geen animatiefilm

* * *

Geen Wat dan volgens jou.

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Tocht naar het beloofde land, met in de hoofdrol dinosauriers. Goed uitgewerkt.

avatar van Car-freak

Car-freak

Erg onorgineel verhaal, jammer...

avatar van KKOPPI

KKOPPI

niet slecht voor kinderen, alleen voor de ouderen wat langdradig

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

Leuk om nog eens een deftige Disney film te zien, ook al is het geen echt classic.

Grafisch vond ik het een prachtwerk. De animatie vloeide mooi samen met de euhm.. niet geanimeerde achtergronden, al leken de dinosauriërs soms wat te plastic-achtig. Bah, ben gewoon geen fan van 3D animatie, maar was toch knap gedaan.

De soundtrack heb ik op CD Prachtige muziek en past mooi bij de film.

Het verhaal is erg basic en volgt de typische Disney-structuur.

Had deze film eerst in de cinema gezien, en als klein meisje vond ik hem wel wat griezelig. Heb hem pas nog in HD gezien, wat het allemaal nog een beetje mooier maakte, al is het griezelige er wel af.

Zou hem 3.5* maar 'k denk dat k er een beetje uitgegroeid ben dus 3*

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Deed me enorm aan platvoet denken. Weinig origineel, maar wel mooi en leuk. Voldoende.

avatar van Nomak

Nomak

Mooi gemaakt deze animatiefilm die gebruik maakt van echte natuurbeelden. De muziek past er goed bij en de dino's en ook de aapjes zien er goed uit. Vooral de Carnotaurus is erg indrukwekkend gemaakt.

avatar van DeCol

DeCol

Mooie animatiefilm met een echt disneyverhaal. Niet erg origineel maar zeker wel leuk. Een mooie tocht naar de broedplaats. De aapjes die samen opgroeien met Aladar en even later ook omgaan met de andere dino's is leuk bedacht. Zeer mooie muziek die hier goed bij past.

avatar van The Scorcher

The Scorcher