Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Eric Leighton en Ralph Zondag
Met onder meer: D.B. Sweeney, Alfre Woodard en Julianna Margulies
Releasedatum: 23 november 2000
Plot Dinosaur
"Discover a world you've only imagined."
Wanneer een dinosaurusei per ongeluk op een eiland terechtkomt waar geen andere dino's leven, besluit een groep lemuraapjes het jong te adopteren en hem de naam Aladar te geven. Jaren later: een reuzenmeteoriet vernietigt alle leven op het eiland, waardoor Aladar en zijn vriendjes naar het vasteland moeten vluchten. Onderweg ontmoet Aladar voor het eerst zijn eigen soortgenoten.
Aladar (stemrol)
Bruton (stemrol)
Baylene (stemrol)
Eema (stemrol)
Dick Winters
Ikzelf vond de animaties mooi, en het verhaal vind ik ook niet saai worden. Wel vind ik jammer dat de hoofdpersoon (Aladar) weer zo'n stereotype is (Moedig, stoer, helper)... Dit zie je toch wel weer in alle Disneyfilms terug komen, en dat vind ik heel jammer. Ik vind bijna alle Disney films onvoldoende, behalve alle Herbie-films. Jammer hoor.
film_kaza
leuke animstiefilm, ik heb de game en de film.
ik zag hem voor heteerst in de bioscoop en vond hem erg goed.
3,5
newG
Ik vond deze film prachtig gemaakt, echt verbluffende animaties. Het is een typisch disney verhaaltje, maar een atypische disney uitwerking vind ik. Veel te angstaanjagend voor kleine kinderen, maar een "te disneyverhaal" voor oudere kijkers hoewel het bijna identiek hetzelfde verhaal is als bij ice age 2.
De personages vond ik goed uitgewerkt en de stemmen perfect gecast.
Door het gebrek aan volwassen humor krijgt deze film geen 4* maar een 3.5*
Jammer dat de carnisaurs niet konden praten...
tukkerstein
... hoewel het bijna identiek hetzelfde verhaal is als bij ice age 2.
Tja dat ligt aan Ice Age 2 natuurlijk, maar het klopt inderdaad, de verhalen lijken sterk op elkaar.
Dinosaur is prachtig gemaakt, schitterende animatie, maar een flinterdun verhaaltje en nogal saai. 2,5 *. Ik geloof dat deze film ook nogal geflopt was ondanks de hoge kosten die gemoeid waren met de film.
naamhier
inderdaad. vind ik nou ook.
empirekees
Volgens mij is deze tussen de Ice ages en Toy Stories, in de vergetelheid geraakt. Althans dat gevoel heb ik.
Respekked
mooie beelden, rete cliché. Deed me allemaal wel erg veel aan platvoet en zijn buddy's denken.
speedy23
Dat heb ik ook. Ik denk dat, mits een betere promotiecampagne, deze prettige animatiefilm het veel beter gedaan zou hebben.
Dragoon
heb hem nu al 4 of 5 keer gezien.
De animatie is mooi. Maar inderdaad. Die aladar of zo is echt zo'n stereo typetje. Altijd weer de held uithangen. (zoals vaak in dinsey films.)
Geef hem 2,5 voor de mooie animatie en de dinosaurussen.
abeltjuh 25
Heb deze film nog in de bioscoop gezien, zeker een leuke film...vooral als de scenes met die grote dinosaurus.
Wassup !
Misschien leuke film voor de kleintjes, maar niet voor mij in ieder geval
. Verhaal trok op niks, bij momenten ook wat saai. De computeranimaties waren wel nog vermakelijk. Krappe 2**
. Een van de mindergoede films van Disney.
fanaat
Het leukste vond ik de eerste drie minuten. Maar daarna meteen BOEM! Naar beneden, en dat blijft dan de rest van de film ook zo.
Jic
beetje een aftreksel van platvoet maar me 3 jarige zoon heeft er van genoten maar vond jurrassic leuker
Roseicollis
tot mijn verbasing vond ik deze film best mooi
2'5 punter
tommykonijn
Mooie film vond ik het, alleen vond ik hem soms een beetje saai maar de animatie was goed en het verhaal ook! 3.5*
Dirigentenleven
Weer een goede film die je sterk doet denken aan de echte tijd van de Dinosaurussen (voor mij een van de populairste dieren die ik ken mijn zoontje maakte me er vroeger namelijk gek mee) en het verhaal is ook best goed gelukt!
Dirigent
Erg leuke film van Disney en het is geen animatiefilm dus dit is eigenlijk weer eens iets anders en ik moet zeggen dat ik deze film niet slecht gemaakt vind!
psycholamp
- 1960 berichten
en het is geen animatiefilm dus dit is eigenlijk weer eens iets anders
Geem animatiefilm!? Volgens mij komen de dino's nog steeds recht uit de computer, computeranimaties dus. Maar goed, het probleem bij Disney is dat veel films toch veel op Bambi lijken. Nl. een jong dier dat niet opgroeit bij de eigen ouders, waardoor het verhaal niet erg origineel meer is. De dino's zien er goed uit, alleen jammer dat ze gaan praten. Zeker wel aardig, maar niet super.
Betamax
Leuke film voor op een zondag.
Mooie aninmaties vermengd met echte beelden.
Verhaal prima.
film_kaza
Muziek is spectaculair, animatie is mooi en Disney laat zien dat die ook wat met Dino's kan. Helaas is het verhaal redelijk zwak en de scene's waar ik vroeger mijn vinger bij afbeet van angst vind ik nu niet special meer. Wel vind ik de grote vleeseter mooi om te zien.
Vanwege de animatie en muziek blijft deze net nog 3,5
het is geen animatiefilm
Geen
Wat dan volgens jou.
Creasy_Bear
Tocht naar het beloofde land, met in de hoofdrol dinosauriers. Goed uitgewerkt.
Yuffira_San
Leuk om nog eens een deftige Disney film te zien, ook al is het geen echt classic.
Grafisch vond ik het een prachtwerk. De animatie vloeide mooi samen met de euhm.. niet geanimeerde achtergronden, al leken de dinosauriërs soms wat te plastic-achtig. Bah, ben gewoon geen fan van 3D animatie, maar was toch knap gedaan.
De soundtrack heb ik op CD
Prachtige muziek en past mooi bij de film.
Het verhaal is erg basic en volgt de typische Disney-structuur.
Had deze film eerst in de cinema gezien, en als klein meisje vond ik hem wel wat griezelig. Heb hem pas nog in HD gezien, wat het allemaal nog een beetje mooier maakte, al is het griezelige er wel af.
Zou hem 3.5* maar 'k denk dat k er een beetje uitgegroeid ben dus 3*
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Deed me enorm aan platvoet denken. Weinig origineel, maar wel mooi en leuk. Voldoende.
Nomak
Mooi gemaakt deze animatiefilm die gebruik maakt van echte natuurbeelden. De muziek past er goed bij en de dino's en ook de aapjes zien er goed uit. Vooral de Carnotaurus is erg indrukwekkend gemaakt.
DeCol
Mooie animatiefilm met een echt disneyverhaal. Niet erg origineel maar zeker wel leuk. Een mooie tocht naar de broedplaats. De aapjes die samen opgroeien met Aladar en even later ook omgaan met de andere dino's is leuk bedacht. Zeer mooie muziek die hier goed bij past.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Chicken Run
Animatie / Komedie, 2000

Brother Bear
Animatie / Familie, 2003
cataclysmasteroidmigratieleadervillaincometcomputer animatieprehistoryprehistoric creaturedinosaurusbirthdoodnesting groundscavern prehistoric creatureprehistoric adventurelemurprehistoric timesmesozoic