• 9.372.548 stemmen

Geregisseerd door: Eric Leighton en Ralph Zondag

Met onder meer: D.B. Sweeney, Alfre Woodard en Julianna Margulies

Releasedatum: 23 november 2000

Plot Dinosaur

"Discover a world you've only imagined."

Wanneer een dinosaurusei per ongeluk op een eiland terechtkomt waar geen andere dino's leven, besluit een groep lemuraapjes het jong te adopteren en hem de naam Aladar te geven. Jaren later: een reuzenmeteoriet vernietigt alle leven op het eiland, waardoor Aladar en zijn vriendjes naar het vasteland moeten vluchten. Onderweg ontmoet Aladar voor het eerst zijn eigen soortgenoten.

Aladar (stemrol)

Baylene (stemrol)

Eema (stemrol)

avatar van Jordy

Jordy

Als je een film van 120 miljoen maakt, snap ik niet dat je niet even de moeite neemt om een verhaal te verzinnen. De hele film gaat over het feit dat een groep dinos op zoek is naar een stuk land. Ondertussen wordt je keer op keer, non-stop één of andere boodschap door je strot geduwd ("samen staan we sterk"). Echt mooi is de film ook niet. Het is zo duidelijk wat computer-geanimeerd is, en wat niet, dat het net lijkt of je naar Roger Rabitt zit te kijken (wat ik ook al irritant vond bij Titan AE). 2 sterren.

avatar van LennarT

LennarT

het verhaal is indd erg slecht (ala platvoet) en de animaties vielen mij ook tegen, 2 sterren

avatar van oomhenk

oomhenk

leuke film goed verhaal mooi gemaakt krijgt van mij 4steren

avatar van Miepie

Miepie

Dino's hebben niet zoveel aan brains dat ze diepzinnige gesprekken gaan voeren

Leuk verhaaltje en goed gemaakt.

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Leuke film. 4*.

avatar van BS

BS

het verhaal is simpel,de uitwerking ervan is best goed gedaan.

Soms niet,maar de graphics zijn over het algemeen erg mooi.

De gebeurtenissen zijn niet direct grappig,spannend eng of raar te noemen.Het is meer een documentaire met en klein verhaal erin.

Zeker een aanrader om naar te kijken 3 sterren

tovenaar

Waarom moeten de T-Rex'en in dino-films altijd de slechte zijn? Misschien waren het wel hele coole dino's juist en waren al die bladeters maar mietjes-dino's!

Hahaha, precies. En die T-Rexen kregen vast alle chicks...

tovenaar

Disney is het niet met je eens Jordy

ik quote van de achterkant van de hoes:

"Ontdek de verbazingwekkende mix van filmtechnologie en een briljant verhaal zoals alleen Disney dat kan!"

tovenaar

Ik wil oomhenk trouwens nomineren voor fijnste user op deze site, mag dat?

avatar van gotti

Het Moviemaatje van het jaar!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De prachtige animatie wordt letterlijk de nek om gedraaid door dat STOMME verhaal ... gemiste kans ..

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Prachtige animatiefilm met een vermakelijk verhaal en mooie animaties. Aanrader voor groot en klein.4*

avatar van NeoGriz

NeoGriz

tovenaar schreef:

Het zijn Carnotaurussen

jammer.

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

kos schreef:

Hahaha, precies. En die T-Rexen kregen vast alle chicks...

Eigenlijk komt er geen T-Rexz in voor

avatar van Esteban

Esteban

Het argument dat er géén verhaal in zou zitten vind ik in dit geval zo verwaarloosbaar als maar kan zijn. In het geval van deze film zit er méér dan genoeg verhaal in voor wat ze willen brengen. Ik hoorde ook niemand klagen over 'The Land before Time', waar niets meer in zat. Ik heb genoten van de verbluffende animatie, de knappe docu-achtige uitwerking en de ongelooflijk sterke muziek.

Dinosaur ****

Esteban schreef:

Ik hoorde ook niemand klagen over 'The Land before Time'

Don't fuck with Platvoet...

avatar van Marki_san

Marki_san

dit is Jurassic Park voor de kleintjes

avatar van The One Ring

The One Ring

Het probleem met deze film was niet zozeer dat het verhaal slecht was, maar meer dat het een slecht aftreksel van Platvoet was. Verder kon het ook niet boeien. Het zag er alleen maar mooi uit. Voor de rest was het gewoon slecht. En dat terwijl ik veel verwachte.

2 sterren.

avatar van amazingmoi

amazingmoi

mooie beelden slecht verhaal

avatar van Purmerend

Purmerend

Een wat vreemde combi Apen en Dino's, maar ja het is ook een film. De machosaurus Aladar beleeft allemaal avonturen, ik had er alleen wat meer van verwacht helaas. 2,5*

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Marki_san verwoord precies mijn woorden! Alleen dan voor de kleinere kleintje's (die van 1,33 en een halve centimer)

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik (redelijke fan van Platvoet) heb er bij deze film totaal niet aan gedacht. Ik vind deze in het begin vooral beter dan Platvoet. Aan het einde zakt hij af en word het echt zo'n cliché Disney waar bij je moet

Jurassic Park voor kleintjes, hoe bedoel je: we scheren dino's over een kamp...!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ik herinner mij er niet meer zo veel.-->Slecht teken dus.

Geen leuke personages,geen verhaal,slappe Platvoet namaakfilm

avatar van Film Pegasus

Origineel is hij zeker niet. Zoals anderen al opmerkten is dit een nieuwe versie van Platvoet. Maar dan wel een mooie versie. Jammer genoeg is dit wat een vergeten Disney geworden. Net als bij Taran en de toverketel is dit een film waar men zich (onterecht) voor schaamt.

Knappe computeranimatie, die qua stijl alvast mooier is dan bvb Treasureplanet die 2 jaar later uitkwam.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Pieter Montana schreef:

Ik herinner mij er niet meer zo veel.-->Slecht teken dus.

Bij mij betekent dat altijd dat ik dan niet stem.

avatar van amazingmoi

amazingmoi

hier had ik meer van verwacht!

avatar van IcU

IcU

Het ziet er echt geweldig uit. Het heeft alleen totaal geen inhoud. Het is een standaard disney verhaaltje, maar dan met dino's. Gezien toen hij in de bios draaide, en net herkeken. Ik wist er totaal niets meer van. 3*

Ik vind het ook erg raar dat er maarliefst 5 (!) mensen het verhaal hebben geschreven...

avatar van Exxon

Exxon

Ik heb deze in de bioscoop gezien en ik vond er niks aan

*gaap* 1*