• 9.374.478 stemmen

Impact (2008)

Actie / Sciencefiction | 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Duitsland / Canada

Geregisseerd door: Mike Rohl

Met onder meer: Natasha Henstridge, David James Elliott, Benjamin Sadler

Plot Impact

Tijdens een enorme meteorenregen knalt een asteroïde met enorme kracht tegen de maan aan. De fragmenten van deze asteroïde en stukjes van de maan zelf, komen op de aarde terecht. De aanvankelijke schade is minimaal en experts zeggen dat ook de beschadigingen aan de maan geen nadelige effecten zullen hebben. Maar dan beginnen zich toch afwijkende zaken voor te doen. Belangrijke wetenschappers ontdekken dat de koers van de maan definitief veranderd is en dat deze nu op de aarde afstevent.

avatar van Theunissen

Verhaal is best aardig en de film weet ook wel te boeien maar de special effects zijn vaak een lachertje met als dieptepunt het schip wat in de lucht ging. Er staat boven vermeld dat het een miniserie is van 180 minuten. Ik heb deze film net zoals de personen hierboven gezien op Film 1 en daar duurt de film iets van 120 minuten. Schijnbaar heeft Film 1 deze film met 60 minuten ingekort. Maar eerlijk gezegd mis ik de 60 minuten niet want 120 minuten is voldoende voor deze vermakelijke film.

avatar van P8rb

P8rb

Ik heb ook de ingekorte versie van 2 uur op film1 gezien. Achteraf maar goed ook dat de film was ingekort, veel heb ik voor mijn gevoel niet gemist en zo geweldig was het allemaal niet.

Allereerst waren de special effects nogal lelijk, het zag er allemaal iets te nep uit. De acteerprestaties van sommigen lieten soms ook te wensen over. Voor de rest voelde het nogal als een kinderfilm aan, het was allemaal een beetje zoetsappig. 2 sterren hiervoor.

avatar van 606

Prachtige film met een goed verhaal.

Het is eens wat anders als de standaard natuurramp zoals, tornado, aardbeving en vulkaan.

Goed verhaal van vader en de 2 kinderen.

Ook de effecten waren goed gedaan

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Aardige mini-serie voor op een druilerige zondagmiddag, niet zo'n serie die op je netvlies blijft hangen, gelukkig maar.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Best een aardige miniserie die net in zijn geheel van 20.00 tot 00.00 werd uitgezonden. Ik dacht niet dat ik 'm zou willen afzien vanwege de lengte in 1 keer, maar met hulp van gezellige familieleden en met een loopje, hapje of drankje in elke pauze (circa 15 stuks?) was het goed te doen.

Helaas wat fouten en onwaarschijnlijkheden, maar ik vond het wel onderhoudend voortkabbelen.

avatar van rep_robert

Impact is een miniserie die weinig om het lijft heeft en vooral teert op barslechte special effects waar zelfs The Asylum zich nog voor zou schamen.

Toch werkt de miniserie wel aanstekelijk en zit er lekker veel vaart in om het gebrek aan een fatsoenlijk plot te verdoezelen. Vooral de B-cast onder leiding van Natasha Henstridge en David James Elliot lijken er veel plezier in te hebben.
Het is echter wel raar dat er voor sommigen hele dagen voorbij gaan en zo even makkelijk de wereld over vliegen, terwijl de opa met zijn 2 kleinkinderen een nachtje overleven in een tankstation. Qua tijden en locaties klopt er sowieso weinig, aangezien die Duitser/Fransman ook opeens in Amerika opduikt(kan er wel gevlogen worden?).

De ideeën zijn verder geinig(wat voor effect heeft een kapot geramde maan op de aarde), alleen ontbreekt het aan een budget waardoor de leuke ideetjes er veelal belachelijk geanimeerd uitzien(de boot, de trein etc.). De zwevende mensen en de maan zelf waren van een ietsje hoger niveau qua SE.

Het tweede deel van de miniserie is veel trager. Op Aarde schijnt blijkbaar opeens niks meer te gebeuren, waar het eerste gedeelte vol actie zat en de aarde continu een doelwit van de omstandigheden leek te zijn. Het vervolg is verder helaas ook een slap aftreksel van Armageddon, wat al geen topper is.
Het is jammer dat het tweede deel zoveel aan vreugde inboet, want buiten die aanstekelijke uitwerking heeft Impact niet heel veel te bieden.

Er zit veel potentie in Impact, maar ontbreekt aan een goed budget en de inspiratie lijkt na anderhalf uur ook compleet op om een voldoende te kunnen scoren.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

een miniserie/film met een budget van 14 miljoen. Om dit soort verhalen neer te zetten in een blockbuster heb je al gauw het tienvoudige noemen dus wel knap van de makers dat ze het nog noemenswaardig hebben kunnen neerzetten. Spijtig genoeg was de tv-gids fout bij ons. Er stond het jaar 2000 in dat de film is uitgebracht en ik dacht eerst 'jaar 2000 met natasha henstridge en die synopsis, dat moet nog best een grote blockbuster geweest zijn ', maar aangezien ik mij die film niet echt kon herinneren en ik wat meer opzocht zag ik dat de film uit 2008 stampt en Henstridge was dan niet meer de middelgrote naam die ze ooit was. Nu, de effects van de film zijn best nog degelijk tot sommige zelfs sterk waar ik echt door verrast was. Het verhaal was wel cliché maar door de constante veranderingen van de maan bleef het wel onderhoudend en nergens saai. Het acteerwerk was wel bedroevend en dan heb je op zich nog geluk dat Henstridge door het beeld schuift want al bij al is ze wel nog steeds een lekkere MILF.

Het is geen bijzondere film maar eigenlijk kan de film zijn lengte wel onderhoudend blijven en nooit ergens saai zijn wat best knap is met dit budget en de bedroevende acteerpresaties maar voor mij persoonlijk maakt Henstridge veel goed en verbloemd ze vele zaken.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Als liefhebber van dit soort filmen heb ik me wel kunnen vermaken met deze film.

Goed verhaal, goede vertolkingen en spannend.

De speciale effecten zijn niet altijd uitstekend, maar toch ruimschoots voldoende voor een productie als dit, die toch bedoeld was voor TV.

Je kan de prent een beetje vergelijken met de rampenfilms uit de jaren '70 en '80 toen het genre op zijn top was. Alleen is deze film toch wat beter gemaakt.

Een aanrader voor de liefhebbers dus.

Opnieuw bekeken en terug plezier aan beleefd.

Goede cast die het allemaal zeer goed doen ook, opvallende mooie rollen van de kinderen.

Zoals ik bij mijn eerste mening zei, aanrader voor de liefhebbers.