• 9.375.065 stemmen

Impact (2008)

Actie / Sciencefiction | 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Duitsland / Canada

Geregisseerd door: Mike Rohl

Met onder meer: Natasha Henstridge, David James Elliott, Benjamin Sadler

Plot Impact

Tijdens een enorme meteorenregen knalt een asteroïde met enorme kracht tegen de maan aan. De fragmenten van deze asteroïde en stukjes van de maan zelf, komen op de aarde terecht. De aanvankelijke schade is minimaal en experts zeggen dat ook de beschadigingen aan de maan geen nadelige effecten zullen hebben. Maar dan beginnen zich toch afwijkende zaken voor te doen. Belangrijke wetenschappers ontdekken dat de koers van de maan definitief veranderd is en dat deze nu op de aarde afstevent.

avatar van eppo349

eppo349

Ik kreeg het niet voor elkaar, na ruim twee uur ben ik gestopt met kijken. Waarom? Had helemaal niets met het verhaal, personages, etc. Het is niet dat het slecht was, maar het deed me helemaal niets.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Ik heb de film wel uitgekeken.

En ja het was triestig, vooral de astrologische fenomenen en probleemstellingen die worden voorgesteld. De manier van oplossingen is een Pulitzer Prize waard. Waar blijven ze het in godsnaam halen?

Verder slappe B-acteurs, typische voorspellende personage's, fake effecten en ga zo door...

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Vanavond op tv. Ik ben benieuwd..

avatar van Seifer

baafeurus

tot nu toe zeker leuk!

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Deze film heb ik tot nu toe al minstens 1 keer gezien, de eerste keer op FILMnet en nu op RTL4. Prachtige apocalyptische film, though er is echt veel fout.

1. Dag en nacht! Om 3 uur kan je hem nooit zien.

2. In Australie en Amerika kan de zon niet tegerlijkertijd schijnen.

3. In Europa en Amerika kan het niet dezelfde tijd zijn

4. Als er een astroide zo groot tegen de maan op botst is die gelijk adios.

Het verhaal is deels leuk, want ja soms word je gestoord van die stomme privé sfeer, die niemand echt iets boeit, maar aan de andere kant is het zeer awesome te zien al die rampen. En ja, ook al is het acteren niet al te best, de SF effecten niet echt op en top, voor mij blijft het toch een geweldige film:) Alleen al omdat het een rampenfilm is:) Ik hou van apocalypse films:D

Though, ik had meer shots van de maand in de ruimte willen zien:P

avatar van Bambi18

Bambi18

Seifer schreef:

Overdag ook gewoon hoor.

Inderdaad

avatar van baafeurus

baafeurus

trek er een halve punt af omdat het einde nogal stom is, hetzelfde: alles komt weer goed moment ergert me altijd

avatar van denihusic

denihusic

deze film heeft meer gaten dan kraters in de maan (horrible pun intended)

avatar van AlphaCentauri

AlphaCentauri

Leuk verhaal, zeer mager uitgewerkt, slechte acteurs. Heb de film wel uitgekeken, maar kan hem niet aanraden. Deze film had veel beter kunnen zijn.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Leuke TV serie met zeker wat spanning er in. De acteurs waren ook nog wel best sterk. Het einde is inderdaad nogal lullig. Alles komt weer goed. Het had de film/miniserie heus GEEN kwaad gedaan wanneer de Aarde werd vernield. Maar toch was het wel spannend. Geraken ze nog op tijd weg van de maan, of gaan ze moedig sterven? Ik heb in ieder geval wel genoten van dit TV filmpje. Het is en blijft natuurlijk entertainment!

avatar van armand 1

armand 1

Voor een Science-Fiction film nog niet zo slecht, ik al veel andere gezien.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Dit moet de grootste verzameling onzin zijn, die ik ooit heb gezien!!!

Als komedie net iets beter geslaagd, dan als serieuze actiefilm.

Hoewel dat misschien niet de bedoeling was, was het zo nu en dan wel lachen om de idiote dingen, die er gebeurden.

Maar al met al vind ik het toch zonde van de tijd, die ik er aan heb besteed.

Gelukkig was het wel de film-versie, zoals die ooit door Film1 Action is uitgezonden, dus in ruim 100 minuten was het allemaal wel voorbij.

Minder dan 0,5* kan ik niet geven, anders deed ik dat wel.

avatar van PsychoTiger

PsychoTiger

Niet heel goed, maar wel vermakelijk.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Die tv promo is niet normaal slecht. Van deze zin word ik echt onwel:

Mister President, there won't be a planet earth

Ik heb deze film nog nooit gezien en ik hoef hem ook niet te zien. Dit soort films komen me echt de strot uit.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Aardige mini-serie voor op een druilerige zondagmiddag, niet zo'n serie die op je netvlies blijft hangen, gelukkig maar.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Worden de volle 180 minuten afgespeeld? Of ook daadwerkelijk in 2 delen?

avatar van Nicholas

Nicholas

Afschuwelijk.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Best een aardige miniserie die net in zijn geheel van 20.00 tot 00.00 werd uitgezonden. Ik dacht niet dat ik 'm zou willen afzien vanwege de lengte in 1 keer, maar met hulp van gezellige familieleden en met een loopje, hapje of drankje in elke pauze (circa 15 stuks?) was het goed te doen.

Helaas wat fouten en onwaarschijnlijkheden, maar ik vond het wel onderhoudend voortkabbelen.

avatar van Theunissen

15 pauzes Dan bleef er weinig meer over van de film.

avatar van madmax2011

madmax2011

ondanks alles vond ik het toch een leuke film verstand op nul en kijken maar

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Scientific Reaction

The Impact mini-series received little comment from the scientific community due to its lack of realism, incorrect use of terminology, and basic misunderstanding of the law of gravity, as we currently understand it.

Impact (TV miniseries) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Verder een uitermate beroerde film. Ik moet eerlijk zeggen dat ik 'm niet helemaal gezien heb, maar na een kwartier/half uur weet je al wel hoe de klok staat. Slecht geacteerd, met een weinig boeiend en weinig origineel verhaal. Dit is echt pure drek.

avatar van Akkiej

Akkiej

Zoetsappige film met slecht acterende acteurs. Bij gebrek aan beter maar uit gekeken, maar hij was erg soft en lief en bleh. Ook de special effects waren niet echt super.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Impact, Deep impact, Armageddon, allemaal 1 pot nat. Ik ben er eens rustig voor gaan zitten (moest ook wel, zo lang duurde het) en als je de matige graphics, oervervelende subplots, matig acteerwerk op de koop toeneemt is het wel een aardig filmpje. Wel aardig voor een zaterdagavond als er verder toch niets anders is.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Scheurleer schreef:

Je gaat deze serie toch niet vergelijken met armageddon zeker?

avatar van Nicholas

Nicholas

Of Deep Impact.

avatar van JustOneDude

JustOneDude

Voor een miniserie is het best te doen. Acteren wordt je niet heel vrolijk van. De special effects zijn van een aardige kwaliteit.

avatar van pomelo7

pomelo7

Chattingforum schreef:

1. Dag en nacht! Om 3 uur kan je hem nooit zien.

2. In Australie en Amerika kan de zon niet tegerlijkertijd schijnen.

3. In Europa en Amerika kan het niet dezelfde tijd zijn

4. Als er een astroide zo groot tegen de maan op botst is die gelijk adios.

Though, ik had meer shots van de maand in de ruimte willen zien:P

Boeiende top 10 heb je

avatar van henkula

henkula

Deel een was wel te doen, bij deel twee zakte mijn belangstelling en heb 'm uitgezet.

avatar van raikkinen

raikkinen

Gisteren op TV gezien en viel me niet tegen. Toegegeven: de special special-effects zijn niet de beste die ik ooit gezien heb en het zelfde geldt voor de acteerprestaties van sommige acteurs, maar het verhaal vond ik boeiend en leuk opgezet.

De film wist me de gehele speelduur te boeien (op de 'familie-scenes' na dan).

Erg leuk om een keer gezien te hebben. Zeker vanwege de vaak toch mooie beelden en het verhaal. Maar de genoemde nadelen en de speelduur zorgen er voor dat het wel bij één keer zal blijven

De film deed voor mij waar ie voor bedoeld is: entertainen.