Impact (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur:
180 minuten (miniserie, 2 delen)
Duitsland / Canada
Geregisseerd door: Mike Rohl
Met onder meer: Natasha Henstridge, David James Elliott, Benjamin Sadler
Plot Impact
Tijdens een enorme meteorenregen knalt een asteroïde met enorme kracht tegen de maan aan. De fragmenten van deze asteroïde en stukjes van de maan zelf, komen op de aarde terecht. De aanvankelijke schade is minimaal en experts zeggen dat ook de beschadigingen aan de maan geen nadelige effecten zullen hebben. Maar dan beginnen zich toch afwijkende zaken voor te doen. Belangrijke wetenschappers ontdekken dat de koers van de maan definitief veranderd is en dat deze nu op de aarde afstevent.
eppo349
Ik kreeg het niet voor elkaar, na ruim twee uur ben ik gestopt met kijken. Waarom? Had helemaal niets met het verhaal, personages, etc. Het is niet dat het slecht was, maar het deed me helemaal niets.
Ceeda7
Ik heb de film wel uitgekeken.
En ja het was triestig, vooral de astrologische fenomenen en probleemstellingen die worden voorgesteld. De manier van oplossingen is een Pulitzer Prize waard. Waar blijven ze het in godsnaam halen?
Verder slappe B-acteurs, typische voorspellende personage's, fake effecten en ga zo door...
Seifer
Waarom zien deze mensen overdag de maan? Ik zie de maan alleen 's nachts... :s
Overdag ook gewoon hoor.
Chattingforum
Deze film heb ik tot nu toe al minstens 1 keer gezien, de eerste keer op FILMnet en nu op RTL4. Prachtige apocalyptische film, though er is echt veel fout.
1. Dag en nacht! Om 3 uur kan je hem nooit zien.
2. In Australie en Amerika kan de zon niet tegerlijkertijd schijnen.
3. In Europa en Amerika kan het niet dezelfde tijd zijn
4. Als er een astroide zo groot tegen de maan op botst is die gelijk adios.
Het verhaal is deels leuk, want ja soms word je gestoord van die stomme privé sfeer, die niemand echt iets boeit, maar aan de andere kant is het zeer awesome te zien al die rampen. En ja, ook al is het acteren niet al te best, de SF effecten niet echt op en top, voor mij blijft het toch een geweldige film:) Alleen al omdat het een rampenfilm is:) Ik hou van apocalypse films:D
Though, ik had meer shots van de maand in de ruimte willen zien:P
baafeurus
trek er een halve punt af omdat het einde nogal stom is, hetzelfde: alles komt weer goed moment ergert me altijd
denihusic
deze film heeft meer gaten dan kraters in de maan (horrible pun intended)
AlphaCentauri
Leuk verhaal, zeer mager uitgewerkt, slechte acteurs. Heb de film wel uitgekeken, maar kan hem niet aanraden. Deze film had veel beter kunnen zijn.
A.L.I.E.N
Leuke TV serie met zeker wat spanning er in. De acteurs waren ook nog wel best sterk. Het einde is inderdaad nogal lullig. Alles komt weer goed. Het had de film/miniserie heus GEEN kwaad gedaan wanneer de Aarde werd vernield. Maar toch was het wel spannend. Geraken ze nog op tijd weg van de maan, of gaan ze moedig sterven? Ik heb in ieder geval wel genoten van dit TV filmpje. Het is en blijft natuurlijk entertainment!
armand 1
Voor een Science-Fiction film nog niet zo slecht, ik al veel andere gezien.
Ace Hanlon
Dit moet de grootste verzameling onzin zijn, die ik ooit heb gezien!!!
Als komedie net iets beter geslaagd, dan als serieuze actiefilm.
Hoewel dat misschien niet de bedoeling was, was het zo nu en dan wel lachen om de idiote dingen, die er gebeurden.
Maar al met al vind ik het toch zonde van de tijd, die ik er aan heb besteed.
Gelukkig was het wel de film-versie, zoals die ooit door Film1 Action is uitgezonden, dus in ruim 100 minuten was het allemaal wel voorbij.
Minder dan 0,5* kan ik niet geven, anders deed ik dat wel.
jumpstylemovie
Die tv promo is niet normaal slecht. Van deze zin word ik echt onwel:
Mister President, there won't be a planet earth
Ik heb deze film nog nooit gezien en ik hoef hem ook niet te zien. Dit soort films komen me echt de strot uit.
eddyeddy
Aardige mini-serie voor op een druilerige zondagmiddag, niet zo'n serie die op je netvlies blijft hangen, gelukkig maar.
SnakeDoc
Worden de volle 180 minuten afgespeeld? Of ook daadwerkelijk in 2 delen?
Dreiecke
Best een aardige miniserie die net in zijn geheel van 20.00 tot 00.00 werd uitgezonden. Ik dacht niet dat ik 'm zou willen afzien vanwege de lengte in 1 keer, maar met hulp van gezellige familieleden en met een loopje, hapje of drankje in elke pauze (circa 15 stuks?) was het goed te doen.
Helaas wat fouten en onwaarschijnlijkheden, maar ik vond het wel onderhoudend voortkabbelen.
madmax2011
ondanks alles vond ik het toch een leuke film verstand op nul en kijken maar
notoirefilmhater
The Impact mini-series received little comment from the scientific community due to its lack of realism, incorrect use of terminology, and basic misunderstanding of the law of gravity, as we currently understand it.
Impact (TV miniseries) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Verder een uitermate beroerde film. Ik moet eerlijk zeggen dat ik 'm niet helemaal gezien heb, maar na een kwartier/half uur weet je al wel hoe de klok staat. Slecht geacteerd, met een weinig boeiend en weinig origineel verhaal. Dit is echt pure drek.
Akkiej
Zoetsappige film met slecht acterende acteurs. Bij gebrek aan beter maar uit gekeken, maar hij was erg soft en lief en bleh. Ook de special effects waren niet echt super.
Scheurleer
Impact, Deep impact, Armageddon, allemaal 1 pot nat. Ik ben er eens rustig voor gaan zitten (moest ook wel, zo lang duurde het) en als je de matige graphics, oervervelende subplots, matig acteerwerk op de koop toeneemt is het wel een aardig filmpje. Wel aardig voor een zaterdagavond als er verder toch niets anders is.
Dennissssss
Je gaat deze serie toch niet vergelijken met armageddon zeker?
JustOneDude
Voor een miniserie is het best te doen. Acteren wordt je niet heel vrolijk van. De special effects zijn van een aardige kwaliteit.
pomelo7
1. Dag en nacht! Om 3 uur kan je hem nooit zien.
2. In Australie en Amerika kan de zon niet tegerlijkertijd schijnen.
3. In Europa en Amerika kan het niet dezelfde tijd zijn
4. Als er een astroide zo groot tegen de maan op botst is die gelijk adios.
Though, ik had meer shots van de maand in de ruimte willen zien:P
Boeiende top 10 heb je
henkula
Deel een was wel te doen, bij deel twee zakte mijn belangstelling en heb 'm uitgezet.
raikkinen
Gisteren op TV gezien en viel me niet tegen. Toegegeven: de special special-effects zijn niet de beste die ik ooit gezien heb en het zelfde geldt voor de acteerprestaties van sommige acteurs, maar het verhaal vond ik boeiend en leuk opgezet.
De film wist me de gehele speelduur te boeien (op de 'familie-scenes' na dan).
Erg leuk om een keer gezien te hebben. Zeker vanwege de vaak toch mooie beelden en het verhaal. Maar de genoemde nadelen en de speelduur zorgen er voor dat het wel bij één keer zal blijven
De film deed voor mij waar ie voor bedoeld is: entertainen.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?