Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Johnnie To
Met onder meer: Johnny Hallyday, Anthony Chau-Sang Wong en Simon Yam
Gesproken taal: Frans, Engels, Kantonees, Mandarijn en Portugees
Plot Fuk Sau
"There is no other law."
Een huurmoordenaar voor de onderwereld vertrekt vanuit HongKong naar Frankrijk om daar te leven. Na enige tijd wordt hij gedwongen om terug te keren, om wraak te nemen op de moord van de familie van zijn dochter.
Francis Costello
Big Mama
Python
Wolf
winglo
De stijl van deze film trekt me wel, al denk ik dat er veel meer in had gezeten. Hoofdpersoon past ook niet echt voor mijn gevoel maar aan de andere kant geeft het toch iets extra's.. Beetje dubbel gevoel bij deze film. Al met al wel een ruime voldoende!
geetje
Ik heb de film gezien vond het wazig hoe hij ineens in het hotel kwam waar de huurmoordernaars waren.
De huurmoordernaars waren niet goedkoop dus vond ik het nogal raar dat ze met de bus moesten.
Meer van deze dingen waar ik me aangestoort had
De poster doet vermoeden of je met een top film te maken hebt.
van mij krijgt hij een magere 1
Neem aan dat een auto (met nummerplaat ed) veel makkelijker naar een persoon te tracen is dan een bus.
Vind de commentaar eigenlijk waziger dan de film.
ToNe
To maakt niet te veel woorden vuil aan de motieven voor wraak.
Er is een afrekening, er volgt wraak en er ontstaat een 'dilemma'.
Maar het zijn de details die het tot een rijke kijk-ervaring maken.
Ten eerste is het de aanwezigheid van Hallyday.
Hij zal geen prijzen winnen met zijn non-acting, maar zijn verschijning werkt. Als vreemde westerling tussen zijn Aziatische broeders spreken ze verrassend genoeg, dezelfde taal: de ongeschreven (en onbesproken) code van de huurling.
Costello's focus en vastberadenheid krijgen dan plots herkenbaarheid in naam- en landgenoot met dezelfde garderobesmaak: Le Samouraï.
Het had al af kunnen lopen tijdens het keerpunt, wanneer Costello zijn geheugen kwijtraakt en het voor de huurlingen daarmee af is. Maar zoals eerder in de film, tijdens de eerste showdown bij de picnick, houden zij zich aan hun code en de gevolgen ervan. Daarom schoten ook flitsen van de eindscene van The Wild Bunch bij mij binnen als de 'helden' besluiten eruit te gaan with a bang!
Dezelfde code maakt ook van Costello meester als hij besluit,zonder precies te weten waarom, de mannen waarvan hij denkt dat ze vrienden zijn, te wreken. Wat volgt is een meesterlijke uiteenzetting van kijken en zien; zoals Costello in zijn wereld (en To in zijn wereld daarachter) te werk gaat.
Vergeten betekent niet automatisch vergeven.
Als George Fung iets kan leren over karma, dan is het dat instinct het lot van de huurling bepaalt.
Dan rest nog de ironie die Costello moet voelen als hij aan een tafel zit vol starende halfbloedjes. The-night-before black-out laat hem zelfs verbaasd staan over zijn eigen kunnen.
lau12345
In het begin d8 ik zo heey dat begint goed,dit is een goede actiefilm.
Daar is ook alles helaas mee gezegd.
Het is idd een zeer stille film.
En dan het stukje op de vuilnisbelt was het ?
Erg wazig hoe men daar aan wapens komt .
Nee ,heb lang in twijfel gestaan om deze film te gaan kijken ,maar na goede verhalen hier en best wel hoge score toch maar gaan kijken.
Jammer erg jammer van me tijd.
1.5* omdat ik niet in slaap ben gevallen , meer kan ik er niet van maken .
Zandkuiken
Simpel verhaaltje dat niet superorigineel wordt uitgewerkt maar To brengt het allemaal heel stijlvol in beeld en weet er echt een sfeervol gebeuren van te maken.
Veel in duisternis gedrapeerde scènes die mede dankzij de ingetogen toon een bepaalde tristesse met zich meedragen, wat ook geldt voor hoofdrolspeler Johnny Hallyday, die me net als ToNe meteen aan de huurmoordenaar uit Le Samouraï deed denken. Zal wel aan de naam Costello liggen...
De visuele elegantie en prima sobere score zorgen ervoor dat Vengeance makkelijk naar 3,5* klimt. Genoten!
MyLegacy.nl
Beetje het ouderwetse coole acteerwerk, Je weet wel 1 wenkbrauw omhoog gevolgd door een one shot target action.!!
Maar ja wat wil je anders van Johnny H.
Ondanks dat keek hij smorgens om 6 uur toch lekker weg tot kwart voor 8. (zonder in slaap te vallen)
3.5 *
triqo
Heel erg stijlvol gefilmd
!
Daar is voor mij alles mee gezegd, vond het acteerwerk helemaal niet goed (verwachtte nu ook wel wat van Hallyday maar dit deed me helemaal niets) en het verloop en verhaal kon me ook totaal niet boeien. Soundtrack tot ongeveer de laatste 20 minuten ook bijzonder saai (had sfeervoller gemogen),
Jammer dit, had meer ingezeten maar toch 2* voor het visuele gedeelte.
Beetje gemengde gevoelens.
Want de film is heel erg sterk. En dan ben ik snel geneigd 'n paar goofs te vergeven. Ze zijn eerder onopvallend dan slordig, en eentje is zelfs expres gedaan. Lachen. En wie klaagt over een veranderlijk jaskraagje o.i.d., bij zo een stoere film?
Maar wanneer er overduidelijke plotfoutjes in zitten wordt ik toch wat argwanend. Zonder deze had ik de film minimaal een halve ster er bij gegeven. Want de Franse botox-Elvis is übercool, evenals de actie-scenes die vaak leuk zijn geschoten. Cool is hier i.d.d. het magische woord.
Vooruit dan maar: 1. Hallyday's dochter kan onmogelijk weten dat ze een van haar belagers in het oor heeft geschoten. Ookal meldt ze dit wel aan papa tijdens zijn ziekenhuisbezoek. Bekijk de scene maar eens rustig en zie dat deze bewuste hitman door de nog dichte deur in zijn oor wordt geschoten en hij daarna, i.t.t. de 2 anderen, niet de kamer betreed waarin zij bijna sterft. Ze heeft hem geen enkele keer gezien.
2. Hoe weet Fung eigenlijk dat Hallyday aan het Memento-syndroom lijdt?
Toegeven, de 2e is nog voor verschillende uitleg vatbaar, maar de 1e werkte op mij helaas nogal storend.
Verder weinig mis mee.
Goed.
Tjeerdd
Ik vond de film nogal tegenvallen, zeker gekeken naar de rating op moviemeter. De film kwam moeizaam op gang, er gebeurden weinig boeiende dingen en bij vlagen was het zeer onrealistisch.
Het is maar goed dat zijn dochter op die dag vermoord is. Als ze later die week vermoord was, was papa zijn geheugen al kwijt geweest en had hij niet geweten dat hij een dochter had. En alsof die chinezen kunnen zien met wat voor wapen ze schoten en hoe ze stonden. Daarnaast viind ik het knap dat de dochter door dichte deuren kan kijken (oor van belager eraf geschoten). En Hallyday heeft valsgespeeld in deze film. Hij heeft codes gebruikt, hij was niet dood te krijgen en kan voetballen met een mank been. Als ik onrealistische actie wil zien pak ik wel een dvdtje van Steven Seagal of Jean-Claude van Damme. Ook is het knap dat Costello wraak kan nemen met geheugenverlies. Als je je eigen dochter niet eens meer herkent en weet wie zij is, hoe kun je dan wraak nemen op haar moord??? Ik kan zo nog een hele rits van dit soort momenten geven. De film werd door dit soort gebeurtenissen gewoon een ergernis.
En aan het einde, ja hoor, hij knalt iedereen af. Verhaal is zwak uitgewerkt, zeer cliché. Ook knap trouwens hoe je zonder geheugen de weg terug kunt vinden aan het einde. Verhaal rammelt aan alle kanten!!!!!!!! Er had gewoon veel meer in deze film gezeten. Meer dan 2 sterren kan ik er niet van maken. Zoals je kunt merken erger ik me nu nog.
ik sta ook compleet versteld van sommige reacties hier, hoezo 4 sterren?? Deze rating geeft een compleet vertekend beeld van deze film.
Een 1-keer-maar-nooit-weer film
ToNe
Vengeance is een film die het verhaal vooral vertelt in beelden. Dat het dan op (vele?) fronten niet 'sluitend' is, vergeef ik de film dan maar. In mijn beleving zorgt het minimale plot ervoor dat ik mijn eigen nuances en verbanden plaats bij hetgene wat ik zie en ervaar.
Een volledig gescripte film zou te strict en te dwingend zijn. Want als To het belangrijk vond hoe iemand z'n weg terug vindt, had hij er wel minuten voor vrijgemaakt. De dilemma's van oriëntatie die hij wél belangrijk vindt, doet hij vervolgens met verve: zonder gesproken verwijzing, enkel beeld.
Uiteindelijk weet je niet eens met zekerheid of het zijn dochter is. Zoals de laatste zin in mijn recensie suggereert kan het de voortgang zijn van een waarheid die hij ooit aangenomen heeft. Het is niet 100% sluitend, maar zou het de film beter maken? De ambiguïteit maakt de film juist rijker.
Bovendien zijn het de huurlingen die de wraak voortzetten. Costello, die in zijn nieuwe staat, geen enkele obligatie heeft, wreekt hen alsnog. Vermoedelijk omdat moorden een primaire instinct is. Of een motief voor zijn bestaan? Wie zal het zeggen? Niemand hoeft het ook voor te zeggen. Dat is dus het mooie eraan.
xxfragalotxx
Ik voel me geroepen hier toch even wat over te schrijven. Wat een slechte film zeg. Dat ze dachten: "Jat flink van de echt goede films en je hebt een nieuwe blockbuster" druipt er werkelijk van af...... Mwaaaaaa, er zit dan ook werkelijk geen enkele scene in die werkelijk geloofwaardig in elkaar zit! Ik snap de hoge score dan ook werkelijk niet en hoop dat mijn 1 het gemiddelde wat doet afnemen (een 0 kan helaas niet
qwatje
Het is het gewoon net niet. Film blijft hangen tussen een actiefilm en een film met goed verhaal. Maar het is beide niet.Sommige actie is goed nmaar daar faalt het script en daar waar het script lijkt te kloppen lopen de beelden uit de pas. Johny H was ook totaal verkeerd gecast (vindt ik!).
Een kok een ex marinier een opa een vader wat hij ook is het past hem niet. 2* voor de moeite
J.T.O
Waar blijft zijn volgende film? Was wel lekker om zo''n film te zien, erg typerend en aantal scenes zag ik toch wel terug van Exiled enzo, erg leuk!
bennie jolink
Beetje jammer van de dialogen, die verstoorden toch wel de sfeer...
- hey! when shoot gun?
- we expensive!
- when find killer, you pay!
- have fun your friend!
Mr_White
- 2067 berichten
Weer een heerlijke film van Johnnie To. De man heeft een liefde voor de western dus ook hier weer veel stand-offs en die gruwelijk trage (maar oh zo lekkere) opbouw naar de confrontaties. Hallyday doet het behoorlijk goed, met name omdat de man van nature persoonlijkheid uitstraalt. To's gebruikelijke acteurs doen het vanouds weer goed en de schietpartijen zijn weer gruwelijk.
Filmkriebel
Echt een geweldige film met een stoicijnse Hallyday. Vreemd hoe "De Zaak Alzheimer"/"Memento" hierin wordt verwerkt op een heel persoonlijke manier.
Vooral op visueel vlak is dit een parel. Hier zitten enkele prachtige scènes in, zoals de spanningopbouw in dat barbecuepark die tot een eerste confrontatie leidt en de shootout op die vuilnisbelt
. De dialogen zijn aan de minimale kant, brengen weinig diepgang en spreken verder nauwelijks tot de verbeelding. Zinema en een aantal anderen hebben natuurlijk gelijk dat de film vol onwaarschijnlijkheden zat. Als je je niet teveel daarop blindstaart en je graag laat onderdompelen in de esthetiek van de beelden en de actie, dan is dit een aanrader.
Vengeance is een straightforward wraakverhaal die verteld wordt door de beelden. Ook die drie huurmoordenaars die Hallyday helpen brachten smaak aan de film. Deze staat nu al op mijn "to see again" lijst. 4*
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Ik heb genoten van dit schouwspel zeg. Om eerlijk te zijn had ik dat niet helemaal verwacht, gezien Election de enige film is die ik van To gezien had en ik die zou bestempelen als een 'standaard actiefilm'.
Natuurlijk ben ik bekend met de lof die er veel toegekend wordt aan To door zijn manier van actiefilms regisseren en ik kan dat nu eindelijk ook plaatsen. De inhoud van de film wordt gecreeerd door de beelden, want het verhaal van de film is echt flut. Er zitten gaten in het verhaal, karakters hebben de meest vreemde motieven en sommige twists zijn gewoon.. laat ik het typisch noemen. Er wordt weinig in gepraat maar dat is ook niet nodig, de spanning wordt volledig visueel opgebouwd en gedragen. De beelden: wat fantastisch werkt To hier met licht, lichtinval bij shots en kleuren die dat weer teweeg brengen zijn gewoon prachtig. De compositie en camerahoeken die het dan in beeld brengen maken dit helemaal perfect. Niet te vergeten de details van van alles en nog wat die niet ongemoeid worden gelaten.
Vond Hallyday in het begin maar een vreemde snuiter die eigenlijk helemaal niet in zijn rol past maar gaandeweg. Nadat ik er ook achter kwam dat de rollen niet meer dan een geraamte zijn van de film, kreeg ik empathie voor hem en is hij juist degene die helemaal zijn rol vervult zoals die bedoelt is.
Ik ben nu heel benieuwd naar meer (ouder) werk van To en hoop daar dezelfde stilistische manier van actie terug te vinden. Hoop ik wel dat bloed niet met een soort poeder is getracht te imiteren, dat viel wel erg op hier..
sinterklaas
Wederom weer een prachtige To.
Denk toch wel een van zijn beste tot nu toe en ook weer helemaal op zijn To-style met toch een internationaal randje. Het begint allemaal met die afrekening en de doodnormale maar ubercoole gepensioneerde Franse rechercheur Costello die naar Macau komt om wraak te nemen. Costello vond ik toch wel de beste en belangrijkste personage uit de film. Mede ook omdat het een Frans acteur is in een Chinese film wat je niet vaak ziet. Hij word ook prachtig neergezet door Hallyday, waarvan ik nu pas weet dat hij een Franse zanger is. Het plot vind ik ook keurig en netjes opgezet. Costello die getuige is van een huurmoord door de triads, hij als getuige noemt geen namen op en hij huurt de triades in om hem te helpen wraak te nemen op de moordenaars van zijn familie. Netjes, en het klinkt ook lekker als een typische jaren 70-80 wraak thema. Laat het feest maar beginnen!
De film bouwt wel een beetje traag op maar het blijft wel boeien met die scenes dat Costello word opgeleid door de Triades en die scene bij die picknickplaats. Ook de triades vond ik allemaal goed geacteerd en ook Suet Lam viel dit keer mee tov zijn beroerde lompe rollen in PTU en Eye in the Sky. En net als in Exiled krijgen we weer de prachtige settings van Macau voorgeschoteld. Is toch wel een schitterend sfeervol stadje eigenlijk en het lijkt erop dat To wel dol is op die stad. De actiescenes waren ook weer helemaal om te smullen en waren ook weer zoals we die van To kennen. Stylvol, regelmatig in slo-mo, en uber-cool. Die schietpartij op die vuilnisbelt, waarbij de triads en de tegenstanders schieten en tegelijkertijd verschuilen achter van die vierkante hoeken aanelkaar gebonden papier zag er dan helaas wel een beetje debielerig en onrealistisch uit. Maar de rest was schitterend. Vooral de eindscene was helemaal geweldig. Alleen een foutje: de schietpartij begint op klaarlichte dag en tien minuten later is het ineens nacht. .
Maar verder weer een topklasse film van To en hij mag nog heel lang zo doorgaan met zulke films maken.
sinterklaas
Beetje jammer van de dialogen, die verstoorden toch wel de sfeer...
- hey! when shoot gun?
- we expensive!
- when find killer, you pay!
- have fun your friend!
Wat wil je met Chinezen en een Fransman. Die kunnen slecht Engels.
Noodless
Een misdaadfilm die goede en zwakke momenten voortdurend afwisselt.
Zo heb je bv. de scène ' barbecuepark ' die ik helaas geen toevoeging aan de film vond. Beetje saai uitgewerkt met zwakke dialogen en te donkere schiet-scènes. Het bidden bij de strand-scène vond ik uitermate zwak en een dieptepunt van de film.
Maar goed, er waren ook heel wat plus-momenten.....bv. de schietpartijen op het vuilnisbelt en vooral de slotscène die mooi en op een originele manier wordt uitgewerkt.
Degelijke film, dus een 6/10
Insignificance
Van Macau tot Hong Kong, het ziet er allemaal weer prachtig uit. Nog fraaier wordt het als To het daglicht verlaat en de stadsgloed aan het werk zet. Erg stijlvol weer, zeker in samenhang met de sfeervolle muziek, een cast die vooral kalm en bedeesd te werk gaat en een hele gave fiets.
Een vorm van cool die zo begeesterend werkt, dat het meteen de druk van het (dunne) verhaal afhaalt. Een paar fantastische shoot-outs fungeren als hoogtepunten en een woud aan paraplu's accentueren To's epische gangsterwereld. Een wereld waarin het, meer dan iets anders, genieten geblazen is.
groente12
Damn dit is echt een behoorlijke stoere film. Van Johnnie to had ik alleen Mad detective gezien die mij ook behoorlijk bevalde, maar met vengeance denk ik dat we hebben te maken met een regisseur die het houtje van John Woo heeft overgenomen en geperfectioneert. Het is echt heel lang geleden dat ik tijdens de schiet scenes zo enthousiast werd. Sjonge zo stijlvol film verdiend alleen maar lof. Johnnie heeft een nieuwe fan erbij gekregen.
Stylish, Stylisher, uber Stylish! Wat een geweldig strak filmpje is dit. Johnny To maakt een van de meest slijlvolle revenge flicks ever. Le Samourai meets a Better Tomorrrow. Reservoir Dogs en Memento, eat your heart out! Deze film heeft het allemaal, maar stukken beter. Een geweldig coole Johnny Hallyday zint op wraak in de onderwereld van Maceau. Wat volgt is een prachtige intrige, ubercoole actie, schitterende fotografie en een heerlijke Ry Cooder achtige soundtrack. Cinema van de bovenste plak. Meesterlijk!
4,5
Tonypulp
Het ging alleen om de spelling, dat dit een geweldige film is zal best
Wordt wel eens tijd dat ik 'm ga zien, of iig EEN film van To, wat ik tot nu toe wel eens heb zien langskomen is om te smulleng.
izri
Hong Kongse films zijn altijd het aanzien waard.Een actiefilm uit Hong Kong kijk ik altijd zonder altijd te kijken waar het over gaat.Mooie overdreven actiescenes.Dat zijn films uit Hong Kong.
Ook deze is een mooie film met veel mooie actie.
DVD-T
Een stijlvolle actiefilm weer van To. De tweede film van To voor mij. Het verhaal weet constant te boeien, de actiemomenten zien er verzorgd en erg mooi uit. Ik moet echt eens wat meer van To kijken.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Femina Ridens
Drama / Misdaad, 1969