Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Johnnie To
Met onder meer: Johnny Hallyday, Anthony Chau-Sang Wong en Simon Yam
Gesproken taal: Frans, Engels, Kantonees, Mandarijn en Portugees
Plot Fuk Sau
"There is no other law."
Een huurmoordenaar voor de onderwereld vertrekt vanuit HongKong naar Frankrijk om daar te leven. Na enige tijd wordt hij gedwongen om terug te keren, om wraak te nemen op de moord van de familie van zijn dochter.
Francis Costello
Big Mama
Python
Wolf
stephan73
Hoewel de status van de nieuwe Johnnie To op IMDB nog onbekend is, zijn al bezig met filmen.
Naast foto's is er ook al een teaser te vinden!
Twitch -
Johnnie To! Johnny Hallyday! It’s The Teaser For VENGEANCE!
- twitchfilm.net
stephan73
Die niet, want dat is de Franse poster! Maar wel die ik nu heb toegevoegd!
Je bedoelt deze!
Oldboy (2003) @ MoviePosterDB.com - Internet Movie Poster DataBase
stephan73
Johnny Hallyday?, mijn hemel...
Hij is als acteur wel te pruimen! Nou maar hopen dat hij niet in zingen uitbarst!
Lil Funk
De trailer ziet er weer behoorlijk sfeervol uit, een echte Johnnie To gangster film.
Deed me trouwens wel sterk denken aan eerdere To film ”Exiled”, maar dat vind ik een pluspunt.
Hopelijk komt hij snel uit.
Safri
Film is als het goed is gewoon af, want hij zit in de selectie bij Cannes.
dutchtuga
Dit ziet er erg interessant uit. En alweer mét Wong
Poster deed me trouwens meteen denken aan Taxi Driver.
Lil Funk
Wanneer komt ie op dvd uit? of in de bioscopen?
want ik heb niks meer gehoord van deze film...
maxcomthrilla
Inmiddels verkrijgbaar via o.a. Yesasia & Cd-wow: een regio 3 dvd met Engelse subtitels. De trailer en de poster hierboven maken mij nieuwsgierig!
Macmanus
Tweede film die ik zie van To.
Is natuurlijk nog niks maar heb wel een beetje door dat hij kennelijk rustige stijlvolle actiefilms maakt. Ook geen idee of het toevallig is of dat het vaak voorkomt in zijn films, maar de hitmen waren afgezien van Hallyday ook hetzelfde als de enige andere film van To die ik zag, Exciled.
Bij die film wist ik eerst minder goed wat ik er mee aan moest, maar ik had ondanks die soms wat traag was wel een goed gevoel bij. Deze film is ook weer niet heel snel, maar het heeft een toch een fijne flow. Met een paar erg stijlvolle actiescènes. Verhaal doet soms wel iets te makkelijk, vooral wanneer Hallyday dement wordt. Maar daar kon ik redelijk overheen kijken. Gave scene met de maan in het bos.
3.5 sterren. To ga ik zo nu en dan nog wel effe verder bekijken.
RickZ
Nou, wat een gezwets hierboven allemaal zeg, kan een moderator dat even verwijderen ??!! Gatsie, inhoudsloze zooi.
De film: zojuist gezien, een mooie misdaadthriller gebaseerd op wraak. Stevige bloederige scenes tussen rivaliserende bendes. Mooie decors voor de shoot-outs: het maanlandschap, de vuilnisbelt, de stad HongKong. Sommige scenes waren wat traag, maar waren wel een verademing in deze actievolle vlotte schietfilm. Gesproken taal 10% frans, 90% engels. Orgineel verhaal, dat zeker in de tweede helft spannend wordt.
Een aanrader voor de liefhebbers van dit type film!
maxomaniak
Leuke film! Mist alleen wat muziek ofzo, de film is veel te stil.
En nog iets raars: Op het einde word hij door zijn been geschoten, daardoor gaat hij mank lopen. Maar als hij weer terug komt bij de vrouw met heel veel kinderen kan hij weer normaal lopen.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Gesproken taal 10% frans, 90% engels.
Neem aan dat je Kantonees vergeet te noemen?
ralfsjam
knappe actiefilm die verdomde goed in beeld is gebracht. Parijs vs. Hong Kong met het onderwerp "Wraak".
lekker rustig en in stijl. met hier en daar een goede grap. en waar de film dreigde intekakken, werd hij opeens weer leuk.
ik heb genoten! een dikke 3.5
RickZ
Vond de oude poster toch wel mooier.
Gaan we weer over de poster beginnen?
Neem aan dat je Kantonees vergeet te noemen?
Oh ja, 0,1 % Kantonees
Tja, het effect van al dat geschiet lijkt niet lang te duren, ze zijn weer snel op de been inderdaad. Na 1 dag alweer voetballen net nadat je in de schouder door een kogel getroffen bent. Maar het blijft wel film he, dus van mij mag het!
deperry
Ik zal jullie uit de droom helpen, zonde van je tijd.
Snap ook niet wat dit heeft te maken met een thriller.
Oude gefacelifte acteur, heeft zijn beste tijd wel gehad, ga lekker van je geld genieten en maak geen films meer.
rtt
Goede film. Meevaller in alle opzichten. Spanning aktie en een vleugje humor soms. Goede muziek en regie. Ik begon zonder verwachtingen aan deze film en werd blij verrast.
Jammer is het dat mannen met natte pakken ineens binnen een droge regenjas hebben, Maar beslist een aanrader.
gjnt
Goede sfeervolle (actie) film. Met een goed spelende Johnny Hallyday. De film ademt een speciale sfeer uit die denk ik het best te omschrijven is als melancholiek, wat goed past bij de rol van Johnny H en de film, maar niet bij de achtergrond van Hong Kong en Macau waar de film zich afspeelt. De moeite waard als je van dit soort toch wel soms trage films houdt.
Raffael77
Geweldige film.
Goed acteer werk
Goed uitgewerkt verhaal
De film zelf vind ik beter dan menig andere misdaad film uit USA.
Het is toch een feit dat aziatische films altijd vergeleken worden.
Weer een geweldige To.
Knap filmwerk, een resem goede acteurs, lekker duister en erg mooi uitgewerkte actiescenes.
Maar wat mij nog steeds het meest trekt zijn die lekker frivole elementen in de duistere setting. De fiets die blijft rijden, het kleurrijke vliegertje of de stickers. Elementen die eigenlijk niet thuishoren in een "serieuze" film als deze, maar het oh zo leuk maken.
Hallyday doet het goed, To gaat op een juiste manier met de verschillende talen om, en de stand-offs zijn perfect uitgevoerd. Doet niemand hem na.
Iets klassieker en braver dan z'n laatste films, maar verder helemaal niks te klagen.
4.0* en een uitgebreide review

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Femina Ridens