Genre: Misdaad / Film noir
Met onder meer: Jean Servais, Carl Möhner en Robert Manuel
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Plot Du Rififi chez les Hommes
"...Means Trouble!"
Als Tony le Stéphanois vrijkomt uit de gevangenis, is hij boos om de ontrouw van zijn vriendin, waardoor hij terugkeert naar zijn vrienden Jo le Suedois en Mario Farrati. Samen besluiten ze een grote overval van een belangrijke juwelenwinkel te organiseren, waarbij zij de hulp inroepen van de Italiaanse brandkastenexpert Cesar le Milanais. Hun plan lijkt perfect, maar er zijn dingen die ze over het hoofd zien.
Tony le Stéphanois
Mado
Zondagnacht (23/1)op ARD TV te zien, om 1:20 uur
Brix
- 19680 berichten
Het late uur van uitzending verhinderde niet dat ik deze knock-out film nog helemaal heb bekeken vannacht.
En zonder erbij in te dommelen.
Daar krijg je dan ook de gelegenheid niet voor.
Het is een meeslepend schouwspel, dat je aandacht van begin tot eind gevangen weet te houden
Balsem voor de oogjes, in eye-poppin' zwart wit.
Het zal niet lang duren voordat de film weer in de DVD speler terecht komt.
(uiteraard opgenomen)
Ik hoop dat jij meer info hebt!
Ja zeker. Was een voorzet. Hou ff deze UK release in de gaten: 9 mei 2011.
Als die net zo wordt als de Franse Blu-ray release: geweldig!
Dogie Hogan
@Kappeuter. Zie ook reactie van 'Brix" De Britse Blu-ray release heeft (removable) Engelse subs!
BD + DVD bij Play rond de € 18 inkl.
Thanks!
Ik had de UK blu-ray hoes niet herkend als blu-ray uitgave... Iets te snel gekeken.
De Franse BR hoes vind ik trouwens veel mooier.
Brix
- 19680 berichten
@kappeuter:
Misschien even uitprinten, en in het Arrow DVD doosje erbij doen?
Mescaline
Is deze film de moeite waard? staat erg goed beschreven op Blu-ray.com maar liefs 5 hele sterren van kwaliteit!
Rififi Blu-ray (United Kingdom)
Alleen 25 euro, ik twijfel nog
Mescaline
Alleen het eerste jaar is gratis? vind het zonde om extra geld te moeten betalen voor een credit card die ik maar soms gebruik.
MatthijsGr00t
Rififi, leuk maar daardoor ook tegenvallend.
De verwachtingen waren hoog gespannen voor Rififi, wat komt door de finaleplaats in de knock-out van films voor 1960, zijn hoge beoordeling en een interessant plot. De film begint leuk met het introduceren van de personen, de sfeer wordt fijn opgebouwd.
De voorbereiding van de inbraak vind ik matig uitgewerkt. Dit had veel uitgebreider gemogen van mij. Dit werd redelijk snel gedaan en opeens was het al zo ver. Dat vond ik jammer want met de voorbereiding valt juist nog een hoop extra spanning op te bouwen. De inbraak zelf vind ik wel erg sterk neergezet, maar wellicht ook te snel afgeraffeld. De spanning tijdens de inbraak is geweldig. Maar dan moet de film nog een ruim half uur en dat vind ik de grootste, en enige, misstap van de film. Wat er zich allemaal afspeelt na de inbraak vind ik totaal niets toevoegen, nee ik had het graag anders gezien; een langere aanloopperiode, een langere inbraak en dan snel het einde. Nu duurde het maar en duurde het maar waardoor het geweldige eerste uur bijna teniet wordt gedaan. Jammer. Ondanks dat toch 3,5*
Rosicky
Hele goede misdaadfilm.
Het begin vond ik wat traag, mar na een half uur komt de film op gang. Wat volgt is de stille overval, die subliem in beeld wordt gebracht. Wat daarna volgt is ook zeker de moeite waard, al vond ik het einde iets te zwartgallig en ook iets te voorspelbaar. Ondanks dat is dit topvermaak. Hard, spannend en cool.
wihu61
Prima film. Vooral de inbraak is mooi in beeld gebracht, beetje zoals in "le trou": stapje voor stapje word je als toeschouwer erbij betrokken.
Einde had van mij inderdaad IETS vrolijker gemogen
. Misstaat echter niet.
Montorsi
Uiteraard een fijne strakke film, maar had er toch nog net wat meer van verwacht. Deed me erg denken aan een aantal films van Melville maar die zijn toch een stukje sfeervoller.
Lang uitgerekte en gedetailleerde heists doen het altijd wel goed bij me, maar de afwinkeling vond ik (buiten het slot) wat gewoontjes.
Insignificance
Harde gangsterfilm, gedomineerd door Servais met z'n overschrokken blikken, maar gekenmerkt door de geweldige kraak. Ouderwets, minutieus (de schoentjes van César!) vakwerk om je aan te vergapen, want er wordt geen woord verspild en geen deuntje ingestart. Met zo'n buitengewoon sterke scène halverwege is het maar de vraag of het restant daar een acceptabel vervolg aan kan geven.
De plot doet daar niet moeilijk over en trekt het met een eenvoudige, doorzichtige draai weer op gang, maar zo staat de film wel meteen weer in z'n vooruit en kan de Franse onderwereld z'n meedogenloze gang gaan. Het levert een fascinerend en duizelingwekkend slot op door de Parijse straten. Er hangt een iets te nadrukkelijk misdaad loont niet-geurtje in de lucht, maar veel maakt dat niet uit.
Dogie Hogan
Criterion komt met een Blu-ray release: Rififi (1955) - The Criterion Collection
de grunt
Mocht je net als ik fan zijn van deze film , dan zou ik je op mijn vorige bericht willen attenderen
Tijdelijk € 8.75 Haast u. Rififi bluray
de grunt
Dat is idd wel een bijkomstigheid. wist ik niet
dank je
Dogie Hogan
In Frankrijk ook op Blu-ray; uiteraard Franstalig, maar geen subs. Leve het Verenigd Europa!
de grunt
Maar Dogie_Hogan die film is in het Frans toch het allermooist. waarom nou weer sleutelen aan de audio
Ik ben beter gewend van Arrow
Dogie Hogan
Ik ben beter gewend van Arrow zijn er trouwens 2 versies uitgebracht dan door arrow ? want dvd beaver heeft 'm gereviewed en zij hebben het oorspronkelijke audiospoor geconstateerd

Tengoku to Jigoku

Le Samouraï
Misdaad / Thriller, 1967

Le Salaire de la Peur
Thriller / Avontuur, 1953
parijs, frankrijkitaliaansnachtclubjewelrysafeovervalnight clubburglarypre-codenewspaper standsilhouetted dancer tuberculosiscleaner