• 9.375.972 stemmen

Wickie und die Starken Männer (2009)

Avontuur / Familie | 85 minuten

Genre: Avontuur / Familie

Alternatieve titels: Vicky the Viking / Wickie und die Starken Männer - Der Pfeil / Wickie de Viking / Wickie en de Sterke Mannen

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Michael Herbig

Met onder meer: Jonas Hämmerle en Waldemar Kobus

Gesproken taal: Duits en Kantonees

Releasedatum: 21 april 2010

Plot Wickie und die Starken Männer

Wickie is een jonge Viking, die leeft met zijn ouders Halvar en Ylva in het kleine dorpje Flake. Hij is een normale Vikingsjongen, maar nogal bang. Ook is hij niet sterk, maar wel slim. Op een dag gaat hij met de volwassen Vikingen mee en beleeft hij een avontuur.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Een onderhoudende kinderfilm met genoeg leuke humor en personages om ook de kinderlijke volwassenen onder ons te vermaken - zeker als die ook nog eens de tekenfilmserie hebben gekeken, hetgeen bij mij helaas niet het geval is. Desondanks heb ik best kunnen lachen met Wickie de Viking, al had ik persoonlijk op iets meer subtiele volwassenenhumor tussendoor gehoopt. Een erg vermakelijk tussendoortje, dat er bovendien nog lang niet slecht uitziet ook.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Voor de kinderen een leuke film die ook weer niet veel boven de middelmaat uitsteekt. Ik lees bij de reacties iets over de goede casting. Helemaal mee eens: prachtige karikaturen die vikingkoppen. En af en toe aardige humor.

Leuke anderhalf uur op de bank met de kids!

avatar van Wailer

Wailer

Ik had toevallig net de oude tekenfilms voor m'n kinderen aangeschaft (en voor mezelf natuurlijk), en heb inmiddels ook de film gezien.

Ik (en m'n kinderen natuurlijk) vonden hem erg leuk.

De verhaallijn uit de oorspronkelijke film is aardig gevolgd, en de hoofdfiguren zijn echt prima gecast.

Met andere woorden een prima film, erg vermakelijk!

avatar van reinos

reinos

Leuke kinderfilm. Minimaal 35 jaar geen Wickie de Viking gezien. Dit gekocht voor mijn kinderen. Ze vonden het leuk en willen het nog steeds bekijken. Zelf vond ik het vermakelijk en kon de filmt uitkijken. Wat mij opviel is dat ik na al die jaren de peronages - dus niet de namen- herken en het Wickie-liedje mee kon zingen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Best een geinige film dit....voor een oorspronkelijk duitse film (ik heb de film in nederlands nagesinchoniseert gekeken vandaar)

lekkere flauwe humor en grappige personages.

Visueel en de SFX zijn ook wel aardig.

Leuke film voor jong en oud