• 9.176.627 stemmen

Wickie auf Großer Fahrt (2011)

Avontuur / Actie | 96 minuten

Genre: Avontuur / Actie

Alternatieve titels: Wickie en de Schat van de Goden / Vicky and the Treasure of the Gods

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Christian Ditter

Met onder meer: Waldemar Kobus, Günther Kaufmann en Jonas Hämmerle

Gesproken taal: Duits

Releasedatum: 23 mei 2012

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Wickie auf Großer Fahrt

Wanneer wordt de kleine Wickie nu eindelijk een echte Viking? Deze vraag laat zijn vader Halvar geen ogenblik met rust. Maar als de verschrikkelijke Sven de hoofdman van Flake ontvoert, kan Wickie zich onverwachts bewijzen. Als plaatsvervangende hoofdman leidt hij de 'sterke mannen' en krijgt hij steun van de onverschrokken Svenja. Zij zetten koers uit naar de Kaap der Angsten, om Halvar uit Sven's burcht te bevrijden. Maar het grootste probleem voor de Vikingen moet nog komen. Op een stormachtige zee, tropische stranden met Walkuren en door gevaarlijke ijsvelden, vechten zij zich een weg naar een geheime locatie. Het oord waar ook de schat van de legendarische goden verstopt zit. De verschrikkelijke Sven zet alles op alles om deze te krijgen. Alleen Wickie kan hem stoppen, met behulp van zijn slimme ideeën.

avatar van stinissen

Het nieuwe Wickie avontuur in Duitsland was deel 1 een groot succes.

Heb je dat uit de Wickieleaks, Henk?

kos schreef:

Heb je dat uit de Wickieleaks, Henk?

Ben ik nu ook de sigaar

avatar van woeler82

woeler82

heb hem gezien in de bioscoop , de tekenfilm serie was leuk en de eerste echte speelfilm was ook leuk, de mannen leken sprekend op de tekenfilm serie.

Best de moeite waard voor te kijken, is een echte familie film

woeler82 schreef:

Best de moeite waard voor te kijken, is een echte familie film

Dit is de 2de bioscoop film Wickie und die Starken Männer (2009) was de eerste

avatar van qwertzu

qwertzu

Ben benieuwd denk dat ik volgende week maar even met de kinderen in de bios ga kijken, ze vonden deel 1 ook geweldig!

Moet zeggen dat ik zelf ook heb zitten lachen toen, de humor is gewoon erg leuk en flauw!

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Wederom aardige familie film, deel 1 is voor mijn gevoel toch stuk beter:2,5

avatar van SouthamptonFC

SouthamptonFC

Ik ben er met m'n zoontje er naar toegeweest,en ik vond het een leuke film.

Gewoon niet bij nadenken.Heerlijk

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De akteurs zijn werkelijk perfect gecast want je hebt het idee dat je naar de tekenfilm kijkt zoveel lijken de akteurs op de tekenfilm figuren.

avatar van digi

digi

Leuke film, vooral als je de tekenfilms kent.

De acteurs lijken inderdaad echt perfect op de tekenfilm karakters en de meeste speelden ook al mee in deel 1.

De grappen zijn geslaagd en er zitten mooie vrouwen in. Het eiland lijkt afgekeken van de Axe reclame.

handelaar

Ik verlang na deze speelfilm ook weer naar de tekenfilms waarvan die in mijn jeugd heel belangrijk zijn geweest en ik er geen enkele oversloeg. Ik weet dat er een aantal afleveringen op dvd zijn uitgebracht in slechte VHS kwaliteit. Hopelijk zijn ze bij Studio 100 slim genoeg om deze serie eens te remasteren en de volledige serie uit te brengen want er is belangstelling genoeg voor lijkt me.

handelaar

Blijkbaar is in Duitsland wel de complete serie in een dvdbox (12 dvd's) uitgebracht waarvan het geluid en beeld digital remastered zijn onder de naam:

Wickie und die starken Männer - Komplettbox.

Schijnbaar gaan ze daar wel wat beter met onze kleine vriend om.

avatar van thunderball

thunderball

Die heb ik van de zomer uit Duitsland mee gebracht, toch jeugdsentiment, maar hij staat nog steeds ergens op een kamer boven in het plastic, want om er nu echt uren achter elkaar naar te gaan zitten kijken is ook weer te veel gevraagd.

Was nog best prijzig, iets van 50 euro toen bij Saturn.

avatar van Rodger

Rodger

super leuke film, zeker iets met een jeugd sentiment..

deel 1 en deel 2, daar is niks verkeerd mee..

3.**

handelaar

De Vlaamse talenversie is voor me overigens stukken beter dan de Nederlandse; de Vlaamse stemmen van Hagar en Wickie passen veel beter bij de karikaturen en voelen ook cartoonesker aan, wat toch hoort bij deze films. Zo is de stem van Ernst Daniël Smid als Hagar veel te keurig Nederlands aangezet en is de Vlaamse er een die je toch meer bij een Vikingsstamhoofd zou verwachten, ook Wickie die niet alleen op een meisje moet lijken maar ook de stem er van bezit komt met Ralf Mackenbach niet zo goed uit de bus als de Vlaamse. De overige stemmen zoals die van Sven (goed neergezet door Jack Wouterse) worden overigens zowel op de Vlaamse als de Nederlandse versie door dezelfde acteurs ingevuld.

Kortom gewoon voor de Vlaamse talenversie gaan dat doet de film meer recht aan!

avatar van shrink

shrink

• 2074 berichten

Eerlijk gezegd voegt deze film niets toe aan deel 1, maar het blijft een genot om naar te kijken. Fantastisch hoe die acteurs zijn gecast. Ze zien er precies zo uit zoals de tekenfilm vroeger.