Genre: Avontuur / Familie
Alternatieve titels: Vicky the Viking / Wickie und die Starken Männer - Der Pfeil / Wickie de Viking / Wickie en de Sterke Mannen
Duitsland
Geregisseerd door: Michael Herbig
Met onder meer: Jonas Hämmerle en Waldemar Kobus
Gesproken taal: Duits en Kantonees
Releasedatum: 21 april 2010
Plot Wickie und die Starken Männer
Wickie is een jonge Viking, die leeft met zijn ouders Halvar en Ylva in het kleine dorpje Flake. Hij is een normale Vikingsjongen, maar nogal bang. Ook is hij niet sterk, maar wel slim. Op een dag gaat hij met de volwassen Vikingen mee en beleeft hij een avontuur.
Wickie
Tulpe
Gorm
Ulme
stephan73
En jawel, eindelijk een verfilming van de tekenfilm Wickie de Viking!
stephan73
Ik keek hier vroeger ook altijd naar, maar weet niet of ik zit te wachten op een verfilming hiervan.. Alhoewel? De titelsong zal in ieder geval top zijn!
Ik had vroeger een Wickie de Viking dekbedovertrek.
Kraay
Leuk, ook nog eens van Michael Herbig. Ik hoop dat ik deze net als zijn eerste drie films eens te pakken krijg.
titia
hmmm....de trailer doet me denken aan zo'n oude spagetti-western. waar ik overigens met veel plezier naar gekeken heb!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Doet me meer denken aan de films van Asterix en Obelix...
IcU
Toevallig de soundtrack van binnengehaald, en die klonk veel te 'modern' voor een oude tekenfilm. Dus ik dacht al dat er een film van moest zijn. Ik ben toch wel benieuwd.
Purmerend
Was ik vroeger ook gek van. Ben benieuwd maar ben bang dat het gaat tegenvallen.
IcU
Ik heb wel kunnen lachen met deze film. Wat mij daarnaast opviel is dat het visueel een erg sterke film is. Niet alleens het camerawerk, de decors, kostuums en setting, maar ook de effecten zijn onverwacht sterk. Daarbij komt ook nog dat de film (naar mijn herinnering) erg trouw is gebleven aan de tekenfilm, waardoor het een feest van herkenning is. De cast doet het erg leuk en zoals gezegt is de humor uitermate plezierig.
Gewoon kijken, het is een meer dan vermakelijk tussendoortje.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Ik had vroeger een Wickie de Viking dekbedovertrek.
Als je hem nog steeds hebt, koop ik hem serieus van je.
rose
Wat was ik daar vroeger gek van
TimZor
Wat een leuke film
Door middel van een actie kon ik er vanochtend naar toe en heb daar zeker geen spijt van gehad hoor ! Was vooral ook erg leuk om al die hele kleine kinderen om me heen te zien (ikke 31 jaar) die zo aan het genieten waren
mario_arnhem
Ik was als kind wickie fan best leuk om deze film te kijken voor 1 keer
Kaiser
Na alle oude tekenfilms van Wickie weer eens gedownload en gekeken te hebben moet ik toch zeggen dat de makers veel aandacht hebben besteed de karakters en de sfeer en die zijn goed overgebracht naar de film. Goed gedaan.
benniebensco
Als dit een van je jeugdsentimenten is of je bent tot 12 jaar, denk ik dat mensen zich er goed mee kunnen vermaken. Ik vond in ieder geval heel plezierig om naar te kijken.
boozebelly
- 1908 stemmen
Ik krijg hier een beetje een raar gevoel bij... "Wickie und die starken männer"...
Dat kind kijkt mij ook iets te geforceerd blij en die mannen hebben ook iets teveel lol.
Arme drommel...
Phoenix
Lol, als je het op zijn Hans Teeuwens uitspreekt klinkt het inderdaad heel anders
mario_arnhem
ik heb de film al op dvd koos5 met nl subs super beeld ook nog
en top geluid op alle boxjes rond om...
missl
ik vond dit niet geslaagd, flauwtjes allemaal. maar het is dan ook geen jeugdsentiment van me. mijn nichtje vond het fantastisch dus daarom geef ik de helft van de sterren.
Karl van H.
Een onderhoudende kinderfilm met genoeg leuke humor en personages om ook de kinderlijke volwassenen onder ons te vermaken - zeker als die ook nog eens de tekenfilmserie hebben gekeken, hetgeen bij mij helaas niet het geval is. Desondanks heb ik best kunnen lachen met Wickie de Viking, al had ik persoonlijk op iets meer subtiele volwassenenhumor tussendoor gehoopt. Een erg vermakelijk tussendoortje, dat er bovendien nog lang niet slecht uitziet ook.
AmazingPP
Hartstikke leuke verfilming van de tekenfilms van vroeger! Ik heb me er prima mee vermaakt. Ik had er niet veel van verwacht, maar na een half uurtje kijken was ik om. Je herkent direct de personages uit de tekenfilms, zelfs na zo'n lange tijd! (ik was zeven toen ik de tekenfilms zag, nu ben ik 41!!) Er wordt leuk geacteerd, het verhaal is flinterdun, maar onderhoudend en de special effects zijn goed gedaan. OK, je kunt zien dat het geen Hollywoodproductie is, maar ik vond deze film gewoon 3,5 * waard!
mcdaktari
Ik had hier toch meer van verwacht. Ik moet wel nageven dat ze de karakters heel goed gecast hebben tov de tekenfilm versie, ze lijken er allemaal vrij goed op, maar ik vind deze film toch een stuk minder dan bv de eerste asterix film. Maar toch nog 2,5 ster vanwege het jeugd sentiement
Rodger
Ja... leuk.. echt jeugd sentiment... en nu met zoontje gekeken... leuke kinder/ avonturen film.....

Wickie auf Großer Fahrt
2011