• 9.369.876 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Alexander Mackendrick

Met onder meer: Alec Guinness, Herbert Lom en Peter Sellers

Plot The Ladykillers

"Who was that lady I saw you outwit last night? That was no lady … That was ‘Mum’ Wilberforce, …"

Een bende, bezig met het plannen van hun volgende klus, woont samen met een klein oud vrouwtje die denkt dat ze musici zijn. Wanneer de bende van plan is om Mrs. Wilberforce te vermoorden krijgen ze te maken met het ene probleem na het andere.

Professor Marcus

The Barrow Boy

Large Lady (onvermeld)

avatar van Jordy

Jordy

zodra de Coen-broertjes klaar zijn met Intolerable Cruelty (met Clooney en Zeta-Jones) gaan ze deze remaken, met Tom Hanks in één van de hoofdrollen

avatar van tovenaar

tovenaar

wow hoe weet je dat?

avatar van neo

neo

gewoon op imdb

avatar van tovenaar

tovenaar

Nice! Kijk trouwens echt uit naar Intolerable Cruelty, weet iemand misschien ook wanneer de DVD uitkomt van the Man who Wasn't There?

avatar van Goodfella

Goodfella

Leuk! Eerst dit orgineel maar 's kijken dan

avatar van hugohei

hugohei

Film uit de Ealing Studio's. Dat was destijds een aanbeveling : Ealing comedies hadden een tijd een enorm succes.

Volgens mij nog steeds leuk. Domme boeven, dat werkt altijd. Maar Alec Guiness als charmante domme boef... geweldig. En Sellers natuurlijk en Herbert Lom (later samen in de Pink Panthers).

avatar van FisherKing

FisherKing

Ook een film van het onderschatte talent Alexander Mackendrick die na deze film naar de USA ging om The Sweet Smell of Success (1957) te maken. Die film flopte in de USA destijds maar wordt nu als een meesterwerk beschouwd. Na nog een paar films zonder succes accepteerde hij een baan bij de California Studio of Arts en zou geen films meer maken.

Leuk detail is dat Alexander Mackendrick bij de crew van Fanfare ( v Haanstra ) vermeldt staat als adviseur.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Stond gisteren gewoon op teletekst hoor

avatar van Mischa

Mischa

Klinkt allemaal heel goed. Even wachten op de Coen-broertjes, en ondertussen maar eens op zoek naar het origineel. Als iemand iets weet...

avatar van T.O.

T.O.

Strakke zwarte komedie met een bijna onherkenbare en geweldige Alec Guinness.

avatar van Goodfella

Goodfella

Hmn, de remake vond ik toch echt beter (waar is die bloossmilie!?)

In vele opzichten is dit origineel minder gedetailleerd uitgewerkt, ontbreekt er voor zo'n onbenullig verhaaltje teveel zelfspot en is de humor te belegen. Alec Guinness is met z'n Dracula-imitatie wel vermakelijk, maar ook die rol zet Tom Hanks genuanceerder en leuker neer.

Heb me overigens niet verveeld ofzo, de verschillen zijn allemaal wel vrij klein, maar het blijft toch een wat suffe bedoening vergeleken met de Coenversie.

avatar van gotti

Viel me ook ietwat tegen. Het kwam allemaal nogal knullig over. Wel een schitterende openingsscène trouwens.

avatar van ap1947

ap1947

Vlotte film met humor, spanning en prima acteerwerk met een glansrol van Katie Johnson. Al vele malen gezien.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Vond dit vroeger wel een leuke film. Bij herzien vrij traag en gedateerd, maar wel nostalgische waarde. Ik wist niet eens dat hier een remake van was, maar remakes komen me eerlijk gezegd ook een beetje de strot uit. Verzin eens wat nieuws.

avatar van renske

renske

Goh, ik heb niemand de volmaakte argeloosheid van dat vrouwtje horen noemen... Alleen de bekende Guinness krijgt weer alle credits. Ik vond haar verreweg het fascinerendst.

Fantastisch hoe de engste boef consequent in een film-noir-achtig schaduwtje werd geplaatst. De tandjes van Guinness zijn natuurlijk ook grappig.

avatar van neo

neo

Beter als de remake. Hier geen schmierende acteurs en te dikke knipogen, maar wat onderkoelder en daardoor des te komischer. Leuke verwijzing ook naar Kind Hearts and Coronets. 3.5 sterren

avatar van The One Ring

The One Ring

Tja, de hoge verwachtingen die ik hier voor had worden niet echt waargemaakt. Ik vind deze film wel ietsje beter dan de remake, maar ook maar nét. Voornamelijk het sfeertje is hier iets beter getroffen. De film mixt het gezellige apartementje van het vrouwtje met veel roze en bijbehorende brijwerkjes geslaagd met wat grimmige beelden die thuishoren in griezelfilms of film-noirs. Daarnaast is deze cast ook beter dan die in de remake. Alec Guinness is natuurlijk onvervangbaar en ook erg leuk als Dracula-achtige dief, maar Katie Johnson als naïef oud vrouwtje en Herbert Lom als duistere gangster mogen niet vergeten worden. Sellers kreeg helaas het personage dat het minste te doen had.

Het probleem is vooral dat de film zich niet focust op de elementen die ik persoonlijk het leukste vind, maar meer op grappen als het vangen van een ontsnapte papegaai. Daarnaast zijn veel scènes te druk en rommelig om leuk te zijn. Wel leuk is dat de Coens de climax van het verhaal net iets anders uitvoeren. Waar de Ladykillers op het einde van de Coenfilm ten ondergaan aan stom toeval, gaan ze hier ten onder doordat ze het allemaal niet aandurven een oud vrouwtje te doden, maar wel elkaar. Al had ik het gevoel dat ook hier meer uitgehaald had kunnen worden.

3 sterren. Aan het talent dat aanwezig was lag het niet, maar toch is het geen echte topper geworden in mijn ogen.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Briljante cast natuurlijk, maar de film valt zelf enigzins tegen inderdaad..

avatar van Dk2008

Dk2008

Met deze film moet je echt even volhouden, had bij het begin steeds van zet maar uit. Op gegeven moment wordt hij steeds leuker en het aan het einde wordt het verhaal helemaal prachtig.

avatar van Pistons

Pistons

Puike cast inderdaad. Dat oude vrouwtje en dat dansende vogeltje zijn heel erg lief.

Goed en onderhoudend verhaal dat goed verzorgd is met de juiste dosis Engelse humor slaat geen planken mis.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Kan me eigenlijk volledig vinden in de recensie van The One Ring. Op een betere locatie/sfeer en een ijzersterke cast na, is deze film niet veel beter dan de remake van de Coen broers. Bij beide films is het hele 'lady killing' gebeuren eigenlijk ook te kort (want veel grappiger dan de rest), en dat blijft zonde.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Heerlijke Britse komedie, met hilarische, kurkdroge humor (Mrs. Wilberforce die met een hamer op de leiding moet slagen om water uit de kraan te krijgen ), geweldig sfeertje (Britse burgerij, tea-time, afschuwelijk behang, gezellig appartementje, ...), een ge-wel-di-ge Alec Guiness, een uitstekende Herbert Lom, een schitterende Katie Johnson en een (veel te) klein rolletje voor de fenomenale Peter Sellers, Hij Die Later De Enige Echte Jacques Clouseau Zou Worden. Ook geweldig zwarte scènes (het dumpen van die lijken...). Ik heb me te pletter geamuseerd bij het zien van deze geweldige, licht satirische komedie. Een aanrader voor wie niet terugdeinst voor humor met een zwart randje en films uit de jaren '50.

avatar van 606

Prachtige en sterke cast.

Zeer leuk verhaal alleen soms wat van het zelfde.

avatar van namingway24

namingway24

Vermakelijke film met een leuke cast en een grappig uitgangspunt. Soms een beetje chaotisch zoals de scène met het paard, maar over het algemeen niet vervelend.

avatar van Zinema

Belegen.

En niet dat de remake een feest is (verre van zelfs), maar deze is nogal gedateerd. Er wordt flink op los geschmiert en veel grappen komen niet meer over in deze kluchtige klassieker.

Toch is e.e.a. onderhoudend en is het altijd leuk de sterrencast in deze combi te mogen aanschouwen. Al zie ik Lom en Sellers liever ergens anders tezamen.

Redelijk

avatar van Mescaline

Mescaline

De remake van deze film vond ik jaren geleden helemaal niks aan(misschien nu wel, maar ik betwijfel het)
Dit was ook de reden dat ik deze nooit gekeken had, tot ik hem zag staan op blu-ray en er toch wel weer benieuwd naar werd.
Toen ik gister deze film aanzette wist ik niet goed wat ik moest verwachten en dus liet ik de film gewoon over me heen komen, en ik moet zeggen dat ik me de volle speelduur heb weten te vermaken met deze leuke klassieker, de sfeer in het huis is perfect weergegeven en de humor overheerst niet teveel.
Zover ik weet de eerste film die ik zag met Alec Guinness en hij deed zijn rol inderdaad eer aan! leuk geacteerd .
Het einde was een beetje vreemd maar daarmee ook alles behalve standaard(zelfs vandaag de dag nog) maar de theorie dat die vrouw alles maar gedroomd zou hebben ga ik niet in mee.. denk niet dat je teveel achter dit verhaal moet gaan zoeken.

Kortom: Leuke vermakelijke klassieker, die soms wat trage momenten heeft maar over het algemeen leuk blijft om naar te kijken.
3,5 sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

Leuke film inderdaad hoor. Beter dan de remake van de normaal gesproken geniale Coen's. Op elk punt net iets beter. Meer vaart, betere acteurs, plot loopt beter etc. etc.

Kleurrijke film vooral. Qua look en qua personages. Plot blijft lollig, acteurs begrijpen hun rol perfect en het heeft veel vaart. Topvermaak, heb inmiddels meer besteld uit de Ealing studio's. 4 verdiende sterren.

avatar van Driello

Driello

Had geen idee wat te verwachten en dat was maar goed ook. Misdaad en komedie vind ik het namelijk beide niet. Dat had me dus al snel kunnen teleurstellen. Het begint boeiend met die donkere schaduw die het vrouwtje volgt. Wat min of meer grappige elementen zoals het meppen op de waterleiding helpen ook. Maar dan, met name tijdens en na de roof, ontwikkelt de film zich tot een slapstick van het niveau Lentink (of hoe heet die vreselijke kerel met zijn theater van de lach?). Screenplay was nu en dan echt van het niveau kindertoneelstuk en het acteerwerk sloot daar prima op aan. Het mag dan een oude film zijn, maar dat hoeft niet te betekenen dat het oubollig en gedateerd moet worden. Ik doel dan niet op de special effects,maar meer op de totaal ongeloofwaardige reacties en beslissingen. Tenenkrommend. Geen excuus ook voor de acteurs. Als je tekent voor een rol in zo'n prutfilm, dan moet je het ook zelf weten. 1,5* voor het korte begin en de algemene sfeer, die toch redelijk was.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Goeie film

-Film was veel beter dan ik verwacht had,

-De remake van de coen brothers vond ik niet echt veel maar moet zeggen dat deze me in alle opzichten meer kon bekoren dan de remake.

-De droge humor was fantastisch einde is echt super.

-Vind deze zeker een aanrader. 4.0

avatar van Betamax

Betamax

Echt jaren terug een keer gezien.

Nu was het weer helemaal goed, prima film.

En chief inspector Dreyfus en Inspecteur Clouseau in één film.