• 9.369.469 stemmen

Geregisseerd door: Sergio Corbucci

Met onder meer: Totò, Vittorio De Sica en Roland Bartrop

Gesproken taal: Italiaans

Plot I Due Marescialli

De Tweede Wereldoorlog. Antonio Capurro is een kruimeldief die zich vermomd heeft als priester en gearresteerd wordt door de politie-officier van Cottone. Het lukt hem echter te ontsnappen door gebruik te maken van een politie-uniform en er volgt een kat en muisspel tussen de twee. Maar tegen de achtergrond van dit alles woedt de oorlog hevig en krijgen zij ook te maken met de Nazi-fascistische overheersers, alsmede de geallieerden die langzaam optrekken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Antonio Capurro

Maresciallo Vittorio Cotone

Podestà Achille Pennica

Basilio Meneghetti, il ladro di galline

Tenente Kessler

Immacolata Di Rosa

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

WO2 komedie met de supersterren die van hun gekende rollen spelen- ze houden niet toevallig hun echte voornamen aan- dwz. Toto het kruimeldiefje en archetypisch Napolitaanse trickster, en De Sica als pompeuze kapitein van de Carabinieri. Het punt is dat Toto het uniform van De Sica jat, zodat De Sica genoopt is dan maar het achtergelaten habijt van Toto aan te trekken en zich voor te doen als priester, op deze grap borduurt de hele film dan verder.

Geloof het of niet, maar de mondscheet die Toto laat tijdens een redevoering van een Wehrmacht officier-gespeeld wederom door Bessemer- wordt daar in het zuiden beschouwd als een absoluut hoogtepunt uit de komische filmgeschiedenis. Dat alleen al kan je doen twijfelen aan een Europese eenwording...

Voor ons misschien opvallender is de ondervragingsscene tegen het eind waarin Corbucci alvast een voorschot neemt op het spaghettigenre met extreme close-ups in cutting a la Leone, en dat terwijl deze film dateert uit 1961 en het genre nog niet bestond.

avatar van Dk2008

Dk2008

pippo il buffone schreef:

Wat zie ik, nog geen stemmen voor deze klassieker van Django met Toto en De Sica ? .

Maar je stemt zelf toch ook niet? Zullen er wel meer zijn, maar dan wordt het moeilijk achterhalen in hoeverre mensen de film wel dan niet gezien hebben, laat staan wat ze ervan vinden.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Nee ik stem niet, ik ga ook niet stemmen en dat zijn er idd. wel meer. Ik kreeg echter ooit zeer serieuze vermoedens dat er ook mensen begonnen te stemmen die een film niet gezien hadden of vrijwel onmogelijk gezien konden hebben, wat me noopte tot deze preambule omdat ik me ging irriteren .

Nu is het slechts een soort running gag, zolang ik er zelf om kan lachen- desnoods als enige- ga ik er mee door