• 9.377.374 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mark Tonderai

Met onder meer: William Garcia, Christine Bottomley en Andreas Wisniewski

Plot Hush

Moe en geïrriteerd rijdt Zakes Abbott samen met zijn slapende vriendin Beth over de autosnelweg. Wanneer een witte vrachtwagen hen roekeloos inhaalt raakt de laadklep los en meent Zakes een bebloede vrouw achterin de vrachtwagen te zien zitten. Voordat hij nog een keer kan kijken, is de laadklep alweer gesloten en vraagt hij zich vol verbijstering af of het wel echt was. Later, bij een parkeerplaats wordt Zakes nog banger, als Beth ineens verdwijnt. Hij begint een zoektocht, maar komt terecht in een dodelijk kat-en-muis spel...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van schram101

schram101

Klopt, er zijn wel meer rare wendingen in deze film. Ik verwacht een 2e deel eerlijk gezegd.

avatar van billgoldberg

billgoldberg

Hele matige film die maar niet kan boeien, terwijl dat toch wel de bedoeling is. Ook erg ongeloofwaardig, zeker op het moment dat de hoofdrolspeler de gelegenheid krijgt om in de truck te kijken. Het enige wat hij vervolgens doet is een foto maken. Dat had de maker van de film beter moeten aanpakken.
Nee, de film had alle ingrediënten om uit te groeien tot iets spannends, maar helaas heeft de maker er een flutfilm van gemaakt.

avatar van mikey

mikey

Leuke en tamelijk spannende thriller. Bekeken omdat er 'van de makers van Donkey Punch' op stond. net als D. Punch niet origineel en met een hoog broodje aap gehalte. Maar voor thriller fanaten zeker het bekijken waard: hij is tamelijk effectief en grappig.

avatar van 606

Toch wel een redelijk spannende thriller.

En de badguy zie je niet van gezicht en einde is beetje open.

Rest acteerwerk is prima en spanning zit goed.

Alleen de plot die hier staat is niet helemaal correct

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Net als Donkey Punch heeft ook deze me positief weten te verrassen. De Britse komedies hebben me nooit kunnen bekoren, maar deze thrillers wil ik er wel meer van zien.

Plot is niks bijster origineels, maar een aantal originele momentjes en wendingen deden het voor mij.

Spanning word er goed in gehouden en goed opgebouwd. Ook het acteerwerk volstaat.

avatar van peter81

peter81

Inderdaad een hoop onverwachte wendingen, maar die ik vaak eerlijk gezegd ook niet kon plaatsen. Dat maakte de film moeilijker te begrijpen.

Spanning is lekker aanwezig en 'bad guy' wordt visueel ook mooi neergezegd.

avatar van Noodless

Noodless

Misschien best een simpel en niet echt originele thriller, maar wat heb ik met spanning naar deze film gekeken. Veel spanning, verrassende wendingen en een strak tempo in deze film.

Niet alles kun je verklaren, maar dat maakt niets uit. Zo is er ook nog een beetje mysterie in het verhaaltje. 8/10

avatar van reza145

reza145

Het valt me op dat Engelsen altijd wel spannende films weten te maken. Je zit toch op het puntje van je stoel. Met het camerawerk is het ook net of je zelf aanwezig bent.

Ja en waarom ontvoerd hij nou al die meiden ?? En waarom was die ontsnapte ontvoerde meid voór de ontvoerder?? Ik hou niet zo van films zonder antwoorden. Ja happy ending oké, maar waarom??

Toch een film die je wel een keer gezien kunt hebben. Duurde wel een beetje lang voordat die knul eens actie ondernam tegen de ontvoerder.

een 3.

avatar van Herisson

Herisson

Deze film blijft van begin tot eind spannend. Enige minpunt is dat er teveel onduidelijk is tijdens de film en blijft na de film.

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Thriller van echt top niveau. Niets ontbrak aan deze film. Geen andere keus dan dus gewoon 5 * te geven.

avatar van patrick17

patrick17

Een vermakelijke horror film met wel cliche achtige dingen. Sommige dingen hebben we toch al weleens eerder gezien natuurlijk. De poltwendingen eigenlijk ook, ik had zelf nog verwacht dat hij tegen haar zou beginnen over ''leo'' zeker nadat hij het smsje had gelezen.

Goede aan de film is wel dat we de ''creap'' niet te zien krijgen. Ik vind het wel een open eind lijkend dus het zal me niet verbazen mocht er een 2e deel van de film krijgen. Al met al was het een spannend filmpje die wel vermakend is...

3.0 *

avatar van Ralf81

Ralf81

Tegenvaller voor mij. Shuttle is, als vergelijkbare thriller over traffic/vrouwenhandel , vele malen beter. Hush mag dan een Britse productie zijn, waarvan we er misschien niet zoveel zien, maar dit maakt niet dat de minpunten van de film positiever op mij overkomen.

Hush zit zo tergend vol cliché's dat het eigenlijk niet meer echt spannend wordt; alles is redelijk voorspelbaar en vrij simpel. Nadenken is nauwelijks nodig. Wel heb ik een enkele keer op het puntje van mijn stoel gezeten, maar heb me vooral zitten ergeren aan de keuzes van met name Zakes.
De film heeft ook wel zijn pluspunten, die vooral te vinden zijn in het handjevol zenuwslopende scènes (bijvoorbeeld die in het toilet!). Helaas blijft het totaal voor mij toch wat magertjes, waardoor ik op 2,5* blijf steken.

Wel aardig.

Deed mij het meeste denken aan Haute Tension eigenlijk. Misschien omdat ik Joy Ride niet ken, en uiteraard door de toiletscene.

Filmpje dat zich niet schaamt voor z'n clichés. Doet er dan ook niet veel aan om ze uit de weg te gaan. De film richt zich vooral op de uitwerking, die toch tamelijk sfeervol en geslaagd is.

Camerawerk is proper, soundtrack ook fijn en sfeervol. Acteerwerk valt amper te beoordelen, veel moeten de acteurs niet doen. Blijft een redelijk enigmatische killer en een solide opbouw.

Jammer dat het nooit écht spannend wil worden. Filmpje met hetzelfde potentieel als een Ils ofzo, maar ik bleef toch iets teveel gewoon toekijken. Had qua spanning toch wat meer moeten brengen.

Aardig tussendoortje, maar had toch wat meer verwacht. Warp stelt als filmproducent toch aardig teleur eigenlijk.

avatar van Lurker ll

Lurker ll

Na 15 minuten bijna gestopt met kijken, iets te veel gevloek en geruzie..simpele film dacht ik. Een klein beetje spanning redde deze film na die 15 minuten, verder erg zwak verhaal.

Valt erg tegen deze film, gelukkig was het zelfs minder dan 91 minuten.

avatar van Angel-76

Angel-76

zwakke film.. slecht camerawerk, ook niet al te best geacteerd.

Kwam erg traag op gang.

Tegen het eind werd hij wel een stukje beter.

kan niet meer als een 2 geven

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Matige thriller/horror. Uitgangspunt leent zich tot een leuk en pretentieloos achtervolgingsfilmpje, maar de invulling ervan is bij tijd en wijlen gewoon beroerd. Nergens wil de film spannend worden en de cast is echt zeer ongelukkig uitgekozen. Wat een inspiratieloze acteurs. Visueel ziet het er hier en daar best leuk uit, met een paar leuke experimentele shots, maar zeker vergeleken bij de betere horrors uit de UK van de laatste jaren is dit maar zeer povertjes.

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Hmm aardige film maar zeker niks speciaals. Mager voldoendetje.
Ik vond het sterk beginnen, maar ik vond het in het midden en op het eind echt tegenvallen.
Ik mocht die bitch (beth) vanaf het begin al niet en toen het duidelijk werd dat ze vreemdging had ik haar het liefst gekillt zien worden. Helaas wordt er nergens uitgelegd wat de mystery man nou wilde met die vrouwen.
Martelen? Verkrachten? Als huisslavin gebruiken? Het wordt niet duidelijk. Daarbij komt dat ik zo'n sympathie had voor die arme jongen, hoewel dat afnam naarmate hij zijn leven waagde voor zijn zogenaamde vriendin. Ik kan me toch zo mateloos storen aan van die krijsende wijven in films (en kan je nagaan, ik ben een vrouw) ..
Verder vond ik het stuk waarin die donkerharige hem neerslaat ontzettend doelloos. Ik snapte niet waarom ze dat erin gestopt hadden.
Pluspuntjes aan deze film waren de spanning die hier en daar te vinden waren, het schattige koppie van die gast en het feit dat ik hem niet (veel) stomme keuzes heb zien maken.
Behalve het willen redden van dat stomme wijf -.-. Magere voldoende.

avatar van SvV

SvV

Aardige film maar wel wat vervelende minpunten. Het is best spannend allemaal en je zit er wel helemaal in maar er is en blijft erg veel onduidelijk. Wat was zijn motief? Hoe gaat het verder met de twee? Het Leo gedeelte had beter uitgewerkt kunnen worden. Hoezo hielp die ene vrouw de badguy opeens? Waarom horen of zien we niks meer van die man bij het wegrestaurant die ook in het complot zit?

Veel slecht uitgewerkte dingen dus maar toch is Hush een spannende en boeiende film. Acteurs zijn verder ook aardig en er zitten ook een paar komische momenten in. 3 magere sterretjes.

avatar van king16

king16

• 1904 stemmen

@hierboven... heb je de film verder gekeken na de aftiteling?
Dat beantwoord iig op een redelijk subtiele manier die laatste vraag (of doet in ieder geval denken dat hij op zijn hoede is..
Ik vond het een vermakelijke film, wist niet (vooraf) dat het een Britse film was, wat me dus positief verraste. Daarbij komt ook dat ik het wel leuk vind dat ze niet alles uitleggen. Beetje aan de fantasie overlaten.

avatar van Halcyon

Halcyon

Een mooi bewijs dat een flinterdunne plot niet altijd nadelig hoeft te zijn voor een film. In Hush werkt het simpele verhaaltje perfect als katalysator voor een flinke dosis spanning. Meer uitdieping van het hoe en het waarom zou in de meeste gevallen nefast zijn voor de suspense. Hier wordt dat gelukkig achterwege gelaten. Voor het overige is Hush niet vies van clichés, maar ook hier geldt de stelregel: wat is er mis met clichés als ze feilloos worden uitgevoerd? Voeg hier nog de vele verrassende wendingen die de film rijk is aan toe en je krijgt een thriller die je meermaals op het puntje van je stoel doet zitten. Misschien niet zo opzienbarend als de spraakmakende Britse genregenoten, maar zeker even efficiënt.

avatar van Elineloves

Elineloves

Not that bad. Ik hou er wel van, Britse thrillertjes. Het gegeven is inderdaad niet vernieuwend, we kennen het van tig andere films, maar anderzijds voelt het toch best verfrissend aan.

De acteurs doen het niet slecht, best overtuigend. Beth is een irritant mens, maar ach, dat is nou eenmaal haar rol en daar over zeuren heeft weinig nut. Fijne spanningsboog en flinke portie suspense. Je krijgt als kijker zijnde niet ontzettend veel antwoorden op je vragen, maar dat houdt het bij een film als deze juist leuk.

Enkele goed getimede schikmomenten zorgen ervoor dat het geheel boeiend blijft.

avatar van Insignificance

Insignificance

Alsof Tonderai iets te veel z'n best heeft gedaan om er iets van te maken. Zo komt hij visueel wel aardig voor de dag met snelweglichten en regenachtige shots, maar komen er net zo gemakkelijk warrige en chaotisch gemonteerde shots voorbij, die het er niet bepaald vriendelijker op maken. Ook het scenario lijkt wat onnodig opgepompt, waardoor het nog wel eens een een dip of plooi tegenkomt die niet helemaal wordt gladgestreken. Had wel wat directer gemogen. Nu knarst het hier en daar met een ietwat truttige hoofdrolspeler en een man met capuchon die het maar niet echt onder stroom weet te zetten. Hush is snel vergeten.

avatar van Mondragon

Mondragon

Prima film ! Klein budget maar toch redelijk overtuigend , goede sfeer.....heb me meer dan prima vermaakt.

avatar van Betamax

Betamax

Ik heb het begin zitten kijken en ik vond dat er zo tenenkrommend slecht geacteerd werd dat ik hem na 30 min uit gezet heb.

avatar van jordandejong

jordandejong

Erg spannende thriller!
Zowiezo zijn thrillers met trucks erin altijd wel spannend (Duel,Joyride).
Ik moest aan het begin wel ff wennen aan dat vreselijke accentje. Ik had geen ondertiteling dus wennen was het wel even.
De film doet er niet lang over om interessant te worden, en zeker nadat zijn vrouw gevangen is genomen laat de film je geen moment met rust en blijft de spanning constant aanwezig.
Paar leuke schrikeffecten, en een aardig mysterieuze killer maken dit tot een erg leuk filmpje.

Maar doordat op de poster staat: The best brittish horror in years had ik er toch net iets meer van verwacht.

Desondanks toch nog 3,5*.

avatar van Neder0001

Neder0001

Wat jammer weer, typisch zo'n film met veel potentie die het toch weer verknald. Halverwege de film stond ie bij mij nog op 4* en bereidde ik mezelf alvast voor op het vragen waarom deze film toch vrij laag scoort, omdat het toch heel spannend was. Echter de geloofwaardigheid daalt naar een nulpunt later in de film. Alles is zo eenvoudig gedaan. Hoe de hoofdrolspeler al gesnapt zou worden in de truck bij het tankstation, maar dat het toch niet gebeurd omdat de trucker toch nog in de laatste seconde wordt geroepen. Overigens zag je hem gewoon in de truck kijken en kon hij de hoofdrolspeler haast niet missen. Daarna gebeurt vrijwel hetzelfde op de WC, wanneer net op het moment dat hij gesnapt zou worden er twee agenten binnen lopen. Dan heb je weer het vervelende waarbij de hoofdrolspeler in het huis van de dader is, hem ziet douchen, maar ipv hem aan te vallen gaat ie rustig met de sleutels lopen klooien. Geloofwaardigheid is hier ver te zoeken, ik zou eerder voor een verrassingsaanval gaan. Dan wordt de film ook nog eens erg spannend gemaakt door een hoofdrolspeler die bijster dom is, want hij zag de dader bij de containers linksaf slaan, wat dus betekent dat ie uiteindelijk achter de hoofdrolspeler uitkomt, en vervolgens loopt ie gewoon dom achteruit. Mislukte schrikactie dus want je kon van tevoren al weten dat het zou gebeuren. En als ik het eind van de film dan goed begrijp is de dader dus nog gewoon in leven nadat er een container op hem is gevallen. Je moet er maar op komen.

Nu twijfel ik zeer tussen een 2,5 en een 3,0. Maar omdat ik toch een beetje moe wordt van die standaard ongein die ik net heb opgenoemd dat telkens weer gebruikt wordt om het een beetje spannend te maken straf ik deze film af en geef hem een 2,5.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Spannende thriller leuk gebracht, absoluut geen tijdverspilling.

avatar van eavymetal

eavymetal

Dat men in Engeland goede Thrillers kan maken is al wel langer bekend, maar deze Thriller steekt toch wel een beetje ver boven het gemiddelde uit, want nergens is te zien dat deze film voor zo weinig mogelijk geld is gemaakt.

Christine Bottomley en William Ash hebben hun rollen goed ingevuld, terwijl Mark Tonderai de film met vaart regisseerde. Het is alleen jammer dat de film naar mijn smaak een beetje aan de korte kant is.

avatar van Shinobi

Shinobi

Redelijk filmpje, niet al te bijzonder leuk als tussendoortje.

Heeft ook flink leentjebuur gespeeld bij andere films uit dit genre.

Het wordt helaas nooit echt spannend op enkele scènes na.

2,5 Sterren.