• 9.369.461 stemmen

Geregisseerd door: Ringan Ledwidge

Met onder meer: Scott Mechlowicz, Amelia Warner en Shaun Evans

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Plot Gone

"The trip of a lifetime."

Een jong Brits koppel trekt door de Australische outback en komt in aanraking met een mysterieuze en charismatische Amerikaan. Ze trekken met hem op, maar langzaamaan wordt hen de daadwerkelijke sinistere reden duidelijk waarom hij hun vriend wil zijn.

avatar van lee webber

avatar van Flipman

Flipman

lee webber schreef:

Een film die tot laatst boeit

Petje af, ik vond hem juist vanaf het begin al saai en voorspelbaar.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Erg spannende thriller dat het niet van zijn gore moet hebben, maar puur van de onderhuidse spanning en het langzaam toewerken naar een einde dat je liever niet ziet. Toch maakt juist dit einde deze film boven de middelmaat komen en laat je achter met een leeg rotgevoel. Mooie plaatjes van Australië komen voorbij en de muziek was ook bij tijd en wijlen prima in orde. Wil zeker meer gaan zien van die Amelia Warner.

avatar van confucius repeat

confucius repeat

Dit genre goedkope thrillers liggen met duizenden in de afgeprijsde bakken. Koop je er een dan krijg je er een dvd player gratis bij. Wel... dan nog zou ik hem niet willen. Thrillen deed ik van boosheid omdat ik mij heb laten vangen aan sommige - pseudo - recensenten (zoals ik er ook een ben natuurlijk). "Spannend van begin tot het einde!" Que! Mijn onderbroek ja, die spande.

Nee, ernstig nu. Als je moet wachten tot de laatste 8 minuten voor er wat gebeurd, en de eerste 80 minuten naar gezever moet zitten luisteren (spanning opbouwen noemen ze dat) dan vind ik daar niks goeds aan. De muziek, ja, die had wel wat. Een perfecte rotfilm dus. Next.

HoneyRyder

er gebeurd niet veel, maar toch is er enigszins sprake van spanning. taylor mocht van mij aan het eind in leven blijven! was wat spannender! wat gebeurd er met sophie? blijft zij leven?

avatar van GuyOverboard

GuyOverboard

Ik vond het in het begin vooral veel weg hebben van Brokeback Mountain.

GuyOverboard schreef:

Ik vond het in het begin vooral veel weg hebben van Brokeback Mountain.

jaa, kwam taylor er niet gay over?

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

redelijk psychologische drama. niet slecht maar ook geen topper van de genre.

avatar van erpunited

erpunited

aardige film. Weet aardig te boeien. Zeker niet slecht maar een echte topper is het ook niet.

avatar van Claus

Claus

Bij veel films stuit een bepaald soort opdringerigheid me nogal tegen de borst. Deze film was in mijn ogen subtiel in z'n opbouw. Prima sfeer dus.

avatar van moviemike

moviemike

xYESTERDAYS schreef:

Ik vond deze goed

Ik ook

HoneyRyder

2de keer gezien & ik verander mijn cijfer van 3.5 sterren naar 4 sterren! geweldige film!

wat een ongelofelijke saaie klote film.....noemen ze dit een thriller???

er gebeurt werkelijk helemaal niets

avatar van KillahHillah

KillahHillah

Uitermate trage backpack film met mooi geschoten plaatjes van Australië. Het verhaal is 13 in een dozijn en ontzettend voorspelbaar. 2.5* voor de omgeving!

avatar van Daan258

Daan258

Ik vond hem een beetje tegenvallen.

De film kwam heel langzaam op gang en eigenlijk gebeurde er ook niet veel, alleen het laatste kleine half uurtje gebeurde er iets meer, maar ook het einde zie je al heel snel aankomen en daardoor het ook gelijk iets minder leuk is.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Who the fuck are you?"

De opzet doet me een beetje aan Wolf Creek (2005) denken, hoewel laatstgenoemde titel beter uit de verf komt.

'Gone' biedt dan ook weinig vernieuwend. Het is wederom veel van hetzelfde; een toeristisch stelletje op reis en een wel erg behulpzame man die helemaal geen alarmbellen doet rinkelen... Het is allemaal zo voorspelbaar als wat eigenlijk.

Op zich zou dat geen probleem hoeven te zijn als er nog enige spanning in werd gebracht, maar de film neemt ruim de tijd om met niets te komen, mits je het laatste kwartier niet meetelt. Hierbij maken de personages de ene domme fout na de andere. Het is dat Scott Mechlowicz een aardige psychopaat neerzet, helaas wordt daar over het geheel gezien slecht mee omgesprongen.

Al met al een vrij matige thriller. Gelukkig komt de Australische outback wel tot zijn recht.

Kleine 2,0 sterren.

avatar van Boenga

Boenga

Meer dan degelijk.

Ik lees hier nogal wat klachten over het trage tempo. Persoonlijk kijk ik meer uit naar naar zo'n

(mee)slepende opbouw dan naar wat ik in veel andere films in dit genre zie: waar de overdaad in mijn ogen omgekeerd evenredig is met de waarde van de film.

Prima werk bovendien van de drie hoofdacteurs, en visueel is dit al helemaal een topper. Met de knappe beelden en warme kleuren misschien wel 49% thriller en 51% roadmovie...