Hush (2008)
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Mark Tonderai
Met onder meer: William Garcia, Christine Bottomley en Andreas Wisniewski
Plot Hush
Moe en geïrriteerd rijdt Zakes Abbott samen met zijn slapende vriendin Beth over de autosnelweg. Wanneer een witte vrachtwagen hen roekeloos inhaalt raakt de laadklep los en meent Zakes een bebloede vrouw achterin de vrachtwagen te zien zitten. Voordat hij nog een keer kan kijken, is de laadklep alweer gesloten en vraagt hij zich vol verbijstering af of het wel echt was. Later, bij een parkeerplaats wordt Zakes nog banger, als Beth ineens verdwijnt. Hij begint een zoektocht, maar komt terecht in een dodelijk kat-en-muis spel...
Zakes Abbot
Mr. Coates
Mrs. Coates
PC Mitchall
Dad
Verstand op nul en gewoon genieten van een goede thriller.
FillumGek
Niks nieuws.
Lijkt best veel op Joyride. Helaas is de film te clichématig en te voorspelbaar om hoger te scoren. We hebben het allemaal al eens gezien, hoewel de uitwerking hier niet slecht is.
Spannende thriller, die elementen combineert uit Duel, The Hitcher, Spoorloos en inderdaad Joy Ride. De vaart zit er goed in en de film zakt pas in tegen het einde, wanneer één en ander niet helemaal bevredigend wordt afgerond. Rauw maar effectief gefilmd en gemonteerd, met een subtiele dreigende score.
mcdaktari
op het eind staat er 1 jaar later, en dan zie je die kerel in het tankstation maar ik snap de cloe niet. weet iemand wat ze daar mee bedoelen?
verder wel spanend filmpje en idd kijkt te veel op joyride maar ach, best aardig voor tussendoor
Geinig.
Iets wat ik niet had verwacht overigens. Met name het geklooi met de zoom, het focusgeshit en het schokkerige camerawerk is niet mijn kopje thee. En het begin is allesbehalve origineel binnen het genre.
Tijdens de eerste 20 minuten worden gelijk alle cliché's al uit de kast getrokken. Echter er wordt toch getracht onvoorspelbaar om te gaan met die cliché's. Dat lukt best aardig, en dat is prettig. Het komt i.i.g. de spanning ten goede. Ook het zijplotje met de vreemdgaande vriendin leidde leuk af.
De twist vond ik redelijk verrassend en het einde bevredigend. Alhoewel, men mag best eenst stoppen met die sequel-opties halverwege de titelrol in griezelfilms. Wordt een beetje afgezaagd. Ook het wegrennen in het donker met een brandende zaklantaarn in de hand blijft een vervelend dingetje. Wel leuk opgelost uiteindelijk.
Uitleg voor mcdaktari:
Die kerel is de beveiligingsbeambte die in het complot zat. De vrouw en de parkajas zijn inmiddels vermoord, maar hij is gewoon nog actief. Zeker nadat hij een boek in de schappen ziet liggen met daarop de naam van de schrijver. Hij kan niet wachten om het adres te achterhalen.
Goed.
mcdaktari
Oke Bedankt Zinema, ik had hem niet herkent, maar idd dsat was hem THX
voomzap
Degelijke thriller van Engelse bodem. Na Shuttle dacht ik meteen al zo snel weer een goede thriller te zien. Vele malen beter dan Joyride!
djkoelkast
Niet zo denderend. Vooral het ongelooflijk irritante en (opzettelijk) knullige camerawerk maakte deze film geen pretje om naar te kijken, vooral in het begin dan.
Einde vond ik redelijk, maar ik kom echt niet verder dan 2 *
tcdaizz
spannende film, beetje raar einde.. maar dat mag de pret niet drukken. Ik wacht op hush 2...
RickZ
Britse thriller over meidenontvoerder. De film heeft enkele leuke wendingen en is halfspannend. Maar helaas nu ook weer GSMs die het niet doen, een auto die niet wil starten, zucht, wat ONORGINEEL. Er gaat wel 1 ster af vanwege de vreselijk irritantie camera: veel schokken en soms onscherp beeld, je wordt er bijna misselijk van en het leidt af.
janisdeman
jammer van de benzine die op was en de GSM die geen ontvangst gaf (wat ik trouwens helemaal niet zo nodig hoef te spoilen omdat het zó clichematig en voorspelbaar is :d) maar deze film was verder wel spannend en niet vaak saai.
leuk om te kijken als je van thriller houdt ik ga er niet te lange review van maken, ik geef Hush (2009) een 4
Svenster
Erg goede en van begin tot eind spannende thriller. Krijgt van mij 3,5 ster....
AmazingPP
Een spannende thriller die je toch zeker vasthoudt tot het eind. Jammer van het camera-werk hier en daar, dat is wat schokkerig en dat maakt het niet prettiger om naar te kijken. De acteurs acteren goed en de muziek onder de film is erg sterk. Het einde komt inderdaad een beetje op je af in de trend van: zo... snel... er moet nu een einde aan gemaakt worden, anders gaan we buiten het budget. Maar al met al heb ik me prima vermaakt en echt wel in spanning gezeten... 3,5 *
hatebreeder
Een film die in het begin er niet echt veelbelovend uitziet maar die naarmate de film vorderd steeds spannender en beter begint te worden!
Geen topper naar mijn mening maar zeker het kijken waard!
sayang
leuk om gezien te hebben...
vond de film op sommige punten niet lekker geacteerd (bv op de parkeerplaats) , zijn vriendin in het begin van de film zwaar irritant maar moet wel zeggen dat het een film is die je voor de tv houd. maar idd het zal je maar gebeuren........
mvg. sayang.
tripledrummer
De film komt idd beetje traag op gang.
Na eenmaal de eerste wending in de film komt de film lekker los.
Er waren goeie schrikpunten, enorme spannende sfeer, wat je op het puntje van je stoel hield...
Ook zaten er veel onvoorspelbare dingen in. Heel vaak dacht ik: 'sukkel', maar dan ging het totaal anders dan ik verwacht had.
De film liet me zelfs verscheidene keren er totaal naast zitten. Dat vind ik vet. Onvoorspelbaar en niet-cliché!
Ik raad deze echt aan. Als je van spannende, onvoorspelbare films houdt: zeker kijken!
Minpunten:
- Traag op gang
- Acteerwerk niet altijd even goed
Pluspunten:
- Goede schrikmomenten
- Heel veel spanning
- Niet-cliché
- Onvoorspelbaar
- Realistisch (het stuntelen van de acteurs in de film)
- Empathie voor hoofdrolspelers (je leeft mee)
Kortom kijken!!! Steengoed
*4,0 (ps ik heb joyride niet gezien, misschien daarom niet-cliché voor mij)
hansbreda
Spannende thriller met irritant camerawerk. Niet helemaal een "nail biter", maar kwam aardig in de buurt. 3.5*
Iron Maiden
Niet cliche?
Doe normaal, als je de beschrijving leest kan je al vertellen hoe dit afloopt.
Het was af en toe wel spannend, maar veels te kut camerawerk en langdradig.
grid8400
Hier sluit ik mij geheel bij aan.. alleen extra -0,5 voor het camerawerk..irri.
jmvd
De trailer beloofde heel wat. De film zelf is echter een heel stuk minder. Zeer voorspelbare film van 13 in een dozijn
Movielicious
De trailer was inderdaad veelbelovend maar helaas heeft de film mij niet echt kunnen boeien. Hush komt traag op gang en komt erg ongeloofwaardig over op mij (zeker in het begin). Het verhaal wordt verder ook niet uitgediept en feitelijk zit je dus te kijken naar een jongeman die 90 minuten lang een witte truck + man met capuchon achtervolgt.
Vanaf het moment dat Zakes een auto steelt bij de parkeerplaats om de vrachtwagen te volgen, komen er enkele spannende momenten voor in de film. De laatste paar scenes deden echter vermoeden dat de film per se in 90 minuten gepropt moest worden. Het was letterlijk pats-boem-over.
Ik hoef Hush niet nog eens te zien! 2*
tal1b
op zich een aardige film.
Op de helft kakte het wat in, het eind was wel spannend.
Maar 2 dingetjes op het eind dat zakes belt met de politie en zn telefoon aan zou moeten laten, maar vervolgens dichtklapt? en wat is het verhaal van die gast met de capuchon op? je ziet toch geen reet op die manier? geen wonder dat die die container niet ziet aankomen
pim-klaver
jeepers creepers 3 man dit
heel voorspelbaar behalve die cop die erbij hoorde
en idd dat hij zijn tel aan moest laten en vervolgens dichtklap hahahaah geweldig
aangezien het open einde zal er ongetwijveld een hush 2 komen of jeepers creepers 4
PatSavage
beetje te veel 'toevalligheden' naar mijn zin ... en dat is licht uitgedrukt
djinnax
Net de film bekeken. Vond het niets meer dan een Britse Horror B-movie. Wel een leuke B-film. Maar wat een opeenstapeling van toevalligheden, voorspelbaarheden en fouten in de film. Daarbij is het jammer dat je eigenlijk maar weinig verhaal mee kreeg over de "bad-guy". Film is eigenlijk ook ineens snel afgelopen.
Hij was leuk een keer gezien te hebben, maar vond het zeker niks speciaals.
2,5 ster max.
Als hij van Amerikaanse afkomst was geweest maar 2 sterren