Genre: Film noir / Misdaad
Geregisseerd door: Frank Tuttle
Met onder meer: Veronica Lake, Robert Preston en Alan Ladd
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot This Gun for Hire
"Lover without a heart...killer without a conscience!"
De koelbloedige huurmoordenaar Philip Raven vermoordt een chanteur. Raven komt erachter dat zijn opdrachtgever, de gluiperige nachtclubeigenaar Willard Gates, hem met gemarkeerd geld heeft betaald. Bij toeval komt Raven erachter dat de politie, onder leiding van rechercheur Michael Crane, daarom achter hem aan zit. Raven probeert, naast uit handen van de politie te blijven, wraak te nemen op Gates. Daarbij kruist zijn pad dat van de aantrekkelijke blondine Ellen Graham, die als zangeres werkt in de nachtclub van Gates.
Ellen Graham
Senator Burnett
Annie
Albert Baker

Dogie Hogan
Ben er net achtergekomen dat ik 'The Glass Key' met Alan Ladd in bezit heb. Die zit in de zelfde Film Noir box. Binnenkort eens bekijken.
Ladd, Lake en Bendix zitten ook weer in de Noir The Black Dahlia uit '46.
Vooral in de anglo-saksische landen zijn This Gun for Hire, The Black Dahlia en The Glass Key Ladd-Lake must-haves.
Toevallig komt deze maand (eindelijk) Appointment with Danger met Ladd op DVD uit.
Volgens mij is This Gun for Hire 1 der weinige films in zijn carriére, dat Ladd aan de verkeerde kant van de wet staat. Opvallend is ook, dat veel van Ladds films een stads-naam in de titel hebben.

mister blonde
Erg amusante film trouwens, die werkelijk voorbij raast.

Dogie Hogan

mister blonde
Volgens mij moet je leren lezen Er staat dat Lake 1,57 was, ook al een stuk langer dan dat je schreef. Op de middelbare school was ie al 1,62
Voor de zekerheid;
Alan Ladd Height - How tall - celebheights.com
Alan Ladd - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Biosguru
Ik begin er steeds meer in te geloven dat wij nu op dezelfde manier naar Iron Sky en bv the Expendables zitten te kijken als men vroeger naar dit soort films zat te kijken. De idiote Gasmaskers, de stunts, kostuums, over the top evil guy, locaties, etc, etc.
Wat een prachtige film, elk shot raak, compositie erg fraai, perfect uitgelicht, timing superb, af en toe focus in 1 en dezelfde scene expres "scheef" bv Veronica soft, Alan scherp, gewoon omdat het kan en het er tof uitziet. Kortom perfect uitgevoerde onzin. Wat zou het toch mooi zijn als in hedendaagse blockbusters zoveel tijd, moeite en vakmanschap gestoken werd.
Niet zo gek, dat het er goed uitziet cameraman John F. Seitz heeft over de 100 films gemaakt voor hij aan This Gun for Hire begon.

Mochizuki Rokuro
In tegenstelling tot de doorsnee noir The Glass Key met Lake en Ladd is het hier alle stoppen, of is het trossen?, los met een snedig, spannend (overigens niet overal even logisch) verhaal met een indrukwekkende rol van Ladd en een elegante Lake die hier goed op haar plek is. Hoewel het volgens de enge definities niet eens echt onder de échte noirs zal vallen, vond ik dit wel een topfilm in het genre.

BBarbie
Alan Ladd en Veronica Lake hebben samen een handvol misdaadfilms gemaakt. De twee passen natuurlijk perfect bij elkaar; beiden niet zo groot en beiden hard-boiled.
Ik vind dit hun beste film. Het is een enerverend verhaal (gebaseerd op een boek van Graham Greene) met Ladd als de kille huurmoordenaar op zoek naar wraak op de man, die hem besodemieterd heeft. In de laconieke, redelijk onderkoelde Lake treft hij zijn ideale tegenspeelster. Samen zorgen zij voor een spannende film, die het bekijken nog steeds meer dan waard is.
De openingsscène met Lake als zingende illusioniste heeft weliswaar weinig met de rest van het verhaal te maken, maar is wel leuk om te zien.

Goeie film waarin een huurmoordenaar een afperser om zeep helpt in opdracht van zijn baas. Een behoorlijk complex plot dat wel aardig wat toevalligheden kent. Toch onderhoudend (waarbij de korte lengte ook een rol speelt). Er gebeurd genoeg en een paar spannende scenes in het tweede gedeelte. Eerste film waarin Alan Ladd en Veronica Lake samen gecast werden.

Corran
Ik kon hier iets meer met de combinatie Ladd/Lake. Lake is hier wat sympathieker en Ladd wat mysterieuzer, waardoor hun interacties ook wat spannender worden. Voor de rest gewoon één van de fijnere noirs, waarbij iedereen uiteraard weer heel gewichtig gaat doen over een of andere vage chemische formule waarrond alles draait maar niemand veel vanaf weet en waar we 't vooral moeten hebben van de dialogen tussen de personages. Laatste half uur van de film is gewoon heel sterk. Alleen de mastermind achter het hele gebeuren is me net iets te veel Mr. Burns om serieus genomen te worden.

pjmj
Sfeervolle film noir op goed gelukte en onlangs verschenen blu-ray transfer van www.eurekavideo.co.uk met Engelse ondertiteling.
Enkele scenes waren minder scherp van beeld. Veronica Lake steelt de show letterlijk en figuurlijk. Ze zingt enkele aanstekelijke liedjes, waaronder één terwijl ze daarbij ook nog wat goochelacts uitvoert. Aan het einde van het eerste liedje (getiteld "That's Love") zien we haar "manager" in de vorm van een fantastisch leuk aapje (zal tegenwoordig waarschijnlijk niet meer mogen in een film), dat luid voor haar applaudisseerde. Die scene heb ik wel vijf keer teruggespoeld en herbekeken. Verder zijn er prachtige scenes te zien op een rangeerstation. Bijzonder mooi en akelig sfeervol en met honderden grijs-zwart-wit schakeringen en uiteraard weer de film noir typische lange schaduwen van personen. De gebroken linker pols van Alan Ladd (die de rol van Philip raven speelt) zag er huiveringwekkend realistisch uit. beslist een aanrader voor film noir fans.

Roger Thornhill
Knappe noir waarbij het helemaal te begrijpen valt waarom Alan Ladd dankzij deze film een ster werd, ook al speelt hij dan een dubieus personage. Lekker complex plot dat toch goed te volgen is, een mooie bijrol van Laird Cregar als de schurk die afkerig van geweld is, en prachtig camerawerk van John Seitz; alleen Veronica Lake kan mij niet helemaal overtuigen, en haar schoonheid vind ik ook wat te bestudeerd, met die enorme lokken en dat vervelende pruilmondje. Maar goed, zij is eigenlijk het enige minpuntje van een film die eigenlijk nog steeds behoorlijk spannend is.

Alan Ladd zet hier eigenlijk een archetype neer waar in de hele filmgeschiedenis nog op teruggegrepen is. Bekendste voorbeeld is Alain Delon in Le Samourai. Veronica Lake was het toenmalige schoonheidsideaal. Deze film is een waanzinnig goed gemaakte, spannende en economische noir waar de oorlog nog even in doorschijnt. Ladd was voor deze film nog onbekend wat hij wordt in de optiteling pas laat genoemd onder de noemer introducing (na jaren van cameo's en minirolletjes). Lake en Preston krijgen de credits. Veronica Lake wordt heel erg met noirs vereenzelvigd. Opmerkelijk is dat een andere dame die ik nogal met het genre associeer eerder voor haar rol gecast was, namelijk Ida Lupino.

TMP
Degelijke film noir. Het verhaal vond ik niet heel erg boeiend, maar het is onderhoudend genoeg. De speelduur is bovendien overzichtelijk. Het acteerwerk is degelijk, zonder echte uitschieters in positieve of negatieve zin. De dialogen zijn vlot en mede daardoor kijkt de film wel prettig weg. Uiteindelijk geen film die lang zal blijven hangen, maar voor een keer niet verkeerd.

clubsport
Ladd doet het goed als huurmoordenaar waar je gaandeweg het verhaal toch sympathie voor begint te krijgen .
Verder een goede misdaad thriller met een onderhoudend verhaal en een ( voor die tijd ) ongewone invalshoek waarin meer diepgang voor de bad guy is weggelegd .

'Sweet Dreams' is de grote winnaar bij de Gouden Kalveren, Politie komt langs bij de editor van 'Saw X' na melding van martelgeluiden | MovieMeter Recap

Nasrdin Dchar mag 'Mocro Maffia'-film regisseren: 'Het is een droom die uitkomt'

Politie komt langs bij de editor van 'Saw X' na melding van martelgeluiden: 'Ik werk gewoon aan een film'

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott morgenavond te zien op televisie

Fury

Nightmare Alley
Drama / Film noir, 1947

Leave Her to Heaven
Film noir / Drama, 1945
katparanoiahuurmoordenaarpropagandapolitiefemme fatalefilm noirsamenzweringzwart en wittreinhired killerpolice officer shot police shootoutzwarte filmnightclub performer moord mysteriefemale magician
Realtimes | Publishing Network
Social media