Contract to Kill (2016)
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Bekijk via Prime Video
Plot Contract to Kill
"War has no borders."
Special Agent John Harmon wordt weer aan het werk gezet, wanneer de CIA op bewijzen stuit dat een groep gevaarlijke extremisten wil gaan samenwerken met een drugskartel. Hij stelt een team van zeer ervaren agenten samen. Harmon zet een gedurfde missie op touw om de twee groepen tegen elkaar op te zetten in een explosieve confrontatie.
John Harmon
Sicario #2
Sicario #1
Matt Beck
DiDa
Dit is trouwens nog niet de officiële poster, maar de poster voor de Film Market. Cool om te zien dat Russell Wong (Romeo Must Die) en Jemma Dallender (I Spit On Your Grave 2) hierin zitten.
Steven Seagal op de set van Contract to Kill:
Actorul american Steven Seagal a ajuns în stațiunea Mamaia - Litoral TV - YouTube
DiDa
Trailer ziet er lekker uit. Tuurlijk een low budget film ,maar veel actie!
Iron Maiden
Trailer ziet er lekker uit. Tuurlijk een low budget film ,maar veel actie!
Zeker een goede trailer, voor het eerst sinds jaren dat ik weer uitkijk naar een film van Seagal. Koester nog altijd de hoop on hem een keer zoals vanouds te zien.
Flitskikker
Die CGI, die commentaarstem...
Wel veel actie lijkt 't. Ben benieuwd!
JdeB
De trailer ziet er aardig uit, maar dat zegt wat mij betreft (nog) helemaal niets. De afgelopen twee films hebben dat voor mij bewezen....
De combi Waxman en Seagal is wat mij betreft nu wel een keertje klaar. The Keeper en a Dangerous Man waren (in het (B-)genre) best aardig. A Good Man was net te pruimen. De rest gewoon niet. Ik verwacht er dus niet veel van.
Flitskikker
Zojuist gezien, en helaas, ook deze film weet niet te overtuigen.
Ik weet niet wat het is met die Seagal-films de laatste tijd. Ook deze was weer erg langdradig, weinig actie, slecht geacteerd, lachwekkende CGI... De makers proberen deze recente films serieus over te laten komen, terwijl het daar de plank dus volledig in mis slaat. Ik mis de films waarin ze dat niet zo hard probeerden, zoals Fire Down Below: veel actie, hilarische oneliners, leuke confrontaties met de karikaturistische tegenstanders die vaak erg dom waren; dát was pas genieten.
Wat betreft de wat serieuzere, recentere films was Code Of Honor - op de CGI na - best goed te pruimen, maar daar kan deze film (samen met The Asian Connection, End Of A Gun en The Perfect Weapon) absoluut niet aan tippen. Ergens zijn die films eigenlijk precies hetzelfde opgebouwd en kennen ze dezelfde problemen.
Nieuwe Seagal-films zijn het probleem niet, want die kunnen ook gewoon goed zijn (denk aan Urban Justice, Born To Raise Hell, Code Of Honor, Absolution), maar de films zoals deze zijn gewoon niet origineel meer. Killing Salazar moet ik nog kijken, waarbij ik hoop dat die beter is, maar ik vrees het ergste. Het wordt afwachten of toekomstige films zoals Gunfighter en Attrition weer wat beter worden.
DiDa
Zojuist gezien, en helaas, ook deze film weet niet te overtuigen.
Inderdaad helemaal mee eens. Contract To Kill is een echt misser van Seagal. Ik vond End Of A Gun nog leuk, omdat deze film simpel wordt gehouden. Maar hier proberen ze met een low budget diverse high tech spionage technieken over te brengen. De scenes met die drone zijn echt belachelijk. En inderdaad ook de CGI. Vaak weet Waxman hier wel omheen te werken maar met Contract To Kill is dat helaas niet gelukt. Het goede is wel dat dit een full Seagal film is (dus geen cameo of iets dergelijks). Ook geen voicedubbing en Seagal doet al zijn vechtscenes zichtbaar zelf. Het is deze keer echt het script dat de film naar beneden haalt. De film leeft niet en er gebeurt te weinig. Ook de locaties zijn verschrikkelijk (op dat hotel na dan). Soms zien we even een glimp van de oude Seagal (vechtscene met de pijp en het laatste gevecht) die zijn tegenstander bruut afwerkt met daarachteraan een stoere oneliner. Maar dit had veel beter gekunt en gemoeten.
JdeB
Bagger met een hoofdletter B.
Naar het kijken van de trailer had ik nog een (heeeel) klein vleugje hoop, maar deze is NOG afgeragder dan zijn twee (debiele) voorgangers in de (ik noem het) Roemeense 'trilogie' met Killing Salazar en End of a Gun.
Wat Seagal en die dronken regisseur hier laten zien is nog erger dan een brevet van (volledig) onvermogen. Het "strategische" gebruik van de drone als hoogtepunt. Dat ding is zo lomp en opvallend dat zelfs een blinde nog ziet die hij wordt geobserveerd. Het was weer ouderwets lachen op de bank.
Dat maakt het natuurlijk ook triest. Het aantal mensen dat heden ten dage nog stemt op Seagal films (zowel hier als op Imdb) neemt al een hele tijd met rasse schede af. Dat heeft natuurlijk puur met de slechter wordende kwaliteit te maken. Mensen pruimen deze sh*t gewoon niet meer.
Het abominabel slechte Attack Force uit 2006 is voor mij het absolute dieptepunt. Dat blijft het ook, maar ook dit kun je onmogelijk serieus film maken noemen.
Kijken op eigen risico.
Natuurlijk is dit een film waar er erg weinig geld voor gebruikt is, dat weet je van te voren. Als je dat dan weet en je hebt lage verwachtingen kijk dan NIET. dat is mijn mening, maar ga dan niet kijken om een lage stem te kunnen geven. Ik kijk omdat ik een fan ben, en ja er waren paar films bij die bij mij lager dan een 3 kregen, daar ben ik eerlijk in. Deze film heeft gelukkig de volle speelduur Steven erin + hij praat zelf en doet zijn eigen ding, dat is een dikke pluspunt. Paar mooie acties scene's en explosies dan heb je een krappe 3 sterren. Verder heeft het natuurlijk ook een hoop onlogische dingen.
Filmkonyn
Steven Seagal op de set van Contract to Kill:
Het was door jouw link dat ik erachter kwam dat het in Roemenie is opgenomen (ik kijk nooit land van oorsprong). Altijd leuk om een paar dingen te herkennen in een film
Over de film zelf kan ik kort zijn... niets speciaals, maar met Steven verwacht je ook niet veel. Alleen wordt het wel een heel stuk minder dan z'n films 10 jaar geleden. Hij is een stuk dikker, heeft zo'n irritante fluister stem de hele film en mept mensen zo gemakkelijk neer (volgens mij heeft hij geen tot nauwelijks klappen gehad deze film...).
Volgende in de serie is End of a Gun, omdat ik zie dat deze in Boekarest is opgenomen. Had in de zomer wel de Castel trucks gezien (100 meter van mijn appartement), maar was het alweer vergeten
SSeagal
Wat beter dan End of A gun, puur vanwege de vechtscenes. Leuke fights, Seagal vecht zelf en dat is al een dikke plus. Ook geen overdreven fast cuts. Wel qua verhaal en uitzitgehalte wat trager. 2,5*
SSeagal
Nou.. alles zelf ook niet echt. Zag toch in een paar cuts iemand anders een schop en een klap uitdelen hoor
Wel opvallend veel vecht moves die hij zelf doet ja, vergeleken met de wat oudere Seagal films.
DiDa
Er worden altijd stuntdoubles gebruikt. Bij iedere film en ook met Van Damme, Schwarzenegger en Stallone. Door de bluray kwaliteit spot ik tegenwoordig wel vaker de doubles bij oudere films van deze heren, terwijl het me eerder nooit was opgevallen. Laat ik het zo zeggen, bij Contract To Kill zijn de doubles beter verborgen dan bij zijn andere films
Het zijn vaak de shots van achteren.
frans123
Het zijn vaak de shots van achteren.
Seagal is een hark. Kan niet eens eens een trap oplopen.
des1
Één van de leukste commentaren op Seagal films: Cum Town - Steven Seagal - YouTube Geniet ervan!
mrklm
John Harmon [Steven Seagal] neemt het op tegen een Mexicaans kartel en het netwerk waarmee ze massavernietigingswapen en drugs de VS in kunnen smokkelen. In de wetenschap dat mannen als Harmon de wacht houden kan de kijker na afloop met een gerust kan slapen. Dat kun je overigens na een paar minuten al doen, want dit is een ideaal slaapmiddel. Teveel shots van lopende, autorijdende gangsters en teveel geouwehoer. Een paar aardige actiescenes, maar daar zul je zeker niet wakker van of voor liggen.
frans123
Hahahah lachuhhh hoe Seagal er uit ziet ; enorm dikke kop, rare baard en snor...Hij kan nauwelijks bewegen..
Als je er zo uit ziet moet je beseffen dat je niet meer geschikt bent voor de screen , en zeker niet als een "actie hero'.. Hij kan zo bij de Clini Clowns. Begrijp niet dat de makers dat niet zagen. En die stem van hem...net of zijn broek erg strak zit. Als komedie een 5 * Als film een 0.5 *
frans123
Verschrikkelijk he?? Je kan je ogen en oren ( zijn stem!!!) niet geloven hoe slecht het is. En dan die bimbo die zo in de playboy kan...
Nascimento
Steven Seagal film fan hier maar mijn hemel deze is niet best wat een ongeloofwaardige acteurs lachwekkend soms

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen