• 9.369.485 stemmen

Geregisseerd door: Rick Famuyiwa

Met onder meer: Taye Diggs, Sanaa Lathan en Yasiin Bey

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Brown Sugar

"When did you first fall in love with hip-hop?"

Sidney en Dre kunnen hun vriendschap en hun carrières aan één moment toeschrijven: ze maakten de geboorte van hip-hop mee op de straten van New York. Nu, 15 jaar later, is zij een muziekcriticus en hij een succesvolle executive. Wanneer Dre op het punt staat om te trouwen begint neemt de levenslange vriendschap tussen Sidney en Dre een nieuwe wending...

Sidney 'Syd' Shaw

Andre Romulus 'Dre' Ellis

Chris 'Cav' Anton Vichon

Reese Marie Wiggam Ellis

Kelby Dawson

Zichzelf

Mja, de film duurt wat te lang, maar het feit dat hip-hop er een grote rol in speelt maakt het al veel genietbaarder dan bijvoorbeeld 'My Best Friend's Wedding' om maar wat te noemen. Het romantische verhaaltje neem ik dan maar voor lief.

Het subplotje over de commercialisering van de hip-hop is wel leuk gedaan en deze film is al gewoon voor alle hip-hop liefhebbers de moeite waard om:

1) De Slick Rick - Doug E. Fresh freestyle.

2) Mos Def die geweldig leuk speelt en nota bene de hele film Queen Latifah probeert te versieren

3) Ren & Ten, the Hip-Hop Dalmatians met het nummer 'The Ho is Mine' Ik kwam echt niet meer bij.

avatar van Jordy

Jordy

Erg leuk. Ik hou ook van hiphop, zal bij mij dus ook wel meegespeeld hebben, maar ondanks dat is het nog steeds een prima film. Tuurlijk, cliché, maar met leuke personages en een paar erg grappige scenes. Naast de punten die kos al noemde vond ik ook de Casablanca discussie tussen Dre en Mos Def erg grapig come on man... fog... another dude...

Laatste shot vond ik ook erg mooi (een nieuw paar kinderen die je precies op dat moment verliefd ziet worden op hiphop, rechtstreeks dankzij de inspanning van Sid en Dre, de cirkel rond...)

avatar van scorsese

Redelijke film over een man en een vrouw die hun hele leven al beste vrienden zijn, maar geen relatie hebben samen. De liefde voor hip-hop vormt een leuke aanvulling, maar ondanks dat blijft dit niet meer dan een standaard romcom met een voorspelbaar verloop. Wel vermakelijk en fijne personages ingevuld door een fijne cast.