Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Sean Connery, Catherine Zeta-Jones en Ving Rhames
Releasedatum: 20 mei 1999
Plot Entrapment
"The trap is set."
De legendarische en beruchte meesterdief Mac MacDougal reist de hele wereld af met de doelstelling zoveel mogelijk kunstwerken te stelen. Hij verkeert dus in de beste kringen en logeert in de duurste hotels. Kortom: overal waar geld is vind je Mac. Een undercover verzekeringsagente, Gin Baker, heeft hem echter in de smiezen en doet zich bij Mac voor als een meesterdievegge. Zij plannen hun superdiefstal op de vooravond van het nieuwe millennium. Op het moment dat de wederzijdse aantrekkingskracht groeit maar ook het wantrouwen, neemt het verhaal een compleet ander wending...
Virginia "Gin" Baker
Chief of Police
Millennium Man
van duijn
Goede misdaadfilm,
Sean Connery doet het opnieuw geweldig en Jones is gewoon een plaatje. Het was niet redelijk voorspelbaar zoals ik het graag heb en de spanning is goed opgebouwd. Ik heb me prima vermaakt.
lordmars
wat een heerlijke film, heb hem net weer eens gezien. Sean Connery blijft een top acteur en Catherine Zeta-Jones blijft echt jammie om naar te kijken
casperspook
Ik heb deze al meedere keren gezien.
Blijft toch een leuke film met 2 TOP ACTEURS!!!
m1701
Leuke film om naar te kijken.
Verhaal ook leuk, soms moest ik weer ff nadenken hoe het ook alweer zat. Actie was erg mooi gedaan!
Vooral bij de Torens in Kuala Lumpur!
Acteerwerk ook erg goed!
Zeker de moeite waard om te kijken
Weertenaar
Zo worden ze nog maar weinig gemaakt: 2.50 (2.60)
Redelijk geslaagde actiemisdaad, vooral door het frisse samenspel van Connery en Zeta Jones, dat een verrassende doch prettige invloed op de prent heeft. Het verhaal is eenvoudig, maar kent desondanks enkele geslaagde passages, al was het niet ieder moment even geloofwaardig. Opvallend is vooral het tempo dat lekker hoog ligt, ook in de actiescenes, want die duren eerder kort dan lang. Regisseur Jon Amiel profileert zich dan ook als iemand die daadkrachtig optreed, maar dat kan niet gezegd worden van de inbeeldbrenging. Die is slordig en ongeconcentreerd, waardoor het vaak ietwat amateuristisch overkomt. Men sjouwt daarnaast van de ene naar de andere opnamelocaties, wat onrust in de prent teweeg kan brengen; het hoge tempo voorkomt dat echter. Acceptabel.
tboezem
Zeer vermakelijk en af en toe prima scènes, maar het is duidelijk geen meesterwerk. Meerdere keren gezien op TV.
John Lee Hooker
Ik had 'm ooit al gezien.
Tot mijn verbazing herinnerde ik sommige scènes nog: Gin Baker tussen die laserstralen, het vuurwerk, de lift, de kapotte sliert met lampjes en het treinstation bijvoorbeeld.
Sean Connery en Zeta-Jones deden 't niet gek, maar echt sensasueel werd het nergens. Ook die FBI-agenten kwamen een beetje monotoom over. Ving Rhames was dan nog enigszins stoer en die 'Everybody stay cool' bijvoorbeeld kwam er wel heftig uit.
Er zitten een paar leuke stunts in en ze wisten gek genoeg hierbij wat spanning te creeën. De twist op het einde is redelijk verassend. Maar al bij al kon je het allemaal wel raden. Een mannetje en ´n vrouwtje op de vlucht met wat geheimen...
Onderhoudende film maar jammergenoeg ook cliché-bevattend.
En ohja: ''you better don't choose a cannon to kill a mosquito''
PhongForce
Wat een boutfilm zeg ! Ik werd gewoon 113 min lang gemarteld, mijn arme oogjes toch !
Het is een schandalige film, en een echt belediging voor " wel goede overval/dievenfilms" en dan heb ik het niet over Ocean's Eleven etc.
Een 0,5 omdat de titel zo stoer is..Entrapment!
mnrk
Gewoon een leuke film met een Sean Connery die prima acteert, en natuurlijk de charmante Catherine Zeta-Jones
....
De actie was prima en natuurlijk de setting in Maleisie ( Kuala Lumpur) is de moeite waard.
AddictedToMovies
Belachelijk misdaadfilmpje die zijn best doet om hypermodern te zijn, maar nu al verouderd is. De lege personages zijn de pionnen om een stompzinnig plot op te zetten (goh, laten we morgen een bank beroven. -okee.), met alle geforceerde twisten en wendingen vandien. Sean Connery weet zijn slechte personage niet in te kleuren, en het uiterlijk van Catherine Zeta-Jones zal dan wel haar belachelijke acteerwerk moeten compenseren. Maar eigenlijk werd ik alleen maar moe van de dikke make-up in bed. Als het al mogelijk is zijn de bijrollen nóg oppervlakkiger. Die Cruz-kerel heeft als enige persoonlijke eigenschap 'snor', en Vingh Rames' eigenschap is 'cool'. En met deze ingrediënten krijg je niet echt een overtuigende of alleen maar een vermakelijke misdaadfilm. Heel beroerd.
aburex
Leuk, spannend en 2 topacteurs. Zeker niet vegeten de verleideidelijke Catherina (wat een vrouw zeg!!)
K. V.
Deze nog eens her bekeken en hij blijft de moeite waard om te bekijken. De twee hoofdrolspelers zijn altijd wel leuk om te bekijken en spelen opnieuw goed. De film verveeld niet en is een aanrader voor wie graag films ziet waar men inbreekt (bv The Thomas Crown Affair, Oceans Eleven, ...).
Sergio Leone
Amusant.
Hoewel het nogal doorsnee begint, biedt Entrapment naar het einde toe enkele amusante twists. Heel geloofwaardig is het allemaal niet, maar dat doet er in dit soort films niet toe.
De twist op het einde als blijkt dat Mac onder één hoedje met de FBI speelde is nog wel verrassend, maar de film had dan moeten eindigen, met dat shot van Mac die uiteindelijk alleen op dat bankje achterblijft.
Sean Connery is hier duidelijk niet fit genoeg - wat uiteraard geen schande is voor een ouwe vent, maar of het een goeie casting is laat ik in het midden. Het oogt allemaal wat moeizaam.
Van Catherine Zeta-Jones ben ik wel redelijk geschrokken. Ik had haar al eerder zien acteren (de Zorro-films) en overtuigd was ik nog niet. Hier doet ze - een paar zwakke momenten daargelaten - best goed. En ze is natuurlijk ook een prachtige verschijning.
Het bijrolletje van Ving Rhames is wat magertjes.
De diefstallen zijn niet altijd even cool. Bepaalde scènes (zoals Mac en Gin die op die kabel klauteren) zien er niet echt goed uit.
De speelduur mocht ook wat minder lang zijn, maar het wordt nergens saai, hoor.
3,5
martijn011
- 2034 berichten
Standaard, wel vermakelijk.
Dit is nou typisch weer zo'n film waar je lekker onderuitgezakt naar kan kijken en je je prima vermaakt en na een half jaar vergeten bent waar de film nou precies ook al weer over ging.
Sean Connery als meesterdief leek me ietwat onwaarschijnlijk, maar hoe verder de film vorderde, hoe minder ik me stoorde aan dat gegeven. Al moet ik wel zeggen dat dit één van de minste acteerprestaties was die ik van hem heb gezien. Maar ach, op zo'n leeftijd nog klauteren en klimmen valt ook niet mee.
Gelukkig heeft de film Catherine Zeta-Jones in de gelederen. Ze ziet er niet alleen fantastisch mooi uit, ook haar acteerwerk was prima in orde. Leuk om naar haar te kijken en met haar rol overtuigde ze me volkomen.
Het verhaal is zoals gezegd standaard, maar dat weet je van tevoren. De twists aan het einde komen geforceerd over en overtuigden me niet. Maar vermaakt heeft de film me wel en een voldoende lijkt me verdiend.
Noir
Uiterst vermakelijke film met in mijn opinie toch wel een filmgeschiedeniswaardige scene; de training van CZ-J tussen de namaak laserstralen.
Het misdaadverhaal op zich dient denk ik niet al te serieus genomen te worden. De geloofwaardigheid, met als dieptepunt de scene waarin Connery en Zeta-Jones aan een kabel hangen tussen de Petronas Towers, wordt opgeofferd ten gunste van een visueel aantrekkelijke (al genoemde Petronas Towers, Duart Castle, CZ-J om maar wat te noemen), aangenaam wegkijkende film. 3*
Filmfan74
Vermakelijk, maar niet hoogstaand. Zeta-Jones staat erg slecht te acteren en sommige stukken in het verhaal konden veel beter worden uitgewerkt om het boeiende te maken. Zo is er de 'dubbelrol van Virginia als verzekeringsagente en dievegge. Dat blijft erg dun en het is meteen overduidelijk dat de verzekeringsagente nep is en niet de dievegge. Was leuker geweest als dat langer vager was gebleven om het spannender te maken. Verder leuk verhaal met veel vaart. Goed voor een rustige zaterdagavond zonder nadenken.
missl
2 boeven die elkaar ontmoeten en besluiten samen te werken. Omdat het 2 boeven zijn vertrouwen ze elkaar niet. Het is vermakelijk maar daar blijft het dan ook bij. Niet bijzonder.
SPT
Onderhoudende en vermakelijke actiefilm, ik had hem al jaren op stapel staan aangezien ik er niet te hoge verwachtingen van had, maar dat was geheel onterrecht. Dankzij het vrouwelijk schoon komt er nog een half puntje bij.
Een heistfilm die mooi in het rijtje past van Italian Job, Ocean's Eleven, Thomas Crown Affair en consoorten. Ik ben niet echt een fan van Catherina Zeta Jones, maar wel een grote fan van Sean Connery. Die maakt heel veel goed, en ook Ving Rhames is altijd wel leuk in zo'n bijrolletjes. De film is een fijne blockbuster geworden die nergens echt top wordt, maar wel voldoende boeit om leuk te vinden. Als fan van Sean Connery geef ik dan ook zijn films wat meer krediet. Een film als dit is dan ook vooral interessant rond de diefstal die gebeurt, om te zien hoe het zal verlopen en waar de kleine plotwendingen zitten. Ik geef toe dat het licht materiaal is, maar door het groot amusementsgehalte wil ik het toch meer dan gemiddeld waarderen.
John Barry
Entrapment is een leuke film.
Er wordt in deze film goed geacteerd. Sean Connery is goed opdreef als Mac en ook Catherine Zeta-Jones als Gin acteert erg goed. Sean Connery en Catherine Zeta-Jones zijn goed op elkaar ingespeeld. Ook de karakters die beide neerzetten zijn leuk. Vooral Gin vond ik een leuk personage.
Dit is geen voorspelbare film. Er zitten in deze film een paar verassende wendingen. De film is wel wat vaag als je niet goed oplet. Dat is dan weer een nadeel van de film. Er wordt op bepaalde momenten niet genoeg de tijd genomen om de dingen uit te legen. Maar dat neemt niet weg dat het verhaal leuk verzonnen is.
Er had wel wat meer vaart in de film gemogen. De film is af en toe wat saai. Spannend word de film aan het eind met de scene bij de Petronas Twin Towers. Een goed stuk dat behoorlijk spannend is. Vooral de manier hoe Mac en Gin van de ene kant naar de andere kant van het gebouw kwamen ( klauterend via feest verlichting ) vond ik spannend.
Al met is Entrapment een goede film. Toch heeft deze film niet een moment wat je echt specifiek aan deze film doet denken. Echt bijzonder is deze film niet. Echter door een leuk verhaaltje met een paar verassende wendingen en een paar leuke actie momenten maakt dat deze film een leuke wegkijker is. Het is vooral het acteerwerk van Connery en Catherine Zeta-Jones , en de leuke karakters die ze vertolken , dat deze film voor mij boven het gemiddelde doet uitstijgen.
3,5 ster voor deze film.
VforVictor
Mwah matige film, het duurd allemaal wat lang.. de heist scenes zijn wel in orde en zorgen nog voor een beetje spanning, het einde is wel leuk gedaan.
notsub
Typisch een lichtgewicht actiefilm/thriller, die tamelijk luchtig is en op het eind net te veel wordt opgeblazen. Sean Connery heb ik wel eens beter gezien, Catherine Zeta-Jones overtuigde me beter. De humor werkte redelijk, maar het is toch het eerste deel wat me het meeste vermaak gaf. Naar het einde toe wist ik het wel.
ambrosini
Jammer dat Sean.. geen films meer maakt.. maar deze mag zeker in de "toppers"
Kondoro
Entrapment
Ik had Entrapment totaal anders voorgesteld. Het misdaad tintje wat er aan zat was leuk gevonden maar, dit had ik niet op dit tijdstip nodig. Ik vond dat het in het begin een beetje langdradig werd. Niet alleen met het verhaal maar ook zijn spanning was ver te zoeken. Ook de overval scenes zagen er goed uit maar, ook hier miste ik de spanning, die was er niet.
Het verhaal sloeg me niet echt aan en was niet echt mijn ding. Het concept vond ik nog wel redelijk maar ik heb het wel eens beter gezien. Aan Sean Connery en Catherine Zeta-Jones lag het niet maar het was gewoon de film zelf, niet echt boeiend. Moeilijk vermaakt en vond hem erg traag, jammer.
Vinokourov
Dit werd wel lichtelijk bespottelijk en je moet enkele suffe ongeloofwaardige ontwikkelingen maar voor lief nemen. Heist-scenes kunnen supercool zijn, maar hier viel het een beetje tegen omdat er te melig gedaan wordt en de samenwerking tussen Sean Connery en CZJ komt nooit echt goed uit de verf. Maar goed een masker wordt nog wel hip geconfisceerd, maar daarna wordt het alsmaar minder boeiend. Entrapment zakte trouwens pas door de ondergrens toen 8 miljard gedownload werd (yeah right), daarna uiteraard een suf einde en wat overblijft is dan niets meer dan een matige misdaadthriller.
MaartenTuinstra
113 minuten genieten.
Vlot, amusant, ijzersterk geacteerd, prima plot en mooie locaties. Natuurlijk nooit echt briljant, maar deze film kan ik talloze keren zien zonder verveling.
gauke
Deze productie was waarschijnlijk bedoeld als een soort van James Bond thriller, die actierijk en tegelijk sexy wilde zijn, maar helaas was middelmatigheid troef; ik miste vooral de opwinding en het spektakel (op de acrobatiek in de Petronas Towers in Maleisië na). In het verhaal wilden twee masterdieven (de een oud en de ander jong) elkaar plagen, in verwarring brengen en aftroeven (waar hebben we dat meer gezien).

Klassieke heist-film 'Entrapment' met Sean Connery morgenavond te zien op televisie

Der Name der Rose
Mystery / Historisch, 1986