• 9.369.485 stemmen

Geregisseerd door: Paul Solet

Met onder meer: Jordan Ladd, Gabrielle Rose en Samantha Ferris

Plot Grace

"Love. Undying."

Madeline Matheson is acht maanden zwanger. Met nog een maand te gaan, maakt Madeline een ongeluk mee. Bij dit ongeluk komt het ongeboren kind om. Madeline besluit echter de negen maanden af te ronden en het kind niet weg te laten halen. Wonderlijk genoeg brengt Madeline haar kind alsnog levend ter wereld. Maar al snel merkt ze dat er iets mis is en ze moet verschrikkelijke opofferingen maken om haar hongerige kind in leven te houden.

Madeline Matheson

ER Doctor

Dr. Richard Sohn

avatar van Glacius

Glacius

Vrij sfeervolle film die toch constant de spanning er in kan houden ondanks dat er niet heel veel gebeurt. Af en toe kreeg ik wel de rillingen, terwijl er niet heel veel gore in voorkomt. Zo zie je maar weer, het draait niet alleen om gore, maar sfeer aangevuld met lugubere momenten en suggesties werken minstens zo sterk.

avatar van El ralpho

El ralpho

Matigjes.

In tegenstelling tot anderen vond ik de opbouw van de film niet bijster interessant en werd de film richting het einde beter. Vanaf het moment dat het doktersbezoek plaatsvond begon de film namelijk wat meer pit te vertonen; het geheel bleef vrij braafjes en niet bijzonder qua gore maar wist desondanks enigszins te vermaken. De film dient het dan ook -zoals hierboven vermeld- meer van de suggestie te hebben dan de daadwerkelijke beelden die het toont.

Ondanks de vrij aardige scene's richting het einde toe was de absolute eindscene dan wel weer van een bedroevend hoog helaas pindakaas niveau; jammerlijk overdreven. De voedvrouw draagt ook niet geheel opzichtig een pruik ofzo?
Ook de vertolkingen van de personages wisten me maar gematigd te overtuigen. Als opvallende uitzondering op die regel mag de schoonmoeder worden genoemd; wat een ziekelijk, overbezorgde en obsessieve moederrol zet dat mens neer zeg!

Al met al zorgen deze enkele pluspunten ervoor dat de film zich in zijn totaal nog net een middelmatige kijk ervaring genoemd mag worden. Het verhaal klinkt vrij origineel maar echter valt de uitwerking tegen en had er meer mee gedaan kunnen worden.

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Kan iemand die baby asjeblieft helpen?

Een baby die sterft en op wonderlijke wijze weer tot leven komt door het bloed van haar moeder? Oké, klinkt logisch! Maar serieus het verhaal is over een moeder wiens baby in haar buik sterft maar de baby blijkbaar toch nog op de wereld wil zetten (kort vraagje: waaaaaaaarom??????) Na de geboorte is het kleine kottertje natuurlijk dood. Maar wanneer de moeder het kind borstvoeding begint te geven komt die arme baby weer tot leven. Dat komt door haar bloed. Jakkie bah! Door de trailer was ik benieuwd naar deze film omdat ze zeiden: "Downright disturbing" en dat soort dingetjes. Dus toen dacht ik: deze film moet ik zien! Nogal een beetje een humeurische, een klein beetje verontrustende film. Ik ben nog net in de stemming om te zeggen echter dat dit een redelijke flick was. Het leukste hieraan was dat ik geen idee had in welke richting deze film ging. Nogal een zeer onvoorspelbare film. Maar ik wilde bijna die vrouw een gezonde baby gegeven zodat ze niet mensen ging uitmoorden om het bloed voor die baby te krijgen. Zo verontrustende film was dit man! Gelukkig kan ik zeggen dat deze film redelijk goed is, hoewel het niet zo intense is als ik verwachtte. Maar het acteerwerk in deze film is onverwachts goed. Vooral van hoofdrolspeler Jordan Ladd! Die speelt verdomd goed! Samantha Ferris deed het ook wel goed. Dus het acteerwerk is wat mij betreft prima, maar de baby steelt echt de show! Weet wel even: dit is niet specifiek een horrorfilm. Het is meer een drama met horror-elementen. Maar, Grace is verontrustend, gewelddadig maar het einde van Grace is echt geweldig. Maar ik heb genoten van deze film en ik ben blij dat ik het heb gezien. Denk ik wel eenmalig, ik zal het niet nog een keer hoeven zien. Maar als je echt een keer een "thrilling" film wilt zien, is Grace een aanrader!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Goede vibe heeft deze film.. Rustig opbouwend, boeiend en aardig creepy. Normale zaken zoals de vele dieren, het vegetariër-thema en de Animal Planet-beelden komen in deze context van de zwangerschap en de baby walgelijk over. Positief bedoeld want het is knap om zo'n onpasselijk gevoel op te wekken zonder al teveel expliciete gore. Al is het me niet helemaal duidelijk waarom het er in zit; het werkt wel.

Het personage van Madeline, haar neergang en het steeds meer afsluiten van de buitenwereld lijken op Repulsion, met het verschil dat de uiterlijke aftakeling hier wel goed overkomt. Prettig ook dat ik geen idee had hoe het plot zich zou ontwikkelen en dat er een spannend kat- en muisspel in verwerkt is (waarbij ik vreemd genoeg meer sympathie voor de schoonmoeder kreeg dan de moeder die amper meer een moeder kon zijn.)

Het einde mag er ook zijn waarbij de voedvrouw (jaloerse(?) ex-vriendin) er met de baby vandoor gaat, alleen jammer dat het dan steeds meer lijkt op de killerbaby uit Braindead. Die laatste tit-bite had er niet bij gehoeven.

avatar van puppet master

puppet master

Slechte film, de babyborn van mijn dochter lijkt meer op een baby dan dit "ding" in de film....

Het verhaal stelt niks voor, geen spanning helemaal niks.

Ik denk dat ik de film nog tig keer moet zien wil ik hem begrijpen.

Acteer prestaties en camerawerk zijn goed.

0.5 *

avatar van tattoobob

tattoobob

Iets verhoogd......redelijke spanning en best wel duistere scenes.

Helaas miste ik wel wat smerigheid in deze film maar het einde maakte weer wat ontevredenheid goed.

Aardig

avatar van Daan258

Daan258

Wat een vreselijke film.
Had een film verwacht met een soort Evil, satan baby ofzo maar dat was niet het geval.
Geen verhaal, niet spannend of sfeervol er gebeurt gewoon werkelijk helemaal niks, echt oersaai.
Had sowieso niet super hoge verwachtingen, maar dat het zo slecht zou zijn, pfff.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

It's Alive (2008) , maar dan zonder de baby in de rol van protagonist #1. Dat zorgt voor het gebruikelijke ''boehoe, het is geen horror'' riedeltje, maar in werkelijkheid gaat het veel dieper dan de meeste horrorfilms met soortgelijk thema. Langzaam kruipt Solet onder de huid en daar blijft hij gemoedelijk zitten, zonder ergens vervelend te worden. Dat deed hij met Dark Summer (2015) ook. Een stijlvaste en slimme regisseur, die hopelijk nog lang in dit genre blijft hangen.

avatar van Insignificance

Insignificance

Gemengde gevoelens hier. Rondom moeders en de baby een filmpje dat zeker onderhuids wel iets weet te bewerkstelligen, maar het gebruikt een derde van de speelduur om daar te komen. Bovendien neemt het met de schoonmoeder en de vriendin nog twee verhaallijntjes mee, die halfbakken overkomen. Oma heeft nog wel wat. Een zemelaar, maar stiekem ook verknipt. Opvallend dat bijna niemand het hier over haar heeft. Zonde dat het script haar verderop in de steek laat door haar simpelweg als sta in de weg af te schrijven. Met Grace gaat het beter en dan vooral wanneer het kindje afwijkingen begint te vertonen. Akelig, die kleine en zo, en daarmee zonder meer het meest pregnante deel van de film. Een bloederige finale, dat nog wel, maar het sorteert toch beduidend minder effect. Voor- en achterop had het allemaal wel iets puntiger gemogen.