Genre: Drama / Horror
Geregisseerd door: Paul Solet
Met onder meer: Jordan Ladd, Gabrielle Rose en Samantha Ferris
Plot Grace
"Love. Undying."
Madeline Matheson is acht maanden zwanger. Met nog een maand te gaan, maakt Madeline een ongeluk mee. Bij dit ongeluk komt het ongeboren kind om. Madeline besluit echter de negen maanden af te ronden en het kind niet weg te laten halen. Wonderlijk genoeg brengt Madeline haar kind alsnog levend ter wereld. Maar al snel merkt ze dat er iets mis is en ze moet verschrikkelijke opofferingen maken om haar hongerige kind in leven te houden.
Madeline Matheson
Shelly
ER Doctor
Dr. Richard Sohn
robkuh1984
Orgineel verhaal, misschien niet te geloofwaardig, maar dat zijn er maar weinig in deze genre.
Ben erg benieuwd welke opoffering er gemaakt moet worden voor het hongige kind. beloofd in iedergeval veel bloed
orbit
- 12092 berichten
Qua uitwerking best sober voor zo'n soort film en verder ook niet teveel extremiteiten. Er zitten ook wat ongemakkelijke scènes in en voor de borstvoeding-fetisjist is dit jé van hét! Maar al met al loopt het me toch iets te clichématig door en eindigt het in een topcliché. Helaas.
Bas I.
Mijn verwachtingen bij deze film waren vrij hoog. Ze werden helaas niet ingelost... De film draait om de zwangere Madeline die bij een auto-ongeluk zowel haar man als haar ongeboren kind verliest. Ze besluit echter om dit kind toch op een natuurlijke manier geboren te laten worden. Wanneer het kind drie weken later vervolgens dood wordt geboren, komt het op miraculeuze wijze weer tot leven. Het kind heeft echter een gekke voorkeur voor bloed... Wat volgt is een beetje een slappe film waarin Madeline haar kind wil beschermen en daarvoor verschillende offers moet brengen. Helaas vond ik het nergens echt boeiend of interessant worden.
aerts007
Wat een ongeloofwaardig cliche verhaal.
HerrFlicK
Trailer zag er redelijk uit, maar de film vond ik wat minder.
Het verhaal was origineel maar was uiteindelijk toch te saai..
Toch 3 sterren omdat hij wel lekker wegkeek.
Goede film.
Uiteindelijk, alles droog bij elkaar bekeken redelijk tam. Als je de gebeurtenissen op een rijtje zet misschien nog wel te flauw als opening voor menig andere horror film. Het knappe is dat Solet de film veel meer dreiging meegeeft dan diezelfde resem aan andere horror films.
Er gebeurt maar weinig, zeker in het begin, maar dat onderhuidse gevoel (je ziet het meer iets meer tegenwoordig, reactie tegen de overdadige gore van de laatste jaren?) zit doorheen de hele film stevig gebijteld.
Eens het babytje geboren wordt het allemaal nog wat leuker, vooral de stukjes met het babytje zelf zijn sterk. Eng ding zonder dat je er al te veel van in beeld krijgt. Enige minpuntje vond ik dat de film nooit echt een sterke climax krijgt. Het einde, hoewel het zeker werkt en sfeervol is, vond ik uiteindelijk toch wat te braaf.
Maar zeker de moeite om een keertje te proberen. Het gemiddelde hier voorspelt al een hoop lauwe reacties, maar eigenlijk een sterk en origineel vampieren verhaaltje. Vampieren zijn weer helemaal in, de zombies weer uit.
barcam
Vond het een uitstekende film.
Sfeer zit zeer goed en trage opbouw.
Weinig personages die uitstekend acteren.
Er is gore maar is niet overdreven.
Einde vond ik er ook maar wat bijgesleurd.
Een aanrader voor de klassieke horror fanaat
Eindes.
En hoe je het voorgaande ermee (deels) verneukt of uit balans trekt. Maar goed, binnen dit genre lijkt het e.e.a. wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik vond i.i.g. de laatste scenes erg flauw. By the way, dacht dat mama dood was. Het laatste shot is wel lekker smerig.
Wilde de film een nog hogere score geven, maar het laatste half uur vond ik zowiezo al iets minder sterk. Het geneuzel met schoonmama op viste duurde mij iets te lang. Echter over het algemeen worden de spanning, de 'gore' en het prettige acteerwerk prima in beeld gebracht. De spanning is menigmaal om te snijden. Tijdens de scenes met de vlieg beet ik zelfs heel even op een nageltje. Het eerste uur van de film is meesterlijk, mijns inziens.
Vind dit een erg goed voorbeeld van hoe je met een klein budget een puike griezelfim maakt. Eentje waarmee je menig bigbudget-horror van de tafel veegt.
Een aanradertje.
Zeer goed.
mcdaktari
Ik vond hem alles behalve zeer goed, Ik had er al geen al te hoge verwachting van, maar was nog slechter als ik verwachten. Maar er zijn blijkbaar wel mensen die het wel goed vinden. Smaken verschillen nu eenmaal. Mijn ding is het i.i.g niet
RickZ
Horrorthriller over vampierachtige baby en haar moeder, slap verhaal weinig gore.
stef89
Begint wel redelijk, al kon je al gauw zien dat het een B-film is. Maar goed, daar valt soms nog wel mee te leven, als het verhaal maar interessant blijft. En dat doet het in het begin ook wel, maar na het auto-ongeluk begint het verhaal saai te worden en valt- ie in herhaling. Zo heb ik die scene met de baby aan de borst wel heel vaak voorbij zien komen. Ook zag je het einde al van ver aankomen. En over de 'horror' maar te zwijgen, behalve als je honderd keer moeder die door kind in tiet gebeten wordt horror noemt. Jammer, want het verhaal begon wel interessant.
zorro
ik vond deze film heel erg tegenvallen dat dit onder Horror valt de Filmposter lijkt heel wat maar valt vies tegen gauw vergeten maar deze film
JacoBaco
Geen goedkope productie van een paar duizend dollar, dus ik heb het wel enigszins naar mijn zin gehad tijdens deze film. Baby's kunnen zorgen voor enge momenten. Hoe lief en onschuldig ze ook zijn, ze kunnen je de stuipen op het lijf jagen. Zo speelde ik ooit is een Horrorgame waarin je in een verlaten en donker huis rondloopt. Als achtergrond geluid hoorde ik het gejammer van Baby's. En oehh dat maakte het serieus eng.. Brrrrrr!
Goed, de film. Als je de plotomschrijving leest dan verwacht je toch een vrij gruwelijke film lijkt mij. Mensen die dus verwachten dat je een moeder als een soort rampage killer te zien krijgt om zo haar Baby'tje te voeden, komen bedrogen uit. Natuurlijk verraad de poster al het 1 en ander, maar het blijft vrij soft. Het wordt gelukkig nog best geloofwaardig gebracht en dat scheelt een hoop. Al zijn ze in Amerika echt de enige volgens mij die glas gebruiken voor het drinkflesje i.p.v. plastic.
Een film die rustig begint, maar het uiteindelijk toch niet helemaal weet waar te maken. De film voelt vrij leeg. Er zitten wat nare momenten in, maar echt op het puntje van je stoel kom je niet te zitten. Met andere woorden de spanning schoot me toch een beetje te kort en het einde is niet echt verassend.
Vascago
Booooring !!
Ik heb er 5 uur over gedaan om deze film af te kijken omdat ik in slaap ben gevallen. Zo verschrikkelijk saai en slaapverwekkend vond ik het. Acteerwerk vond ik ook superslecht. Kon geen greintje meeleven met de personages. Ik had veel meer gore verwacht. Dit leek er niet op.
Derekbou
Voor mij allemaal net iets te braaf. Grace wankelt wat tussen horrorfilm en drama, waarbij in de eerste helft de nadruk ligt op het drama en later op een lichte horrortoer wordt overgestapt.
Hoewel de film goed begint met het inleiden van het verhaal en het uitdiepen van de karakters miste ik een dreigende spanning als voorbode van wat er komen gaat. Hierdoor leek de film zich voor te doen als een vrouwendrama handelend over moeizame zwangerschap, iets wat mij niet direct aanspreekt.
Dan keert de film ineens 180 graden om en wordt het allemaal wat gruwelijker. Maar niet genoeg. Hoewel de psychologische aftakeling van de moeder goed is weergegeven, schort het vooral aan de portrettering van de baby. Dit had veel angstaanjagender gekund. Deels door de bloedzuigscènes explicieter in beeld te brengen, maar ook door de moeder meer verschillende manieren om haar kind van bloed te voorzien aan te laten wenden. Heb het idee dat er veel meer met het uitgangspunt gedaan had kunnen worden.
Grace climaxt nog snel met drie moorden en eindigt vervolgens met een leuke epiloog, waarbij een flashforward van het kind als kleuter bijvoorbeeld niet had misstaan.
Al met al een redelijk vermakelijke film die dankzij zijn korte speelduur makkelijk uit te zitten is. Helaas weerhoudt een gebrek aan luguberheid Grace ervan om echt aan te slaan.
Halcyon
Eigenaardig filmpje. Bloeddorstige baby's hebben al meerdere genrefilms voortgebracht, maar bij mijn weten nog geen enkele die zo oprecht serieus is als deze. Ik begrijp de negatieve score dan ook niet zo goed, want naast een degelijk scenario met een sterke psychologische insteek brengt Grace ook nog een flinke portie onderhuidse spanning die je tot het einde aan het scherm gekluisterd houdt.
Het heeft regisseur en scenarist Solet naar verluidt veel moeite gekost om deze prent uiteindelijk te voltooien. Zijn idee sprak geldschieters in eerste instantie wel aan, maar ze stonden weigerachtig tegenover de onconventionele aanpak waarmee hij dat idee wou verfilmen. Nochtans onderscheidt zo'n aanpak een film als deze net van de middelmaat. Gelukkig heeft hij zichzelf niet verloochend en heeft hij een teaser-kortfilm ingeblikt die de nodige aandacht wist te trekken. Onder andere Adam Green (Hatchet) en Eli Roth (Hostel) hebben zijn talent opgemerkt en hem aan de nodige fondsen geholpen.
En daar mogen we dus blij om zijn, want al met al heeft deze kleinschalige film heel wat te bieden. Waaronder een stel zieke personages die, zij het subtiel, de nodige psychologische achtergrond meekrijgen. Hierdoor weekt de film de ene keer ontroering, de andere keer huivering los bij het publiek. Een smerige horrorfilm is Grace uiteindelijk niet geworden, maar door de goede timing en de onderhuidse spanningsopbouw weten de schaarse grafische scènes toch al snel een onbehagelijk gevoel op te roepen. Kortom, subtiliteit is de sleutel.
Ik zou eigenlijk graag eens weten of vrouwen deze film anders bekijken (beoordelen) dan mannen...
Bas I.
IMDb:
Males - 5.8 (1248 votes)
Females - 5.6 (191 votes)
Je zou er verschillende conclusies over kunnen trekken. Zo zou het zo kunnen zijn dat er toevallig minder vrouwen de film hebben gezien en beide groepen de film ongeveer even hoog beoordelen. Het kan echter ook zo zijn dat alleen de vrouwen die graag horrorfilms kijken de film zagen (terwijl dan meer niet horror-georiënteerde mannen deze film zagen) en het cijfer daardoor hoger uitvalt (en vrouwen de film dus eigenlijk minder waarderen).
Maar ach, ik zeg maar wat.
Halcyon
Thanks. Er zit weinig verschil op inderdaad. Hoe dan ook, de film verdient in mijn ogen toch beter dan deze score.
Noodless
Inderdaad een opvallende lage score die de film zeker niet verdient.
Het scenario is eens iets anders, wel heel bizar, gedurfd en ik denk wel dat het voor sommige mensen ook erover is. Niet echt veel gore of bloederige scènes, maar enkele kunnen wel tellen. De gedachte alleen al. Ook de personages zijn zonder meer raar.
Het slot was wat abrupt en kon voor mij anders.
Kleine, goede , speciale horrorfilm. 7/10
dutchtuga
Stijlvol filmpje dat een geweldige opbouw kent en met weinig middelen toch goed spannend weet te zijn. Grace tilt zich boven het gros van de horrorfilms uit door de audiovisuele finesse van deze regisseur. Een paar leuke trucjes en sterke ambient zorgen voor een fijne kijkervaring. Vooral de confrontatie aan het eind is een bijzonder geraffineerde scène. Aangename verrassing.
m1701
Wel een aardig film, maar had alleen iets meer verwacht.
Het einde vond ik maar raar.
Het verhaal kabbelde een beetje aan en werd af en toe interessant.
Maar de film had wel het juiste sfeertje. Acteerwerk was ook goed
Jolene.
Op den duur werd het wat langdradig... Het ging voortdurend over hetzelfde, zonder al te veel variatie.Vond ik dan toch.
Ik had er ook meer van verwacht, hoewel dit niet wegneemt dat het verhaal inderdaad origineel is, geen film waarvan er al honderden bestaan.
Ik zou zeggen... 2,5
Maphesta
De film is goed, maar deze film krijgt terecht een lage score omdat het zich in het begin goed opbouwt maar dan uit het niets stagneert op een middelmatig niveau dat leunt tegen spannend en tegelijkertijd saai aan.
Het resultaat? Je kijkt de film zeker weten af, want je verwacht nog extra informatie dat zorgt voor een knaller van een einde, maar je krijgt niets. Het stagneert letterlijk tot aan het einde op dat middelmatige niveau.
De conclusie? Een middelmatige filmervaring. 2,5.
SPG
Redelijk filmpje. Hoewel het verhaal raakvlakken vertoont met andere bloeddorstige baby's uit It's Alive en in mindere mate Cronenberg's The Brood, weet Solet er toch een mooie eigen draai aan te geven.
De baby zelf is eigenlijk vrij passief en de film richt zich met name op de moeder. Solet heeft goed gekeken naar Polanski's Repulsion: de geestelijke aftakeling van de moeder wordt weergeven aan de hand van een volle fruitschaal die steeds erger begint te rotten.
Grace is geen echte horror, maar meer een psychologische thriller met enkele horror kenmerken. Met name naar het slot toe wordt het iets bloederiger met een verrassende climax op het end. Op weg hier naartoe wordt de film echter nooit echt spannend. De korte speelduur werkt hier gelukkig in het voordeel. 3***

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

An American Crime