• 9.371.874 stemmen

Geregisseerd door: Xiaogang Feng

Met onder meer: Shu Qi, You Ge en Alex Fong

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Fei Cheng Wu Rao

Chin is een succesvolle ondernemer, maar verder een doodnormale man. Hij heeft alleen nog niet veel geluk gehad in de liefde. Op een dag plaatst hij een oproep op Match.com, in de hoop een relatie te vinden. Na een serie vreemde ontmoetingen, lijkt hij eindelijk in de roos te schieten wanneer hij de beeldschone Xiaoxiao ontmoet. In eerste instantie denkt Chin dat zij te hoog gegrepen is voor hem en daarom gaat hij eerst voor een gewone vriendschap.

Qin Fen

Hate-sex candidate

Married man's wife

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Heel aardige film. Jammer van het ietwat flauwe einde ( en dan bedoel ik niet de laatyste twee minuten) want ik zat echt op het punt 4 sterren te geven, wat ik niet snel doe.

Goed geacteerd, goed gefilmd, leuke en soms interessante dialogen, aardig uitgangspunt qua hoofdfiguur.. Heb regelmatig gegrinnikt en soms hard gelachen.

Weer eens wat anders dan dan de gemiddelde comedy/romance.

avatar van validius

validius

sluit ik me volledig bij aan. Hoewel ik het laatste shot toch niet helemaal vond passen in de film.

avatar van wei

wei

Feng is de grote mainstream filmmaker in China, maar toch nooit doorgebroken in het Westen,ondanks dat hij toch een aantal goede films op zijn naam heeft staan. Na het wat zware Assembly en The Banquet komt hij met een succesvolle lichte komedie met die andere zwaargewicht Ge You, die er flink zin in heeft en een soort ver-Chineesde Woody Allen speelt op zoek naar een huwelijkspartner (Shu Qi, dat bloedmooie meisje uit het niet te missen Three Times). Dat levert in het eerste uur veel lollige taferelen op. Daarna kiest Feng (niet zo gek) voor wat meer lijn en wordt het iets serieuzer, maar ook een tikkeltje minder leuk wat mij betreft. Toch erg leuk tijdverdrijf wel.

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Thx Wei voor het wijzen op de andere films, The Banquet ga ik morgen scoren. Three Times hoop ik ook nog eens tegen te komen , The Assembly begin ik niet aan , heb het gewoon niet zo op oorlogsfilms spelend in de vorige eeuw.

avatar van wei

wei

breedbeeld schreef:

The Banquet is een niet helemaal geslaagde film, maar ik vond hem niettemin erg de moeite. Three Times vind ik zelf een meesterwerk, maar merk om me heen dat die film niet iedereen zal liggen (zie ook hier op MM). Het is geen gemakkelijke zit, maar ik vind hem prachtig.

avatar van validius

validius

Ik vond daarintegen the Banquet wel weer fenomenaal. Three times heb ik nog niet gezien. Een andere goede film ook van hem is world without thieves. Ook zeker de moeite waard.

Fijne film van Feng.

You Ge doet het echt geweldig hier. Zeer apart acteur met een nogal raar en direct soort gevoel voor humor. Dat maakt het eerste uur meteen ook het beste. De film verliest zich soms lekker in gekke zijweggetjes (dat stukje over begraafplaatsen) waarbij Ge geweldig eerlijk acteert.

Het tweede deel in Hokkaido is wat dramatischer en hoewel ook nog steeds aardig mist Feng daar een beetje kracht. Het drama is wat understated, waardoor het niet altijd even goed uitpakt. Qi en Ge zijn een zeer eigenaardig koppel, de vriend van Ge hangt er in het tweede deel maar een beetje verloren bij.

Feng weet vaak genoeg visueel uit te pakken, al heb ik ook van hem al betere dingen gezien. Toch blijft het de hele film aangenaam vertoeven tussen de Chinese en Japanse decors.

Een fijn tussendoortje dat iets te lang duurt en het tweede uur net wat meer van de quirky humor uit het eerste uur had kunnen gebruiken. Benieuwd hoe dat in het tweede deel zal uitpakken.

avatar van BBarbie

BBarbie

Leuke tragiromcom over een geslaagde zakenman, die tijdens zijn zoektocht naar een levenspartner in aanraking komt met een mooie vrouw, die vastzit in een uitzichtloze relatie met een getrouwde man. Een vlotte film, die het vooral moet hebben van de spitse dialogen en een aantal kluchtige scènes (de biecht !). De dramatische dip in de tweede helft is mij wat rauw op het dak gevallen.
Van regisseur Xiaogang Feng kende ik tot nu toe enkel het supertragische Tangshan Dadizhen (a.k.a. Aftershock). Deze gezellige en vermakelijke film met prima acteerwerk van You Ge en Qi Shu is evenwel heel andere koek.