• 9.370.314 stemmen

Fei Cheng Wu Rao 2 (2010)

Komedie / Romantiek | 120 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titels: If You Are the One 2 / 非诚勿扰2

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Xiaogang Feng

Met onder meer: You Ge, Shu Qi en Honglei Sun

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Fei Cheng Wu Rao 2

Na haar terugkeer van Hokkaido in Japan, besluit Xiaoxiao dat de liefde voor haar voormalige vriend Fang over is. In feite heeft ze de liefde voor iedereen opgegeven. Ze zit echter in een fundamenteel conflict met betrekking tot de gecompliceerde relatie met Qin Fen. Hoe hard ze het ook probeert, ze kan maar niet verliefd te worden op hem. Qin heeft op zijn beurt al plannen voor een groots huwelijksaanzoek op een zeer bijzondere plek: De Chinese Muur. Maar het lijkt er op dat Qin nog een lange weg te gaan heeft, voordat hij Xiaoxiao's hart veroverd heeft.

Qin Fen

Li Jianqing

Chuan Chuan

Wu Sang from Hokkaido

Waardig vervolg.

Veel verandert er eigenlijk niet tov deel 1. De relatie tussen Qi en You blijft eigenaardig, de film drijft nog steeds op de eigenaardige humor van You en kent ook nu weer een duidelijke deeldelige structuur.

Eerste deel gaat eigenlijk gewoon verder op het eerste deel, met een soort van schijnhuwelijk waarbij beide partijen elkaar beter kunnen leren kennen. Tweede deel gaat vooral over de ziekte van een gemeenschappelijke vriend, die hen weer bij elkaar brengt.

Algemeen gezien kent de film een iets te los sfeertje. Niet doorlopend grappig genoeg om een echte comedy te zijn, maar het drama tussen de tweede hoofdpersonen blijft ietwat slordig uitgewerkt, getuige het tweede deel waar het dramatische gewicht op een bijrol komt te liggen.

Visueel wel zeer solide, prachtige locaties ook, met een aangename soundtrack verder. Bovengemiddeld is de film zeker, goede evenwaardige sequel, maar echt vol overtuigen wil ook deze film niet.

Wel twee scenes die bijblijven: de scheidingsceremonie en het afscheidsfeest.

avatar van BBarbie

BBarbie

Afgezien van de kostelijke openingsscène en de te zwaarmoedige afscheidsceremonie voegt deze film weinig nieuws toe aan het in mijn ogen betere origineel. Vooral het acteerwerk van You Ge begon ik op d’n duur als vermoeiend te ervaren. Eigenlijk een overbodige sequel.