Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard en Isabelle Fuhrman
Gesproken taal: Ests, Frans, Engels, Portugees en Slowaaks
Releasedatum: 5 november 2009
Plot Orphan
"There's something wrong with Esther."
Het tragische verlies van hun ongeboren kind heeft Kate en John enorm aangegrepen. Zowel hun huwelijk als Kate's fragiele psyche heeft eronder te lijden, omdat ze wordt geteisterd door nachtmerries en demonen uit haar verleden. Het stel doet er alles aan om weer een normaal leven te krijgen en besluit een kind te adopteren. In het plaatselijke weeshuis voelen John en Kate zich aangetrokken tot een jong meisje met de naam Esther. Al gauw na thuiskomst vindt er echter een reeks gebeurtenissen plaats, waardoor Kate begint te geloven dat er iets mis is met Esther.
Kate Coleman
Dr. Värava
Grandma Barbara
Brenda
laundromat
Had me hier op verheugd, viel beetje tegen. Film had wel wat beklemmend en dat komt imo door Esther.
Max is slechthorend, dat ben ik ook . Niet zo erg als haar, ik doe niet aan gebarentaal, maar toen haar apparaatjes kwijt waren, dat is horror, zielig!
Film gaf me niet zo lekker gevoel op het eind. Ws. omdat het om kinderen gaat ofzo. Bij Låt den Rätte Komma In (2008) had ik dat niet, beetje rare vergelijking miss?
Ik vond de kinderen erg goed spelen. Overtreffen de volwassenen. Kinderen zijn nu 14, 13 en 9 jr. En die Max is een dotje.
Mariejolie
Alhoewel ik deze genre al vaker gezien heb (Damian, Case 39...)
heb ik met veel spanning deze film afgekeken...
Rustig en goed onderbouwd en godzijdank voor eens geen flauw duivelskind verhaal.....vond het nog een aannemelijke oorzaak....
Vera Farmiga heeft me in haar moederrol zeer overtuigd!
Spannend tot het laaste moment, zeker een aanrader!
latrat
LEuk geacteerd en interessante personages. Voor de rest krijg je perfect wat je kan verwachten. Het is namelijk geen goed idee om gotisch geklede russische meisjes in huis te halen, al helemaal niet als ze charmant en geniaal is, en jij in een bos woont.
RedSquare
Alhoewel ik deze genre al vaker gezien heb (Damian, Case 39...)
heb ik met veel spanning deze film afgekeken...
Vera Farmiga heeft me in haar moederrol zeer overtuigd!
Spannend tot het laaste moment, zeker een aanrader!
Is zeggen wat het einde van een film niet is, niet ook een spoiler?
laundromat

Sabotch
Beoordeling: 4/5
Spanning/goed geacteerd/psychologich/haat/ontroering/...
Bevat alle elementen voor een geslaagde en superaangename film.
pooper
ik vond deze film zo apart, ik wou de hele tijd weten wat er aan de hand was met esther, dat maakte de film voor mij zo goed. echt zo'n film die je geen moment op pauze wil zette.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Zojuist voor de tweede keer gezien en ik blijf mijn score behouden. De film is ondertussen al te huur in de videotheken in België en ook te koop in Free Record Shop en dergelijke!
Heerlijk hoe de film wat traag op gang komt om die absolute climax maar te bevestigen. Pure topklasse deze film die overigens in de puntjes is verzorgd.
Ook één van de meest brute (mainstream)films die ik ken waar een kind de moordenaar in is.
K*D
Persoonlijk vond ik de film boeiend van begin tot eind. Ik verwachtte al dat het eind waarschijnlijk iets zal zijn wat ik absoluut niet zou verwachten, maar ik vond het niet té, té vergezocht.
jakobjan1908
Hele sterke film. Op sommige momenten krijg je echt kippenvel van Esther. Van begin tot eind blijft de film boeien.
benq
Origineel is het misschien allemaal niet maar de film is erg spannend en wordt beheerst verteld. Personages worden goed uitgewerkt en er wordt uitstekend geacteerd. Fuhrman is memorabel als Esther, Farmiga overtuigt als moeder en kleine Max is een schatje!! Aan het eind ontspoort het dan toch nog een beetje maar verder een prima thriller.
****
Freckles
Sterke, aangrijpende, spannende film!
Qua originaliteit is het verhaal wat minder, want het verhaal lijkt een beetje op Case 39.
De film is interessant en Esther is schattig maar tegelijk ook 'creepy'.
Ik vond 't stom met die hormonale ziekte, dat ze eigenlijk een 30 jarig meisje was.Dat vond ik veel te ver gezocht.
Er zijn nog mainstream films met kindermoordenaars (:
- 1931 stemmen
Dus wat je eigenlijk probeert te zeggen is dat Case 39 niet origineel is.
Als je dat al vergezocht vind, vraag ik me toch echt af hoe Twilight bij jou een hoog cijfer heeft weten te bemachtigen.
Er zijn nog mainstream films met kindermoordenaars (:
Je mist dan ook totaal de point.
Freckles
Er zijn nog mensen die hetzelfde vinden als mij
+ Twilight was een goede film, en ik geef het geen cijfer op basis van vergezocht of niet.
Net zoals deze film, mijn cijfer is op dat punt totaal niet gebaseerd.
Dus eigenlijk moet je je nergens druk om maken , DonOswaldo
Dus eigenlijk moet je je nergens druk om maken , DonOswaldo
Ik maak me nergens druk om, reageer enkel op steekjes die je laat vallen.
dinal12000
Beetje onwaarschijnlijk verhaal, m.n. die man die zijn vrouw niet steunde. Het einde was wat langdradig en niet spannend. Wel goed geacteerd en zorgvuldig opgebouwd.
ikhebsmaak
Aanvankelijk vond ik de film nog wel aardig, maar er kwamen steeds meer zaken voor die me irriteerden. Behalve de vreemde ontknoping, vond ik ook de gedragingen van de ouders nogal vreemd.
En omdat juist het adopteren van een kind gaat over verhoudingen tussen ouders en hun kinderen, had daar (mijns inziens) meer aandacht aan moeten worden besteed door de scriptschrijvers.
Jammer, want de sfeer, locatie en ingrediënten waren er wèl. Vandaar toch nog twee sterren.
Hoewel ik niet zo van de kritiek ben op andere reviewers, vind ik het wel op zijn minst opvallend dat sommigen hier vijf sterren voor geven. Waarschijnlijk toch een genre dat in de smaak valt.
- 1931 stemmen
Hoeft niks met het genre te maken te hebben, ik kan hier makkelijk 5 sterren aan kwijt puur als film.
Montanafan1990
Ik vond het een erg goeie film met een heerlijke spanningsopbouw. En twee dikke duimen omhoog voor het degene die Esther speelt, wat een acteerwerk. Van het plot viel ik nou niet direct van mijn stoel maar toch wel een leuk plot.
Het grootste minpunt van de film vond ik toch wel het einde. Het moment dat haar "lichaam" in de kas is verdwenen en dat hele gedoe op het ijs vond ik behoorlijk cliché in elkaar gezet. Maar voor de rest een goeie spannende film die mij af en toe ook een beetje aan Misery deed denken als je begrijpt wat ik bedoel.
3,5 sterren
Tarkus
Prachtige thriller vind ik deze film.
Goed en spannend verhaal, uitstekende acteerprestaties, vooral van Isabelle Fuhrman die het meisjes speelt, maar ook het kleine dove meisjes wordt uitstekend vertolkt door Aryana Engineer.
2 Uur duurt deze film, maar dat is zeker niet te lang, je blijft gespannen kijken, en benieuwd naar de afloop.
Topper in zijn genre !!
vogeltje
Uitstekend!!! Alles wat goed eigenlijk, acteurs, actrices, opbouw van de film, het einde was goed gevonden, Ijzersterke Thriller / Drama.
5 punten
Elineloves
Ik snap sommige reacties niet in combinatie met het cijfer dat ze geven...
wendyvortex
Kiddy-horror!! En in dit genre een absolute topper.
Samen met Let The Right One In één van de allersterkste horrorfilms van de laatste jaren en geschikt voor ongeveer hetzelfde publiek.
En wat een geweldige rol die van weeskind Esther.
Gisteren voor het slapen gaan gekeken...we hebben een lichtje laten branden.
Meesterwerkje.
- 1931 stemmen
Gisteren maar weer eens herzien voor de 3de keer. Top 10 notering blijft solide staan. Ondanks dat ik hem inmiddels al tot in de details ken, bleef het een film waarbij ik niet graag opsta om even wat te drinken te pakken of naar de wc te gaan. Geweldige opbouw om de gebeurtenissen kracht bij te geven, met vervolgens een opeenstapeling van steeds sterker wordende gebeurtenissen om wanneer het piekt de klapper-twist erin te gooien. Daarbij zijn de acteerprestaties gewoon fenomenaal, Isabelle Fuhrman had een Oscar moeten krijgen. Wel jammer dat de score steeds een beetje daalt, hoort minimaal top 250 te komen.
Turkse gast
Waarom is diene man zoooo dom zeg.
Hij is waarschijnlijk achterlijk en kinds

Orphan: First Kill
2022

Horrorfilm 'Orphan' is gebaseerd op échte crimineel die zich voordeed als dertienjarig kind

Plot-twists: vijf films met een ronduit verbazingwekkend einde

Threads
Drama, 1984