• 9.379.490 stemmen

Met onder meer: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard en Isabelle Fuhrman

Gesproken taal: Ests, Frans, Engels, Portugees en Slowaaks

Releasedatum: 5 november 2009

Plot Orphan

"There's something wrong with Esther."

Het tragische verlies van hun ongeboren kind heeft Kate en John enorm aangegrepen. Zowel hun huwelijk als Kate's fragiele psyche heeft eronder te lijden, omdat ze wordt geteisterd door nachtmerries en demonen uit haar verleden. Het stel doet er alles aan om weer een normaal leven te krijgen en besluit een kind te adopteren. In het plaatselijke weeshuis voelen John en Kate zich aangetrokken tot een jong meisje met de naam Esther. Al gauw na thuiskomst vindt er echter een reeks gebeurtenissen plaats, waardoor Kate begint te geloven dat er iets mis is met Esther.

avatar van Ricardo079

Ricardo079

wat een vreselijk goede film zeg! vanaf begin tot eind spanning, eindelijk eens een goede horror/thriller!

krijg van mij 4,5 ster en is zeker een aanrader

avatar van Ouassi

Ouassi

Ik ga 'm nu kijken, ben eerlijk gezegd best wel bang.. =]

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

deTuinman schreef:

je weet niet waar ik het over heb, trek geen domme conclusies

Nou, okeej waar heb je het over dan? Vertel het eens.

avatar van janneman12

janneman12

Gezien het hele jaar .

is dit een van de betere films , 4 sterren is op zijn plaats

avatar van jojoshua

jojoshua

Ok, er wordt prima geacteerd, maar dit verhaal is zo ontzettend voorspelbaar dat de film mij op meerdere momenten mateloos irriteerde. Met name het ontzettend achterlijke gedrag van de echtgenoot irriteerde me vreselijk. Gewoon te dom voor woorden. Verder vind ik de film toch echt een kopie van vele anderen, waarin een kind de bende terroriseert. Het einde van de film maakt voor mij overigens wel veel goed! Het feit dat de hoofdpersoon mij zo weet te irriteren is in dit geval natuurlijk ook een pluspunt, maar verder, nee, niet mijn film.

avatar van tal1b

tal1b

jojoshua schreef:

heeft te maken met het 'vertrouwen' in de relatie met elkaar, die er niet meer was (vreemd gegaan etc) dus ja, dat gedrag is verklaarbaar

avatar van theetje67

theetje67

Goeie triller spannend

avatar van jojoshua

jojoshua

@tal1b

Ja, dat begrijp ik inderdaad. Dat klopt ook, maar ik bedoel vooral zijn extreme naïviteit. Die vond ik te overdreven en daardoor niet zo geloofwaardig.

avatar van dulcinea

dulcinea

jojoshua schreef:
@tal1b
Ik las dat velen dat idd een slecht punt vinden, het stoorde mij ook wel maar het kwam niet ongeloofwaardig over. Het vertrouwen tussen hem en z'n vrouw was er totaal niet, en dan dat drankprobleem, en vergeet niet dat de andere 2 kinderen ook niks zeiden om aan te tonen dat hun moeder gelijk had plus hij was niet zo vaak in het huis om de hele situatie aan te voelen, in zijn ogen kon een gewoon klein meisje dan niks verkeerd doen

avatar van deTuinman

deTuinman

TragieStar.* schreef:

Nou, okeej waar heb je het over dan? Vertel het eens.

lees de berichten terug, red jezelf

avatar van j3ss

j3ss

mooie film met een verrassend einde

avatar van 1896

Zeer spannende film, vooral het acteerwerk van Isabelle Fuhrman vond ik super.

avatar van dikdiver

dikdiver

Hehe..

Wat een vette film zeg, spanning acteer werk alles heel dik in orde.

zeker voor 2009 met voorsprong de beste horror / thriller

avatar van sonyjh

sonyjh

tal1b schreef:

gebruik ff spoilers...

het heeft geen echte toegevoegde waarde als iederéén het loodje zou leggen eerlijk gezecht, maar okay, als jij het braaf vind, dan is het braaf

Idd, iedereen dood opt einde is al even cliche dan een happy end tegenwoordig...

avatar van deTuinman

deTuinman

noem er eens 1 (uit hollywood)

avatar van paul83

paul83

Het eerste uur wist mij niet echt te boeien. Het 2e uur bracht daar behoorlijk wat verandering in.

Isabelle doet het prima als zieke Esther en de rest van de cast was ook aardig.

Het verhaal is leuk bedacht en iedereen die over clichés loopt te klagen moet daar maar eens mee stoppen. Het is tegenwoordig wel erg moeilijk om een compleet originele film neer te zetten. Er komt altijd wel iets in een film voor wat we ooit eerder hebben gezien. Niemand kan mij vertellen dat ze eerder dit verhaal hebben gezien.

Het verhaal zit prima in elkaar en na de twist kan je ook zeggen dat de film weinig plotgaten vertoond. Dat het eerste uur wat traag is is ook te verklaren aangezien het drama tijd nodig heeft om zich te onwikkelen.

Prima film.

avatar van domkey

domkey

][quote]deTuinman schreef:
noem er eens 1 (uit hollywood) [/quote

The Strangers,Funny Games,Dawn of The Dead..

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Ja lekker is dat.

Ga hier enorme spoilers voor andere films neerzetten.

Edit: ga je er nou nog meer films bijzetten!?

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Heerlijke film was dit. Ons hele gezelschap zat zich kapot te ergeren aan de streken die geleverd werden door het lieve kleine onschuldige meisje Esther!

Zowel dit als andere elementen ( bijv in een situatie verkeren waarin NIEMAND je geloofde, ook al sprak je de waarheid ) werden goed neergezet in de film. Dat het gewoon bepaalde gevoelens loswrikte bij ons als kijker.

Gelukkig werd onze lijdensweg enigzins gecompenseerd. Toen de scene in het ziekenhuis aan bod kwam. Ik hoef niet eens uit te leggen welke scene. Iedereen gilde het uit van blijdschap.

De film keek lekker weg en meestal heb ik al heel gauw door hoe de vork in de steel zit. BIj deze had ik dat pas nèt voor de plotwending bekend gemaakt werd. Na de plotwending blijft het wel spannend echter kon ik toen al ongeveer schetsen hoe het zou verlopen.

Mijn mening; een van de betere films dit jaar......

avatar van akira124

akira124

Deze film viel mij erg tegen. Het duurde een uur voordat er enige spanning aanwezig was. Het 2e uur was de spanning dan ook maar beperkt. Voor een thriller van 2 uur en tevens een bioscoopfilm verwacht je meer. Desondanks geen slechte film maar zeker niet meer waard dan 3***

avatar van domkey

domkey

Bottleneck schreef:

Ja lekker is dat.

Ga hier enorme spoilers voor andere films neerzetten.

Edit: ga je er nou nog meer films bijzetten!?

Sorry ,ik ben nieuw hier.Heb ik dan geen spoiler geplaatst?

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Spoilers hebben geen zin, ik heb twee van die films nog niet gezien maar het is nu wel zichtbaar omdat ik Orphan wel heb gezien..

avatar van pimpamhenk

pimpamhenk

Erg jammer dit. Ik was denk ik niet de enige die bijna stond te juichen bij de dood van de vreselijk naieve vader, en dit kan toch niet de bedoeling zijn geweest lijkt me. Ook de belachelijke one-liner op het einde (" i'm not your fucking mommy!!!") werkte nogal op de lachspieren. Al met al verliest de film zichzelf echt naar het einde toe.

avatar van IcU

IcU

akira124 schreef:

Dit is het grootste probleem van de film dan ook denk ik. Hij wordt aangemerkt (door de promotie) als horror/thriller (De trailer doet zeker zo vermoeden) maar het blijkt achteraf een sterk stukje drama met horror elementen erin, wat mij persoonlijk erg positief verraste. Wat uiteraard uitloopt op teleurgestelde horror freaks..

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Ga deze vanavond zien, ben benieuwd!

avatar van phaco

phaco

Superfilm !!!!!!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Zeer verrassende thriller die misschien niet zo bijster origineel is, maar wel zeer goed uitgewerkt. Tuurlijk hebben we al meer gezien dat een kind (The Omen) of kinderen (The Children) de boel terroriseren, maar dit "kind" is toch wel heel erg bijzonder. Wat een rol van die meid, ongelooflijk! Deze thriller wist me vanaf het begin tot het einde aan de buis gekluisterd te houden, dus dat zegt wel wat! (Ja, aan de buis, ik heb de DVD. ) 3,5 * voor de film en een halve ster extra voor de beangstigende poster!! 4 * dus!!

Erg ongeloofwaardig einde, die je ook nog ver van te voren aan ziet komen, zeker omdat de film zich zo serieus neemt.

Jammer, want heeft wel potentie maar had beter gekund.

En absoluut een thriller geen horror film.