Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Paul McGuigan
Met onder meer: Malcolm McDowell, David Thewlis en Paul Bettany
Plot Gangster No. 1
"There can only be ONE!"
Een jonge misdadiger wordt ingehuurd door de machtige gangster Freddie Mays, door wie hij geobsedeerd raakt. Langzaam weet hij Mays als het hoofd van de bende opzij te zetten wanneer hij naar de gevangenis gestuurd wordt.
Younger Gangster
Maxie King
Mad John
Roland
Jordy
Redelijk goede film, je moet alleen geen actie-film verwachten (wat ik deed). De film is af en toe erg stoer gefilmd, goed geacteerd en vertelt een boeiend verhaal. De film is alleen af en toe wat traag. Ook vond ik het jammer dat er wel erg veel uit deze film van andere films is "geleend". De film op zich vind ik een beetje een kruizing tussen Scarface en The Limey, met scenes die rechtstreeks uit American Psycho of Talented Mr. Ripley komen. Toch, 3 sterren.
McDowell speelde dus de hoofdrol in (FOEI BLINDFOLD) A Clockwork Orange
Goodfella
Ik vond Gangster No. 1 wel goed, niet geweldig (zoals ik hoorde van een aantal mensen) maar gewoon goed. Een beetje zoals American Psycho zou moeten zijn geweest.
Ik ben nu trouwens het boek van A Clockwork Orange aan het lezen. Vaaaaaag...
dttom
Heb hem toch maar gehuurd en moet zeggen de beste film die ik in maanden heb gehuurd. Maar goed dat is ook niet zo moeilijk. Anyway vermakelijke film, vond het verhaal goed maar einde vond ik toch wat minder.
neo
ik zag deze gisteren bij videoland voor 15 piek liggen dus had ik em maar ff gekocht.
er zit wat goed camerawerk in en goeie dialogen.mcdowell speelt erg goed,maar ik vind nou niet dat hij de hoofdrol speelt en dus niet zo'n hoge naam op de credits had moeten krijgen.3 sterren
Weer gekeken. Beter dan de vorige keer. Cool engels accentje, lekker verhaaltje. 4,5*
neo
en waren de extra's nog wat op de dvd?
en waren de extra's nog wat op de dvd?
Ben nog niet aan alle extra's toegekomen maa zag er wel erg cool uit. Een erg onderschatte film als je het mij vraagt.
maximus
Had deze film ooit gehuurd
kon hem gewoon niet af kijken vond er niks aan
kan dus daarom ook geen sterren geven
Vandaag, na bijna een jaar, weer gekeken en ik schet een stuk met mijn score omlaag. Ik had steeds het net-niet gevoel. Wel leuk, maar zeker niet meer dan dat. 3*
Da Jando
Vermakelijke film, erg goed geacteerd door Paul Bettany, die hatelijke blik steeds in z'n ogen, brrr. 3,5*
ronengel
Ik vond Paul Bettany echt heel erg goed. Een van de betere 'bad motherfuckers' die ik in tijden heb gezien. Die Eddie Miller deed het volgens echt in zijn broek voor Bettany. (een pluim voor deze acteur, Eddie Marsan)
Naar het einde toe vond ik de film toch echt een stuk minder. Toch een bovengemiddelde score door Bettany.
predator
- 1948 stemmen
Idd in het begin erg sterk en naar het einde toe wat minder. Paul Bettany erg goed.
ronengel
Die rode hoes had mij een stuk meer doen verwachten; maar goed dat de film mede door deze lelijke hoes mijn verwachtingen overtrof.
erg grappig misdaad film met een mooi engels accentje.
sterke acteurs.
mooi verhaal.
ik heb genoten.
boerenpummel
Tjaa, het is allemaal best kijkbaar, maar vond het niet zo bijzonder. Het einde vond ik nogal vreemd.
Mescaline
Coole film goed geacteerd en een goed en boeiend verhaal 1 van de betere gangster films vind ik zelf geen moment verveling en het verhaal komt goed uit de verf 4 sterren!
hagi10
Goeie film, geweldig acteerwerk van Paul Bettany..
animalkrullie
Een lekkere engelse gangsterfilm.
Goed geacteerd, vooral Paul Bettany die er wel een heel gestoorde type neerzet.
Het enige wat jammer is, is dat iedere acteur ook zijn/haar oudere ik speelt, behalve Bettany die is getransformeerd naar mcDowell.
Kevin13
deze film wil ik echt zien, vooral omdat het een film is van Paul en omdat David Thewlis er in mee doet.
Pure
Alleen al vanwege de prachtige vertolkingen van Bettany (ik denk dat de casting director van 'The Da Vinci Code' deze film goed bekeken heeft) en McDowell (waarbij het misschien maar goed is dat ik A Clockwork Orange nog niet gezien heb) is deze film erg de moeite waard. De regisseur maakt het verhaal ondergeschikt aan de gedachtengangen en emoties van het hoofdpersonage. Die gedachtengangen nemen dan ook een prominente rol en verbreken de, in principe, chronoligische verhaallijn voortdurend. Je ziet dus wat het hoofdpersonage denkt en/of verwacht van de gebeurtenis die komen gaat.
Sterke film voor de liefhebber. 3.5*
Mescaline
Meer dan een jaar later de film nog eens bekeken.
Ik verhoog mijn stem naar 4,5 heerlijke gangster film
Silvio Dante
Geen straffe film, verre van eigenlijk. Veel te veel Piss off, Cunt and fAcking gehoord. Zelfs Malcolm McDowell viel niet te waarderen.
ronengel
Even serieus...voor iemand die zijn top 10 gevuld heeft met Goodfellas, Irréversible, Pulp Fiction en Natural Born Killers vind ik dit echt een bizar argument.
jorkie
toffe film, goed verhaal maar ook ik had meer actie verwacht met deze film, al met al toch een mooie film.
Daan23
Nice fxxx'ing acting man.... This was no cunt movie to me!!!!
Ik heb mij kostelijk geammuseerd met het bekijken van deze film...
Leland Palmer
Het zal 'm vast aan het accent liggen
J. Courbois
Strak opgezette film. Ik had het idee naar wel iets bijzonders te zitten kijken, maar toch is het niet helemaal geweldig... Het hangt er een beetje tussen in naar mijn gevoel. Het verhaal is in principe goed, maar het einde nogal vaag... Film die goed te zien is, maar er had meer in gezeten naar mijn gevoel...

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004

Supersonic
Documentaire / Muziek, 2016
gevangeniscasinorepaymentgangsterforgivenessmachetepubrise and fallsociopathwraakextortiongeweldcultfilmsledgehammer stabbed to death