• 9.372.548 stemmen

Geregisseerd door: Hark Tsui

Met onder meer: Xun Zhou, Gwei Lun-mei en Yuqi Zhang

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Nüren Bu Huai

Het verhaal van drie vrouwen in de 21ste eeuw die in Peking met de liefde proberen om te gaan. De eerste vrouw is 31 jaar oud en heeft een goede baan bij een grote bank. Een professor van de universiteit, die er ziek uitziet, verschijnt in haar leven. Ze had nooit gedacht dat hij haar echtgenoot kon worden. De tweede vrouw is 25 jaar, werkend in een ziekenhuis en verslaafd aan het analyzeren van de gegevens van mannelijke patiënten. Ze had echter nooit verwacht dat ook zij door andere mensen zou worden geanalyseerd. De derde vrouw is 20 jaar oud en is gefascineerd door dating op het internet. Een man heeft geprobeerd om haar van het internet af te krijgen, maar ook hij werd in de virtuele wereld getrokken.

Redelijke Hark.

Begint allemaal wel leuk. Over-the-top HK humor, voorzien van mooie, kleurrijke visuals en geslaagde grapjes. 't Is allemaal lekker onnozel zonder dat het erg goedkoop aandoet.

Sowieso weet Hark steeds wel visueel te overtuigen, heb hem echter nog niet zoveel met comedie beziggezien. Voor mij werkte het wel. Minder geslaagd wat het drama en het romantische geleuter in de tweede helft. Niet zo geweldig in een luchtig filmpje als dit, waarbij de personages toch vooral van bordkarton zijn gemaakt.

Muziek werd ook wat irritant. Overaanwezig, en die Chinese pop wordt toch best flauwtjes na twee uur. Duurt ook iets te lang, gelukkig blijft het visueel wel mooi en blijven er doorheen de film geinige scenes zitten.

3.0*, Hark had het beter bij een pure comedy gehouden, maar vermakelijk was het wel.

avatar van belchinees

belchinees

J.T.O nog niet gezien deze?

Zo vrijgevig als Onderhond ga ik hier toch niet zijn met mijn sterren.

Het begint inderdaad wel leuk, maar na een klein half uur is daar amper nog iets van te merken. Wat gaat het dan toch de dieperik in zeg.

Heb serieus wat gewriemeld en klok gekeken om dat anderhalf uur te doorstaan.

Vreselijk vervelend einde ook, duurt een eeuwigheid dat slot op dat concert, en het ergste was dat dat zelfs nog niet het einde was. Diep gezucht toen bleek dat ik nog een extra kwartier te doen had.

De muziek is irritant, jongens toch wat een gejangel. Zat niet één deftig nummer tussen.

Mij was het alleszins niet zo vermakelijk.