• 9.370.279 stemmen

Crocodile Dundee (1986)

Komedie | 97 minuten / 93 minuten (dvd-versie)

Genre: Komedie

Speelduur: 97 minuten / 93 minuten (dvd-versie)

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Peter Faiman

Met onder meer: Paul Hogan, Linda Kozlowski en John Meillon

Releasedatum: 11 december 1986

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Crocodile Dundee

"There's a little of him in all of us."

De Amerikaanse Reporter Sue Charlton (Kozlowski) gaat naar Australië om daar de legendarische Mick 'Crocodile' Dundee (Hogan) te interviewen, die een aanval van een krokodil overleefd schijnt te hebben. Ze vertelt hem over de stad en haalt hem over mee te gaan naar New York. Hier heeft Mick grote moeilijkheden om zich aan te passen aan de grote stad, wat tot hilarische situaties leidt.

avatar van dttom

dttom

Dit is echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeel lang geleden maar ik vond hem wel aardig geloog ik.

avatar van Blindfold

Blindfold

Neo. Je kan deze films inderdaad niet goed vinden, maar is een halve ster niet een beetje overdreven?

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ik heb deze film 0,5 sterren gegeven, alleen al van wege Paul Hogan. Ik heb zo'n hekel aan die man. Zo'n oud macho mannetje. Ik heb het nooit zo van macho-mannetjes zoals Jean Claude van Damme en Arnold Schwarchnegger (hoe je het schrijft weet ik nieteens)

avatar van neo

neo

een beetje late reactie ,maar eh ik haat die paul hogan.hij probeert grappig over te komen ,maar dat lukt em voor geen meter.ook het niveau van de grappen is 10 keer niks.het acteerwerk is slecht en ook het verhaal.normaal gesproken kan ik nog wel genieten van een slechte film,maar deze sloeg toch wel alles.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik kan me er weinig meer van herinneren, maar ik vond het toen wel grappig geloof ik. Vooruit **1/2

avatar van Neder

Neder

val me er aub niet over aan maar ik heb de film 3,5 ster gegeven . ik vond deze film in mn jeugd geweldig en daarom die hoge score.

In mijn ogen is t een 'klassieker' maar die mening zullen weinig mensen delen. Voor de jongere kijker is dit volgens mj nog steeds een aanrader.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

Ik ga je er in elk geval niet op aanvallen, Neder. Ik snap ook niet zo goed wat er mis is met Dundee.

avatar van renske

renske

Neder, je hebt me geïnspireerd tot het geven van een halve ster hoger dan de drie sterren die ik 'm eerst gaf: ik vond 'm als kind eveneens geweldig. Lachen als ie zich gaat scheren met dat grote mes en dat einde in het metrostation. Heb me prima vermaakt. Toen. Maar toen geldt ook.

avatar van Diesel

Diesel

Te lang geleden gezien om goed te kunnen beoordelen.

Daarom geen stem.

Bedankt voor deze uiterst nuttige bijdrage .

avatar van Diesel

Diesel

Ik verwachte al een bericht van jou.

Fijn.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Kozlowski ziet er zo aangenaam uit, dat ze deze film naar 2* tilt.

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Neder schreef:

Ik ben het volledig met je eens, voor mij is dit ook een van de klassiekers uit mijn jeugd. en zo verschrikkelijk slecht vind ik hem niet. 2.5*

avatar van Film Pegasus

Een typische familiefilm, maar wel een klassieker in dat genre. Het is al even geleden dat ik de film gezien heb, maar ik heb er vroeger enorm van genoten.

Veel users zullen hier waarschijnlijk een lagere stem geven als ze hem oudere leeftijd voor de eerste keer zien. Maar de film is dan ook bedoeld als een puur ontspannende avonturenfilm die zich vooral op tieners richt. En voor die doelgroep is dit nog steeds een aanrader om te bekijken.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Crocodile Dundee betrokken bij belastingfraude

SYDNEY - De Australische acteur Paul Hogan, de man achter de film 'Crocodile Dundee', is betrokken bij een onderzoek naar belastingontduiking. De krant Sydney Morning Herald schrijft zaterdag dat tientallen miljoenen aan royalties van de prent zouden doorgesluisd zijn naar belastingparadijzen als Chili en de Nederlandse Antillen.

Volgens de krant wil de Australische misdaadcommissie Hogan ondervragen over de fraude. Een woordvoerder van de acteur heeft al laten weten dat het waarschijnlijker is dat de commissie de tien Amerikaanse advocaten van de ster aan de tand gaat voelen.

Volgens de woordvoerder zijn eventuele fouten van de advocaten niet te wijten aan oneerlijkheid, maar wel aan onwetendheid. Ze zouden het Australische complexe belastingsysteem niet helemaal hebben begrepen. 'Crocodile Dundee', die 350 miljoen dollar opbracht, is de meest succesvolle Australische film ooit.

bron@nieuwsblad

avatar van otherfool

otherfool

Hogan's ontwapenende personage, het leuke verhaal en een paar goede grappen zorgen voor nog altijd 1 van de beste familiefilms ooit. Leuk voor de kids!

3,5*.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Sympathiek en leuk filmpje.

De 2 sequels kan men met een gerust hart links laten liggen.

avatar van kiriyama

kiriyama

Beetje lage beoordeling hier, ik heb me er allezins prima mee vermaakt.

Dikke 3 sterren

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Hardstikke leuke film. Nu ben ik al Paul Hogan - fan vanaf de tijd toen Sky-channel de Paul Hogan Shows uitzond (oei-oei, ben ik al zo oud?), dus dat geeft ook wel een positieve duw, maar deze film staat toch wel erg hoog op mijn favorieten-lijstje.

Ook de volgende Crocodile Dundee films zijn leuk, maar halen het niet bij nummer 1, hoewel ik de term "links laten liggen" toch ook wel weer wat ver vind gaan.

Wat Pieter Montana hierboven met zijn belastingfraude wil aantonen ontgaat mij een beetje, of het moet alleen gaan om de zinsnede "'Crocodile Dundee', die 350 miljoen dollar opbracht, is de meest succesvolle Australische film ooit."

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

inderdaad een best goede film.

alleen deel twee vind i!k net iets beter .

maar deze is ook niet slecht .

ik geef hem een 3.0

avatar van JurassicPark

JurassicPark

tsja altijd weer leuk om te zien lach me elke keer weer dood 4,0

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Leuk voor volwassenen én kinderen. Het verhaal stelt bar weinig voor, maar werkt wel. > 3*

avatar van Purmerend

Purmerend

Twee leuke scene's die me zijn bijgebleven zijn; dat Crocodile Dundee op het horloge van zijn vriend kijkt en dan naar de stand van de zon kijk en tegen Sue zegt hoe laat het is.
En in New York dat hij in die taxi wil gaan rijden en aan de verkeerde kant instapt en dan zegt "Nou snap ik waarom er zoveel ongelukken gebeuren met het stuur aan de verkeerde kant".

avatar van HeatWave

HeatWave

Opzich zijn dit best grappige films.

Achteraf toch een beetje verbazingwekkend dat dit destijds zo'n groot succes was.

Leuk hoor,daar niet van, maar dit geeft nu echt aan hoe betrekkelijk dingen kunnen zijn.

Dit was echt iets van toen,..vandaag kraait hier bijna geen haan meer naar.

Wat dat betreft heeft Crocodile Dundee de tand des tijds niet helemaal doorstaan.

avatar van FullMoon

FullMoon

Deze film was een succes en blijft vermakelijk om te zien. Romantiek, humor en avontuur in één. 3 sterren

avatar van Spring 04

Spring 04

Gewoon een leuke gezellige film, met een paar goede grappen, Wel een beetje lage beoordeling, zo slecht is ie toch niet ?

avatar van dafoefan

dafoefan

Heel anders dan verwacht, en dat is niet positief bedoelt.

Ik had meer gedacht dat dit over een enorme krokodil ging die ontsnapt was, dat was niet zo.

Het grootste gedeelte bevond zich geneens in de natuur.

Soms wel een grappig stukje tussendoor zoals:

''Dat is geen mes! Dit is een mes!''

Al met al minder dan verwacht.

avatar van hedkandi1

hedkandi1

Redelijke film van Paul Newman.