• 9.381.208 stemmen

Braindead (1992)

Horror / Komedie | 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Alternatieve titel: Dead Alive

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Timothy Balme, Diana Peñalver en Elizabeth Moody

Releasedatum: 3 juni 1993

Plot Braindead

"Some things won't stay down... even after they die."

Lionel (Balme) zit thuis erg onder de plak bij z'n moeder (Moody). Op een dag wordt ze door een gemuteerde rat gebeten en overlijdt ze. Helaas komt ze als zombie weer tot leven en maakt ze Lionel het leven nog zuurder dan voorheen. Ze slaat aan het moorden en binnen de kortste keren zit Lionel met een huis vol zombies.

Tonypulp schreef:

Vond de film echt heerlijk

Vaak gelachen en genoten van al het bloed dat in het rond spoot.

Binnenkort nog een keer kijken

Vond alleen het einde zóo dom..waarom moeten ze dat er nou weer in doen

Om een over the top film over the top af te sluiten

avatar van Tonypulp

Tonypulp

AGE-411 schreef:

Om een over the top film over the top af te sluiten

Ja maar vond het nogal slecht bedacht, de rest was zeg maar bagger op een leuke manier , maar dat laatste vond ik gewoon bagger

avatar van Mad Man Mundt

Mad Man Mundt

...Blessed with an abundance of motherlove!

Perfect einde voor dit verhaal en imo eerder onvermijdelijk als slecht bedacht...
Het achterliggende verhaaltje van een jongen die zich van zijn overheersende moeder wil losrukken is op een zieke manier prachtig gedaan. Met als climax de ultieme visualisatie hiervan.
Subliem filmpje!

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Tonypulp schreef:

De rest was bagger op een leuke manier ? Dit snap ik nu niet. De special effects zijn NIET BAGGER! De special effects zijn wel geweldig.

avatar van KareK

KareK

Leuke splatter-film, natuurlijk is het verhaal niks waard en is alles zo onrealistisch als wat maar dat is juist leuk aan zo'n film. Lekker fout, lomp en veel gore.

Ideale film voor als je met wat kameraden bier aan het drinken bent en wilt lachen. Voor serieuze film kijkers is het niks

Kon er zelf om lachen, beter dan de gemiddelde splatter film.

KareK schreef:

Kon er zelf om lachen, beter dan de gemiddelde film.

Er stond een foutje in bovenstaande zin. Heb het even voor je verbeterd

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Deze film geleend van een vriend die dit een GEWELDIGE film vond! Nee.... deze film had het niet voor mij, na kwartier al afgezet.....leuk als je liefhebber bent van veel bloed en weinig verhaal.

Malibu Stacy schreef:

na een kwartier al

Je moet de film helemaal zien. In het begin dacht ik ook: WTF. (was toen een jaar of 11). Het was meteen het meest angstaanjaagendse dat ik ooit gezien had.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Ik heb helaas de engelse versie, hier is een stuk uit weggeknipt..

Ajax&Filmfreak schreef:

Ik heb helaas de engelse versie, hier is een stuk uit weggeknipt..

Het leuke begindeel op dat eiland? staat die erop ?

avatar van Adrenal

Adrenal

Ik verwachtte eigenlijk een echte b-film te zien maar dat valt eigenlijk nog best mee. Ik vind de special effects zeker niet slecht (ok behalve dat stop-motion ratje dan). Wel best goor maar ik kan hem toch niet afzetten.

Adrenal schreef:

tis zeker geen b-film hoor.

avatar van Adrenal

Adrenal

Echt een enorm gore film. Echt op alle vlakken 'over the top', met momenten erg grappig (het oor, als Lionel met die zombies eet, die scène in het park...) maar met momenten echt té goor man! Die grasmaaierscène... Gelukkig heb ik een sterke maag. De soundtrack was wel erg grappig en goed gevonden. Ik ga hem toch niet opnieuw kijken hoor.

avatar van Shaaron

Shaaron

Ik vond het een leuke, grappige & gore film xD

De special effects waren voor toender tijd goed..

Alleen die rat.. dat vond ik een beetje te nep..

De soundtracks waren wel grappig

Ik geef het een 4,0*

Shaaron schreef:

Alleen die rat.. dat vond ik een beetje te nep..

Alsof je dat erg vind?

al 10keer gezien en hij blijft nog steeds leuk

Nu nog stemmen.

avatar van playah26

playah26

lekkere horror!! een van de meest vreemde films die ik ooit heb gezien... voor de liefhebbers van de ranzige horrors zeker een aanrader.

avatar van horrorjp

horrorjp

Net als Bad Taste een hele leuke film van Peter Jackson. Vol met domme grappen. En lekker overdreven gedaan met al die liters bloed. Top film die net iets minder is als Bad Taste 4,5*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

horrorjp schreef:

Dankzij deze post heb ik de film bad taste even opgezocht, en meteen bekeken!

Inderdaad een erg leuk film, alleen zelf vind ik braindead wel wat leuker (Kijk mijn comment bij Bad taste voor reden)

avatar van joan56

joan56

Heerlijk.... gewoon verstand op 0 en lachen!!

Vooral de grasmaaier!!

avatar van Bla

Bla

Deze film is echt geweldig. Humor en gore versmolten tot een pracht van een (cult)filmpje.

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Dit is pas een gore (leuk woordgrapje hè? ) film die hoog aan de top van het horror-genre staat, blijft een topper! En dat van de makers van LOTR, blijft een leuk feitje.

avatar van schimmel

schimmel

HAHAHA wat een leuke film. Weinig in zijn soort. Oud maar goud/fout Lkkr veel gore en het is lkkr weg te kijken. Deze film is tenminste niet voorspelbaar.

5/5

avatar van pacohen

pacohen

Vanavond deze film bekeken.

Echt super! Lekker over de top en heerlijke personages.

Ik lag in een deuk, die priester met kungfu-kwaliteiten, helemaal te gek!

avatar van Ellis85

Ellis85

hahahahaha ik heb me kapot gelachen man :D:D

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

AGE-411 schreef:

Het leuke begindeel op dat eiland? staat die erop ?

Beetje laat maarja, nee in de versie die ik heb is er opeens een baby en zie je dus niet het hilarische stuk over hoe dat komt!

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Deze film is zo slecht, dat het gewoon goed is.

avatar van Zinema

Wederom een komische horror van Jackson die zich rustig kan meten met zijn droomdebuut Bad Taste. Goor maar zeer vermakelijk. Goed.