• 9.370.274 stemmen

At the Death House Door (2008)

Documentaire | 98 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Peter Gilbert en Steve James

Met onder meer: Carroll Pickett, Steve Mills en Maurice Possley

Plot At the Death House Door

"No man should die alone"

Portret van Carroll Pickett, een gepensioneerde pastoor uit Texas, die tussen 1982 en 1995 bijna honderd ter dood veroordeelden bijstond tijdens hun laatste momenten. De film stelt tevens, via een oude zaak van een mogelijk onschuldig ter dood veroordeelde gevangene, de doodstraf aan de kaak.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Dit was vorige week vrijdag mijn eerste IDFA documentaire. Schokkend maar ontzettend interessant. Een waardevol kijkje in het leven van dhr. Pickett met veel fascinerende momenten, met name door de diverse door hem opgenomen geluidsfragmenten uit die tijd.

avatar van nightbreed

nightbreed

Sterke, gevoelige en ingetogen docu. De regie is prachtig, lekker rustig, zoals ik het graag zie.

avatar van Beertje45

Beertje45

nightbreed schreef:

Regie Steve James? Is dat die aktieakteur uit ondermeer American Ninja? indien ja dan heeft die man toch andere kwaliteiten dan in films minderwaardige rolletjes neer te zetten.