In the Loop (2009)
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Armando Iannucci
Met onder meer: Peter Capaldi, Tom Hollander en James Gandolfini
Plot In the Loop
"The fate of the world is on the line."
Het Londen van nu… De contactgestoorde, extreem saaie minister van buitenlandse zaken, Simon Foster (Tom Hollander), heeft tot grote woede van zijn meerderen een rel veroorzaakt in de media door per ongeluk in een radio-uitzending een mogelijke aanval op het Midden-Oosten te onthullen. Om de schade te herstellen arriveert de meedogenloze, hysterische “spin-doctor” Malcolm Tucker (Peter Capaldi), die Foster onmiddellijk op een “zoektocht naar de feiten” trip naar Washington stuurt. Foster vindt zich plotseling terug in een anarchistische wereld van vredesactivisten, losgeslagen oorlogsfanaten, infantiele bureaucraten en irritante stagiaires. Vanuit Northampton naar de “West Wing” in Washington en het wordt alleen maar erger…
Malcolm Tucker
Karen Clarke
Sir Jonathan Tutt
Suzy
Yannes
Ah hier kijk ik naar uit. In the loop komt voort uit een van de meest hilarische tv series ooit, namelijk The thick of it. Afleveringen hiervan staan op youtube. Een aanrader als je van The Office en Alan Partridge houdt.
Als deze film net zo geestig is als de promotieposter ervan dan ben ik een gelukkig man.
solem
Deze film is geestiger dan de promotieposter. Maar eens in de zoveel jaar komt er een komedie als dit uit. Het eerste wat ik dacht na het zien van de film was: hier zou een serie van moeten komen. Maar nu lees ik dus dat die er al is. Vlijmscherpe adremme en droge humor in een spanningsveld (lobbyende yuppies) tussen amerikaanse en britse politiek in de aanloop naar de tweede golfoorlog. Zou niet graag de vertaler zijn van deze film naar het Nederlands.
Persoonlijk vond ik het maar zeer matig hou dan ook niet van The thick of it, The Office en Alan Partridge .
De vergelijkingen hierboven met The Office en vooral Alan Partridge volg ik niet helemaal, dit is toch wel heel wat anders.
Er gebeurt eigenlijk weinig substantieels in de film, maar man, man wat een vileine dialogen in deze film.
. Haha.
Echt een kunststukje kutopmerkingen en sneren. Vooral die Schotten hebben een heel hoog aantal memorabele quotes.
Zéker niet voor iedereens smaak trouwens, denk niet dat de meeste MM'ers dit willen zien in een komedie.
De GeuS
Erg leuke, chaotische satire met heel veel droge en sarcastische dialogen. Alleen het camerawerk deed me af en toe denken aan 'the Office' maar verder niet veel; dikke 4*
breedbeeld
Wow, wat een vaart. Tijd geleden dat ik een film zonder door mij ingelaste pauze zag. En dan te bedenkln dat ik het niet zo heb op films met veel onrustig camerawerk.
En wat een tekstschrijvers, Capaldi kon helemaal uit zijn dak gaan en deed dat voortreffelijk. Iedereen was goed .Tis geen schuddebuikenfilm maar wel met veel "zwarte" humor.
Dikke kans dat ik deze binnen een jaar ga weerzien.
Ik zou zeggen 3.75 maar ja vanwege pauzeloos uitkijken een 4.
Hilarische, snel gemonteerde politieke satire, vol geweldige dialogen en eersteklas akteerwerk. Het script zit vol rake observaties en staat bol van de memorabele one-liners. Het is even wennen aan het wat chaotische camerawerk en het gebrek aan plot, maar als je je laat meeslepen in de absurde gebeurtenissen valt er veel te genieten. Zeker een film om vaker te bekijken.
Olaf K.
Amerikaanse politieke satires vind ik over het algemeen behelpen, omdat je als toeschouwer vaak niet serieus wordt genomen en de satire met een paplepel en een hoop suiker in je mond wordt gestouwd (een dieptepunt: Wag the dog). Dit is een heel stuk beter, omdat het een BBC film is. Denk Yes, minister (inhoud) gekruist met The office (vorm) en je zit een eind in de richting. Diplomaten en secretarisen runnen de show, ministers hangen erbij, en de Britten zijn de schoothondjes van de Amerikanen in een hanegevecht over invasie in het middenoosten. Eigenlijk zijn verhaal en strekking niet zo belangrijk, want deze film heeft twee redeeming features. Allereerst het moordende tempo waarmee de in vergif gedoopte zinnen en one-liners op je worden afgevuurd. Dat wordt nog een keer kijken. Tweedens een fantastische cast met David Rasch als State Department official en Zach Woods als zijn kontelikker als uitschieters. Ook James Gandolfini (Tony Soprano) maakt zijn opwachting. Heel erg vermakelijk, dit.
buuzensniedr
Met moeite afgekeken. film kon mijn aandacht niet vasthouden.
Ik zeg, saai maar soms wel goeie humor.
Mr_White
- 2067 berichten
Meesterlijk. Mijn God, wat heb ik gelachen om de dialogen in deze film. Gedoopt in sarcasme en vol villein uitgespuugd over elkaar. Elk personage is ook gewoon briljant op zijn eigen manier, van Tom Hollander's compleet incompetente minister tot die kerel met zijn muur. De satire is ook snoeihard, het is geen open deuren intrappen en een beetje in-jokes over onbekwame politici. Het gaat over manipulatie, kontlikkerij, intimidatie en zoveel mogelijk mensen voor je karretje spannen, oftewel, échte politiek!
Het personage Malcolm Tucker (briljant neergezet door Capaldi) is nu al legendarisch, evenals zijn assistent die bijkans nog leiper is.
nilsal
Mede door reacties van anderen verwachtte ik toch veel van deze film. Ik zag al een soort 'office space 2' voor me. Mijn teleurstelling was des te groter. Zoals eerder gezegd: af en toe een goede dialoog met een goede grap, vandaar de 2,5.
Verder was het camerawerk vanaf het begin irritant en had ik moeite met de film afkijken.. jammer.
jacobine_rodijk
"Was it you, baby from Eraserhead?
Then it must have been you then, woman from The Crying Game?"
Inderdaad, bomvol hilarische karakters en na twee maanden zitten de meeste dialogen nog vast in mijn hoofd. Geweldigd gewoon. Voor mij dé komedie van het jaar tot dusver. 4*
herman78
Steve Cougan (die Alan Partridge speelt) is een leerling van Iannuci en heeft ook een rol in deze film.
Vond dit wel een aardige film, maar door het enorme tempo wat lastig te volgen zonder ondertiteling. Dus ga hem zeker nog eens herzien. Wel een leuke rode draad vond ik de muzikale grapjes die steeds terugkwamen. Unforseeable, that's what you are, als ze er Nat King Cole opstaat op het ministerie.
(Unforseeable verwijst naar de verspreking van minister Foster).
Wat een rol trouwens van Peter Capaldi!
Dat snap ik, maar de humor in deze film is toch totaal anders dan Alan Partridge (die ik overigens adoreer).
herman78
Ja, dat denk ik ook wel (heb maar 1 aflevering van AP gezien).
Blokland
Vergeleken met een film als Dr. Strangelove or how I learned to stop worrying and love the bomb is In the Loop slechts een voetnoot in het genre van politieke satire.
Co Jackso
- 21924 berichten
Wat een goede film, maar vooral wat een heerlijke en scherpe dialogen. Geniaal zoals het maar doorgaat. Het zijn stuk voor stuk sterke personages, die allen perfect gecast zijn. Speciale aandacht gaat nog uit naar Chad. Misschien wat over the top, maar wat mij betreft zeer geslaagd.
Nadeel is dat ik niet het hele verhaal goed kon volgen. Deels door de snelle dialogen, en deels doordat het verhaal best complex is. Dit zorgt ervoor dat deze film zeer geschikt is voor herziening en wellicht een hogere waardering.
Sucro
Echt een gave black humorfilm, al kon ik helaas niet alle dialogen goed volgen doordat ik de film in het buitenland heb gekeken zonder ondertiteling. Normaal geen probleem maar met deze film kon ik het wel goed gebruiken
. Vond de film erg sterk door de totaal verschillende personages die naast elkaar gezet zijn, de sterke, sarcastische en hilarische dialogen en gewoon het totaalplaatje. Inderdaad geen film waar je dubbel van het lachen ligt door domme acties, maar juist door de karakters en discussies!
Nu ik weer terug ben, 'ns kijken waar ik de film hier kan zien!!
Resurrection
Heerlijke politieke en zwarte satire met geweldige rants. Zowel de machtsverhoudingen binnen de diverse partijen als tussen hen worden treffend neergezet. Ten koste van alles en iedereen worden vuile politieke trukken uit de kast gehaald om een foute oorlog goed te keuren via "democratische" en "rationele" wegen.
Het verhaal an sich is misschien wat saai, maar de film moet het het hebben van de sterke mono-/dialogen. In tegenstelling tot anderen heb ik wel meerdere malen hardop moeten lachen om fantastische rants en situaties,de scene waarin Gandolfini samen met Mimi Kennedy in de kinderkamer het aantal beschikbare troepen berekend is echt hilarisch
Het camerawerk doet, zoals eerder gezegd, denken aan The Office waarbij er een lekker hoog tempo wordt gehanteerd. Ook dat komt de film ten goede.
Fabian123
En terecht, briljant geschreven. Scherp, snel en vaak hilarisch. Deze zou hem best eens kunnen winnen ipv Up in the air.
Thomas83
Er is eigenlijk niet eens zo heel veel over deze film te zeggen. In the Loop is politieke satire, en moet het eigenlijk puur hebben van de continue dialogen, die leuk zijn en soms erg grappig, maar net iets te gevat en too much om echt geniaal te worden genoemd. De personages zijn vrij aardig en worden goed gespeeld, verder heeft de film niet zoveel te bieden. Had er veel meer van verwacht eigenlijk. Meestal kan je bij films als deze in elk geval nog wat hilarische scènes voor de geest halen, maar zelfs dat heb ik niet zo. Dit vind ik echt niet serieus te vergelijken met The Office (Britse versie), die serie is zoveel subtieler. 3.0*.
danuz
In grote lijnen is In the Loop best te volgen, in detail wordt het soms wat lastiger. Dialogen zijn enorm scherp, en dan eigenlijk vooral het gekanker op elkaar. Internationale betrekkingen worden hier voorgesteld als theepartijtjes vol verwarring, gekibbel, nonchalance en kinderachtige corruptie. Zelfs de hoogste heren lijken niet veel macht te hebben en daarmee is het vooral een film over onmacht. Grappig, soms bijna hilarisch en wellicht best veelzeggend.
Querelle
Ik wil deze nog wel eens zien met ondertiteling en minder afleiding. Zag deze in London bij kennissen die bezig waren met een politieke campagne. Dus de omstandigheden waren gunstig.
Zelden zulke enorme klootzakken in een film gezien. Die Schotse acteurs.. ongelofelijk.
timbo_
In the Loop werd vorige week genomineerd voor een Oscar vanwege haar script. En dat was een allesbehalve onterechte nominatie. In the Loop is namelijk een fantastisch politieke satire. De onnozele hielenlikkende werknemers, de droge en villeine humor en de voor plaatsvervangende schaamte zorgende situaties zijn werkelijk hilarisch en fans van The Officie mogen In the Loop dan ook zeker niet missen. Éen van de grappigste films die ik in tijden zag.
Prima politieke satire.
Enorme vaart overheerst in deze leuke komedie, waarbij de dialogen vaak schitterend zijn. Het verhaal hangt er soms een beetje bij, maar met name Capaldi en Gandolfini zijn geweldig goed in vorm. Hoogtepunt is dan ook het verbale geweld tussen die twee acteurs.
Zeer goed.

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie

Deense Tweede Wereldoorlog-film 'Under Sandet' vind je op Videoland: 'Laat je niet meer los'

Control

Sin Nombre
Roadmovie / Drama, 2009

The Station Agent
Komedie / Drama, 2003
washington dcoorlogdonkere komediepolitical incompetencewarmongering united nationsvote politieke satireinternduringcreditsstingerblack comedy