• 9.373.063 stemmen

Geregisseerd door: Joseph Guzman

Met onder meer: Christina DeRosa, Cheryl Lyone en Peter Tahoe

Plot Run! Bitch Run!

"Payback's a Bitch!"

Catherine en Rebecca zijn twee katholieke meiden, die voor school langs de deur gaan om religieuze spullen te verkopen. Ze hopen zo genoeg geld bij elkaar te krijgen voor hun schoolboeken en lesgeld. Alles loopt kompleet uit de hand wanneer ze in een verkeerde wijk aan de verkeerde deur kloppen. Catherine wordt verkracht en voor dood achtergelaten. Wanneer ze weer bijkomt heeft ze maar één ding in gedachten; wraak!

avatar van stephan73

stephan73

Poster hoort zo slecht te zijn. Is namelijk weer een film die probeert te zijn als Grindhouse!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Jatwerk of niet, het verhaal klinkt top!

avatar van DonMachiavelli

DonMachiavelli

Quentin Tarantino would be proud!

avatar van barcam

barcam

Fantastische foute "grindhouse" film.

Is van 2009 maar zou evengoed van jaren 70 kunnen zijn.

Sfeer deed wat denken aan "Spit On Your Grave".

Heeft alle ingrediënten van de verkrachting/wraak films.

Over de top geweld, liters bloed, gratuit naakt en soft

seksscènes, drugscènes, massa's gevloek, fantastische muziek,

cameratrucken met kleurfilters en plotse overhangen,...

Moest dit een film zijn van Quentin Tarantino dan zou men

van "kunst" spreken

avatar van bladonis

bladonis

Run away!

De film probeert erg 'grindhouse' over te komen, tot de -volgens mij- van Grindhouse gejatte soundtrack aan toe. Hij doet inderdaad erg zijn best om een I Spit On Your Grave sfeertje te creëren, maar kan daar in al zijn smerigheid niet aan tippen.

Het idee is plat, de invulling is platter. Er zitten een paar interessante acteurs/trices in waar nauwelijks tot niet gebruik van wordt gemaakt. Ik vond bijvoorbeeld het bolle jochie met dat blonde meidenhaar dat het net opgehaalde geld van de twee katholieke dames jat érg grappig! Maar het is slechts een oprisping. Daar had véél meer in gezeten! En zo waren er wel meer dingen.

Leuk zijn uiteraard de gratis full frontal nudity shots! Die wel degelijk functioneel zijn in het neerzetten van de karakters van de verschillende personages!
Toch vind ik de uitbouw van de personages een van de zwakkere punten in het verhaal. Die is er namelijk verder niet. De karakters zijn zoals ze zijn, en daar moeten we het dan mee doen.
Aan de ene kant is het interessant dat er een aantal keren redelijk onverwacht iemand wordt omgelegd. Toch was dat voor mij ook een gemiste kans om een interessant spoor te leggen in een toch al eng dun verhaallijntje! Ik had het tweespel tussen de twee meisjes wel wat uitgewerkt zien worden. Maar ja, da's moeilijk, als ééntje al in het begin plat door d'r knar wordt geschoten!

Het idee om twee onschuldige schoolmeisjes in handen te laten vallen van een groepje geharde criminelen komt natuurlijk zo uit de koker van Last House on the Left. Toch is het hier zo mogelijk nog knulliger uitgewerkt. En zónder het einde dat LHotL zo bijzonder maakt! De rauwheid is er, de inventiviteit niet. Deze film zit in een kermiskarretje op een voorgelegd spookhuisspoor, en raast met een bloedgang naar de uitgang, met geen enkele mogelijkheid om ook maar de dénken dat je een andere afslag kan nemen! Het is wat het is en dat is het, en het wordt nooit wat anders.

Het einde viel me ook wat tegen. ik ben gewend van dit soort films, helemáál rape/revenge!, dat de kills gaandeweg bloederiger en ranziger worden. Dat viel hier wel tegen. Het enige leuke gevecht was van de twee vrouwen tegen elkaar. Dat ging er redelijk hard aan toe, maar was ook wel redelijk snel klaar. Maar voor de rest lieten de daders zich maar wat graag afslachten! En dat vond ik raar van zulke gehard gespuis!

Al met al vond ik het een vermakelijke kermisrit. Weinig verrassend, maar met leuke momenten. Hij is gruizig, maar op een manier die voor mij niet zo werkte. Het deed wat het doen moest, en dat deed het adequaat. Het einde had meer gore en bloed in zich gehad. Zo vond ik trouwens de hele film wel wat tam qua bloedgehalte. Het blootgehalte maakte dat overigens wél ruim goed!! Dus bloedgehalte -, blootgehalte xxx!

Benieuwd of dit beter was geworden met een 'Tarantino Presents' sticker erop. Doubtful. Ik heb films met dezelfde sticker met hetzelfde resultaat.. Maar toch heb ik me zo laat op de avond best vermaakt. De muziek maakte trouwens veel goed. Hoewel het dezelfde scheurende sax was die ook bij Planet Terror was gebruikt, paste hij hier bijzonder goed.

Voor de scheurende sax en de hartverscheurende sex 3 met bloed besmeurde sterren!

avatar van Zinema

Geëxploiteerde exploitation.

En wanneer je normaliter bij twee minnetjes een plusje krijgt, is dat hier niet het geval. Een dosis sexploitation en een beetje gore in de hoop het grindhouse-sfeertje te doen herleven. Iets wat volledig mislukt. Niets geen plakkerige stoeltjes. Zo hebben de hoofdrolspelers, inclusief de badguys hier allemaal gebleekte tanden. Dat niveau dus.

Slecht.

avatar van RickZ

RickZ

Thriller, B-film met wat soft-porno en dun verhaaltje over wraak van een griet met grote boobs. Heeft niets met grindhouse te maken, deze film komt niet eens in de buurt!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Forgive me father for I have sinned

Gevonden in een budgetbak en dus echt een grote bult val ik er niet aan. Ondanks dat het qua exploitation net niet de juiste toon zet is het toch een erg vermakelijk werkje. De redding is vooral het best goede dosis nudity, toch wel één van de steunpilaren van dit genre. Het is jammer dat ze in het revenge gedeelte vreselijk de mist in gaan. Ook mag de verkrachting wel veel bruter, dit was wel erg PG13 en een revenge voelt zo wel wat minder bevredigend. Erg braaf en dat is jammer. Eén van mijn grootste exploitation fetishes is wel in orde in deze film, en dat is als de victim wraak neemt in kostuum. Of dat een cheerleader, slutty nurse of school girl uniform is maakt niet zoveel uit. Veel goede bedoelingen maar pakt door wat gebrek aan lef niet altijd goed uit.

avatar van dominion

dominion

Poster is wel erg lelijk.

avatar van daxclusive

daxclusive

Deze doet me vaag denken aan een "soort" van remake (horror) van 2010.

Schrijfster gaat in een afgelegen bos, naar een landhuis om zich daar een paar maanden op haar boek te storten en wordt verkracht en voor dood achter gelaten door een groep jongens. Uiteindelijk neemt ze op een ieder van hun wraak. Nu is deze wel ouder, maar voor mij toch niet de moeite waard deze te gaan kijken. Komt vast en zeker op de 2010 film neer en is een vorm van tijdverspilling.

avatar van daslekker

daslekker

fijn filmpje..een flutverhaal, natuurlijk maar dat hoort.
acteurs-actrices hebben echte seventies-looks en lekkere muziek en helaas ook
ietwat gecensureerde gore-nudity dragen bij tot het sfeertje

cool is ook de manier waarop de bad guy aan zn einde komt, namenlijk "zoals ie ze het lieftst zelf ook heeft": ass up and face down..screaming...

avatar van Triple G

Triple G

Ook ik vond deze bij de kliekjes. Verhaaltje en kaft (niet zoals hier afgebeeld) stond me wel aan. Wist niet wat me te wachten stond en verwachte er ook eigenlijk weinig van. Dan is dit een heel aangename meevaller. Prettig fout, een paar uitstekende scenes die eigenlijk naar meer smaakten en dat gerecht werd dan uiteindelijk toch niet geserveerd... Ik heb me echter prima vermaakt.

avatar van Wouter

BlueJudaskiss schreef:

Jatwerk of niet

Waarvan dan? Toch niet van een film die zelf bij elkaar gesprokkeld is?

avatar van mikey

mikey

Ik heb hem gekocht omdat ik dacht dat het een 70's film was... maar het is een nieuwe (gelukkig slechts 5.00 )

avatar van mikey

mikey

Okay leuk hoor, koop je weer eens een film, is het de slechtste ooit gemaakt..

daslekker schreef:

acteurs-actrices hebben echte seventies-looks en lekkere muziek en helaas ook

Om anachronismen te voorkomen hebben ze alles in schuren en bouwvallen opgegomen. leuk sfeertje? En de muziek... kom op.

avatar van Elineloves

Elineloves

Nee, hier werd ik ook niet echt vrolijk van. Ik had geen hoogstaand acteerwerk verwacht maar dat het zo teleurstellend was ook niet. Met name de vrouwen waren tenenkrommend slecht. De verkrachting zelf was.. tsja, hoe omschrijf ik dat het best.. 'flauw' is ook zo'n rare woordkeuze maar wel het eerste wat bij me op kwam. Misschien zat ik wel te zeer met films als 'I spit on your grave' in mijn hoofd, waar deze film dus absoluut niet aan kan tippen. Vrij saai, geen gevalletje 'zo slecht dat het leuk is' en niet onderhoudend en verrassend genoeg om de kijken te plezieren.

avatar van Nephilim

Nephilim

low budget, crappy acteer werk, veel tieten en een plot puur om te shockeren.

DIT is moderne grindhouse.

Had iets geweldadiger gemogen en het zag er iets te digitaal uit naar mijn smaak (ik hou niet van digital video) maar buiten dat.. DIT is moderne grindhouse. Ik heb me vermaakt

avatar van erik1677

erik1677

5 euro is hier nog veels te veel voor, dus dan weet je wel ongeveer wat voor een prul het is.

Eigenlijk mag dit ook niet doorgaan voor grindhouse want dat sfeertje proberen ze op te wekken.

Maar waar grindhouse meer een gevoel is, en met een minima aan budget uitstekende films werden neer gezet is dit gewoon bagger van het reinste soort.

Er zitten wel lekkere meiden in deze film maar daar is alles mee gezegdt, want het acteerwerk is zwaar bedroevend.

Maakt dat bij dit genre eigenlijk ook niet zoveel uit, maar heb hier het idee dat het extra is gedaan om maar zo Grindhouse mogelijk over te komen.

En helaas, het werkt niet.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Knullig idd, en ik dacht een bevredigend einde te zien, wordt dit in het laatste shot ook de nek in geboort.

B-filmpje niet goed uitgewerkt.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Beetje apart wraakfilmpje, beetje vergelijkbaar met I spitt on your Grave.

Toch is deze wat softer en oogt wat saai.

Verder wel een aantal goede shots.

avatar van Noodless

Noodless

Het ordinaire dat de film wilt uitstralen maakt dat deze prent tot het horrorlabel kan geschikt worden, al komen de bloederige scènes toch naar het einde toe nog in beeld. De scène waarop de badguy aan zijn einde komt, is hilarisch gezien zijn seksuele belevingen. Ondanks veel naakt weet de film qua exploitation niet de juiste toon te zetten. Het oogt allemaal wat soft qua uitvoering en de gepaste sfeer weet men niet te bereiken. De matige uitvoering van de scène waarin één van de jonge dames wordt verkracht is daar een voorbeeld van. Veel seks dus in deze film waarbij de bevallige dames gezien mogen worden. Maar het grootste minpunt van deze film is het ontbreken van enige vorm van spanning. 4/10

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

In het begin was het een tijdje zo slecht dat het grappig werd , maar dat hield niet stand .

Het acteer werk was om te janken .

Dat mag , maar het janken en het lachen verging me beide , en wat er over bleef wat een pulp dat geen voldoende verdiend .

1,5

avatar van Boeikens

Boeikens

Grindhouseachtig wraakfilmpje dat het voor mij net niet haalt.

Vond het niet echt lekker lopen en miste wat gore bij de kills. Die waren vooral buiten beeld met enkel een kleine shot van een eindresultaat.

avatar van jordandejong

jordandejong

Wannabe exploitation flick met een plot ala The Last House on the Left / I Spit on Your Grave.

1 van de eerste tekenen van leven op beeld is een ongeïnteresseerde rocker die een blowjob krijgt van een wijf en de woorden 'Watch the teeth' spreekt. Juist ja. It's that kind of movie.

Ongelofelijk onaantrekkelijke cast die constant full frontal naakt in beeld verschijnen. De oplettende kijker herkent overigens de jonge Michael Myers uit Zombie's Halloween (2007) in een bijrolletje. Het is allemaal nogal lelijk gefilmd (had echt veel meer in gezeten) en nogal braafjes allemaal. Ja op gebied van nudity is het vrij ruig, maar alles erbuiten niet. De rape scène is vrij mild gefilmd, maar vooral hetgeen waarvoor je kijkt (de revenge) is te braaf. Veel kills off screen of niet grafisch genoeg.

Ik neigde naar een 1,5*, maar Run! Bitch! Run! Krijgt er een halfje bij vanwege de revenge scène dat er een machete in een verkrachters hol wordt gedouwd

Toch wel zonde want met een beetje een talentvolle regisseur aan het roer had het revenge gedeelte wel wat kunnen zijn. Maar het mist ballen. Het mist een scherp oog op camerawerk. Ook zonder al teveel gore kan je toffe shots van zo'n vrouw in zuster pak die wraak neemt creëeren. Alleen Guzman verzaakt het te doen. 2 jaar later deed hij het gelukkig een stuk beter met Nude Nuns with Big Guns (Film, 2010)

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben.