• 9.370.978 stemmen

Geregisseerd door: Kim Tae-kyung

Met onder meer: Anh Thư, Cha Ye-ryun en Anh Hong

Gesproken taal: Koreaans

Plot Muoi

'Muoi' vertelt het verhaal over een schrijfster die naar Vietnam reist om op zoek te gaan naar details voor haar tweede boek. Daar komt ze ook achter een mysterie van een eeuwenoude wraakvolle geest.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een tegenvallende Aziatische horrorfilm die toch voor 90% maar niet eng of spannend wil worden. Er zitten wel wat mooie shots in van Vietnam. (moest ook maar eens een half-Vietnamese horrorfilm gaan proberen) maar echt om warm van te lopen is Muoi niet. Op het einde gebeuren er dan wel weer wat creepy dingetjes dat de aandacht er maar voor eventjes bijhoud. De film lijkt trouwens ook wel 8 keer te eindigen aan het eind. Opzich niet erg maar alleen valt Muoi gewoon tegen. Al moet ik zeggen dat het verhaal opzich wel mooi verzonnen is maar daar hadden ze toch wel wat meer van kunnen maken.

Ik vond hem niet zo slecht, maar zo horror was hij niet. Meer thriller met een enkele verschijning van een grudge op het einde.

Een beetje langdradig voor wat het is en een beetje simpel, cliché.

Je weet wel; de ene zag iets en de andere niet..

Maar het verhaal op zich was niet zo slech, een erg verhaal schuilt achter de gebeurtenissen en dit wordt uiteindelijk onthuld.

Niet zo een film die me erg in de smaak valt, maar ik geen spijt van het kijken.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Voor de horror hoef je 'Muoi' niet meteen te kijken, maar als mystery met drama- en horrorelementen is het me zeer bevallen. Prima acteerwerk van een paar mooie actrices in schitterende shots en locaties in voornamelijk Vietnam en een beetje Zuid-Korea. Maar het best bevallen is het verhaal: geraffineerd in elkaar gezet (het is wel opletten geblazen) en op de juiste momenten een interessante dramatische ontwikkeling met een sterke ontknoping, hoewel vooral op het einde de horror cq actie bij momenten wel wat tekort schiet.

Net een beetje te wisselvallig dus voor een heel hoge score, maar toch minstens 3,5*, en die Tae-kyeong Kim maar eens in de gaten houden... Kreeg ik ook nog eens de regio 3 S.E. uit Hong Kong thuis gestuurd, maar helaas; geen subs bij alle leuke extra's met interviews en making of-filmpjes... (Ik was al blij dat ik de Engelse subs in het hoofdmenu wist te vinden!)