• 9.369.475 stemmen

Paul Blart: Mall Cop (2009)

Komedie / Actie | 91 minuten

Genre: Komedie / Actie

Geregisseerd door: Steve Carr

Met onder meer: Kevin James, Keir O'Donnell en Jayma Mays

• Netflix Bekijk via Netflix
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Paul Blart: Mall Cop

"Safety Never Takes A Holiday."

Paul Blart (Kevin James) is een bewaker in een overdekt winkelcentrum. Als een georganiseerde bende plannen heeft om dit winkelcentrum te overvallen moet hij in actie komen en alles doen om ze te stoppen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Precies wat je kan en mag verwachten maar tegelijkertijd wel een film die dat met een heerlijk snel tempo weet te doen! Kevin James deed mij meermaals denken aan John Candy in Armed and Dangerous (1986) en alhoewel het plot natuurlijk voorspelbaar verloopt is de uitwerking hiervan wel erg vermakelijk gedaan. Ook de bad-guy rollen zijn op een leuke manier weg gezet en de film duurt hierbij ook nog geen seconde te lang. Het plot heeft genoeg vermaak/grappen om de kijker de volle 91 minuten te kunnen vermaken en doet eigenlijk ook precies wat het moet doen.

Mall Cop is op geen enkel vlak bijzonder, maar wel een erg fijne wegkijker.

avatar van mrklm

mrklm

Paul Blart [Kevin James] is ondanks zijn training als politieagent nooit verder gekomen dan een baantje als bewaker ini een winkelcentrum. Daar is hij regelmatig het mikpunt van schot, ook al omdat hij zijn werk wel erg serieus neemt. Maar dat komt hem goed van pas wanneer een groep criminelen een overval pleegt, het winkelcentrum laat ontruimen en een aantal mensen gegijzeld houdt. Eén van de gegijzelden is Amy [Jayma Mays], een vrouw waarop Paul een oogje heeft. Door een samenloop van omstandigheden is Paul in de positie om de zaak te redden. Een hoofdpersoon met overgewicht in een film met Adam Sandler als producer dus dat levert een paar flauwe grappen op. Maar het gaat vooral om zelfspot en het is prettig om een komedie te zien waarin de hoofdpersoon zijn vermeende gebreken op intelligente wijze gebruikt om de criminelen uit te schakelen. Jammer dat het plot verder niets origineels te bieden heeft.

avatar van RoFFeL

RoFFeL

Als je het geen slechte film vind, waarom geef je dan een zwaar onvoldoende? Echt bizar hoe mensen op MM zo onderwaarderen. Voor ons, een 44 jarige ondernemer, levensgenieter, wereldburger en zijn levenspartner, een mooie 7 dus 3,5 ster. Geen hoogvlieger dus, maar zeker een voldoende en best vermakelijk op de donderdagavond. Plus altijd leuk om Doug Heffernan van The King of Queens (Kevin James) weer eens te zien.

Riddierid schreef:

Ahhh ik twijfelde super erg of ik nou een 2 of een 2,5 moest geven. Ik vind eigenlijk dat dit gericht is op kinderen, voor volwassenen kan ik mij niet goed voorstellen dat ze dit erg vermakelijk vinden. Dan al helemaal lastig te beoordelen omdat ik geen kind ben, en ik het een soort van niet helemaal eerlijk vind om zo'n film dan te beoordelen, maar aan de andere kant moet ik gewoon mijn mening kunnen geven, punt. Niet mijn humor en er gebeuren niet echt spannende dingen. Erg voorspelbaar en simpel om te kijken. Het is geen slechte film ofso. Dit is typisch zo'n film om te kijken als je écht niet te doen hebt, niet weet wat je wilt doen en dan maar een comedy opzet, dan is dit prima om ff een keertje te zien.

avatar van teigertje

teigertje

• 2075 stemmen

Nog steeds een hele amusante film.

En een erg leuke rol van Kevin James.

Als een bewaker, die denkt de John Mclane van de bewakers te zijn.

En naarmate de film vordert,is hij behalve knotsgek.

Is hij ook nog is een betere bewaker,als je verwacht.

Hele leuke film.

avatar van OfflineKiller

OfflineKiller

Ik zag deze film zoveel voorbij komen door de jaren heen dat ik dacht ik ga deze nu eens bekijken. Het is geen slechte film maar ook niet echt heel bijzonder. Je mist niet echt iets door deze niet te hebben gezien. Vermakelijk voor even tussendoor. Al ga ik nu wel eens deel 2 ook bekijken.

avatar van AngelicV

AngelicV

De plank misslaan, als geen ander, te amerikaans, doch wellicht vermakelijk voor jong publiek.