Enter the Ninja (1981)
Actie
101 minuten
geregisseerd door Menahem Golan
met Franco Nero, Susan George en Shô Kosugi
Nadat z'n training op de ninja-academie is voltooid, reist de oorlogsveteraan Cole naar de Fillipijnen en komt vervolgens in conflict met een landeigenaar die aast op het landgoed van Cole's vriend. Cole komt ook in aanraking met z'n grootste rivaal van de academie.
Trailer

Pure nostalgie, wie wou er als jongetje in de jaren tachtig nu geen Ninja worden. Ik wel! Nog steeds zeer vermakelijk, maar wel op een andere manier dan toen

Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen

Een matige rol van Franco Nero en een goede(vecht) rol van Sho Kosugi wat overigens een echte Ninja was.
Heeft nu een eigen filmproductie bedrijf in Japan.
Toen redelijk amusant.
Vreselijk slecht acteerwerk en dito nasynchronisatie.
bij hem is het zo jnatuurlijk
ben fan van sho kosugi spijtig dat zijn films zo moeilijk te verkrijgen zijn, heb alleen maar revenge of the ninja gezien of t.v.
bij hem is het zo jnatuurlijk
http://us.imdb.com/title/tt0453538/ !
Qua titel natuurlijk mee liften op de klassieker Enter the Dragon, maar daar kan dit Cannon-gedrocht niet eens ver bij in de schaduw staan.
Een drie ofwel 1,5 ster omdat Nero en George op zich natuurlijk wel de nodige charisma en klasse hebben, om het geheel nog een beetje het kijken waard te maken.
Qua verhaal is dit niet bijzonder, maar de typische '80s sfeer en de actie zien er goed uit.
Jammer dat de kwaliteit van de videoband (jaja, een echte videoband) niet al te goed was, maar desondanks was dit toch zeer vermakelijk.
0:42- 0:54
YouTube - Funniest Movie Death Scenes

Vond hem destijds prachtig,als ik hem nu weer ergens kon vinden zou ik hem zeker kopen.
Het in de jaren tachtig welig tierende subgenre der ninjas komt vooral voort uit deze Cannonklassieker met spagettiheld Franco Nero. Ondanks alle martial arts, die knullig tot redelijk wordt uitgevoerd, is het hier de knipoog van de blauwogige Italiaan die voor een klein beetje vertier zorgt. En anders doet de aan 'Enter the Dragon' refererende titel dat wel. Want de blonde vechtmachine steekt schril bij Bruce Lee af. Daar kan zijn kekke witte pak niets aan veranderen.
Ook de schmierende George verzorgt onbedoelde maar welkome humor. Een en ander te serieus nemen leidt bij deze film namelijk tot teleurstelling. De hilarisch overduidelijke mistrap van Kosugi tijdens de openingstitels zijn een onheilspellende en goofy voorbode op deze twijfelachtige klassieker, die door Golan zelf werd geregisseerd. De film veroorzaakte een hele hausse aan ninja-pulp. De Cannontheatertjes vaarden er wel bij.
Twee werpsterretjes.
Geen Bruce maar Franco.
Twee werpsterretjes.

Helaas heeft deze film de tand des tijds niet doorstaan, ondanks dat het nostalgie voor mij is. Het verhaal is lekker simpel en past precies bij een actie prent van Cannon. Het probleem is dat de actie niet zo best gefilmd is en dit in combinatie met de toch best wel slechte geluidseffecten en nasynchronisatie zorgt ervoor dat de actie ietwat knullig overkomt.
Daarnaast is Franco Nero miscast. Nero heeft niets van wat een Ninja moet hebben. De enige die de film nog wat vermakelijk maakt is Sho Kosugi als The Black Ninja. Niet gek dat de overige 2 "delen" dan ook hem als centerfiguur hebben.
2 sterren.