• 9.372.862 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ian Bonhôte

Met onder meer: Eleanor Tomlinson, John Lynch en Sam Keeley

Plot Alleycats

Wanneer fietskoerier Chris getuige is van wat lijkt op een moord van een bekend lid van het Europees Parlement, is zijn eerste reflex om zich uit de voeten te maken. Maar zijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat hij terug gaat. Al snel raakt hij verwikkeld in een wereld van corruptie, politieke macht en chantage. Gedwongen om helderheid te krijgen over het web van intriges waar haar broer verzeild in geraakt is, besluit de zus van Chris, Danni, het heft in eigen hand te nemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mixmaster

mixmaster

Lekkere vlotte actie/thriller met goeie muziek en fraai camerawerk.

Het verhaal is goed uitgewerkt en het acteerwerk mag er ook zijn.

Kortom....... ik heb me prima vermaakt met Alleycats !

avatar van joolstein

joolstein

Helaas, is dit geen hele beste film. Al snel in het begin zien we iets wat lijkt op moord. Hierna volgt een zeer mager verhaaltje waarbij de wereld van fietskoeriers lijnrecht tegenover de wereld van de Engelse politiek komt te staan. Maar doordat we al weten wie er betrokken zijn bij die moord is elk spoortje van spanning al weg. En zo'n beetje alle Engelse detectives of Zweedse politieke thrillers pakken het spannender en ingenieuzer aan dan deze film. Zelfs de plotwending om het geheel nog wat spanning mee te geven mislukt omdat je al gauw door hebt wie de dader daarvan is. Wat rest zijn wat mooie locaties van Londen.

avatar van blurp194

blurp194

Prut.

Een hele serie matige acteurs die slecht werk leveren in dit ondermaatse verhaaltje. Afgeraffeld zonder talent, aandacht, of liefde voor het vak - misschien de enige uitzondering is nog Eleanor Tomlinson. Nogal verrassend eigenlijk om zo'n prul uit Engeland te zien komen, er komt daar tenslotte zoveel veel beters vandaan dat je haast zou vergeten dat dat niet vanzelfsprekend of automatisch gaat.

avatar van Noodless

Noodless

Matige film met matige acteurs en een verhaal dat zwak wordt uitgewerkt. Echt spannend wordt het ook niet omdat er al veel vanaf het begin bekend wordt gemaakt en de daar opvolgende wendingen weinig verrassingen weet te bieden. 5/10

avatar van Shadowed

Shadowed

Dodelijk saai, veel te karikaturaal en bijzonder voorspelbaar, het geheel van Alleycats was beslist geen feestje om uit te zitten. Regisseur Ian Bonhôte en diverse scenaristen creëren gezamenlijk een typerend gevalletje van een aantal tieners die het tegen de grote boze overheid opnemen. Lang hebben ze er vast niet over na hoeven denken en de ongeïnspireerde plotwendingen bevestigen dat alleen maar meer. De castleden blinken daarnaast ook niet bepaald uit, enkel Eleanor Tomlinson leek een oprechte inspanning te leveren om nog iets van haar personage te maken. Wat volgt zijn een aantal oninteressante achtervolgingen en uitgekauwde misdaadelementen die kant noch wal raken en vooral tergend langzaam voorbij draven. Het ontgaat me compleet wat de makers in dit verhaal zagen, want de uitwerking mist vrijwel elke vorm van motivatie.