• 9.378.042 stemmen

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Avontuur / Fantasy | 116 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Prince of Persia

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton en Ben Kingsley

Releasedatum: 19 mei 2010

Plot Prince of Persia: The Sands of Time

"Defy the Future"

Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...

avatar van Frens Ronde Pens

Frens Ronde Pens

Gave film, één en al actie en ik kon steeds niet zeggen wat er 5 minuten later ging gebeuren, zo onvoorspelbaar.

En toch niet te chaotisch. Dit was echt hele goede en gave film. Ik heb de spellen nooit gespeeld en dat is maar goed ook want normaal bij gameverfilmingen dan zie ik altijd wel wat dingen die niet helemaal kloppen en dat zorgt voor mij toch altijd voor wat minpunten.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Jake Gyllgenhaal

Gemma Artenton

Aflred Molina

Hassansiden

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Jammer dat er zo weinig stemmen zijn op IMDb..

Als het zo doorgaat, dan zal er meer stemmen zijn op MM dan op IMDb..

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Op IMDb staan nu al zo'n 2500 stemmen. Het duurt nog wel een jaartje of 2 voordat we dat hier op MM halen.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Is dat niet die bug die de foute imdb score weergeeft?

avatar van JasonBourne

JasonBourne

Hele vermakelijke film, het verhaal zit best goed in elkaar, en hoe de intriges zich ontwikkelden was lekker onvoorspelbaar. Ik heb me opperbest vermaakt.

Daarnaast leuke special effects met de 'sands of time'. Gyllenhaal speelt een prima hoofdrol.

Aanrader.

avatar van Botervlieg

Botervlieg

Ik heb hem gister gezien, wat een prul. Ongeveer het enige wat ik er goed aan vond waren de special effects.

De dialogen waren belabberd, er was niks echt origineel en alles werd zo droog verteld. De humor was ook ver te zoeken (op een paar momenten na), er zaten zoveel standaard grappen in die ook nog eens slecht werden uitgevoerd (bijv. het moment waarop Jake achterna werd gezeten door soldaten en ineens terecht komt in een ruimte met allemaal mooie vrouwen, even lacht en meteen weer door rent)

Het camerawerk was veel te rommelig en totaal niet consequent waardoor ik tijdens de meeste actiescènes niet kon volgen wat er gebeurde. In een film als Kick-Ass is dat zo veel beter gedaan. De enige actiescènes die ik wel gaaf vond was met die Hashashin die een soort kabel met punten eraan in het rond zwiepte.

Het verhaal sloeg op sommige momenten echt nergens meer op. Toen de prinses die dolk in die steen wilde opbergen was dat hele dorp al uitgemoord door die hashashin (waarom?!) en even later verschijnt Dastans broer ook nog met enkele soldaten. Dat is wel erg onwaarschijnlijk op zo'n geheime plek.

Tegen het einde, wanneer Dastan bijna ten onder gaat in een soort vloedgolf van zand (zag er mooi uit) en het net overleeft door in een soort deuropening te gaan staan, springt er WEER zo'n hashashin tevoorschijn. En wat misschien nog wel onwaarschijnlijker is, is dat Dastan net op tijd wordt gered door de prinses. Waar komt ze ineens vandaan? Dastan is enorm ver naar beneden gedonderd en zij weet hem zo te vinden... kan best toch?

Nog één ding over het verhaal. De prinses vind op een gegeven moment een dooie gast en zegt iets van 'He's one of ours, the order is corrupted'. Die dooie hielp Kingsley om bij de zandloper te komen. Waarom heeft hij dan niet tegen Kingsley verteld dat er geheime gangen waren zodat ie geen moeite hoeft te verspillen aan het graven van dat gat. Als hij bij de 'order' hoorde, net als de prinses, zou hij toch wel van die gangen geweten hebben. Maar ok.

Het grootste minpunt van deze film is het vrijwel complete gebrek aan originaliteit.

avatar van PartyCrasher

PartyCrasher

Botervlieg schreef:

Totaal mee eens!
En ook nog bij te voegen Nizam stopt Tus van het afnemen van de dagger? Waarom is het niet makkelijker voor Nizam om van Tus die Dagger te pakken?
En Mijn Quote hierbij : Ik wou dat ik de dolk had zodat ik terug in de tijd kon en mezelf kon stoppen : Met het kopen van een kaartje naar Prince of Persia!

avatar van Materny

Materny

PartyCrasher schreef:

Totaal mee eens!

Flipman was je al voor :
Als ik zo'n dolk had, zou ik hem gebruiken om voor een andere film te kiezen!

Wat betreft Prince of Persia: een typische hate it/love it film. Vanuit het aspect van gameverfilmingen bekeken is dit toch wel een geslaagde productie. De moves en trekjes vindt je terug in Gyllenhaal; dat het uiterlijk niet correct mag heten is voor mij bijzaak. De ongeloofwaardigheden die vaker worden aangehaald bij dit soort films neem ik ook voor lief; mits ze niet de koers en correctheid van de film in al te grote verlegenheid brengen. En dat was bij PoP niet het geval. Visueel was het overdonderend, kostuum en aankleding waren uiterst secuur en op niveau. Sets en locatieshoots waren ook uitstekend.

Aanrader.

avatar van Fixi88

Fixi88

Ik vond de film te gehaast verteld en het was actie naar actie. Verder ook jammer dat Prince Dastan weer zo een "all american guy" moet zijn. Toch wel vermaakt hoor. Mede dankzij de prachtige prinses Tamina. Eindoordeel: Aardig filmpje met het gebruikelijke Disney sausje.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vermakelijke film mede door Jake want die was gewoon ongelooflijk sexy als Prince Dastan Als hij er niet in had gespeeld was mijn beoordeling misschien iets minder geweest. Maar ik vond de film zelf en het verhaal ook leuk om naar te kijken. Het stelt allemaal niet heel veel voor, en dat gekibbel tussen Tamina en Dastan komt op een gegeven moment je neus uit, maar dat gaat niet op tegen de mooie beelden, met vlagen soms flauwe humor en de special Effects. Vond het er mooi uitzien. Toch kon je wel erg merken dat Disney zich ermee bemoeit heeft, vooral vanwege het einde en de zoetsappige scenes. Die Gemma is trouwens wel een mooie meid, maar wat acteert ze slecht zeg, en die stem van haar is ook uiterst irritant. Gelukkig werd ik voornamelijk afgeleid door Gyllenhaal, dus heb ik me daar niet de hele film aan zitten irriteren.

Maar ja het is echt een film waar je niet teveel bij na moet denken, gewoon lekker bakje popcorn erbij en kijken maar

avatar van wwelover

wwelover

Topamusement, zoals je eigenlijk wel kan verwachten van Disney. Een aardig verhaal, niet heel hoogstaand en wel wat voorspelbaar en zoet af en toe. Maar het is gewoon een spektakel show. Nou ben ik verder ook niet echt bekend met de spellen van Prince of Persia, dus mij vielen de fouten niet op. Want ik hoorde dat zijn dolk bijvoorbeeld in zijn verkeerde hand zit. Het niveau van Pirates of The Carribean haalt deze film ook niet. Heb hem overigens in I-Max gezien, maar dat vond ik achteraf overbodig. Het gaat allemaal te snel en je krijgt er dan juist hoofdpijn van. Jake Gyllenhaal was een leuke Prince of Persia, verrassende keuze. En Gemma Arterton zag er prachtig uit. Rest van de cast was prima. Vooral Ben Kingsley natuurlijk.

avatar van Archibald

Archibald

Hadden jullie het stukje gezien van de 7/8/9 ruiters, alla Nazgul-achtig, met als volgende shot de raven? De rots waar het 'geheime dorp' was, was overigens ook van LOTR, tenminste dat zei 'n vriend van me.

Anyway, dan de film. Ik vond hem echt verschrikkelijk slecht. Mijn verwachtingen waren al niet te hoog, maar dat ze zo'n verschrikkelijk slecht verhaal hebben kunnen maken, is echt wonderbaarlijk. Ik meen dat er meer slechte scenes zijn geweest dan goede scenes. Dat is erg spijtig, zeker omdat ze er veel meer van hadden kunnen maken.

De film werd gelukkig nog een beetje gered door een handelaar die grappige one-liners had.

De film was te chaotisch op het einde. Voornamelijk toen hij de dolk gebruikte om terug de tijd in te gaan. Dat had van mij iets duidelijker gemogen.

Ik vond dat er te weinig echte Prince of Persia-actie was, alla de game. Enkel in het begin is er één scene met een echte Prince of Persia-look. De rest zijn gewoon Special Effects met een overduidelijk draad om hun middel om gekke sprongen te maken. De scenes waarin de prince achtervolgt werd, werd wel goed gefilmd.

Maar dat is dan ook gelijk één van de minpunten van de film. Ik had het gevoel dat de film puur gedragen werd door de actie. Je ging van de ene actie scene naar de andere. De rest boeide gewoon niet zoveel.

Dan over de acteurs.

Beide broers hadden van mij uit de film mogen worden geschrapt. Ze voegden amper iets toe. Leuk dat het rijk in stand wordt gehouden door broers, maar geef ze dan ook gewoon een rol en niet een paar zinnen zonder diepgang.

De princes was erg vervelend op sommige stukjes. Gelukkig werden daar grappen over gemaakt. Anders was het helemaal huilen met de pet op.

Jack Gyllenhaal had een veel te westerse kop, vooral dat lachje van hem was vervelend. Hij trekt namelijk altijd hetzelfde hoofd als hij moet grinniken.

De rest was té cliche.

Wel een vermakelijke film. Ik heb de games gespeeld, dus de film heeft een sentimentele waarde voor mij. De film is daarom lastig te beoordelen. Ik zou namelijk een 2 geven ware het niet dat het een Prince of Persia film is. Daarom kom ik uit op een 2.5.

Q Jones

Na alle goede reacties valt de film mij toch vies tegen.

Alles gaat veel te snel, sommige personen zijn er opeens zonder introductie. De meeste grappen zijn veel te flauw of gewoon weg niet grappig. De helft van de cast kan maar acteren, en er had veel meer actie in gemogen.

Ik geef de film 3 sterren voor de adembenemende beelden. Gyllenhaal acteerd zoals we van hem gewend zijn en ook dat is een groot pluspunt in de film.

Arterton heeft een mooi koppie maar een ster actrice vind ik haar toch ook niet vooral op het moment dat ze naar beneden viel zo slecht.. Kortom een vermakkelijke film maar het is het allemaal net niet.

avatar van Flipman

Flipman

Frens Ronde Pens schreef:

Onvoorspelbaar?! Dude, MEEN je dat nou ??

avatar van Botervlieg

Botervlieg

Dat iemand deze film onvoorspelbaar noemt vind ik ook vrij merkwaardig.

Nog iets vreemds:

Waarom steekt Jake steekt Jake die dolk in zijn buik als hij zijn broer van de magische krachten wil overtuigen. Hij had toch ook kunnen zeggen 'Druk eens op dat knopje en kijk wat er gebeurt'.

En terwijl de dolk in de zandloper vastzat, verschenen allemaal vage schimmen en gezichten in een oranje gloed, en plotseling hoor je een echoënde stem die 'Family!' roept. Wat is dat nou weer? Ik moest lachen.

Naomi Watts

Het kan best plausibel zijn als je nog niet veel films gezien hebt. Anders is het inderdaad merkwaardig te noemen.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

hele grote verrassing qua film,chapeau,weinig op te zeggen.

Botervlieg schreef:
Dat iemand deze film onvoorspelbaar noemt vind ik ook vrij merkwaardig.

Nog iets vreemds:

Ja ik moest ook lachen, maar niet om de grappen, Vooral om het slechte acteerwerk van Arterton. De film was idd heel voorspelbaar.

avatar van Devoo

Devoo

Het gebeurt vaak dat populaire films een gameversie krijgen, maar het is minder voorkomend dat een game een verfilming krijgt. Tomb Raider is een bekend voorbeeld en nu ook deze Prince of Persia.

Prince of Persia: Sands of Time is zeker geen verkeerde film, maar er zaten toch wat struikelblokken in. De film weet niet zijn volledige speelduur te boeien en je voelt

bij jezelf de concentratie wegglippen. Ook het einde is echt een afknapper van formaat. Het verhaal zelf is wel interessant maar wordt niet helemaal goed uitgewerkt. Ik heb de game zelf tot de helft gespeeld, dus ik weet niet of vorderingen in het verhaal van de film even lopen met de game, maar in de film was het niet altijd even goed uitgediept.

Een ander negatief punt zijn de vele actiescénes die vaak erg rommelig zijn gefilmd. De vele close-ups tijdens gevechten zorgen ervoor dat je niet altijd weet wat er precies gebeurt en dat brengt toch wel enige frustratie teweeg.

Natuurlijk zijn er ook genoeg positieve punten, zo is de film overgoten met tonnen sfeer en heerlijke muziek. Vooral tijdens rustige momenten is de muziek bloedmooi en zeer sfeervol. Al bij al geen slechte film, maar er had zeker meer in gezeten.

Devoo schreef:

Dat durf ik toch te betwijfelen.

Q Jones

Toch vind ik Tomb Raider nog de beste gameverfilming.

avatar van Flipman

Flipman

Oh gadverdamme! Die vond ik juist om te janken, om de anderhalve seconde is er iemand die zo nodig haar aan haar vader moet herinneren. 'Your father would've wanted this and that,' YUK!!! Echt, Tomb Raider vind ik al net zo irritant als deze!

Silent Hill vind ik redelijk geslaagd als film, ook al ben ik net echt bekend met 't spel. Het heeft een heerlijk creepy sfeertje, ook al zat ik niet op 't puntje van m'n stoel van angst.

Q Jones

Maar Angelina Jolie was een groot pluspunt en ik vond de film zeer vermakelijk, met een degelijk verhaal, exotische locaties en goede actie. Veel beter dan deze

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Yes! Jolie zit erin!

avatar van Devoo

Devoo

Nomak schreef:

Dat durf ik toch te betwijfelen.

Hoe je het draait of keert, games krijgen minder vaak een verfilming dan omgekeerd.

Dat lijkt mij ook ja.

Nomak

Zou dat dan zoveel schelen?

Er zijn toch ook zeker meer dan honderd films op games gebaseerd.

Naomi Watts

Ligt een beetje aan criteria natuurlijk. Aangezien veel films natuurlijk qua marketing best vaak met een gelijknamige game op de proppen komt, andersom niet. Of tel je deze niet mee? Anders kan je best wel gelijk hebben ja.

Nomak

Het is dan wel een beetje een ongelijke strijd aangezien zoveel blockbusters nu zowat tegelijkertijd een game releasen. Maar die zullen we wel moeten meetellen vrees ik.

Maar los daarvan heb ik toch wel een punt. Denk vooral aan de spellen die pas na jaren een verfilming krijgen. Populair spel, ok, daar maken we even een film van. Dat komt heel erg vaak voor.