• 9.378.220 stemmen

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Avontuur / Fantasy | 116 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Prince of Persia

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton en Ben Kingsley

Releasedatum: 19 mei 2010

Plot Prince of Persia: The Sands of Time

"Defy the Future"

Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Trailer gister nog eens gezien voor de Iron Man 2 voorstelling. En het ziet er goed uit. Maar ik ben nu toch bang dat het een beetje wordt gedomineerd door one-liners, die gewoon niet bij Prince of Persia passen vind ik.

avatar van LeonardoDicaprio

LeonardoDicaprio

Ik kijk ernaar uit om deze te zien

avatar van Miami Heat

Miami Heat

Deze wil ik zeker zien. Ben wel een PoP fan (vooral van die oude versies toen het nog geen 3D was )

Gyllenhaal lijkt me wel goed gecast, zou zo 1 2 3 niet weten wie er qua uiterlijk beter bij past

avatar van Nicholas123

Nicholas123

Misschien iemand met een oosters uiterlijk. Geen typische Amerikaan dus.

avatar van Seifer

Seifer

Of een zuid Europeaan

avatar van Miami Heat

Miami Heat

Nu ik erover nadenk, die ene vent uit Resident Evil en Deuce Bigalow had ook goed bij deze rol gepast. Helemaal met lang haar als hij in laatstgenoemde film had

avatar van Tonypulp

Jack Sparrow

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Prince of Persia: The Sands of Time - Grazia (6439)] Grazia

De actie en special effects gaan vooral in het tweede deel van de film behoorlijk over de top. Jake Gyllenhaal heeft niet het komische talent en de mimiek van Captain Jack Sparrow.

Jochem Geerdink, 10-05-2010

Sorry hoor, maar ik vind de vergelijking op het einde nergens op slaan.

Jake kan alles, dit word een topper.

planet_of_death

Ik snap zowiezo de hele vergelijking met Potc niet. Oké, de producent is de zelfde persoon, maar het zijn toch compleet verschillende films.

Zuzuu

Dat zijn nog maar 5 recensies. Wie weet wat de uitslag zal zijn.

Die vergelijking tussen Captain Jack en Dastan vind ik absoluut nergens op slaan. Captain Jack is meer het kalme en mysterieuze type, terwijl Dastan de 'absolute actiefiguur' is. (Al is Depp mijn favoriet )

Dat Gyllenhaal het komische talent en de mimiek van Depp niet heeft is de mening van één of ander gozer die Jochem Geerdink heet van Grazia.nl. En daarnaast zegt Dominique de Ruijter van MovieSense dat Gyllenhaal emoties en humor aan zijn karakter geeft. Dus welke klopt?

Ik zou zeggen. Gaan en zien!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ja, klopt, maar op IMDb heeft de film een 6.8 met 318 stemmen. En meestal begint IMDb heel erg hoog en gaat ie daarna lager (zoals altijd met zo'n soort gemiddeldes). Dus als dit alleen nog maar lager gaat worden ben ik bang dat de film een beetje gaat falen. Ik stel voor de zekerheid mijn verwachtingen wat lager.

Zuzuu

Ja, dat klopt dan ook. Maar je weet maar nooit. Hij staat nu op 7.0 en het kan nog altijd hoger scoren.

Jah, zet je verwachtingen wat lager, dan komt het inderdaad goed

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ach, 'Slumdog Millionaire' stond na 500 stemmen ook op ongeveer een 6,5 weet ik nog, dus dat zegt ook niet altijd wat, als je ziet hoe die ''geëindigd'' is.

avatar van marly_245

marly_245

Op popcornmeter staan wel meer recensies dan op rottentomatoes nu... Ben benieuwd hoe het verder loopt.

avatar van ploeg44

ploeg44

Goede verfilming van de game! Kijkt lekker weg, vooral als je de film in de Arena vanuit de auto hebt gekeken

Is dat nu mogelijk dan?

Voorpremiere denk ik...

avatar van esli-11

esli-11

Ik ga er dit week heen in de weekend ik kan nog geen stem geven want ik heb het nog niet gezien nadat ik het geziuen heb zeg ik me mening wel en me score !!!!

avatar van Actionfreak

Actionfreak

esli-11 schreef:

Toch kan je Harry Potter and The Deathley Hallows Part I wel in je Top 10 hebben staan.................

planet_of_death

Het wordt steeds gekker hier.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Zuzuu schreef:

Is dat nu mogelijk dan?

Actie van Veronica vanwege de Meimaand Filmmaand.

EspenSGX schreef:

ploeg44 schreef:

Actie van Veronica vanwege de Meimaand Filmmaand.

Hoe heet het dan? Heet het soms IMAX?

avatar van haagsev

haagsev

Zuzuu schreef:

Hoe heet het dan? Heet het soms IMAX?

Nee, dit was een eenmalige actie van veronica op 12 mei. Klik

avatar van Crocooz

Crocooz

Ben benieuwd!

Heb altijd het spel gespeeld.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Suffe blockbuster. Het is allemaal erg formule-matig uitgewerkt zonder ooit ergens boven de middelmaat uit te stijgen. Slecht gefilmde actie en zwakke special effects worden bedekt in een soort van lelijke blur-filter waardoor het er soms niet uit ziet. Gyllenhaal is niet de acteur om een dergelijke film te dragen en op de altijd fijne Alfred Molina na valt er weinig plezier te beleven.

avatar van Loisb

Loisb

Leuke film, heb me zeer vermaakt. Het zag er allemaal erg verzorgd uit en de spelers hebben er plezier in. Zowel Jake als Gemma Arterton zijn plaatjes om naar te kijken.