Genre: Horror / Drama
Speelduur: 133 minuten / 145 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: Thirst / 박쥐
Zuid-Korea
Geregisseerd door: Park Chan-wook
Met onder meer: Song Kang-ho, Kim Ok-vin en Kim Hae-sook
Gesproken taal: Frans, Engels en Koreaans
Plot Bakjwi
"Lusting after sinful pleasures."
Een priester houdt zich bezig met een medisch experiment, maar als de boel fout gaat, verandert hij in een vampier. Het duurt niet lang voor ook zijn leven flink begint te veranderen. Zo krijgt hij een affaire met de vriendin van een oude vriend van hem. De priester begint zich vervolgens steeds meer af te vragen hoeveel menselijkheid er nog in hem zit.
Priest Sang-hyeon
Hyo-seong
Yeong-doo
Nurse Sa
Bacon
Ondanks dat ik Chan-wook Park's 'I'm a cyborg but that's ok' de grootste tegenvaller van vorig jaar vond, ben ik toch wel benieuwd naar wat de beste man dit keer weer heeft gemaakt.
Vandaag namelijk weer eens Oldboy en Sympathy for Lady Vengeance in Blu-ray gezien en he was weer ouderwets genieten. Hopelijk is Park met Thirst weer terug op de oude tour. Het klinkt in ieder geval een stuk beter dan I'm a cyborg...
Sympathy for Mr Vengeance, kan ik btw nergens vinden in Blu-ray/HDDVD, ik neem aan dat die nooit is uitgebracht in hogere resoluties, of wel?
Villevalo23
Hier kan ik dus echt niet op wachten, de combinatie van Prak Chan Wook en Kang-Ho Song is al eerder succesvol gebleken!
Ben zeer, zeer benieuwd naar deze film!
stephan73
Nieuwe, langere trailer is online!
First Full Trailer for Chan Wook Park’s Thirst | /Film - slashfilm.com
Robjepopje
Vanavond is het tijd voor deze film. Ziet er wel interessant uit, heb de laatste tijd wel de smaak te pakken van vampierfilms en er is blijkbaar ook een Koreaanse vampierfilm, wat helemaal leuk zou kunnen zijn.
PartyCrasher
Zoals Robjepopje zeid, ''de smaak te pakken voor vampierfilms!
En Het Filmwijze van Chan-Wook-Park Bevalt me weer eens, Maar of het zijn film Oldboy overtreft? Bij lange na NIET!
Oldboy is ook zeer moeilijk te overtreffen XD
Bizarre, originele vampier-film, lang maar gelukkig nergens saai. De voortdurend veranderende sfeer, van dramatisch naar creepy naar weird naar droogkomisch zonder dat de film ontspoort, is knap gedaan en visueel is de film een lust voor het oog, maar toch schort er wat aan. Het maakt emotioneel niet echt indruk en bepaalde visuele effecten (vooral sommige achtergronden) zien er nogal kunstmatig uit. De bloederige toestanden zijn dan wel weer erg geslaagd en de twee hoofdrolspelers zijn perfect gecast. Geen volledig succes dus, maar interessant genoeg voor een ruime voldoende.
Nephilim
Aardig maar niet super. Mooie beelden maar het verhaal zelf vond ik tegen vallen.
Het hele idee achter een priester die een vampier wordt is natuurlijk interessant maar het werd niet goed uitgewerkt.
Die diepe vragen omtrent zijn menselijk zijn die in het stukje hier boven worden gesuggereerd werden mijns inziens slechts oppervlakkig behandeld en de priester was veel te snel content met zijn nieuwe identiteit.
Het beetje diepgang wat er in zat kwam vooral door de scenes met die blinde priester.
De 2x dat ie zichzelf kastijdt vanwege zijn gedachtes over dat meisje wisten me nou niet echt te overtuigen. Zeker niet omdat ie daarna maar al te graag seks met haar bedrijft.
Verder werd het me niet echt duidelijk waarom de priester zo nodig mee wilde werken aan dat medische onderzoek en waarom het hem in een vampier veranderde.
Het trage tempo van de film werkte ook niet echt mee in dit opzicht.
In 2+ uur had je veel meer kunnen stoppen.
Nee ondanks dat ik van vampier films hou, was ik hiervan niet echt onder de indruk.
zeer apparte vampier film maar te weinig gebeurtenis over vampiers.
Te weinig horror te veel drama.
panjoe
Weet iemand óf, en zoja wanneer en waar, deze in Nederland draait? Ik ben er zeer benieuwd naar.
ulysses
Een middelmatige Park-film, en dat betekent dat ie zeker het kijken waard is.
Een behoorlijk zwak punt vond ik het trage verloop van de gebeurtenissen. Er is ook een deel in de film die ik zelf niet erg waardeer:Als de priester de halfstomme stiefbroer van de jonge vrouw heeft vermoord komt hij terug in z'n gedachten als hij seks met haar heeft, dit moet het begin van de scheiding tussen hun relatie angeven (vermoed ik), maar het is op een ietwat amateuristische wijze gedaan in mijn ogen
En inderdaad vond ik het ook onduidelijk waaromde priester aan het medische onderzoek meedeed en ze (hoe) ze hem in een vampier veranderden
De typische park-humor is gelukkig nogsteeds in degelijke proporties aanwezig, 3.5*
panjoe
zeer apparte vampier film maar te weinig gebeurtenis over vampiers.
Te weinig horror te veel drama.
Ik heb hem niet gezien maar wel veel over gelezen, en aan de hand daarvan lijkt het me ook niet dat het punt van de film is om veel 'gebeurtenissen over vampiers' of 'horror' te bevatten...
moviefan87
Ik vrees dat we hem hier niet meer gaan zien. Geen enkele distributeur heeft hem in ieder geval aangekocht, dus hopelijk gaat ie nog op het Filmfestival van Rotterdam draaien, maar de eerste berichten maken daar geen melding van.
panjoe
Thanks, nou ja, dan ga ik wel zoeken of ie ergens op DVD te koop komt.
orbit
- 12092 berichten
Vond hier geen drol aan, de tegenvaller van het imagine festival tot nu toe. Had hier wel wat van verwacht, maar het is langdradig, warrig, worden veel te veel thema's behandeld en is daardoor volstrekt ongefocussed.
Phoenix
Nou, na jarenlang tegen Old Boy aan te hebben gehikt dan op Imagine toch mijn eerste Park meegemaakt. En als dit representatief is voor zijn verdere oeuvre is het voorlopig ook weer even de laatste.
Sluit me aan bij orbit. Wat een suffe, onsamenhangende zooi zeg. Enige wat me een beetje kon bekoren was het camerawerk rondom de Mahjong-tafel (sterker, dat was eigenlijk best geniaal) en af en toe de zwarte humor. Maar die was toch echt niet genoeg aanwezig om 133 minuten film mee te vullen.
Tekenend ook dat de kerel die de film inleidde nog even moest vermelden dat er mannelijk naakt zat in de film en dat dat wel zo ongehoord was in Azie. Had een beetje het idee dat die scene en de rest van de rare fratsen (seks dan wel bloed) er ook in waren gestopt om een beetje zand om te woelen, hoe inherent dat soort dingen ook zijn aan vampiers. Oh noes, een Aziatische piemel! Die Park durft zeg!
Verder een erg suf en standaard vampierverhaaltje (of ik moet langs knipogen hebben gekeken) met een veel te voorspelbare ontknoping. Eigenlijk wel een mooie scene, maar ergens ook wel erg makkelijk scoren. En die walvissen, wtf?
Dat was er echt over.
barcam
Vond dit een goede film.
Heeft een ietwat surrealistisch sfeertje.
Tempo is traag maar dit stoort me totaal niet.
Bizar verhaal, priester die zichzelf als medisch proefkonijn
laat gebruiken en daarna verandert in een vampier en daartussen
liefdesverhaal verweven met een totaal geschifte vrouw.
Kan totaal niet tippen aan het meesterwerk "Old Boy" maar
kon me zeker bekoren.
Het einde was wat voor de hand liggend en over de top en bij
momenten lachwekkend maar stoort me toch niet.
Aanrader.
Priller
Mijn verwachtigen moeten te hoog zijn geweest en uiteindelijk kon deze film me niet helemaal bekoren. Het eerste uur vond ik het allemaal prima, met uitzondering van de omstandigheden van het experiment. Vervolgens zakte m'n interesse spijtig genoeg weg. Het slot was wel te aarden, met name de verandering van Tae-Ju en hoe Sang-Hyun het dan maar oplost.
Ik hou het op 2.5 sterren.
gauke
Door het merendeel van de gebruikers worden de films van Chan-wook Park gewaardeerd, maar ik zie er geen brood in. Dat geldt weer voor dit bloedgekleurde horror/fantasieverhaal, gebaseerd op een verhaal van Émile Zola, met christelijke elementen en morele dilemma's. Het vraagt waarschijnlijk teveel van me.
puckb96
Bakjwi oftewel Thirst is dan alweer het nieuwste filmproject van Chan-wook Park, een regisseur waar ik, na het bekijken van deze film, geen 1 film meer van ga bekijken dankzij het 133 minuten verpesten van mijn mooie leventje. Normaal kan ik vampierenfilms erg goed waarderen, maar dit was wel echt een waardeloze film die wat mij betreft nergens op slaat.
We volgen deze Koreaanse priester die meedoet aan een soort medisch experiment. De reden voor mij was totaal niet duidelijk en kon me eerlijk gezegd ook helemaal niet boeien. Tijdens dit medisch experiment sterft hij maar kom hij op wonderlijke manier weer tot leven. Alles lijkt goed te gaan, maar de priester begint een fascinatie voor bloed te krijgen en drinkt het zelfs op en verschijnt bijna nooit meer in het daglicht. Dan is het duidelijk: meneer de priester is een vampier geworden. Hij maakt kennis met deze soort van familie die een (lijkt wel) obsessie hebben met het spelletje Mahjong. De priester wordt verliefd op een van de vrouwen in de familie. En zover kan ik me het verhaal nog wel herinneren.
Laat me zeggen: deze film is gewoon ronduit saai. Ten eerste gebeurt er gewoon helemaal niks in, behalve een priester die zich af en toe omtovert in een mummie als ie ineens weer wratten krijgt door zijn gebrek aan bloed, een familie die alleen maar Mahjong speelt en hiermee slaat de regisseur de plank wel helemaal mis door daar zowat wel een uur lang aandacht aan te geven, een Koreaanse vrouw die met een Koreaanse vent een soort spelletje doet door een soort schaar de mond weer in en uit te doen en waar dat op sloeg was me voor mij helemaal niet duidelijk. Ik vond het lachwekkend. En dan snapte ik dit ook niet: waarom net op het moment voordat die priester en die meid zelfmoord gaan plegen stopt die priester bij een soort van camping en probeert nog eventjes een vrouw te verkrachten in die tent. Waar sloeg het op? Nee, deze film was gewoon te langdradig, serieus ik zat me af en toe te verheugen op het volgende bloederige stukje omdat de film me voor de rest helemaal niet kon boeien. Dat was het enige waar ik zo op het middenstuk nog dacht van: wanneer komt het bloederige stukje weer? Dat is denk ik ook de enige reden waarom ik deze film heb overleeft.
Dus kortom: Bakjwi of ook bekend als Thirst wist mij absoluut niet boeien. Waardeloze film wat mij betreft. Niks past bij elkaar, te langdradig, saaie dialogen en dan ook nog dat verschrikkelijke rot spel Mahjong dat als je een beetje gezond bent in je verstand je niet dezelfde of volgende dag nog gaat halen in de speelgoed winkel. Nee, wat een saaie film. Ik ben het er echter wel overigens meer eens dat deze film het veel beter zou doen als een korte film of als het een film van een anderhalf uur was, want 133 minuten was gewoon echt te lang, maar als korte film zou ie het wel goed doen.
Dus ja sorry een 0,5
Komt langzaam op gang, maar met name het laatste half uur wist me erg te boeien. Duidelijk geïnspireerd op Emile Zola, maar dan in vampiervorm. Interessante en originele keuze.
Lastig een cijfer te geven.
neysen1985
Heb hem laatst besteld en gisteren binnengekregen, want was er erg nieuwschierig naar.
maar non de kaat, wat is dit toch een uitstekende vampierfilm.
beetje een mix van horror, romantiek door elkaar van Koreaanse bodem!
sinterklaas
Park Chan Wook slaat hier even een hele andere kant uit.
Dit keer met een film over een priester die dus na een mislukt experiment rare symptonen begint te krijgen en al snel vermoed dat hij een vampier is. Je zou nu haast denken dat dit weer een typische horrorfilm word maar dat is het op een een of andere manier toch niet. Dit is weer zo'n typische film van de regisseur waarin hij zich nu verdiept in de psychologie van een vampier en laat dus zien dat het leven als vampier niet altijd even leuk is. Of soms ook wel, want de komische momenten die soms op een parodie lijken komen ook vaak om de hoek kijken. Naast het hele psychologische aspecten krijgen we ook genoeg romantiek voorgeschoteld dat eerst een beetje oogt als Twilight. En de hek natuurlijk van de dam is als hij der voor zorgt dat zijn geliefde ook een vampier word. Wat wel soms storend is aan de film is dat het te lang duurt en dat het daardoor langdradig wil worden.
Dat einde met die zonsopgang zat er natuurlijk al aan te komen, maar het werd wel erg mooi weergeven.
Kijkbare aparte vampierenfilm met heel weinig horror.
Mnee.
Na Stoker weer zin in een nieuwe Park, maar het blijft wisselen met deze regisseur. Voor een keer denk ik dat ik iemand's Amerikaanse werk meer apprecieer dan het werk in z'n thuisland, want het typische Zuid-Koreaanse sfeertje hier kan me weer niet boeien.
Veel stijlen door elkaar, maar het is de "humor" (of de pogingen tot weirdness) die me weer wat gaan vervelen. Het is altijd wat halfbakken. Film wil soms hard zijn maar is dat niet. Ook direct en to the point, maar het is gewoon een redelijke brave film. Wat stijlvoller dan normaal voor dit soort werk, maar net daarom weer wat vis noch vlees.
Plaatjes schieten kan Park wel, al is het ook niet altijd even indrukwekkend. Acteerwerk is redelijk, maar het verhaal boeide eigenlijk voor geen meter waardoor de film ook veel te lang duurt uiteindelijk (director's cut gezien).
Mnee, er zitten een paar leuke momentjes in, maar geheel gezien hangt er een wat vervelend sfeertje en dreunt Park maar door op een niet zo boeiend verhaaltje. Tegenvaller.
Biosguru
Ik kijk kennelijk een hele andere film. Ik zag het ene na het andere originele idee en beeld. Heb me er geen moment mee verveeld. Koreaanse films zijn nu eenmaal niet zo makkelijk in drama/ horror/ of arthouse in te delen. Zo ook deze. Fijne film.

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Ah-ga-ssi
Drama / Romantiek, 2016

Dalkomhan Insaeng
Drama / Thriller, 2005
vampierpriesterself mutilationjeugdvriendenblood transfusionconfessionalcatholic guiltlesionjumping off a building