Genre: Misdaad / Komedie
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 16 november 2000
Bekijk via Viaplay
Plot Snatch
"Stealin' stones and breakin' bones."
Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...
- Trailer (YouTube)
Sol
Boris "The Blade" Yurinov
tess
Ge-wel-dig!
Beter dan Lock, Stock, vond ik.
Geweldige rollen, snel verhaal, veel humor.
*4,5
JJ_D
Tegen mijn verwachtingen in blijkt 'Snatch.' zo'n film te zijn die je de eerste keer overdondert, en het daarna bij lange zo goed niet meer doet...
Aan het verhaal ligt dat niet: met een tussenpoze van pakweg 2 jaar bleef 'Snatch.' spannend tot het eind, en zag ik de ontknoping niet eens aankomen. Het is vooral de humor die het niet meer doet zoals vroeger: Statham's "Before [dze] Germans get here" is uiteraard memorabel, net als de pikeys (en een verbazingwekkend geloofwaardige Pitt); maar verder heeft Ritchie's misdaadkomedie niet zo heel veel meer te bieden op humoristisch vlak.
Ondanks de snelle regie van Ritchie (confer de onvergetelijke openingsscène!) zie ik 'Snatch.' de komende jaren steeds aan een half punt inboeten. Voorlopig blijft dit echter uitstekend jeugdsentiment.
Respekked
Je kan geen 3,75 geven
Gelukkig kun je em wel afronden naar boven of naar onder..
JJ_D
Je kan geen 3,75 geven
... maar wel meer nuance aanbrengen in je eigen stem-systeem, vandaar...
Na lange tijd weer eens herzien. Wat een geweldig personage is One-Punch-Mickey toch.
En Statham en Vinnie Jones zijn ook nooit meer zo leuk geweest als hier.
The Last
Heb 'm net gezien, vond het erg origineel gemaakt, en veel droge humor. Alleen ik snap het verhaal nog steeds niet helemaal. Ik ga 'm zometeen opnieuw kijken, misschien dat ik het verhaal dan wat beter snap.
VOORLOPIG 3,5 sterren
filmanalist
heb net een trailler van snacht gezien en het bevalt me wel, vanavond huren!!!!!!!!!!!
DragQueen
Gewoonweg een originele topfilm, die lekker strak geregisseerd is door ritchie. ook bevat de film een goede snelheid. het verhaal is klasse bedacht, en op punten zelfs absurd te noemen. de humor is kurkdroog en zeer vermakelijk. verder bevat de film een sterke cast. brad pitt speelt een rol die we niet direct van hem gewend zijn, en daarom misschien wel zo goed uitpakt. statham doet het ook geweldig in zijn personage. vinnie jones is natuurlijk ook te gek, in een leuke rol. heerlijk kijkvoer, met een goed afgewogen portie actie en humor. 5 sterren.
filmanalist
net gekeken, interessante film hmm leuke verhaal, goed gebracht ik vond brad pitt geweldig met zijn rare accent en dennis farina vond ik ook goed acteren, jammer dat del toro zo''n kleine rol had gekregen hij is echt een goede acteur het zou leuker zijn voor de film als hij vaker in beeld kwam, ik vond de engelse acteurs minder ze kwamen niet echt geloofwaardig over maar ondanks de slechte engelse acteurs was het een leuke grappige film.
Van mij krijgt die een 3.5*
brainless
dit is nou echt een geweldige film!!!!
kan er niks anders over zeggen
Baklap
Snatch, wat een super film. De montage is werkelijk waar geweldig. Een film van dit niveau met relatief weinig geld gemaakt is ongekend. Leuk, onderhoudend en meerdere keren kijkbaar. een dikke 4,5
dijkieR
zeker 1 van de betere films
lock stock was nog net iets beter
maakte die ritchie ze nog maar zo
maar heb geen film meer gemaakt die de moeite waard is
ook revolver niet
dat is een wanproduct vergleken met boven genoemden
hij had die revolver beter voor madonna kunnen gebruilen
*4.5
%%%%%%
Wat is de ongeveer de gemiddelde van de film? .Ongeveer een 8 ofnie
%%%%%%
GEWELDIGE film en prachtige personages.Vooral micky is geweldig
Het verhaal lijkt mischien bij het begin ingewikkeld mar later valt alles reuze mee.En wat een geweldige humor
4,5
rokkenjager
Wat is de ongeveer de gemiddelde van de film? .Ongeveer een 8 ofnie
Hm.... Ik zou eerder 8.5 zeggen.
emptynext
Wow, top film. alles loopt door elkaar heen, snelle montages, goede verhaallijnen, interresante karakters en ook goede muziek (masive attack o'a').
lock, stock is hierbij vergeleken idd maar matig.
Max en Joep
inmiddels echt wel 20 keer gezien ofzo en nog steeds geweldig!
ik vind (en hier ga ik veel kritiek op krijgen denk ik) deze film precies wat pulp fiction probeerde te zijn.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Zijn we het toch nog eens
Ik heb deze ook altijd veel leuker gevonden dan Pulp Fiction.
moviedavid
kom niet meer bij van het lachen bij deze film. echt een van mn lieveling films. De scene met dat hondje in de auto, en Tyrone de dikke chauffeur zijn geweldig. laten we maar weer eens lekker gaan quoten:
"What're we stopped here for? What's the matter with that space over there?"
"It's too tight."
"Too tight? You can land a jumbo fucking jet in there."
AddictedToMovies
Dit is zeker een hele gave film maar beter dan Pulp... toch niet! En idd Max en Joep, je krijgt hier kritiek op: Pulp Fiction probeerde helemaal niet deze film te zijn. Ze zijn allebei briljant, allebei op hun eigen manier (persoonlijk vind ik Pulp toch nog veel beter). Amerikanen proberen idd vaak Britse humor te jatten wat nooit lukt maar Pulp probeert dat dus niet... Q is de beste scriptschrijver ooit!! Maar Guy Ritchie mag er ook wezen...
Max en Joep
"Of course fucking of course! I wasn't asking, I was telling!!"
BrickTop rules.
lucdecoster
Na een uur viel ik bijna in slaap, gelukkig was het een dvd en dan kan je nog terugspoelen, niet mijn genre.
DwarreI
Weer eens herzien, deze film is in meerdere opzichten geniaal. Maar toch mist Ritchie de magische factor die Tarantino wel heeft..
Best een aardige film hoor, maar onbegrijpelijk dat Moviemeter deze op plek 45 van de top 250 ever heeft.
Ik vond het verhaal best geinig en er zit een cast met topacteurs die een prima rol afleveren (Vinnie Jones is echt geweldig, check zijn ondervraag-scene vanuit zijn auto!. Ook de 3 negers met een overal waren geinig.), maar ik vond de film niet bijzonder goed ofzo. Wel zaten er enkele hele leuke dialogen in. Gewoon een leuke weg kijk film met misdaad en humor.

De geprezen misdaadfilm 'Snatch' met Brad Pitt is 9 juni te zien op televisie

Prime Video schopt er weer een heleboel titels uit: Staan deze hoogvliegers op jouw lijstje?

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde

Deze topfilms vieren in 2020 hun twintigste verjaardag

The Shawshank Redemption