• 9.375.027 stemmen

Met onder meer: Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 16 november 2000

Plot Snatch

"Stealin' stones and breakin' bones."

Turkish en zijn partner-in-crime Tommy raken door de beruchte crimineel Brick Top betrokken bij de wereld van de illegale bokswedstrijden. Er valt grof geld te verdienen. Wanneer de door hen ingezette bokser direct in de eerste ronde knock-out geslagen wordt door de onverstaanbare Ierse zigeuner One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens anders in Londen een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van 'eigenaar'. De daders zijn drie overgewaardeerde gangsters en een dolgedraaide hond. De twee verhalen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Londen raakt in de ban van piepend speelgoed, caravans, met lood volgepompte lichamen en een diamant als stralend middelpunt...

Mickey O'Neil

avatar van finalman

finalman

filmfreak33 schreef:

muziek mag dan wel op die van ocean's 12 kunne lijken tis ene echte flutfilm

t'is een flutfilm zeg je... je geeft wel 4,5 voor die film?

avatar van filmfreak33

filmfreak33

ik heb het over ocean's twelve dat vond ik ene flutfilm

snatch is ubercool

avatar van EatMyShorts

EatMyShorts

goed film ik vond hem echt grappig.

avatar van jayytjee

jayytjee

Hij is me beter bevallen na de 2e kijkbeurt.

Wat is dit toch een pareltje !! Acteerwerk was top en een ingenieus plot. Zeer interessante personages en lekker stoer gefilmt.

verhoog met 0,5 dus 4,5 *

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Hah binnenkort weer op tv. Vorige keer heb ik hem na een uur uitgezet omdat ik het verschrikkelijk vond, maar ik zal hem nog een keer kijken en dan helemaal.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

tukkerstein schreef:

Doe dat!!!

Ik weet bijna zeker dat je de film dan wel zult kunnen waarderen, want, echt, deze film zit geniaal in elkaar, maar je moet hem wel helemaal van begin tot einde zien.

avatar van B-target

B-target

echt goed, vooral die accentjes ook , een 4,5*

avatar van sten

sten

geweldige film!

super humor en leuk verhaal

ik vind vooral de rol van Brad Pitt en dat taaltje van hem erg grappig

avatar van luuk1988

luuk1988

waarom op zon idiote tijd?

avatar van danijel

danijel

luuk1988 schreef:

waarom op zon idiote tijd?

Omdat ze niks anders hebben en omdat niemand het tog gaat kijke, denken zij...echt dom gewoon 0:15 film op tv.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Heerlijke film weer voor de late nacht

avatar van LazyJohn

LazyJohn

Waarschijnlijk zowat de tiende keer dat ik deze film zie. En nog altijd kan ik mij bij sommige scenes niet houden van het lachen.

Zit allemaal schitterend ineen. En ieder typetje in de film (en dat zijn er nogal wat) staan echt volledige op zichzelf.

avatar van ewalk

ewalk

wel grappige film, heb me wel geamuseerd. 4*

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Wat mij nog altijd een beetje stoort, en nergens heb opgezocht is dat Het ene moment willen die 2 donkere kerels de diamant delen, het volgende moment zeggen ze die rus 'Boris' zijn naam, te hard, waardoor Boris dus Franky door zijn hoofd schiet. En die scene daarna, dat Boris om de diamant vraagt...zeggen die 2 dat ze hem in de koffer hebben gedaan en de enigste die de code weet was Franky. Hoe hadden ze hem in godsnaam in eerste plaats eruit gehaald?
Afgezien van zo'n, mogelijk, klein foutje toch een topfilm!
Zeker 5* waard.

avatar van Ambru

Ambru

Fijne film met een aparte montage. Vooral dit leverde mooie stukjes op. 4,5

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Die montage levert nu wel iets leuks op bij momenten, maar normaal haat ik dit soort hapsnap montage voor de snelle jongen

avatar van Nieksnut

Nieksnut

Briljante film. Mijn nummer 1. Begon hem jaren geleden zonder enige verwachting te kijken op een saaie vakantieochtend. Werd dat me even een leuke dag. Wat was ik hier vol van! Inderdaad aparte montage welke een heerlijk sfeer schept. Je springt van de ene verhaallijn in de andere die allen gelinkt zijn aan dé diamant. Vaak komen in dit soort films alle verhaallijnen op het eind bij elkaar en dat is dan het knappe. Deze film heeft echter ook nog eens een even verrassend als prachtige climax. Heerlijk snel acteerwerk. Alle personages worden met een paar seconden pamklaar neergelegd en hoewel iedereen goed speelt, steelt Brad Pitt toch de show. Met zijn accent, zijn stoere voorkomen en zo op het oog makkelijke manier van acteren, zorgt hij voortdurend voor een glimlach op je gezicht.

En dan is er nog de humor die deze film helemaal afmaakt. Het geklungel, maar vooral de dialogen ('You like dags?') maken van deze film een klassieker en een dik verdiende 5*. Niets dan hulde. Ook leuk detail dat Brad Pitt hier zo graag aan mee wilde doen dat hij het voor een gereduceerd loon deed. Geef hem eens ongelijk.

avatar van nckos

nckos

@ Orbit:

Dit is inderdaad een uitzondering. Maar dan wel een goede. Ritchie lijkt de kunst in deze film te beheersen. Het pulp-fiction syndroom is ver te zoeken.

Kleurrijk, opzwepend en bij vlagen zelfs hilarisch.

4,5 sterren.

avatar van Roowland

Roowland

Bij vlagen? ik vond de hele film hilarisch

avatar van n1mph

n1mph

geen slechte film, humor is wel leuk. maar wel lastig te volgen, met die verhalen door elkaar heen. Het leukste vind ik nog de scene met de auto ongelukken door elkaar heen. maar niet echt realistisch natuurlijk!.

al met al wel vermakelijk. geen topper

avatar van VS60*

VS60*

Goede film met erg leuke, maar vooral ook erg droge engelse humor. Daar houd ik wel van.

De film steekt goed in elkaar, zier er goed uit en beschikt over acteurs die hun rol goed neer hebben gezet. Het typetje dat Brad Pitt speelt vind ik meesterlijk. Dan vooral de manier waarop ze praten en hoe z'n 'homies' er bij staan.

Al om al een erg leuke film die ik op het nippertje een 4* kan geven.

avatar van superbassie

superbassie

Hm ik zag dat ik Snatch nog geen sterren gegeven heb, dus bij deze.

Het is gewoon een geniale film met die verschillende verhalen door elkaar heen. Dat mengen met Britse humor en een goede cast is voor mij een reden om deze film 4,5* te geven.

Zeker zou die in mijn Top10 komen (die ik niet heb omdat ik de rangschikking van films niet zo weten)

avatar van davidyid

davidyid

echt gave film. echt 100 % zeker m'n lievelings film... misschien samen samen met loc, stock.

avatar van Roowland

Roowland

davidyid schreef:

Waarom staatie niet in je top 10 dan?

avatar van horsie

horsie

echt lache deze film! 5 punten van mij

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik heb die 3-4 keer gezien ik vondt hem heel erg grappig ik kan er echt geen genoeg van krijgen

vooral de stuk waar die zegt ''zie germans gets here'' (of hoe je het ook schrijft) en hij zegt het op een heel rare manier waardoor het ongelofelijk grappig is

een dikke 5

avatar van donemans

donemans

gister voor het eerst gezien.. vermakelijke film waar goed in geacteerd wordt. 3,5 voor nu

avatar van papaEd

papaEd

In 1 woord ``Geweldig``

avatar van zeverare

zeverare

prachtige film. Vooral de rol en de taal van Brad Pitt is zalig. Ook een mooi einde

avatar van one punch mikey

one punch mikey

super film rol van pitt inderdaad goed (vandaar de naam) maar ik vind frankie four fingers eigenlijk nog toffer