Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Robert Hall
Met onder meer: Bobbi Sue Luther, Lena Headey en Kevin Gage
Plot Laid to Rest
"Evil is only skin deep."
Een meisje wordt wakker in een doodskist. Door de verwondingen aan haar hoofd is ze vergeten hoe ze hier is terechtgekomen, maar dat niet alleen: ze weet niet eens meer wie ze zelf is...
The Girl
Jamie
Young Store Clerk
HoRRoR-Freak23
Vascago
Ziet er niet echt goed uit. Vaag verhaal. Vaag monster.
Maar ja, wil alles zien dus die ook xD
ASman
Inderdaad een beetje een vaag verhaal, maar in dit soort films is het (om een willekeurige review van dreadcentral te quoten) : 'limbs flying, intestine tearing, breast maiming mayhem that we want...' En op basis van de eerste reviews die ik gelezen heb, schijnt de film ons enkele originele en ijzingwekkende kills voor te schotelen. Ik ben benieuwd !
ASman
Terrorhook , een site die in de meeste gevallen de punten toch niet te grabbel gooit, was wel erg positief over deze film. Zowel op het gebied van gore als in het algemeen.
Tonypulp
Meevallertje
Het verhaal is wazig, om over het motief maar te zwijgen, ik heb geen idee waar ik naar zat te kijken.
Hoe dan ook, dankzij de gore die redelijk aanslaat dankzij het volledig in beeld brengen van al het hak en snij werk, is deze film nog best te pruimen.
Op het einde zit een scene die toch wel redelijk ranzig te noemen valt.
De killer ziet er best belachelijk uit, met z'n glimmende masker.
Die camera op z'n schouder maakt het nou niet veel beter.
Aantal + punten heeft de film zeker, maar net niet genoeg om deze film er boven uit te laten steken.
ASman
De slasher : het type horrorfilm dat ook de laatste jaren terug begint te komen na de al recentere opgang van de survival/backwoods/hillbily-horror ( TCM, Wrong Turn, Hills Have Eyes,...). Na uitstekende entries in het genre als Hatchet, Haute Tension, Inside ,Gutterballs, All The Boys Love Mandy Lane of Friday The 13th-remake,... is het duidelijk dat ook dit genre weer begint te herleven. FX-artiest Robert Hall kwam dan ook met het idee nog eens een echte volbloed slasher te maken en dat is precies wat deze film is ! Op de uitstekende presatie van Kevin Gage na is het acteerwerk natuurlijk ,zoals in zowat alle slashers, voor verbetering vatbaar, maar dat is niet waarvoor we de film opzetten. Smerige kills, een goede killer en de klassieke locaties, dat is waarvoor we de film opzetten.
Op het gebied van locaties is het zoals verwacht basic : de hoeve, politiestation, mortuarium en ten slotte het tankstation worden allemaal uit de kast gehaald. Hierover valt dus niet te klagen!
De killer was volgens mij ook zeer goed : de kruising tussen Jason en The Terminator ( het masker) werkte goed en zijn technologisch vernuft en de camera op zijn schouder, waarmee hij zijn moorden taped, zorgen voor net dat tikje meer en deed zelfs een beetje denken aan de videogame Manhunt ( ik vermoed ook dat het wel een kleine inspiratiebron is geweest). Geen echt nieuwe iconische killer als Jason of Michael Myers, maar Chromeskull ( uit deze film) mag zich toch gerust plaatsen naast een Victor Crowley ( uit Hatchet).
En de kills ? Als fan zijnde kan je daar onmogelijk over klagen ! Ben je gekomen voor moorden min of meer in de stijl van Wrong Turn 2 , Mother Of Tears,Gutterballs of Hatchet ( een tikje onrealistisch en over the top, maar smerig en creatief) dan zal je zeker en vast smullen van het creatief gebruik waarmee de moordenaar in deze film met zijn mes omgaat. De make-up is dan ook zeer toepasselijk voor dit soort kills.
De look van de film kan zich ook gerust weten te plaatsen naast een Hatchet en is zeker en vast goed genoeg voor een bioscoop-release en de editing en regie is eveneens zeer degelijk.
Al bij al heeft Laid To Rest me uitstekend weten te vermaken en hij behoort thuis in het rijtje van de beste moderne slashers. Een slasherfan ? wel, dit is toch een aanradertje !
ettertje70
Ik was wel benieuwd naar deze film, maar ik vond het tegenvallen. Vraag me af waarom ik hem helemaal heb afgekeken. Een hele prestatie al zeg ik het zelf. Hoop binnenkort weer een keer een goede horrorfilm te zien.
Halcyon
Deze film prijkte op de cover van de Fangoria van april, en dat is véél meer lof dan deze film verdient! Laid to Rest moest de nieuwe slashersensatie worden, maar eigenlijk is dit amateuristisch prul exact het tegenovergestelde van een goede slasherfilm. Om te beginnen het script. Jezus Christus, je moet werkelijk verdomde geniaal zijn om zo'n slecht script bij elkaar te schrijven. Nu heb ik al veel gezien in mijn leven, en ik zal ook zeker de eerste zijn om toe te geven dat logica niet bepaald prioritair is in een slasherfilm, maar dit slaat werkelijk alles.
Een killer zonder enige dreiging die zijn prooi om de haverklap laat ontsnappen en zelf meer klappen krijgt dan hij er uitdeelt. Daar staat echter wel een troep oliedomme idioten tegenover die werkelijk geen moeite lijken te doen om aan hun belager te ontsnappen, zodat de killer alsnog wat om handen heeft. Echt ongelofelijk hoe de slachtoffers in spe elke gelegenheid aangrijpen om toch maar niet in hun wagen te springen en weg te rijden van het onheil. Ik kon m'n ogen niet geloven. Resultaat: nul komma nul spanning, alleen maar ergernis.
Mochten we dan nog wat mooie moorden te zien krijgen, dan zou dat de pijn al wat verzachten, maar ook op dat vlak is Laid to Rest een misser van formaat. Geen enkele creatieve moord gezien en bovendien zijn de effecten ondermaats. Meer dan wat huis-tuin-keuken effectjes zit er helaas niet in en dat is anno 2009 een regelrechte schande, zelfs voor een low-budget film.
Nee, dit is nu al de slechtste horrorfilm van 2009, en ik betwijfel ten zeerste of het die bedenkelijke eerste plaats nog zal kwijtspelen.
Deerect2007
niet heel slecht maar et verhaal is niet zo leuk en de hoofdpersonen handelen wel heel dom
niet de moeite waard om te kijken
moRtyrIsDope
barcam
Leuke slasher, jammer van de barslechte acteurs.
Lichtpuntje is Sean Whalen aka Roach van "The People Under the Stairs", een horrorpareltje van 1991.
brave71
Leuke film in dit genre, natuurlijk zonder goed verhaal, maar dat is in dit geval geen probleem...
Einde had van mij iets anders gemogen, maar ja....
Al met al, een film voor de horror liefhebber.
glimmerman2000
Een erg vermakelijke horrorfilm, met een paar spannende momenten.De actrice Bobbi Sue Luther vond ik een aardige rol spelen, ook al is het niet de beste actrice aller tijden.
Ik heb me vermaakt met deze film, en heb genoten van de sfeer in de film, die zeer horrorwaardig was/is.
Goede horror, van een kritische kijker...:)
Vascago
Wat een waanzinnig slechte slasher zeg. De slechtste die ik ook gezien heb. Verhaal , als dat er al was, ging nergens over. Totaal geen logica in de acties van wie ook maar. Dramatisch, nee rampzalig acteerwerk van bijna de gehele cast. Alleen die kale gast probeert het nog. Super eentonige kills. Alleen die met de lijm was wel leuk. En totaal geen sfeer.
Ik vond dit dieptriest.
RickZ
Tja, het acteerwerk is niet best in deze horrorslasher. Maar de gore en bloederige scenes zijn weer prima in orde. Er liggen nogal wat afgeslachte meiden in kisten dus weet waar je aan begint. Zeker een voldoende wegens de soms extreme gore.
Keane1983
Ow..Ow..Ow..wat moet ik hier nou toch over zeggen.
Het overschot aan gore en bloed heeft ervoor gezorgd dat ik bleef kijken...want geef toe..de gore is erg leuk in beeld gebracht.
Zo dat was het pluspunt....Laat ik nu eens beginnen over de cast...mijn god zeg!!
Ik heb me werkelijk groen en geel lopen te ergen aan de hoofdrolspeelster
Ze vraagt er gewoon om neergestoken te worden en ow wat jammer dat het de man met het masker niet gelukt is. Mijn god wat speeld dat kind passief, niet geintreseerd en alsof het regelrecht van de autoque afkomt!!!! Ook de rest is niet veel soeps. De makers hebben geprobeert een komisch karakter er bij te plaatsen, maar vond het eigenlijk helemaal niet grappig...de "grapjes" waren te gemaakt. En vormde (bovenop de hoofdpersonage) nog een extra storende factor toe ( met dat stomme "prinses" geroep van hem!!!)
Dat het verhaal aan de voorspelbare kant..normaal is dat in mijn ogen niet zo heel erg...maar dit was gewoonweg tenenkrommend.....
De score was erg vervelend...op de spannende stukjes van de film kwam er een bagger uit mijn (toch een zeer nieuwe instalatie) boxen..alsof ze de jostieband op violen hebben latten ragen die kapotte snaren hebben!!!!
Ik ben niet snel negatief over een film, maar nogmaals het overvloedig gebruik van de gore en bloed en op de manier van het in beeld brengen heeft ervoor gezorgd dat ik de bijna anderhalf uur heb kunnen uitzetten...
Ik geef deze film een 1.5* En dan ben ik denk ik toch nog wel aan de gulle kant geweest.
Dropout
ik vond dit zo'n ongelooflijk slechte film. et verhaal en de acteerprestaties gaan nergens over + dat de killer er ronduit belachelijk uitziet. ben een fan van het slashergenre maar dit soort films sla ik toch echt liever over
LOTR-lover
Zo, was dit even een tegenvaller. Het idee was leuk, de uitwerking een stuk minder. De killer ziet er al redelijk lachwekkend uit met z'n shiny masker en die videocamera, maar het acteerwerk van de gehele cast maakt het nog is stukken erger.
De schrikeffecten zijn ook niet echt om over naar huis te schrijven en de moorden worden met veel gore in beeld gebracht maar hebben we al zo vaak (en beter) gezien in andere slashers. De enige creatieve kill was die met de lijm aan het einde van de film. En ik geloof dat de regisseur aan het einde nog even expliciet de siliconen boobs van de hoofdrolspeelster in beeld wilde brengen, pfff...
Kansloze film dit, niet kijken als 't niet hoeft
Nancy1980
tja moorden, bloed en verder weinig aan.
kungfuzombie
Snap niet dat hij zo slecht beoordeeld wordt hier! Eén van de beste slasher van de afgelopen jaren. Dan mag het acteerwerk niet van oscar niveau zijn maar noem mij een slasher waar dat wel zo is. Deze film brengt tenminste wat je van een slasher kan verwachten! Een coole killer met coole kills.
Halcyon
Noodless
Ik vond de film zeker niet slecht. Goede slasher met een interessante killer en veel bloedvergieten. Natuurlijk ook wel wat minpunten, maar ik geef deze film toch een 6,5/10.
MerLiNiuM
kort maar krachtig verhaal is wel goed maar kent zijn inzinken waardoor de film gaat vervelen. Special effect van open gereten mensen waren soms goed.
die computergast lijkt veel die gekke boordriller Rockhound van armageddon acteur Steve Buscemi in zijn vroegere jaren.

ChromeSkull: Laid to Rest 2
2011