Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Werner Herzog
Met onder meer: Nicolas Cage, Eva Mendes en Val Kilmer
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans
"The only criminal he can't catch is himself."
Een corrupte, cocaïnesnuivende rechercheur mag een onderzoek leiden naar de moord op vijf illegale immigranten uit Senegal, in New Orleans. Tevens ligt hij in de clinch met een klant van de prostituee op wie hij verliefd is.
Terence McDonagh
Captain James Brasser
Binnie Rogers
Justin
El ralpho
Het is gewoon jammer dat iedereen de film de grond inboort alleen maar omdat hij ontoegankelijk is..het is geen topper, maar behoort ook zeker niet tot de crap die cage de laatste tijd maakte..a la bangkok dangerous bv.
dit soort films laat bij de reacties van mensen duidelijk het onderscheid zien tussen main stream film kenners, en de mensen die ook wel houden van een aparter en ontoegankelijk maar vermakelijk filmpje.
over het algemeen dan, voor ik hier een discussie mee uitlok
yeyo
Helaas vrees ik dat de grote meerderheid van de kritikasters hier zich juist verwachtten aan een filmpje in de trant van Bangkok Dangerous, maar zich helemaal niet snel zouden wagen aan de rest van Herzog's oeuvre.
El ralpho
Inderdaad, voor bangkok dangerous was een soortgelijke promotie tijdens de release dus mensen zullen er minder snel nog een keer intrappen..en als ze dat doen struikelen ze over de ontoegankelijkheid..tja..voor zover bekend heb ik verder geen films van Herzog gezien..weet lang niet bij iedere film die ik gezien heb wie hem geregiseerd heeft maar een film met soortgelijke stijl zou ik me zeker wel herinneren
erpunited
Ik vond het verhaal wel goed. Nicolas acteerde goed en mendes zag er telkens heerlijk uit. Maar ik begon me op een gegeven moment te vervelen. Hij werd langdradig. Weinig actie en veel dialogen. Wel boeiend alleen niet 2 uur lang. Ik vond het uiteindelijk een matige film
purekillah
Film sloeg absoluut helemaal nergens op.
Er zijn wel 2 scenes waar ik helemaal in een deuk lach.
-Helemaal de pan uit flippen voor het oma'tje.
-En de hippie achtige gast die z'n excuses aan kwam bieden... "wow...wow"
Maar verder is het een klote verhaal, die mij en m'n gezelschap totaal niet geboeid heeft. Veel slaapverwekkende momenten waarbij we elkaar aankeken van waar zijn wij nou in beland?
Ik bedoel 10 minuten een leguaan gaan filmen??
Sorry maar waar ging dat over?
Complete tijdverspilling en zonde van m'n geld.
yeyo
Misschien geen slecht idee om in het vervolg wat research te doen alvorens je je 'geld verspilt' aan een film ipv puur en alleen af te gaan op de poster en de hoofdrolspeler?
purekillah
De trailer gaf een sterke actiefilm weer en de beschrijving van het verhaal leek wel interessant.
Hoeveel onderzoek zou je nog meer moeten doen als je naar de bios wilt?
Film viel gewoon zwaar tegen en was wat mij betreft de bios absoluut niet waard.
yeyo
Trailers zijn dan ook niet te vertrouwen, ze zitten vaak tjokvol actie om een zo groot mogelijk publiek te 'lokken'.
Het is altijd verstandig om af te gaan op de regisseur ipv de cast of het promotiemateriaal. Gezien je kritiek denk ik namelijk niet dat je rap geneigd zou zijn om andere films van Herzog te zien: hij staat namelijk bekend voor een eerder trage, onconventionele stijl.
purekillah
"Trage onconventionele stijl". Is dat een nette manier om te zeggen dat de beste man ze niet allemaal op een rijtje heeft en midden in een film 10 minuten een leguaan close-up gaat filmen?
El ralpho
dat was om te visualiseren dat je rare dingen kan zien als je heel veel coke gebruikt.
lijkt me inderdaad niet dat je dan zoiets ziet..maar goed
dat was zijn bedoeling in ieder geval..
purekillah
Ja dat had ik er inderdaad wel uit begrepen. Haalt wat mij betreft de hele spanning van de film weg. Zaten mensen in de bios elkaar aan te kijken van wat gaan we nou krijgen? Blijf het een betreurende film vinden, ondanks die 2 lachmomenten en het knap staaltje acteerwerk van Cage.
De scene met die oma zou ik nog wel een paar keer willen zien overigens. Dat was ff doodlachen
yeyo
Integendeel, Werner Herzog is één van de meest gerenommeerde regisseurs aller tijden.
yeyo
Zaten mensen in de bios elkaar aan te kijken van wat gaan we nou krijgen?
Als je deze film gaat kijken met totaal verkeerde verwachtingen, is dat inderdaad een begrijpelijke reactie.
purekillah
Ik zal je in je waarde laten.
yeyo
Ik zal je in je waarde laten.
Doen
en laat het oeuvre van Herzog ook maar links liggen.
Pipoo!
Boeiende film. Met veel interesse gekeken. Nicholas Cage zet zijn personage heel goed neer, iets te maken met zijn eigen leven? Anyways, veel beter dan zijn vorige films zoals Next en Bangkok Dangerous.
Deed me op sommige momenten aan oldschool maffiafilms denken waarbij de hoofdpersonage ook steeds verder in de problemen komt en er dan ook steeds meer drugs bij komt kijken.
Wilde 4 sterren geven, half puntje aftrek voor het einde dat beter had gekund.
DaMovieJudge
GENIAAL geacteerd door cage! k moest weer denken aan zn rol in matchstickmen....
voor de rest vond ik het een leuke lijpe film,die vrij lekker weggkeek.
een 7 ,,,, 3,5*
Commerciële versie van Bad Lieutenant.
Want deze voor het grote publiek toegankelijke 'remake' is in vele opzichten de tegenpool van het origineel. Daarom echter niet veel minder.
Cage schmiert er op los, maar is wel degene die de film draagt. Het verhaaltje is mager edoch vermakelijk. Met name de te dun verspreidde hallucinatiescènes zijn leuk. Het mierzoete einde is vrijwel onzinnig.
Redelijk.
The One Ring
Commerciële versie van Bad Lieutenant.
Kom nou, het is alleen al door veel berichten hier duidelijk dat het grote publiek niet helemaal lijkt te begrijpen wat ze met deze film aanmoeten. Het enige commerciële was de keuze om de titel Bad Lieutenant te gebruiken, iets waar Herzog fel tegen was.
Het einde is hilarisch en eigenlijk niet zoet. De slechte lieutenant heeft uiteindelijk iedereen belazerd en komt er mee weg.
Wat een onzin. Vind dit in vele opzichten erg geschikt gemaakt voor het grote publiek. Cage met zijn geschmier, de aanwezigheid van Mendes en Xzibit. Kom nou..
Het einde is tenenkrommend zoet, je geeft het zelf al aan. Het leek wel Disney, weinig hilarisch aan. One happy family en Cage wint nog even de lotto . Lord have mercy. Een eindshot met een pasgeboren baby ontbrak er nog net aan.
Drs. DAJA
Als het goed is moet je gewoon op een trailer af kunnen gaan. Bovendien beweegt deze film zich ook door het actie-genre en ik kan me absoluut indenken dat veel gewone filmkijkers dit ook kunnen waarderen. Film lijkt me niet moeilijker in mee te gaan dan bijvoorbeeld een Pulp Fiction.
El ralpho
Als er iets is waar ik niet op af ga dan is het wel trailers. Hoe misleidend zijn die vaak wel niet zeg..
Echt een waardeloos argument.. Ik heb meer aan enkele reacties doorlezen op moviemeter om er achter te komen met wat voor een soort film ik te maken heb..Film is niet moeilijker om in mee te gaan net als pulp fiction inderdaad. Maar toch is pulp fiction wel weer nét een ander soort type film wat een breder publiek aanspreekt. Niet voor niks praktisch heel de wereld vindt die film goed..(met uitzondering van mezelf
The One Ring
Ik weet niet wat jij zoet vind, maar een einde waarin een klootzak door oppertunisme enerzijds en puur geluk anderzijds met al zijn slechte daden wegkomt is niet bepaald Disney. Bij Disney zouden de hoofdpersonen tot zelfinzicht moeten komen voordat ze een happy end verdienen. Hier wint echter de sociopaat. Het einde wekte bij mij ook de indruk dat de Lieutenant elk moment kon terugvallen in zijn oude gedrag. Dit is gewoon typisch Herzog: alles kan kapot, maar de gek blijft overeind. Jij doet net alsof je hebt zitten kijken naar National Treasure of zoiets, met Cage als de perfecte held. De Lieutenant is echter misschien wel de grootste schoft uit de hele film.
Dit is wat mij betreft een zwarte komedie en geen heldenactiefilm.
Ik bedoel met commercieel ook zeker niet dat dit een slecht filmpje is o.i.d. Even ter verduidelijking. Maar vind het einde suikerzoet, net als de alcoholloze toast. Brrr. Familie krijgt een mooi groot huis. Alle boeven zijn gepakt m.u.v. Cage. Say what? Daarnaast wordt dit alles (en meer) letterlijk in 5 minuutjes gegoten, daar zou menig Disneydier jaloers van worden. Kan het nog happier? Neen.
Natuurlijk blijft de Lt. een risico voor zichzelf en zijn omgeving, maar als je dit ook maar een klein beetje vergelijkt met het origineel is dit i.d.d. Disney. M.u.v. de verkrachtingsscène werd Cage vooral happy van zijn tig soorten drugsgebruik, erg onwaarschijnlijk zo'n zoet sausje. Wel des Hollywood.
De film met Keitel is duidelijk anders van toon, maar zelfs dan kun je moeilijk ontkennen dat dit een voor het grote publiek toegankelijke variant daarop is. Juist als dit een zwarte komedie is. Ik zie het overigens meer als een falen van de regisseur, iets waarvan Rescue Dawn ook al zo'n voorbeeld is. Een einde dat in vele opzichten haaks staat op het voorgaande en gevuld is met suiker. Opdat we zo vrolijk mogelijk de zaal verlaten.
Wat wel aardig was dat Cage zichzelf bijna doodsnoof op het einde. Gelukkig werd hij 'gered' door diegene die hijzelf van de dood gered had. En daar sprong weer een vulling..
Dat je daarnaast aanhaalt dat het grote MM-publiek de film ontoegankelijk vind vanwege hun stemgedrag (waarschijnlijk het gevolg van de hoop op een actiefilm of typisch Cage-dingetje, afgaand op de poster en trailer) zegt meer over de meerderheid MMers dan over deze film. Dat argument van jou begrijp ik al helemaal niet.
yeyo
In een typische Hollwood film zou het hoofdpersonage en protagonist absoluut geen drugsgebruikende, vrouwmisbruikende, corrupte rotzak kunnen zijn. Tenzij dit gepaard ging met een soort zelf-reflectie gevolgd door een totale metamorfose. De stijl is inderdaad een pak luchtiger dan in het origineel, maar ik zie niet in wat er daar meer mainstream aan zou zijn.
Ik zeg ook niet dat dit per sé in alle opzichten een typische Hollywoodfilm is, ookal maakt het einde dat er bijna wel van uiteindelijk. Maar wat ik in eerste instantie zei (en op werd tegengesproken), was dat dit een commerciele versie van The Bad Lt. is. Een waarheid als een koe.
yeyo
Het is vooral een film die behalve de naam zo goed als niks te maken heeft met het origineel.
Ik dacht door de cast ook eerst dat dit een soort commerciële remake ging worden, maar de film is totaal anders qua stijl en weet zich door het ongewone verloop, eigenzinnige dialogen en soms bizarre overgangen te onderscheiden van het conventionele. (vandaar dat sommigen het zo een tegenvaller vinden)

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Fitzcarraldo