Bitch Slap (2009)
Genre: Actie
Geregisseerd door: Rick Jacobson
Met onder meer: Julia Voth, Erin Cummings en America Olivo
Plot Bitch Slap
"Prepare to get slapped..."
Bitch Slap gaat over drie vrouwen (een ongelukkige stripper, een moorddadige drugskoerier en een invloedrijke rechtspersoon) die midden in de woestijn een maffiabaas proberen af te persen. Dat gaat natuurlijk niet van een leien dakje, onthullingen worden gedaan en terwijl het onderlinge vertrouwen wegebt arriveren er andere kapers op de kust.
Trixie
Mr. Phoenix
Sister Batrill
Deputy Fuchs
harm1985
Misschien wel de slechtste film die ik in tijden heb gezien, hierbij vergeleken zijn de Police Academy films meesterwerken.
Het acteren is barslecht, evenals het plot, ik heb pornofilms gezien met een beter verhaal, al dacht ik even dat dit soft-porn was, gezien het 'volume' van de dames en o.a. dat watergevecht. Alles ziet er gewoon heel goedkoop uit, het comic-book stijltje dat er bij de haren bijgesleept is en gewoon erg geforceerd overkomt en niet werkt en die flashbacks die nauwelijks steek houden met het verhaal en eigenlijk alleen maar irritant zijn. Verder wordt er gretig gejat uit Kill Bill, Sin City, Charlie's Angels en The Usual Suspects, maar het ergste is die afgrijselijke James Bond spoof. Ik heb geen idee waar Rick Jacobson heen wilde met deze film maar dit gaat gewoon nergens over.
Tonypulp
Je kunt beter neerzetten 'ik snap het niet', dat scheelt typewerk
Naomi Watts
Als je al ziet welke titels hij opnoemt waar Jacobson van 'gejat' heeft, dan snap je het niet echt nee. Als je hier al niet ziet waar Jacobson heen wilt, dan snap ik het ook niet meer. Bij de opening credits is dat toch echt wel duidelijk.
Om dit echt op waardet e kunnen schatten moet je op zich wel exploitation fan zijn. Zoveel referenties en als je Faster, Pussycat Kill! Kill! gezien hebt helpt ook wel veel. Memorabele personages, echt hilarische oneliners, exploitation references en qua verhaal ook exploitation op zijn puurst. Ook veel tieten, en dat is nou één van de key elements van dit genre.
Referenties maken een film natuurlijk niet op voorhand goed he. Ik heb de door jouw genoemde films niet gezien. Maar het is me hier eigenlijk niet absurd genoeg. Zoals ik al zei vind ik de film eigenlijk gewoon 'plain boring'.
Doe mij dan maar liever Black Devil Doll
Zo hoort een sexploitation film uitgewerkt te worden voor mij. Iets meer de grens opzoeken. Ik vind het in deze film eigenlijk wel braafjes, ondanks de "actie".
Naomi Watts
Wel essentieel om de essentie van de film zelf te snappen. Ik heb het ook over snappen, niet over de film/slecht vinden. Dit is dan ook niet echt sexploitation, heeft veel meer raakvlakken met andere exploitation subgenres. het accent ligt dan ook helemaal niet om te shockeren.
Ja, maar wat houdt snappen in. Dat het een ode is aan vele andere films zou best kunnen. Maar daar koop je niet veel voor natuurlijk. Iemand die af en toe een exploitation film kijkt, moet hier toch ook van kunnen genieten. Zo lastig lijkt deze film me overigens ook weer niet.
Naomi Watts
Harm zegt zelf "Ik heb geen idee waar Rick Jacobson heen wilde", dan geef je al niet aan dat je de essentie niet snapt van Jacobson. Bij een film als dit oo kwel wenselijk voordat je tien open deuren in gaat trappen. Vooral als je dat vergelijkingsmateriaal voorbij ziet komen. Ik zeg nergens dat de film complex is, verre van zelfs.
Hmm, lees nu pas zijn argumenten inderdaad. Ik weet inderdaad niet met wat voor verwachtingen hij de film is ingegaan.
Naomi Watts
I kkan goed begrijpen als je deze slecht vindt, daar heb ik ook alle respect voor. Alleen ga je een Heist film ook niet kwalijk nemen als er kogelregens in voor komen
harm1985
Ik sta heus wel open voor alternatieve films, vond Kick-Ass (die zwaar over de top was) en Scott Pilgrim ook erg goed, maar hier werkte het comicbook-stijltje maar gedeeltelijk. Jacobson kan niet echt kiezen wat hij wel, een 'serieuze' film zoals Kick-Ass of een parodie/tribute zoals Grindhouse. Dat die agent en Camaro nog leven na zulke ontploffingen had niet het komische effect (of wat dan ook) dat Jacobson voor ogen had. Heb met stijgende verbazing zitten kijken.
Naomi Watts
Ik wil dan ook niet zeggen dat je er niet voor open staat. Al is dit een ode aan een genre waar facetten express erg 'slecht' gehouden worden. In die wetenschap is het wel één van de beste slechte films van de afgelopen jaren. Je argumenten daarvoor zijn zowel terecht als oneerlijk, al accepteer ik ze wel als argumenten. Al heb ik het gevoel dat je met de wetenschap van de pretenties wel hoger zou kunnen uitkomen dan 0,5*. Ik wil wel even voorop stellen dat de kritiek die ik op je post had geen aanval is of iets in die richting.
harm1985
Al is de film bewust slecht gemaakt, dan nog is dit veel beter uitgewerkt in Grindhouse.
Naomi Watts
Mwah, Grindhouse is veel te gelikt. Dit neigt veel meer naar de kwaliteit van de vroegere grindhouse dan zo'n Grindhouse met een major budget.
Kick-Ass en Scott Pilgrim vind ik niet vergelijkbaar met films in dit genre. Daarvoor hebben die films teveel kwaliteit om als exploitation gezien te worden.
Naomi Watts
Alsof iets lowbudget en richting exploitation gelijk staat aan slechte kwaliteit. i kzie de link tussen exploitation en die comic verfilmingen ook niet zo.
Met kwaliteit bedoel ik niet zozeer de kwaliteit van de film. Eerder dat door het budget de film mooier gemaakt kan worden en niet overkomt als een b-film/exploitation.
Naomi Watts
Wat ik dus al zei, dan heb ik niks gezegd
. Veel te gelikt voor een eigenlijke exploitation idd. Technisch iets te verfijnd.
b00ts
Mooie borsten en billen, en dat was het wel zo'n beetje. Waardeloos geacteerd.
dutchtuga
Zo, wat een tegenvaller, zeg. Ik had me helemaal klaargemaakt voor een lekker stukje exploitation cinema, maar wat ik voorgeschoteld kreeg was op momenten pijnlijk. Het uitgangspunt is oké, het visuele stijltje over het algemeen ook wel en de babes gewoon dik in orde. Met deze aspecten op zak kan een toffe regisseur nog voor zeer aardig vermaak zorgen, maar Jacobson wil teveel. Het hele toontje doorheen de film is veel te zelfbewust, zo geforceerd over-de-top dat het pijn gaat doen. Als een chick hangend aan een liaan o.i.d. al schreeuwend op haar vijand komt ingestormd gaan mijn tenen krullen van gêne. En zo zit de film vol van dit soort momenten, vooral in het begin. De bombastische quasi stoere muziek maakt het allemaal allesbehalve draaglijker. Wat een vreselijke lawaaierige score op momenten. Het middenstuk is nog het beste en dit is dan ook het stuk waar de knipoog-momenten goed gedoseerd in het script verwerkt zitten. Subtiliteit is iets wat ik zeer kan waarderen in dergelijke films. Met Machete had ik ook al hetzelfde probleem. Als de ode mij te opzichtig wordt dan ga ik gaandeweg mijn geduld verliezen. Op het einde had ik het dan ook helemaal gezien met deze drie dames, die op dat moment elk stukje kracht al hadden verloren. Ik vind angry chicks meestal niet stoer en Jacobsen heeft dit idee bij mij niet doen veranderen. Mislukte ode.
Esp
Het verhaal was wel oké, matig geacteerd en sommige effecten waren enorm slecht. Ik vond ze ontzettend goed totdat ik 'Hel' zag in de sneeuw. Toen dacht ik serieus dat ze actrice was in een of andere goedkope film. En het einde waar ze in Las Vegas (of iets wat daarop lijkt) waren, zag er écht niet uit. Deze score geef ik niet alleen om de effecten, maar om alles bij elkaar.
dave
Ik kan het wellicht niet beter omschrijven dan dutchtuga, maar hier volgt alvast een poging. Een veel te theatrale bedoeling met ellendig en beschamend acteerwerk. De flashbacks voelen onnodig en vervelend aan, de (Death) Metal tijdens de vele ruzies werkt voornamelijk op de zenuwen en de effecten trekken uiteraard nergens op. Vooral het laatste halfuur scoorde op alle vlakken een zware onvoldoende. Bitch Slap zou zodoende beter dienen als assemblage van vrouwelijk schoon, waar alle oninteressante kletspraat is uitgefilterd. Bij deze verwijs ik u dan ook door naar het gelijknamige en betere prentenboek. Serieus, als een exploitatiefilm al saai aanvoelt, wat is er dan het nut van?
1,50 (1,75)
david bohm
Film doet me denken aan een mislukte poging om de cult-status te bereiken, maar is daar veel te slecht voor. Mekaar aflebberen, het inzoomen op decolletés, actie-scenes met ratelende mitrailleurs, allemaal goedkoop effectbejag. De dialogen zijn om te huilen net als het flutverhaal en de muziek, tja ook slecht.
Omdat de dames best het bekijken waard zijn houd ik nog 1½ sterretje over.
jipt
Vond dit best fijne onzin. Debiel plot wat totaal geen steek houd maar daardoor eigenlijk heel grappig is. Deed denken aan films die altijd maar met één of andere debiele wending uit de kast probeert te komen en dan moet het nog serieus blijven, maar doordat alles zo over de top is wordt het juist grappig. Acteerwerk is belabberd met een hoofdletter B. Maar wat verwacht je? Een ode aan dit soort exploitatie onzin. Dikke tieten, lesbische sex, vette wapens en hele stomme personages, maar voor deze ene keer mag dat. Heb best genoten!
Keane1983
Wat David bohm aangeeft had ik ook het idee dat ze een cult-status proberen te bereiken maar wat jammer genoeg niet is gelukt.
Met alleen mooie dames kun je een film niet alleen redden. De dialogen zijn inderdaad soms om te huilen.
De soundtrack was ook niet al te denderend te noemen.
Ik begrijp dat ze een grind-house film willen maken, maar in mijn ogen kwam het net te geforceerd over.
Van mij een 1,5*
Tonypulp
een cult-status proberen te bereiken maar wat jammer genoeg niet is gelukt.
Nja, zo kan je elke onbekende film bij het grote publiek wel een cult-film noemen toch? Vind wel dat een cult-film een bepaalde status moet hebben.
Keane1983
Liefhebbers van dit gerne film zul je bedoelen denk ik. Want dan is bijvoorbeeld de titanic ook een cultfilm gezien daar ook heel veel "fans" en "liefhebbers" voor zijn.
ik weet trouwens niet wanneer een film tot cult-status wordt verheven?? Hie beslist dat?
Deze laatste vraag is trouwens geen verwijd maar echt een oprechte vraag...
yeyo
Het is natuurlijk nogal arbitrair, maar ik beschouw een cultfilm als een film die aanvankelijk weinig succes heeft en toch vele jaren later nog steeds gekoesterd / herontdekt wordt door een kleine, trouwe fanbase. Titanic is een wereldbekende blockbuster met immense fanbase, geen cultfilm dus. Deze film lijkt me overigens nog wat te recent om van een cultstatus te spreken.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Bang Bang You're Dead
Drama, 2002