Bitch Slap (2009)
Genre: Actie
Geregisseerd door: Rick Jacobson
Met onder meer: Julia Voth, Erin Cummings en America Olivo
Plot Bitch Slap
"Prepare to get slapped..."
Bitch Slap gaat over drie vrouwen (een ongelukkige stripper, een moorddadige drugskoerier en een invloedrijke rechtspersoon) die midden in de woestijn een maffiabaas proberen af te persen. Dat gaat natuurlijk niet van een leien dakje, onthullingen worden gedaan en terwijl het onderlinge vertrouwen wegebt arriveren er andere kapers op de kust.
Trixie
Mr. Phoenix
Sister Batrill
Deputy Fuchs
Threeohthree
Wat had je dan verwacht van een film met die cover, dat maakt Bitch Slap zo geniaal. O nee, daar gaan we weer? Ik kan me niet indenken dat dit in een vent op komt. YAAAAAAY, daar gaan we weer! lijkt me waarschijnlijker.
Precies
robinb
Die tieten hingen niet eens. Lijkt me lastig waar te nemen aangezien ze in een wonderbra gehesen waren (ja, ik heb the making of gekeken
Lol die heb ik niet gezien haha, maar ja groot waren ze wel, en tja die hangen natuurlijk altijd ... en daar word ik gewoon niet vrolijk van. klein is fijn in mijn ogen
Ook dat was weer de bedoeling. Best erg dat je een stijve leuter krijgt van goed acteerwerk ipv de werkelijke looks van een actrice.
Natuurlijk hoorde dat bij haar rol, maar dat soort gedrag, in combinatie met die overdreven irritante stem, het vreselijke typisch-amerikaanse uiterlijk zijn voor mij gewoon echt enorme afknappers. Ik word gewoon warmer van vrouwen met een sexy uitstraling en daarbij spelen de looks helemaal niet zo'n grote rol. Een bloedmooie meid geeft nog geen garantie voor een "stijve leuter" natuurlijk...
En wees eerlijk, dit waren nou niet bepaald topmodellen... op 1 leuk koppie en die grote jongens na, waren het echt geen mooie dames
Begrijp me niet verkeerd, ik ben normaliter dol op dit soort films. Maar meestal zijn dit soort films zo slecht dat ze leuk worden, of word je op een andere manier prettig vermaakt, maar dat vond ik hier geenszins het geval.
Het inzoomen was in mijn ogen dan ook geen humor en totaal niet sexy. De ingrediënten waren op zich allemaal aanwezig, maar de manier waarop vond ik hooguit irritant en vermoeiend.
Zie het een beetje zo : als een lekker ding ineens voor je gaat staan, haar broek naar beneden trekt en zegt kijk hier is mijn kale muts, nou dan word ik daar niet warm of koud van. Als ik dezelfde dame tegen zou komen in een kroeg en na wat gesjans tilt ze op een afstandje heel langzaam haar rok omhoog dan kan hetzelfde tafereel ineens super opwindend zijn..
Strekking van het verhaal... de zoom-momenten kwamen op zulke vreemde momenten, totaal overbodig en totaal nutteloos, zonder enige reden, waardoor het ipv opwindend bij mij juist averechts werkte.
Het sloeg idd nergens op, en ook dit was weer de bedoeling. Niet sexy? Kom op dude!
Nou ik heb al heel wat wet t-shirt fragmenten voorbij zien komen, maar hier zag ik toch echt alleen wat gegooi met water en totaal geen sexy factor. Ook hier weer was het idee prima, maar de uitwerking was echt compleet waardeloos. Maar het was ook weer niet zo waardeloos dat het leuk werd, het was gewoon echt 3x niks
Je neemt de film wel heel serieus. In een film als deze kan het niet belachelijk genoeg natuurlijk. Wel fijn voor de makers dat er nog iemand op de aardkloot woont die dit projectje al een beetje serieus neemt.
Het heeft niets met serieus te maken, ik beoordeel een film op punten waarvoor de film in mijn ogen gemaakt is. Maar het ontbrak de film aan humor, aan opwinding en aan goede actie. Ik kan er niets aan doen, maar ik vond echt alles 3 x niks aan deze film
Naomi Watts
Dat verklaart een hoop. Ik gebruik de woorden "te groot" en "borsten" nooit in één zin
Dat was ook wat kort door de bocht van mij natuurlijk
. Als je niet van die strakke Amerikaanse bimbo's houd, dan begrijp ik waarom het na een tijd wel behoorlijk tegen ging staan.
Mooier kunnen ze inderdaad zijn maar echt verkeerd vond ik ze ook niet. Maar ik hou dan ook wel van pornstar types. Al begrijp ik je kanttekening wel, het zijn niet ultieme schoonheden nee.
Duidelijk. De opbouw naar dit soort erotische momenten, waren inderdaad erg nihil of helemaal niet aanwezig. Ik begrijp ook dit punt, al deel ik je mening niet helemaal. Maar dat houdt een discussie interessant natuurlijk. Dit geldt bovendien ook voor je antwoord i.v.m. die wet t-shirt sequences. Bedankt voor je uitgebreide uitleg, erg crystal clear nu. Thanks dude.
Daar had ik ook wel wat rekening moeten houden, dat iemand anders totaal andere verwachtingen heeft bij dit soort exploitation meuk. Het blijft een genre met honderden stijlkenmerken, en wat voor de één werkt, werkt voor de ander totaal niet. Again, thanks voor je argumenten.
benq
Okay, als je deze film gaat kijken en naar de titel en hoes kijkt , dan weet je wat je ongeveer kan verwachten. Dus geen oscarwinnende performances of een origineel plot maar je hoopt dat je ermee vermaakt wordt. En na een stroef begin heb ik dat zeker!!
Ten eerste, wat een lekkere meiden zijn het!! Met America Olivo als m,n favoriet. Trouwens, zij speelde ook de mooiste rol.in het begin de stoerste en later als heerlijke psycho.Erin Cummings (jaja)
mag er ook zijn.en wat leveren de 2 dames een geweldige knokpartij zeg. En om de waterscene kon ik weer erg lachen.Verder mochten de actiescenes er zijn en gezien de manier van filmen lekker overdreven zodat ik ook daar de humor er van inzag en me vermaakt heb. Alleen een beetje jammer dat het plot uitwaaiert aan het eind maar was niet storend.
Dus gewoon een erg vermakelijke film die plezier uitstraalt en je niet al te serieus moet nemen.
***
Metalfist
Prepare to get slapped ...
Ik had nog nooit van de film gehoord maar dankzij het plot en de enthousiaste reactie van Naomi Watts heeft Bitch Slap toch mijn aandacht weten te trekken. Direct de film gepindakaasd maar nog even moeten wachten op mijn broer want die had de film in de videotheek zien staan en wou hem ook graag zien. En zeg nu zelf, wat is er beter dan op een regenachtige zondag naar een stel grieten te zien in een heerlijk overdreven film?
Juist, niet veel dus. Het begint al vanaf het openingscreditsfilmpje waarin talloze van dit soort films worden geëerd. Van La rivolta dei gladiatori tot Faster, Pussycat! Kill! Kill! Veel genregenoten komen tevoorschijn en toen had ik al het gevoel dat dit echt wel eens iets kon gaan worden en dat werd het ook. Bitch Slap heeft een boel overdreven effecten die vaak aan Sin City doen denken maar tegelijkertijd past het comic sfeertje perfect bij wat de film nu juist probeert te verwezenlijken. Jacobson trekt dan ook een blik vol hilarische one-liners (It's time to get medieval) en situaties (het watergevecht) open. Overdreven van hier tot in Tokio maar daarom niet minder vermakelijk en tegelijkertijd ook een heerlijke ode aan de exploitation cinema. Bitch Slap bevat dan ook alles want naast hilarische effecten en situaties krijgen we ook een serieus over the top verhaaltje voorgeschoteld. De film opent met een compleet verwoest en desolaat landschap met daarin Hel die haar afvraagt hoe het zover is kunnen komen. Wel, als kijker krijg je daar in het volgende anderhalf uur een antwoord op in de vorm van soms compleet misplaatste en nutteloze flashbacks maar gelukkig wordt het nergens saai waardoor de film serieus wat punten scoort.
De revelatie van Bitch Slap zijn toch wel de drie dames. Faster, Pussycat! Kill! Kill blijft mijn favoriete Russ Meyer film maar Jacobson slaagt erin om de nieuwe generatie neer te zetten. Persoonlijke favoriet is zonder twijfel America Olivo die de rol van Camero neer zet. De manier waarop ze in het begin normaal rondloopt met dat spannende witte topje om dan uiteindelijk compleet los te gaan, verandert in Psycho Slut en zelfs een auto-ontploffing overleeft. Elke andere film zou afgerekend worden op dit soort situaties maar Bitch Slap had niet hetzelfde geweest mocht dit soort situaties er niet hebben in gezeten. Tweede in rij is sowieso Julia Voth. Haar rol was iets kleiner dan de poster doet vermoeden, ze blijft meer op de achtergrond tot het einde waar de voorspelbare twist komt dat zij Pinky is, maar ook zij was gewoon ideaal gecast voor haar rol. Datzelfde geldt ook voor Erin Cummings (what's in a name...) want die is ook perfect gecast voor de rol van Hel. De scène dat ze met die K14 tevoorschijn komt is dan ook hilarisch. Ik heb al wat actiefilms achter de kiezen maar in nog geen enkele film heb ik zo'n gigantisch geweer gezien inclusief laser! Wat ook leuk is, is om een aantal acteurs van Xena en Hercules te herkennen. Zowel Michael Hurst als Kevin Sorbo zijn van Hercules en Lucy Lawless als Renée O'Connor hebben grote rollen in Xena. De muziek past trouwens ook uitstekend in de film. Heerlijke scheurende gitaren die de scènes perfect ondersteunen. Ik kan het niet nalaten om de vergelijking met Death Proof te maken, een film die hetgeen had moeten zijn wat Bitch Slap nu is geworden.
Ik verwachte hier veel van en ik kreeg ook veel. De drie dames zijn perfect gecast. Bimbo's tot en met maar zo passend in de film. Toch zijn het vooral de weirde personages zoals Hot Wire die de film maken tot wat hij is. Reken daarbij de sfeer en de muziek bij en je hebt een uitstekende film in het genre.
Dikke 3.5*
mikey
Postmoderne b-exploitation is meteen een parodie op de b-film, aldus de hoes. De vertaling: een schatgraaffilm. (de intentie van de maker komt wel met deze zin overeen).
Verder geleend uit Kill Bill, C. Angels, Faster P Kill Kill, Memento, Usual Suspects. Daarnaast in een soort van Rob Zombie/Tarentino filmtaal, met woonwagens, gepimpte pussy wagons, zwaarden, pin-up posters uit je J-50.
Het gedeelte 'parodie op de b-film' klopt weer niet. Het is een domme komedie en ik snap wel dat er is geleend, maar een parodie zie ik er niet in. Niet zoals Airplane een parodie is. Airplane brandt het gerne genadeloos af. Deze film heeft die intentie niet.
Wil je echte 'wansmaak' zien dan adviseer ik iedereen films van bijvoorbeeld Jack Hill. Niet toevallig deze ouwe knakker want Tarantino heeft een aardige analyse gemaakt van zijn techniek en gebruikt deze met respectvol en is zelfs (daar valt dan over te onderhandelen) opgewaardeerd. In ieder geval: deze film snapt niet precies wat de kracht is van bepaalde b-films en kan daarom ook geen ode zijn.
Het woordje postmodern mag men vergeten: dat zijn de 20 jaar oude films van Tarantino ook.
De intentie is mislukt en daarmee de film.
mikey
Even over de 'waterscene'. Ik moest als enige keer ook lachen. Dat heeft te maken omdat de scene te lang doorgaat. Het ziet er op den duur stom uit. Een keer een goede timing van de makers.
Niet veel later ben ik echt in slaap gevallen. Je schrikt dan wakker en moet je de film nog terugspoelen ook. Balen zeg.
Naomi Watts
Faster P kill kill, maar voor derest sla je de plank wel goed mis hoor.
De references zijn niet over-obvious maar dit geen parodie? Het spettert het er van af. Ik krijg 'zo het gevoel dat jij 90% van de references gemist hebt.
Juist wel. Jacobson weet precies wat exploitation films nou zo cool maakt. Ik denk eerder dat jij niet snapt wat de kracht van exploitation flicks is.
Ik snap de vergelijkingen met Tarantino ook niet zo. QT is een man die al een paar keer het exploitation genre wou herleven maar constant op zijn bek viel (op Kill Bill na). Jacobson had de balls die QT niet had.
Mwah, Ik zag er ook wel een hoog Charlies Angels gehalte in (campy stijl), die andere titels vind ik er een beetje bijgehaald (heeft de marketing afdeling gedaan). Niet elke film met flash backs of een twist is direct met Memento of US te vergelijken.
Mwah, Ik zag er ook wel een hoog Charlies Angels gehalte in (campy stijl),
Ik heb die serie nooit gezien maar het enige raakvlak is toch dat het om drie meiden gaat. Genoeg klassieke exploitation flicks die dat ook hebben, of dit nou direct 'geleend' is van CA?
Ik doel niet op de serie maar op de films. Die zijn vele malen leuker En flitsender dan dit werkje. Valt ook minder in herhaling.
mikey
Faster P kill kill, maar voor derest sla je de plank wel goed mis hoor.
C'est ne pas de parodie c'est un hommage!
Op een enkele na vind ik Russ Meyer flicks ook vaak wat flauw. Maar goed hij durfde tenminste van zijn actrices te verlangen dat ze topless gingen. Jacobson, whoever he may be, niet eens. Wil je wat dichter bij de kern komen, kijk dan een flick van A. Jolie.
Naomi Watts
Wordt ook moeilijk als QT niet mag worden aangehaald. Terwijl je zelf zegt dat beide mannen hetzelfde willen: exploitation.. vaag hoor.
Daar sprak ik mezelf wel erg tegen
. Wat ik bedoelde te zeggen is dat QT nog niet zo dicht in de buurt is gekomen van de revival va nde exploitation scene als Jacobson hier.
mikey
Lang verhaal kort: alsof hier 'exploitation' wordt nagedaan door een groot kind met barbie en ken poppetjes.
Tieten, tieten, natte tieten, beetje bil hier en daar, nog meer tieten en Lesbische make out scenes.
Over de rest heb ik niet echt zin om te beginnen, aangezien de makers van Bitch Slap het ook niet over andere dingen wilde hebben
eltorro
Ik zag net de trailer op tv,
dacht eerst dat het om computerspel ging.
van duijn
Als je op moviemeter een flop 10 mocht invullen kwam deze er bij mij ongetwijfeld in. Een beetje tieten kijken vind ik wel leuk maar de hele tijd die neptieten in beeld word ik helemaal spuugzat.
Acteerwerk is DRAMATISCH. De hele tijd zo`n neppe spuuglelijke achtergrond en constant die flashbacks. By far de slechtste film die ik OOIT heb gezien.
Naomi Watts
Ah, wat leuk. Een flop 10 stelt pas wat voor als je minstens 1000 stemmen op je naam hebt staan.
Wel erg lastig om nep en echte tieten te onderscheiden
Je hebt dan ook nog niet zo veel films gezien. En btw, misschie neens je vocabulaire verbreden, je komt niet verder dan met nep en spuug. Bovendien, wat doet een broekie als jij nou met een film als deze? (filmkeuring enzo)
eltorro
Ach komop, zo'n reactie slaat ook helemaal nergens op. Er zijn genoeg mensen met minder stemmen die net zo geloofwaardig kunnen zijn.
ralfsjam
allemachtig.....
hoe maak je opzettelijk een "foute film"... nou zo! en dan ook nog eens op een goede manier. stapte vrij blanco in deze film, wist wel dat het niet zou worden als wat ik dacht dat het zou worden, maar was verrast op bepaalde gebieden. okay het was/is een tieten film, en zeker tot over de helft, en tot die tijd moest je het doen met leuk in beeld gebrachte flashbacks op "tarantino over de top scenes" met weinig meerwaarde, maar leuk voor het oog. (dan bedoel ik niet de tieten, maar "het in beeld brengen van")
deze film krijgt pas de kwaliteit op het einde als het zwakke verhaal opeens een soort van diepgang (als je het zo kan noemen) krijgt.
en dan nog de klimax die zo over de top was dat ik eigenlijk niet wist of ik moets applaudisseren of moest wegkijken.
kortom, ik denk dat dit een goede foute film is...
ik ga schaamteloos een 3 geven en weet niet of ik daar goed aan doe...
laat ik het zo zeggen: slecht maar geen "weggegooidetijd"
van duijn
Wel erg lastig om nep en echte tieten te onderscheiden
Wat kinderachtig om iemand te beoordelen op zijn leeftijd alleen al als hij zegt waarom hij een film slecht vind. Dat jij nu zo ''ervaren'' bent is geen reden om mensen kinderachtig te willen vernederen.
ralfsjam
jongens, laat Naomi Watts nu gewoon links liggen, want die grijpt alles aan om een discussie uit te lokken....en als iemand deze film een 4.5 geeft, kunnen we zeker wel aan zijn ervarenheid twijfelen.
Tonypulp
Naomi Watts
Dank je jeroen, scheelt mij de moeite om te reageren op een troll
Heeft niet met geloofwaardigheid te maken maar een flop 10 op basis van 145 stemmen stelt imo ook niet zoveel voor. Dan wil een flop 10 imo nog niet zo veel zeggen.
Jij vond het toch nodig om je recensie te voorzien van allerlei krachttermpjes, en alles krom noemen wat juist recht is. Qua argumenten mag het wel inhoudelijker, met nep en spuug als bijvoeglijke naamwoorden kan ik voor de rest niks. En als je dan ook nog naturals fakes gaat noemen. Tja..
Ik reageer alleen inhoudelijk op andere inhoudelijke recensies (al kan ik me nog wel vinden in je opmerking over het acteerwerk). Ik probeer je niet te vernederen hoor, ik vond je recensie kort door de bocht en dus pas ik mijn reply daar op aan.
eltorro
Meestal zijn de eerste paar films waar je op stemt de films die je nog het meest bijstaan, en daar horen de goeie en slechte films bij. Daarnaast kan het net zo goed zijn dat die gene al meer dan duizend films heeft gezien, waar hij/zij nog prima een flop 10 uit kan maken.
Elineloves
'' We read that we ought to forgive our enemies; but we do not read..''
Lange rode nagels, netkousen en dikke tieten.. LEKKER MAAN! Wat een prachtige vrouwen in deze film.. echt eye candy.
Een sexy-vrouwen-nemen-wraak -film. Nouja, vrouwen.. in dit geval zijn het bitches. Waar kennen we dat van? Juist, Death Proof. Bitch Slap kan er natuurlijk niet aan tippen, maar slecht is het niet. Dat het grotendeels door de rondborstige vrouwen komt mag de pret niet drukken.
Het kijkt lekker weg, is met vlagen grappig, soms opwindend en vaak over the top.
Vermaak.
Hoe kijk jou als vrouw tegen het tieten, tieten, tieten, natte tieten, lesbie en nog meer tieten gedoe aan in deze film als ik vragen mag?
Elineloves
Ik ben bevooroordeeld omdat ik ook op vrouwen val, dus wellicht kan een andere vrouw je daar beter antwoord op geven.
Anders krijg je een mannelijk en plat antwoord..
Zo te zien hebben nog niet veel vrouwelijke users deze film gezien, aan de comments te zien..

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'