• 9.376.895 stemmen

Genre: Actie

Geregisseerd door: Rick Jacobson

Met onder meer: Julia Voth, Erin Cummings en America Olivo

Plot Bitch Slap

"Prepare to get slapped..."

Bitch Slap gaat over drie vrouwen (een ongelukkige stripper, een moorddadige drugskoerier en een invloedrijke rechtspersoon) die midden in de woestijn een maffiabaas proberen af te persen. Dat gaat natuurlijk niet van een leien dakje, onthullingen worden gedaan en terwijl het onderlinge vertrouwen wegebt arriveren er andere kapers op de kust.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nah, geen bitch crap. Best leuk zelfs.

Heb eigenlijk best genoten van deze film, leuke dames, flauw verhaal, lachwekkende special effects, maar o zo vermakelijk.

Hetgeen wat dit soort films leuk maken is hoe slecht het is, duidelijke opzet om zo cheesy en goedkoop mogelijk te zijn.
Gooi er een paar mooie vrouwen in, wat geweld, en je hebt 90minuten gevuld.

De backgrounds zijn soms wel te lelijk voor woorden, wat weer word opgevangen door de talloze one liners, schaars geklede chicks en geweld, het doet er ook eigenlijk niet toe hoe het is vormgegeven.

Acteerwerk is ook niet iets waar je op moet gaan letten of je kritiek op uiten, het is goed zo, past bij het type film (Klinkt als een goedkoop excuus, maar het maakt het daadwerkelijk leuker)
Daarnaast zitten er wat leuke actie scenes in, constant ondersteund door flauwe one-liners en soms even opgeschud door een grappige move (Op een plek tussen een vrouw d'r benen bijten, even haar koplampen vastpakken o.i.d) Lachen!

Ook een random tussenkomst als dat ze met water over elkaar gaan gooien, lekkerder gemaakt door slowmotion, geniaal

Ondanks dat wanneer je om pluspunten zou vragen ik daar geen uitgebreid antwoord op zou kunnen geven, zijn de minpunten niet zwaar genoeg om dit een lage score te geven.
Erg leuk, 3.5*

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Inderdaad een slechte film op een goede manier. Vermakelijke actie(komedie) met een constante lijn aan seksuele tintjes.

Het is een goedkope film, die zich totaal niet serieus neemt, dus uiteraard moet je niet gaan letten op verhaal, acteerwerk (het slechte acteerwerk doet de film zelfs ten goede) en effecten..

Maar de mooie dames (in combinatie met de mooie shots van hen ), de leuke dialogen en one-liners en een aantal leuke momenten maken het een heerlijk b-filmpje dat lekker wegkijkt. Ik heb genoten

avatar van Theunissen

Vandaag in HD gezien en de dames zien er inderdaad mooi en kinky uit (vooral de meid in de goud kleurige jurk) maar dan heb je ook gelijk het beste van deze film gehad. Acteren kunnen ze uiteraard niet. Het verhaal is lachwekkend slecht en hetzelfde geldt voor de special effects. Deze film is min of meer een soort Sin-City rip-off maar wel een slechte. De film duurt naar mijn mening ook veel te lang, 80 minuten was meer dan voldoende geweest voor deze B-film.

avatar van james_cameron

Bespottelijke film, volledig over de top en veel te dik aangezet, maar eigenlijk best vermakelijk en onderhoudend. De overdaad aan close-ups van strakke latex jurkjes, uitpuilende borsten en strakke dameskonten kan hierbij natuurlijk geen kwaad. Het plot is nog niet eens zo slecht, al is het een bij elkaar geraapt zootje, ontleend aan betere films als The Usual Suspects. Qua stijl doet één en ander denken aan Sin City, met zijn volledig computergegenereerde achtergronden. Die zijn hier overigens wel een pak slechter gedaan, maar door de overdreven stilering krijgt de film wel een lekker maffe stripboek-achtige sfeer mee. Door de energieke, aanstekelijk bizarre aanpak verdient de film net een krappe voldoende.

avatar van Macmanus

Macmanus

Niet leuk genoeg om zo goedkoop te zijn.

Dit had best wel iets kunnen zijn voor mij. Kan best tegen een lelijk filmpje en een onzinnig verhaal. Dit leek me dan ook een beetje de Amerikaanse versie van de zo slecht dat het leuk word films uit Japan zoals Machine Girl. Net als die film gaat het hier ook nergens over het komt er veel geweld in voor. Maar toch had ik bij deze film lang niet hetzelfde plezier. Het heeft met veel dingen te maken, timing. Dat mist het vaak, lange corny dialogen maar het niet afmaken met een goede grap. Lange vechtscenes maar niet afwisselend genoeg met een kleine joke hier en daar om het leuk lang te maken.

Groot verschil is ook dat je bij Machine Girl ziet dat het geen geld heeft, door de aankleding kwaliteit beeld/camera. Maar toch zijn sommige shots vrij knap. Hier hebben ze een betere camera en nog best een beetje geld maar brengen ze het onder de noemer het mag slecht zijn in beeld. Niet echt nodig. Want stiekem willen ze wel weer dat de actie vet is. Doe het dan zoals Black Dynamite.

1.5 sterren, geen goede filmmaker helaas.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

I don't have time to be dryfucked tonight

Wat een verassing is deze film. Bril fucking jant. Ik ben een enorm grote fan van exploitation, en met name de moderne odes aan dit genre. Veel directors hebben geprobeerd om dit genre weer tot leven te wekken, waarvan Tarantino wel de bekendste is, maar geen enkele director kwam dichtbij. Rick Jacobson flikt het 'm gewoon, en met enorm beperkte middelen. Chapeau. Quentin, this is how you do it! Jacobson mijdt ook al die kenmerken die het exploitation genre definiëren niet, en doet daar nog eens een schepje bovenop. Daar zit het 'm in.

Julia Voth, Erin Cummings en America Olivo zijn perfect gecast. Prachtige vrouwen, die vooraan stonden toen de grotere borsten werden uitgedeeld en ze lopen flink te koop met hun pronkstukken. Echt een massive cleavage fest . Toch wel een belangrijk element in het exploitation genre. Maar ook op dit aspect na dragen ze de film in hun over-the-top performance. Veel weirde memorabele personages, die Hot Wire dude is echt geweldig. Heerlijk geschift personage. Maar ook Minae Noji als Kinki mag genoemd worden, geweldig geflipte chick met killer JoJo skills. Lekkere fuck you naar Tarantino is dat trouwens en Kinki owned Gogo Yubari natuurlijk met gemak. Al de vrouwelijke personages pronken met hun killerbodies, wat zit er ongelofelijk veel eyecandy in deze film, ik heb er nog last van mijn nek van.

Heerlijk over-the-top scenes. Zoals die slow-mo water fight tussen Camero, Trixie en Hel . Werkelijk legendary. Maar ook dat gevecht tussen Camero en Hel is echt geweldig (open wide psychoslut). Heerlijke oneliners ook, teveel om te citeren eigenlijk. Heerlijke slechte effecten ook, en gelukkig, een exploitation film met goede effecten killed de film behoorlijk. Ook het bloed vloeit aan alle kanten, ook daar wordt niet op bezuinigt. Die big ass gun was ook hilarisch, zoiets overdreven heb ik zelfs nog nooit in de handen gezien van Schwarzenegger, erg leuk. En dan die lesbian scene tussen Trixie en Hel. Om maar even Paris Hilton aan te halen: that's hot . Zonder twijfel de beste lesbo scene in de geschiedenis van de film. Eat this Naomi Watts and Laura Harring.

Nja, het mag duidelijk zijn dat ik erg impressed ben. Heerlijk dit soort films, het komt zelden voor dat een moderne exploitation film zo goed is maar wat voelt het goed als die film zich dan eindelijk aandient. De verrassing van het jaar, een onbegrepen meesterwerk. Gettin' bitchslapped was never this fun!

avatar van Metalfist

Metalfist

Prepare to get slapped ...

Ik had nog nooit van de film gehoord maar dankzij het plot en de enthousiaste reactie van Naomi Watts heeft Bitch Slap toch mijn aandacht weten te trekken. Direct de film gepindakaasd maar nog even moeten wachten op mijn broer want die had de film in de videotheek zien staan en wou hem ook graag zien. En zeg nu zelf, wat is er beter dan op een regenachtige zondag naar een stel grieten te zien in een heerlijk overdreven film?

Juist, niet veel dus. Het begint al vanaf het openingscreditsfilmpje waarin talloze van dit soort films worden geëerd. Van La rivolta dei gladiatori tot Faster, Pussycat! Kill! Kill! Veel genregenoten komen tevoorschijn en toen had ik al het gevoel dat dit echt wel eens iets kon gaan worden en dat werd het ook. Bitch Slap heeft een boel overdreven effecten die vaak aan Sin City doen denken maar tegelijkertijd past het comic sfeertje perfect bij wat de film nu juist probeert te verwezenlijken. Jacobson trekt dan ook een blik vol hilarische one-liners (It's time to get medieval) en situaties (het watergevecht) open. Overdreven van hier tot in Tokio maar daarom niet minder vermakelijk en tegelijkertijd ook een heerlijke ode aan de exploitation cinema. Bitch Slap bevat dan ook alles want naast hilarische effecten en situaties krijgen we ook een serieus over the top verhaaltje voorgeschoteld. De film opent met een compleet verwoest en desolaat landschap met daarin Hel die haar afvraagt hoe het zover is kunnen komen. Wel, als kijker krijg je daar in het volgende anderhalf uur een antwoord op in de vorm van soms compleet misplaatste en nutteloze flashbacks maar gelukkig wordt het nergens saai waardoor de film serieus wat punten scoort.

De revelatie van Bitch Slap zijn toch wel de drie dames. Faster, Pussycat! Kill! Kill blijft mijn favoriete Russ Meyer film maar Jacobson slaagt erin om de nieuwe generatie neer te zetten. Persoonlijke favoriet is zonder twijfel America Olivo die de rol van Camero neer zet. De manier waarop ze in het begin normaal rondloopt met dat spannende witte topje om dan uiteindelijk compleet los te gaan, verandert in Psycho Slut en zelfs een auto-ontploffing overleeft. Elke andere film zou afgerekend worden op dit soort situaties maar Bitch Slap had niet hetzelfde geweest mocht dit soort situaties er niet hebben in gezeten. Tweede in rij is sowieso Julia Voth. Haar rol was iets kleiner dan de poster doet vermoeden, ze blijft meer op de achtergrond tot het einde waar de voorspelbare twist komt dat zij Pinky is, maar ook zij was gewoon ideaal gecast voor haar rol. Datzelfde geldt ook voor Erin Cummings (what's in a name...) want die is ook perfect gecast voor de rol van Hel. De scène dat ze met die K14 tevoorschijn komt is dan ook hilarisch. Ik heb al wat actiefilms achter de kiezen maar in nog geen enkele film heb ik zo'n gigantisch geweer gezien inclusief laser! Wat ook leuk is, is om een aantal acteurs van Xena en Hercules te herkennen. Zowel Michael Hurst als Kevin Sorbo zijn van Hercules en Lucy Lawless als Renée O'Connor hebben grote rollen in Xena. De muziek past trouwens ook uitstekend in de film. Heerlijke scheurende gitaren die de scènes perfect ondersteunen. Ik kan het niet nalaten om de vergelijking met Death Proof te maken, een film die hetgeen had moeten zijn wat Bitch Slap nu is geworden.

Ik verwachte hier veel van en ik kreeg ook veel. De drie dames zijn perfect gecast. Bimbo's tot en met maar zo passend in de film. Toch zijn het vooral de weirde personages zoals Hot Wire die de film maken tot wat hij is. Reken daarbij de sfeer en de muziek bij en je hebt een uitstekende film in het genre.

Dikke 3.5*

avatar van rep_robert

Tieten, tieten, natte tieten, beetje bil hier en daar, nog meer tieten en Lesbische make out scenes.

Over de rest heb ik niet echt zin om te beginnen, aangezien de makers van Bitch Slap het ook niet over andere dingen wilde hebben

avatar van Elineloves

Elineloves

'' We read that we ought to forgive our enemies; but we do not read..''

Lange rode nagels, netkousen en dikke tieten.. LEKKER MAAN! Wat een prachtige vrouwen in deze film.. echt eye candy.

Een sexy-vrouwen-nemen-wraak -film. Nouja, vrouwen.. in dit geval zijn het bitches. Waar kennen we dat van? Juist, Death Proof. Bitch Slap kan er natuurlijk niet aan tippen, maar slecht is het niet. Dat het grotendeels door de rondborstige vrouwen komt mag de pret niet drukken.

Het kijkt lekker weg, is met vlagen grappig, soms opwindend en vaak over the top.

Vermaak.

avatar van Justinw

Justinw

Vermakelijke pulp

Deze film is een beetje een ode aan QT, het script is losjes gebaseerd op Reservoir dogs. Omdat we steeds flashbacks te zien krijgen en alles zich op 1 locatie afspeelt. Ook het samurai zwaard doet denken aan QT's Kill Bill. En de lange dialoog in het begin doet ook denken aan de beste man.

Het slaat natuurlijk allemaal nergens op, strippers pooiers en een sadistische punk met een chinese sidekick. Het kan niet gek genoeg in deze film. We krijgen drie Bitches te zien met opgepompte boezems, die de aandacht doen afleiden van de acteerkwaliteiten van de dames. Maar als je deze film niet te seruis neemt wat de film ook wil. Dan kijkt het allemaal lekker weg.

Een lekkere plottwist aan het einde die we al wel aan voelde komen. Wat futuristiche wapens, ninja sterren en een heuse bitchfight en dan is het festijn alweer voorbij. Had wel wat meer bloot verwacht maar dit bleef weg op een momentje na.

3 sterren voor deze vermakelijke film...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wat een film! Om de 5 minuten brak mijn klomp. Echt een dikkevette B-film. Pure cult. Maar ja, ik hou er wel van. Mensen die zijn ingesteld op aannemelijke films of onrealistische films die geloofwaardig gebracht worden die moeten deze film echt zien te mijden anders kom je van een ijskoude kermis thuis.

Allereerst natuurlijk mijn complimenten voor de dames. Ik hou van spicy vrouwen en ze zien er nog goed uit ook. Ze vechten, ze schieten, ze schelden en ze hebben seks met elkaar. Ik hoop dan wel dat ze biseksueel zijn, want anders heb je er nog weinig aan. Het verhaal is niet zo belangrijk. Het zijn de absurde dingen die de revue passeren. Al zat er opzich nog wel een leuke twist aan het einde. Het acteerniveau is acceptabel, behalve dat van America Olivo. Maar ik kon er wel om lachen. En de soundtrack is ook prima in orde.

Na de film moest ik alles even laten bezinken. Waar heb ik nou naar zitten kijken vroeg ik mezelf af. Een griet die een andere griet tijdens een knokpartij vol in d'r doos bijt. Kattengeluiden wanneer diezelfde doos geraakt wordt en zo ging het maar door. Fantastisch! Wat natuurlijk wel raar was, is dat wanneer ze die vent opgraven die daar al een week ligt en zn mobiel staat nog steeds aan. Maar er zijn wel meer dingen raar. Neem ze alsjeblieft voor lief! (als je durft)

Over Bitch Slap kan ik dus heel kort zijn.
Het is een film vol met hoogtepunten en dieptepunten en het is erg extravagant.

avatar van Devoo

Devoo

Heb best nog genoten van deze film. Het is junk, maar vergelijk het met een pak frieten of een hamburger ofzo. Het is ook junk-food, je weet dat het eigelijk niet goed is, maar toch geniet je er van.

Het verhaal gaat dus om drie bevallige dames die in het midden van de woestijn een maffiabaas proberen af te persen. En aan de hand van flashbacks kom je steeds meer te weten over de meisjes zelf. Wat hun verleden is, hoe ze elkaar kennen, hoe ze in deze situatie zijn terecht gekomen enzovoort.

De vrouwen zelft zijn stoer, agressief en de rondingen worden uitgebreid in beeld gebracht. Wanneer ze uit de wagen stappen word er ingezoomd op de boezem en vaak zitten er scénes in die niets met het verhaal te maken hebben, maar die toch nog eens de lichamen van de vrouwen in de schijnwerpers wil plaatsen.

Al bij al een vermakelijke film, met een vermakelijk verhaaltje die op het einde toch een mooie twist kent. Pulp, maar leuke pulp!

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Leuk tussendoortje.

Lekkere B-film in retro-stijl, waarin niks te gek is. De film weet een heerlijk comic-sfeertje te scheppen. Leuk bizar verhaaltje, boordevol met over-the-top geweld. Het geheel is natuurlijk zeer onrealistisch en vergezocht, maar dat deert niet, de uitwerking is uitstekend.

Hier houd ik dus wel van. Ik heb me 104 minuten lang dik vermaakt! De visuele effecten, vlotte montage en vooral de prachtige dames weten te imponeren.

avatar van misterwhite

misterwhite

Weer een laag gemiddelde voor een leuke film!

Ik maar denken dat de meeste users hier mannen waren maar ik merk er niet veel van. Deze mannen film is gewoon awesome want er komen namelijk: zeer mooie vrouwen in, ruige wapens, heavy music, hard action en dat allemaal is zo'n vette stijl!

Ik was op het begin al verkocht door die vrouwen, wat een harcore bitches waren mij dat toch even. Zo moet het dus, geen romantisch gezeik maar wel sensuele lesbo scènes

Had heel even een flashback van Mulholland Dr. maar toen het heviger werd dacht ik alleen maar dat het niet cooler meer kon. Tot de wapens en gevechten. En ik maar denken dat the expendables cool was maar deze overtreft het wel omdat het deze keer wordt gebruikt door de dames.

Het nadeel: er kwamen hier en daar echt overbodige scènes in wat deze film soms wat te lang maakte.

Ik geef het een 4*! Maar verhoging kan nog komen

avatar van scorsese

Is dit nu wat ze een 'vrouwenfilm' noemen??

Drie geile wijven met ballen (en dat in meerdere opzichten). Totaal over-the-top, harde rockmuziek, big guns en veel geweld (alhoewel het best nog wat bloediger mocht van mij). Heerlijk overdreven en slecht acteerwerk. Het verhaal stelt niet al te veel voor, maar het blijft allemaal wel erg leuk om naar te kijken.

De scenes in het verleden zien er wel erg nep uit door het vele, slechte green-screen gebruik, in tegenstelling tot de scenes in het heden. Wellicht een noodzakelijke keuze, aangezien het budget van deze film wel relatief laag moet zijn geweest.

What can I say? We're all just bitches in the end.

avatar van sietse538

sietse538

Mooie Vrouwen

Mooie harde actie

mooie.. oow nee daar houd het al op.

Het verhaal was superslecht en de special effects waren hier en daar ook heel weak.'

Jammer maar helaas

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Ik hou van exploitation, maar ik zie er gewoon veel te weinig van. Misschien nadien toch maar wat meer explotation's zien, al kan ik mij wel moeilijk aan m'n film-voornemens houden. Eindeloos vermakelijk vond ik deze film. Ik heb continu een deuk gelegen (die kerk en waterscène ), mij enorm vermaakt met de vele close-ups, slow-motions en het geweld. De soundtrack mocht enkel wat lolliger, maar voor de verdere rest is het een geslaagde rit. 4*

Slutty Bitches in Post Feminist America.

avatar van otherfool

otherfool

Schaamteloze T&A parade die het publiek dat voorschotelt wat het graag wil; zwetende decolleté's, strakke jurkjes, big guns, een hoop puberale nonsens en uiteraard een overdosis bitch slaps. De film serveert met liefde en charme en wordt de wat onnozele set-up vol flashbacks vergeven; dit is pulp zoals pulp hoort te zijn. De hiervoor genoemde 'waterscene' is zo heerlijk over de top fout dat er in huize otherfool een oor-tot-oor grijns viel te noteren. Een bijzonder onterechte lage score want Bitch Slap doet wat het moet doen, en beter dan verwacht.

3,5*.

avatar van Zinema

Exploitation Modern.

Dat klinkt lekker, maar is het in dit geval ook.

Alle ingrediënten, inclusief lesbische nonnen en veel geweld, zijn aanwezig. Dus geen hoogstaande acteerprestaties of knappe scripts. Wel lelijke green screens en debiele dialogen. En bovenal goed uitziende dames die elkander het liefst verrot slaan in een wet T-shirt. Pulp smaakt soms lekker.

Zeer goed.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Na lang aandringen van mijn vriend heb ik Bitch Slap toch maar gekeken. En ik moet heel eerlijk zeggen dat het me nog wel meeviel. Natuurlijk is het voornamelijk leuk voor de mannen, aangezien bijna alles alleen maar gericht is op glimmende borsten, lange benen en lekkere kontjes. Maar ik kon me daar nu niet aan ergeren, kwam misschien ook omdat ik me daar van tevoren al op ingesteld had.

Verhaal zelf stelt niks voor, en klopt ook van geen kant, maar ik heb gehoord dat dat ook niet echt belangrijk is in een Exploitation. De actie was goed aanwezig en ook leuk om te zien, een stel lelijke wijven die elkaar tot moes slaan. Heb ik verder geen moeite mee hoor, ik irriteerde me alleen vreselijk aan het acteerwerk van Camero, dat kon ik echt niet aanzien. De rest was ook slecht, maar niet zo overdreven erg. En misschien hoorde dat er wel bij, maar dat had van mij niet gehoeven.

Het was eigenlijk precies wat ik verwachte, erg veel vrouwelijke blote lichaamsdelen, een slecht over de top verhaal, maar wel met goede actie en een dosis humor.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Deze film gekeken met wat vrienden, tijdens de gehele speelduur hebben we geen woord tegen elkaar gezegd. Tijdens de film alleen maar 'ooooh', 'aaah' en 'rauwtch' weten te verstaan. Bitch Slap is niet zomaar een actiefilmpje met mooie vrouwen in de hoofdrol. Het is een fantastische actiefilm! Alles is zo heerlijk fout. De personages, het verhaal, de dialogen, de actie... En wat een personages. Camero is met afstand mijn favoriet. Die hele transformatie is zo verbijsterend grappig plus dat einde als ze met halfverbrande kleren daar plots weer staat Ook de andere 2 vrouwelijke hoofdpersonages zijn stuk voor stuk geniaal maar al mijn lof gaat uit naar Camero. Het enigste negatieve puntje bij deze film is de speelduur. Iets te lang, naar het einde toe verslapte de aandacht wel een beetje maar het heerlijke eindgevecht zorgde er toch nog voor mij een adrenaline stoot te geven. Bitch Slap krijgt voorlopig nog een 4.5* maar na herziening zal dan wellicht veranderen in een 5.0*.

What just happened?

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Mijn verwachtingen voor deze film waren niet al te hoog, en gelukkig maar. Het verhaal was echt wel magertjes en redelijk dom. De actrices die in deze film meedoen mogen gezien worden, maar wereldactrices vind ik het niet. Zoals ik zei, zijn het wel knappe dames, en dit is iets dat de regisseur ook duidelijk weet: hij besteedde wel heel veel aandacht/stukken in de film aan de lichamen van deze vrouwen (wat ik niet echt functioneel vond). Nochtans begint de film helemaal niet slecht, maar naarmate de film vorderde werd toch duidelijk dat ik dit geen goede film zou vinden. Ook de special effects laten te wensen over...

avatar van mister blonde

mister blonde

Vond het maar een flauwe bende. Vond het niet grappig, de film is veel te zelfbewust, waardoor het in dit geval een beetje tegen zich werkt (de watergooiscene is daar het beste voorbeeld van), vond de actie en sexscenes veel te tam, de dialogen nauwelijks snedig en het is door anderen gewoonweg al beter gedaan. 2 sterren, echt vervelend werd het niet. Ben steeds meer een liefhebber aan het worden van dit soort onzin, maar deze viel me dus erg tegen.(had een mooiere review geschreven, maar die was opeens weg)

avatar van Koert

Koert

Op de vrouwen na heeft Bitch Slap wat mij betreft net iets te weinig te bieden. De andere personages zijn niet-grappige karikaturen en het verhaal ontwikkelt zich erg traag. De film valt ook erg veel in herhaling. Toch blijft het opzich leuk om naar te kijken en wordt het nergens echt saai. Actie is af en toe vermakelijk, en dan weer slapjes. Had wel 20 minuten korter gekund voor een hoger cijfer.

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg coole en vermakkelijke film. Het meeste is ontzettend fout maar voor de verandering stoorde mij dat totaal niet. De hele film heb ik zitten kijken met een grijns op mijn gezicht mezelf telkens weer afvragend of deze film nog stommer kon worden en jawel hoor elke keer was er weer een overtreffende trap.

Positief vond ik de acteerprestaties. De drie dames zetten leuke relativerende rollen neer en presteren een aantal erg indrukwekkende dingen. De spagaat van Erin Cummings tijdens een gevecht vond ik bijvoorbeeld fantastatich. Maar ook de mooie Julia Voth was zeer overtuigend als de sexy stoeipoes. De enige die bij mij wat over de schreef ging was Olivia. Haar rol was op zich best cool maar begon op een gegeven moment te vervelen en dat is dan toch een klein smetje op deze film.

Maar anyway dit is exploitation zoals die hoort te zijn en ik hoop in de toekomst meer van Julia Voth te zien.

Erg goed.

avatar van Decec

Decec

Een redelijke film....

Echt een slechte acteerwerk....

Een komedie is mijn smaak niet...

Nee, geen beste film...

Geen aanrader!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zo, wat een tegenvaller, zeg. Ik had me helemaal klaargemaakt voor een lekker stukje exploitation cinema, maar wat ik voorgeschoteld kreeg was op momenten pijnlijk. Het uitgangspunt is oké, het visuele stijltje over het algemeen ook wel en de babes gewoon dik in orde. Met deze aspecten op zak kan een toffe regisseur nog voor zeer aardig vermaak zorgen, maar Jacobson wil teveel. Het hele toontje doorheen de film is veel te zelfbewust, zo geforceerd over-de-top dat het pijn gaat doen. Als een chick hangend aan een liaan o.i.d. al schreeuwend op haar vijand komt ingestormd gaan mijn tenen krullen van gêne. En zo zit de film vol van dit soort momenten, vooral in het begin. De bombastische quasi stoere muziek maakt het allemaal allesbehalve draaglijker. Wat een vreselijke lawaaierige score op momenten. Het middenstuk is nog het beste en dit is dan ook het stuk waar de knipoog-momenten goed gedoseerd in het script verwerkt zitten. Subtiliteit is iets wat ik zeer kan waarderen in dergelijke films. Met Machete had ik ook al hetzelfde probleem. Als de ode mij te opzichtig wordt dan ga ik gaandeweg mijn geduld verliezen. Op het einde had ik het dan ook helemaal gezien met deze drie dames, die op dat moment elk stukje kracht al hadden verloren. Ik vind angry chicks meestal niet stoer en Jacobsen heeft dit idee bij mij niet doen veranderen. Mislukte ode.

avatar van dave

dave

Ik kan het wellicht niet beter omschrijven dan dutchtuga, maar hier volgt alvast een poging. Een veel te theatrale bedoeling met ellendig en beschamend acteerwerk. De flashbacks voelen onnodig en vervelend aan, de (Death) Metal tijdens de vele ruzies werkt voornamelijk op de zenuwen en de effecten trekken uiteraard nergens op. Vooral het laatste halfuur scoorde op alle vlakken een zware onvoldoende. Bitch Slap zou zodoende beter dienen als assemblage van vrouwelijk schoon, waar alle oninteressante kletspraat is uitgefilterd. Bij deze verwijs ik u dan ook door naar het gelijknamige en betere prentenboek. Serieus, als een exploitatiefilm al saai aanvoelt, wat is er dan het nut van?

1,50 (1,75)

avatar van david bohm

david bohm

Film doet me denken aan een mislukte poging om de cult-status te bereiken, maar is daar veel te slecht voor. Mekaar aflebberen, het inzoomen op decolletés, actie-scenes met ratelende mitrailleurs, allemaal goedkoop effectbejag. De dialogen zijn om te huilen net als het flutverhaal en de muziek, tja ook slecht.

Omdat de dames best het bekijken waard zijn houd ik nog 1½ sterretje over.

avatar van jipt

jipt

Vond dit best fijne onzin. Debiel plot wat totaal geen steek houd maar daardoor eigenlijk heel grappig is. Deed denken aan films die altijd maar met één of andere debiele wending uit de kast probeert te komen en dan moet het nog serieus blijven, maar doordat alles zo over de top is wordt het juist grappig. Acteerwerk is belabberd met een hoofdletter B. Maar wat verwacht je? Een ode aan dit soort exploitatie onzin. Dikke tieten, lesbische sex, vette wapens en hele stomme personages, maar voor deze ene keer mag dat. Heb best genoten!