Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Rebecca Miller
Met onder meer: Robin Wright, Alan Arkin en Blake Lively
Releasedatum: 30 juli 2009
Plot The Private Lives of Pippa Lee
"She lived many lives - except her own."
Pippa Lee is getrouwd met een veel oudere man. Hij haalt haar over om te verhuizen naar een buurt waar enkel gepensioneerden wonen. Pippa voelt zich hier helemaal niet thuis en komt steeds dichter bij een zenuwinzinking.
Pippa Lee
Don Sexton
Grace Lee
Suky Sarkissian
Dot Nadeau
Met (waarschijnlijk) Alan Arkin als oudere man. Klinkt wel geinig en Miller's vorige film was mooi...
lykathea
Klinkt niet bijzonder interessant, maar Miller's vorige film vond ik vrij goed en in deze spelen Moore en Arkin, dus toch reden genoeg om 'm te gaan zien.
Miller -dochter van én vrouw van; niet van dezelfde overigens- wist mij een tijdje geleden te verrassen met haar integere werkje The Ballad of Jack and Rose, met een uitstekende DD Lewis.
Ook Pippa Lee kan gezien worden als een kleine en uiteindelijk toch ook lieve film, maar wel één met een scherp randje. Qua cast zit het wel goed. Penn, Bello, Arkin uiteraard, Bello, Ryder en vooral een hylarische Moore, als een leuk getikte lesbienne.
Helaas zorgt de gefragmenteerde vertelling en het heen en weer gespring in de tijd voor te weinig emotionele betrokkenheid, waardoor je bij het einde niet met een dubbel gevoel achter blijft, omdat alles net iets te goed op zijn plaats valt. Op zich niet zo erg -van vrolijk de bioscoop verlaten is nog nooit iemand slechter geworden-, maar een iets donkerder einde was wellicht wat meer passend geweest.
Redlop
Robin Wright Penn speelde uitstekend. Winona Ryder was erg ongeloofwaardig. Verder niet geweldig interessant. 2,5*
Nubis
Ik vond het juist wel een hele interessante film, zat er volledig in en was erg geboeid door het verhaal.
laundromat
'Wie is er nu gek'?
Mooie subtiele sexscene met W. Penn en Reeves. En ik heb een zwak voor Blake -Gossip Girl- Lively. En J. Moore kan zij iets verkeerds doen?
Heeft indruk achter gelaten op mij.
Dikke 3,5
Goede cast Robin Wright Penn, Blake Lively, Alan Arkin, Winona Ryder, Julianne Moore, Keanu Reeves en niet te vergeten karakter actrice Shirley Knight maar de film ging in mijn gevoel ten onder aan de te vele flashbacks, de sexuele spanning tussen Robin Wright Penn en Reeves vond ik top.
Ro_mien
Pfff, weet niet goed wat ik ervan moet denken.
Wel leuk dat Blake Lively hierin meespeelt (voor mij de enige reden om de film te zien).
Ik dacht constant van : "is hij nog niet gedaan" of "gaat er nog iets gebeuren".
Als je een leuke chickflick verwacht, zou ik voor een andere film kiezen.
Een beetje een triest verhaal.
erpunited
Redelijke film. Redelijk geacteerd. Werd aardig meegesleurd in de film. Maar nu een super aanrader. Dat niet maar wel redelijk om te kijken
Prima film, die drama en humor kunstig weet te combineren. Indrukwekkende cast, met Wright Penn in een fraaie hoofdrol; Keanu Reeves is ook erg goed in een voor hem atypische rol. De film is onvoorspelbaar en qua montage inventief in elkaar gezet- de flashbackstructuur voelt absoluut niet geforceerd aan. Een intelligente en subtiel aangrijpende film, waarin gelukkig ook genoeg te lachen valt.
breedbeeld
Op het genoeg te lachen na kan ik me geheel vinden in het commentaar van jc. Hoewel dat flahback gedoe wel erg modieus is op dit moment. Wil je daar een slecht voorbeeld van zien , maar je slaat hem beter over, kijk dan Duplicity.Verder ook nog fantastisch gecast op de kinderen van Pippa na. En uitstekend acteerwerk.
Bijzondere film toch wel, waar ik eigenlijk niet echt iets van verwacht had. Ik zat wel constant te denken dat het wel een verfilming van een boek moest zijn, en dat blijkt ook, sterker nog: het boek is van de regisseuse, vreemd genoeg is dat wel te merken.
Ze probeert echt alles in een vrij kort tijdsbestek in de film te verwerken, en dat lukt nog vrij goed.
Na het verstrijken van de speelduur van anderhalf uur had ik echt het idee al 3 uur naar de film te hebben gekeken, Pippa Lee was voor mij een heel duidelijk personage van wie ik van alles wist.
Robin Wright Penn zet hier echt een tour de force neer in de hoofdrol en ook Blake Lively (had er nog nooit van gehoord) en natuurlijk Alan Arkin, zijn steengoed en allemaal heel goed gecast.
Heb een beetje het idee dat deze film nogal overlooked is, nauwelijks een fatsoenlijke release gehad meen ik?
Malick
The Private Lives of Pippa Lee gaat over zelfzuchtige mensen die niet weten wat ze met het leven aan moeten. Pippa Lee verwoord het in de film het mooiste: ''Ik ben een nietsnut die met een rijke stinkerd getrouwd is. Laat ik daar maar eens lekker van profiteren en ik zie wel wat er op mijn levenspad komt.'' Ik kon er in het begin nog wel om lachen maar op geen gegevenmoment bekroop mij het gevoel waarom ik hier naar zat te kijken. Want het lijkt wel alsof iedere bijrol in dienst staat voor het (trieste) verhaal van Pippa Lee. Als dan ook nog de bijrollen worden ingevuld door acteurs waar je meer van verwacht merk je dat Rebecca Miller ze alleen gecast heeft vanwege de naam. Uiteindelijk kan ik niet anders concluderen dat dit ontzettend oppervlakkig en nietszeggend is.
EveroN
Dit was er toch een waar ik een hoge verwachting van had. Op zich had dit een prachtig drama kunnen zijn. Aan de cast lag het in elk geval niet, deze vond ik zelfs bijzonder sterk. De prent vezuip te vaak in de vele flashback's waardoor bij mij het kaarsje dreigde te doven ( dit kan aan mij liggen maar het kwam mij allemaal te geforceerd over ). Nogmaals jammer voor de sterk presterende cast.
Maar het gaat tenslotte om het totaal plaatje.
Haalt net het gemiddelde van 3*
Bokito
bijzonder heb de film 2 januari al gehuurd. Een pittig filmpje wel met misschien iets teveel personages van bekende acteurs in een kleine rol. De film ontluikt wel mooi het drama van de hoofdpersoon, maar het zuigt me niet het verhaal in.
missl
kleine film over het gevoel van een klein clubje mensen, wat er allemaal gebeurd binnen het clubje en wat dit doet met de onderlinge relaties. Pippa is hiervan de hoofdpersoon en vertelt haar levensverhaal. het is (op papier) een mooie film echter kreeg het me niet helemaal mee qua gevoel. wat een prachtige vrouw is Robin Wright Penn,dus als je het echt niet leuk vindt dan kan je altijd nog naar haar kijken.
Verder weet ik niet zo goed wat ik ermee moet, het verhaal is wel af maar ik heb het gevoel dat er meer in had gezeten.
wenna89
Wel interessant, ik zelf zou het wel boeiender vinden als de jeugdjaren van pippa lee wat meer werden uitgebeeld met blake lively maar dat pas natuurlijk niet allemaal in de film. Kortom, een film die het waard is om te zien.
unexpected_faith
Ik vond dit een mooie film...boeiend, interessant, zielig en een leuke verhaal lijn.
voor maar 93 minuten voor deze film, vond ik deze film absoluut niet standaard! en het boeide mij de hele tijd.
een film over depressie en over een waardeloze jeugd is heel goed in beeld gebracht en geacteerd. Robin wright penn vind ik altijd eigenlijk goed! en ook blake lively had een prachtige rol die ze heel goed vertolkte. Keanu reeves mag ook wel mijn buurman zijn WOW! but then without the tattoo! en hij heeft echt Chemie met oudere vrouwen (ook al in somethings gotta give)
Wat ik niet zo goed begreep is dat haar man vreemd gaat met dat jonge vage "kind".
Zandkuiken
Vond dit eerlijk gezegd een beetje een suf gebeuren. Proberen ze Pippa's rock & roll verleden weer te geven, maar 't doet allemaal zo braaf en netjes aan. Geldt ook voor Robin Wright Penn: best oké, maar al te "fatsoenlijk".
The Private Lives Of Pippa Lee kijkt wel vlot weg, maar kreeg me nooit echt te pakken. Ik hou het op 2,5*.
Terecht.
Het meest gegeven cijfer is trouwens 3,5*
orbit
- 12092 berichten
Niet zo'n fan van dit soort drama's, maar ik kwam er toch op een gegeven moment wel in.. Wright Penn speelt een dusdanig boeiende rol dat je er je ogen niet vanaf kunt houden, ondanks wat zwaktes en een hoog tsja-gevoel.
Fran
- 1953 berichten
Ik weet het niet met deze film. Ik vond het over het algemeen gezien behoorlijk saai. Het karakter Pippa vond ik ook zo ongrijpbaar dat ik er moeite mee had om er betrokken bij te voelen.
De afwisseling tussen het heden en het verleden maakte dat de film niet helemaal saai ging worden. Eigenlijk vond ik het ook veel interessanter om naar het verleden te kijken dan naar het heden. In het verleden vond ik haar meer een mens van vlees en bloed.
Ook al snapte ik het karakter niet .... toch vind ik dat Robin Wright een hele sterke rol neerzette. Keanu Reeves vond ik wat te saaitjes en nietszeggend. Maar Winona Ryder daarentegen vond ik weer te overdreven. Alhoewel ..... de overige karakters waren zo mat en afgestorven af en toe dat een personage zoals zij neerzette toch een beetje wat van de saaiheid wegnam.

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Brødre