• 9.378.934 stemmen

Met onder meer: Odette Annable, Cam Gigandet en Gary Oldman

Gesproken taal: Engels en Hebreeuws

Releasedatum: 26 maart 2009

Plot The Unborn

"Evil will do anything to live."

Haar hele leven heeft Casey Beldon (Odette Yustman) haar moeder gehaat, vanwege het feit dat ze haar op jonge leeftijd heeft verlaten. Maar als Casey geteisterd wordt door nachtmerries en achtervolgd wordt door geesten begint ze langzamerhand te begrijpen wat de reden was van haar moeder om dit te doen. Langzaam maar zeker komt ze erachter dat een geest haar lichaam aan het overnemen is en moet ze alles doen om dit te stoppen. Haar enige redding lijkt een man genaamd Sendak (Gary Oldman)...

Casey Beldon

Janet Beldon

Matty Newton

avatar van irisjuh1

irisjuh1

Leuke film om eens te zien maar meer ook niet, zeer zwak als horror film en als goeie thriller voldoet hij ook niet helemaal..

avatar van -M-

-M-

Gaat. Niet bijzonder en zeker geen horror.

avatar van jigsaw1996

jigsaw1996

volgende week ga ik film kijken met een paar maten van me en we willen nog een spanende film is dit iets of is het echt een afrader??

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

jigsaw1996 schreef:

het is niet iets heel bijzonders, als je daar op doelt

avatar van soom

soom

Oh my gosh.

Natuurlijk had ik bij het 2e keer zien van de hele film (ik had de eerste keer maar een stukje gezien) m'n geluid aanstaan, toen Casey de deur opendeed, en die dybbuk daar in zat. Ik lag, zoals ik de meeste van m'n films kijk, op m'n bed, maar als ik had gezeten, dan had ik echt tegen het plafond aangezeten, en daar was ik dan echt blijven zitten. Bah, dat was echt een eng moment, en daarna keek ik zoals gebruikelijk, zonder geluid. De hele film zat vol met enge momenten, precies zoals bij horror gebruikelijk is, en dat ging eigenlijk wel een stuk beter zonder geluid. Hoewel ik het nog wel voelde, elke keer dat er iets engs gebeurde wilde ik weer naar het plafond kruipen.

Odette is in vergelijking met Gary Oldman een beetje zwakjes, ze deed het ietsje beter in Cloverfield, en Cam Gigandet (ik geloof dat ik alle Twilight acteurs expres opzoek , ghehe) doet het niet slecht. The Unborn blijft wel erg hangen, net als Drag me to Hell.

avatar van Layla!

Layla!

Er zaten wel een paar enge momenten tussen (zal wel moeten als horror film)

Ik vond het acteerwerk niet zo geweldig maar het was zeker niet slecht. De ontknoping was goed wat mijn cijfer een 3,5 maakt.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Wat een verschrikkelijk vervelende clichématige en stereotype amerikaanse meuk die voor horror door moet gaan.. dat Oldman zich hiervoor heeft geleend..

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg zwakke horrorprent. Het acteerwerk is ondermaats. De personages zijn stuk voor stuk vervelend en het scenario slaat nergens op. Het enige dat nog overblijft zijn de looks van Yustman maar die kunnen haar vlakke acteerprestatie niet compenseren.

Tegenvaller.

avatar van wenna89

wenna89

Er waren veel schrik momenten maar er hadden er maar 2 of 3 effect op mij en dat zegt niet zoveel goeds En alleen bij 2 momenten vond ik het eng. Ik denk dat het kwam omdat het te voorspelbaar is allemaal.

Verder vond ik het verhaal wel goed met tweelingen, nazi's, blauwe ogen enzo. maar verder dus niet veel bijzonders dus ik gaf het een 2,5

avatar van erik1677

erik1677

Er zitten wel een paar gave schrikmomenten in, en het begin vind ik ook beter dan het einde.

het einde is helaas wel zo cliche.

Maar over het algemeen gezien wel een lekker hororfilmpie met veel thrillerelementen.

avatar van D-enissse

D-enissse

Vond het geen echt slechte film, gewoon een wegkijkertje.

Wel origineel idee en die dieren vond ik echt creepy,

als dat meisje boven haar bed hangt en dat jongetje ziet vond ik ook een goed stukje. wel aantal cliche momenten.

avatar van Thorak

Thorak

Wat een vreselijk slappe film. Zwak geacteerd en het verhaal kennen we nou ook wel. Zelfs GAry Oldman, die ik normaal toch een erg goed acteur vind, kon me hier totaal niet boeien. Sterker nog, ik irriteerde me gewoon aan zijn saaie acteerwerk, zo inspiratieloos. Hij leek er niet veel zin in te hebben in deze film. Een aantal andere acteurs maken zich dan weer vreselijk schuldig aan over-acting.

Al met al, een film waarbij het bijna onmogelijk is om deze in 1 stuk door af te kijken.

avatar van Fixi88

Fixi88

Ik vond de film zeer sterk todat de laatste minuten aanbroken. Het laatste kwartier haalt de hele film onderuit. De spanning was voor mij meteen weg. 2,5 *

avatar van Thorak

Thorak

Ik zag via mijn updatelijst dat er een reactie was op deze film, nu ik hier kijk kan ik me totaal niets meer van deze film herinneren. Sterker nog toen ik deze pagina opende was het eerste dat in me op kwam "heb ik deze film gezien?". Zelfs na het lezen van de synopsis gaat er niets borrelen. Dat zegt toch heel wat over deze film... Gezien ik nog geen maand geleden 1.5* gaf aan deze film zal het ook wel beter zijn dat ik er niets meer van weet. Hopelijk maak ik in de toekomst alleen niet de fout om deze film nog een te huren ofzo...

EDIT: na het (her)zien van de trailer komt dat jongertje me wel weer vaag bekend voor...

avatar van ErwinH

ErwinH

Dramatisch slecht horrorwerkje, het uitgekouwde verhaaltje past op één A4-tje en gaat helemaal nergens over.

avatar van Flauwekrul

Flauwekrul

Ik heb die film niet eens zo lang geleden gezien maar weet nu al niet meer waar die over ging. Zal niet boeiend geweest zijn dus.

avatar van essepluisje

essepluisje

Ik vond deze film verrassend goed. Ben me echt een paar keer kapot geschrokken. Hoge entertainment waarde.

Ook na vaker kijken blijft hij leuk.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Fuck off you little shit

Erg ondergewaardeerd filmpje. Tuurlijk is het concept vooral formulewerk maar dit is toch zo'n film die ondanks dat toch best wel bijzonder. Beetje een gevalletje a la Pulse. Een film die meelift op het succes van de Japanse horror. Aangenaam geestenverhaaltje, met veel vage schimmen en visueel ook erg mooi wat de sfeer ten goede komt. Net als in Pulse ook een erg mooie actrice in de leading role.

Film besteed wel iets te veel aan achtergrondverhaal, veel ge onderzoek en dat kan de vaart nog wel eens uit de film halen. Voor mij niet echt een nadeel, voor mij hoeft het niet allemaal fast paced te zijn. Zoals gezegd visueel meer dan aardig en dat is dan ook gelijk de sterkste troef die de film heeft. Fijne cast ook, aardig verhaaltje en toffe creature design. Gewoon een erg vermakelijk fimpje.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

avatar van jumperjack

jumperjack

Ondanks dat het verhaal niet geweldig is geef ik hiervoor toch 4 sterren. Ik heb minimaal 5 kippevel gehad bij deze film en Odette Yustman is werkelijk oogverblindend.

avatar van Amanda90

Amanda90

Ik vond het toch wel een hele goede film hoor!

avatar van Musicer

Musicer

Een paar leuke schrikmomenten, maar dat, en het redelijke entertainmentgehalte kunnen de overvloed aan clichés, het slechte script, het zeer matige acteerwerk en het zo vergezochte verhaal niet goedmaken.

De scènes met Oldman (die wel erg vlak acteert hier) halen het tempo er wat uit, heel dat gedoe met godsdienst en de uitdrijving, maar omdat de film als horror toch z'n werk deed een 2,5*.

avatar van sander.h

sander.h

Een redelijk stuurloos geval, dit.
Op het ene moment zit je nog naar een geestenfilm te kijken zoals je die uit bijvoorbeeld Japan zou kunnen verwachten, maar opeens draait de boel om naar een soort Excorcist gecombineerd met wezens die je eerder in de boeken van Clive Barker zou verwachten. Kort gezegd, het rommelige scenario is hier een beetje de boosdoener.

De film is echter tamelijk sfeervol en de FX-afdeling levert redelijk goed werk af. Het acteerwerk is wat aan de vlakke kant, maar is nergens storend.

Het einde als Casey zwanger blijkt te zijn is een leuk toetje, maar voelt een beetje als mosterd na de maaltijd. Dat hadden ze wellicht iets meer mogen uitwerken. Al met al een redelijke horrorfilm. 2,5*

avatar van hengelo

hengelo

middelmatige film, slaat wat mij betreft de plank behoorlijk mis.

een 2 voor de moeite

avatar van puckb96

puckb96

Lijkt me dus kei eng als ik de trailer zie.

avatar van Noodless

Noodless

Het slappe verhaal raakt kant noch wal. Als kijker word je getrakteerd op een geesten-verhaal dat naderhand meer en meer het exorcisme blijkt te benaderen. Heel erg chaotisch allemaal. Ook de effecten vond ik niet zo geslaagd. De schrikmomenten zijn pover en missen totaal hun bedoeling. Gary Oldman is hier geen meerwaarde.

Totaal niet eng of spannend en het einde zie je al van mijlenver aankomen. 3/10

avatar van muse

muse

Na het bekijken van de trailer had ik toch wel hoge verwachtingen van deze film. Helaas, zo bleek na het bekijken van deze film.

Het begint allemaal wel nog goed, maar van het ogenblik dat het exorcisme zijn intrede doet, wordt het echt wel slecht.

Ik vond ook het acteerwerk van de hoofdrolspeelster ook helemaal niet om naar huis te schrijven. Er waren wel een paar goede schrikmomenten, maar daarom is dit voor mij nog geen goede horror.

Neen, dit kon mij niet overtuigen. Kan met veel moeite maximaal 2 sterren geven.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Standaard horrorverhaal.
Acteerprestaties zijn niet slecht.
Het uitgangspunt was misschien wat origineel, de rest van het verhaal had ik al verschillende malen in andere films gezien.
Iemand heeft een vloek over zich, een persoon in één of ander gesticht weet hier meer over, de personen uit de directe omgeving v/d vervloekte sterven, en tenslotte de uitdrijving. Iedereen zal al weleens een dergelijk verhaaltje gezien hebben.
Voor die enkelingen die dit verhaaltje nog niet kennen is de film misschien nog best te smaken, vandaar nog een neutrale & net voldoende 6/10.

avatar van puckb96

puckb96

Best wel een creepy film, maar niet echt veel soeps.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Het begint goed; een sfeervolle setting, oog voor detail (vb. de plastic emmer straatdrummers die een spannende roffel geven wanneer zij de dybbuk weer eens ziet) en een schone jonkvrouwe die geplaagd wordt door iets (voorlopig) onbestemds, maar zeker evil. Daar kwam ik het eerste half uur goed mee door.

Het tweede half uur is echter vrij saai, voorspelbaar (ook al is het idee over een mogelijk tijdloze dybbuk die al generaties in de familie blijkt te zitten best leuk) en qua horror niet bepaald indrukwekkend (vb. van de oma die aangevallen wordt door de opa is eigenlijk alleen de 'achtervolging' te zien).

Dan het laatste half uur, dat eigenlijk maar twintig minuten duurt: een veelbelovend idee dat echter heel matig en erg rap uitgewerkt wordt, met nog even een twist op het einde die een beetje verloren op mij overkwam en nauwelijks effect had.

En verder dan nog weinig bijzonder acteerwerk, en ook al is Yustman dat snel vergeven ( ), Oldham had hier echt meer mogen neerzetten. Pluspunten vond ik verder wel de FX (lekker creepy) de confrontaties tussen Romy en nasty Matty en ook een flink budget kan wel eens indruk maken, met mooie shots van boven de stad, e.d..

2,5*.